Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Versatel« Terug naar discussie overzicht

Weer grote order.

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juli 2003 12:41
    Je bent een nulletje vergeten, het waren er 1000583.

    Mooi spelletje was dat. Eerst de koers even laten vallen met een verkoop op 1.20 en de laat op 1.21 hoog opzetten. Vervolgens wachten tot de koers inderdaad 1.20 is, waarna onderhands even 1M wordt overgedragen.

    Weer een nieuwe bezitter tegen een koers van 1.20!

    VG Henri.

    PS: Het gaat goed met Versatel!
  2. [verwijderd] 22 juli 2003 12:53
    Daar ben ik te bleu voor. Beleg pas aktief sinds oktober 2002. Dit soort zaken is voor mij dus nieuw. Overigens wel een megawinst gemaakt sinds ik aktief aan het beleggen ben.

    Nog effe m.b.t. die order. Zou er verband bestaan tussen de code 444444 en deze transacte? Dit mede gezien de andere rare aantallen en vervolgens een koersstijging.

    Groet,
    Evert
  3. [verwijderd] 22 juli 2003 12:53
    Als dit buten het boek om ging, dan hoeven ze toch helemaal niet met de koers te spelen? Ik dacht dat onderhandse verkoopprijzen best mochten verschillen van de actuele koers (maar niet teveel, wie weet de grens?).

    Dat swissquote ze toont zegt helemaal niets, die rapporteren in hun boek-histogram gewoon de laatste transactie van de tickerlijst (en dat doen ze nog slecht ook, want als er gelijktijdige transacties zijn...). Relevant is dat ze niet eerst in de bied of laat stonden. Die 240k stond dat wel...
  4. [verwijderd] 22 juli 2003 13:01
    Ik vind het erg ver gezocht om aan dat soort cijfers een koersontwikkeling te hangen. Maar niets is onmogelijk!

    Ik denk zelf dat de grote marktpartijen wel in het bezit zijn van moderne communicatie apparaten, waarmee ze elkaar benaderen om iets af te spreken, zoals zo'n 1M transaktie.

    VG Henri.
  5. [verwijderd] 22 juli 2003 13:08
    Beste _hgm,

    volgens mij moeten alle transakties via de beurs lopen. Dus ook een onderhandse verkoop dient via de beurs te gaan. Alleen zijn er wel mogelijkheden om afspraken te maken. Voorbeeld:

    ML wil van 1% van zijn stukken af, terwijl Versatel stukken wil kopen. Ze maken een afspraak over het aantal en de (te manipuleren) koers. Vervolgens melden ze deze transaktie aan bij Euronext waarna de transaktie plaats kan vinden. (dat dit tijdens de lunch-pauze gebeurd, heeft mogelijk te maken met het voorkomen van onverwachte of onbedoelde koersreacties).

    VG Henri.
  6. [verwijderd] 23 juli 2003 09:09
    Dat is inderdaad ook een mogelijkheid. Maar dat kan betekenen dat er al een bepaalde periode een all or none order ligt van meer dan een miljoen stukken op de bied en dat er gewoon net een grote verkooporder ingelegd wordt.

    Het kan dus een voorafgesproken deal zijn maar ook toeval. Anders had je die order nooit gezien en als ie er niet geweest was was de koers waarschijnlijk flink gedaald.

    Of het ook zo is weet ik niet want het boekje bood volgens mij gisteren niet voldoende kracht om een miljoen op de laat weg te kopen. Dus dat het afgesproken werk is lijkt mij het meest waarschijnlijk.
  7. [verwijderd] 23 juli 2003 11:01
    Het lijkt mij dat het in de regel volstrekt zinloos is een all-or-none order van 1M bij Versatel in te zetten. Onder normale omstandigheden zal er op geen enkel niveau zoveel bied/laat liggen. Tenzij je je limiet zo kiest dat je een heleboel niveaus tegelijk wegkaapt, maar dan ben je dus onvoordelig uit, en had je net zo goed meteen bestens kunnen inzetten.

    Als je enige kans wilt maken dat zo'n order wordt uitgevoerd, dan moet je gewoon weten dat er aan de overkant al net zo een ligt, of gelegd gaat worden. Anders zet je toch zeker een ijsberg in van 4x 250k? Wat is nu echt het belang van dat je ze in enen verkoopt? Behalve misschien om ze juist te beschermen tegen andere kopers, en te garanderen dat ze bij die enen partij terechtkomen waarmee je de afspraak gemaakt hebt?
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.