Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Antonov« Terug naar discussie overzicht

Het wordt tijd om een standpunt te bepalen

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juli 2003 15:34
    Het hebben van een heldere visie op de gebeurtenissen rond een aandeel is de sleutel tot het succes van de belegger. Zij die geen visie ontwikkelen doen niet veel meer dan achter de meute aanlopen, met alle risico’s van dien.
    Als we afgaan op de uitspraken van Martin Schinzig, dan zou er spoedig een overeenkomst moeten worden aangekondigd met een grote transmissiebouwer. Sommigen trekken dit in twijfel, dat is hun goed recht, maar laten we nu eens een standpunt bepalen voor het geval er een overeenkomst wordt aangekondigd. In dat geval treden er de volgende veranderingen op t.o.v. de situatie van de afgelopen jaren:

    1.er zullen geen emissies meer plaatsvinden, waarmee druk op de koers wegvalt
    2.er is een tweede grote partij binnen gehaald naast Honda
    3.het principe en de mogelijkheden van de techniek om tot een commercieel succes uit te groeien is hiermee herbevestigd
    4.de verfijning van de techniek kan sneller en beter door de expertise van de transmissiebouwer
    5.Antonov levert marge in op de door de transmissiebouwer verkochte bakken
    6.Antonov krijgt toegang tot de klantenkring van deze transmissiebouwer
    7.Antonov behoud de mogelijkheid om licenties te verkopen tegen een gebruikelijke marge

    Dit lijken mij de belangrijkste veranderingen. Op basis hiervan kom ik tot de conclusie dat het fundament onder het aandeel Antonov aanzienlijk verbetert, zowel in technisch als in financieel opzicht. Natuurlijk is het zo dat de inkomsten uit de verkopen door de transmissiebouwer minder op zullen leveren per bak, maar daar staat een groter volume tegenover. Waarom een groter volume zal je vragen?
    De betrokken bakkenbouwer gaat naast een financiële injectie in Antonov, flink investeren in de verfijning van de techniek door daar ingenieurs op te zetten. Dit valt alleen te rechtvaardigen als je ook een grote afzet voorziet. Bovendien past dit in de trend in de auto industrie om te komen tot platforms waar verschillende merken en typen op gebouwd worden. Dat houdt de kosten per product laag.
    Mijn visie gegeven het voorgaande is, dat wanneer Antonov tot een overeenkomst komt met een grote transmissiebouwer, en haar zelfstandigheid behoud, dit een grote verbetering is voor de korte en de lange termijn die een fors hogere koers rechtvaardigt dan wat er vandaag op de borden staat.

    Nu nog even het bericht afwachten, of misschien alvast nog wat inkopen.

    Een fijne vakantie allemaal, pret2
  2. [verwijderd] 16 juli 2003 19:18
    Sorry hoor maar wat een absoluut nonsense verhaal.

    Dus omdat Antonov nu realistisch is zou de koers minstens zo hoog moeten staan als voor de onthullingen van CEO Schinzig betreffende de zeer penibele situatie waarin Antonov zich bevindt.

    DAARDOOR staan ze juist lager en daalt het gestaag door sedertdien.

    Bovendien: de markt liegt nooit!!!
  3. [verwijderd] 16 juli 2003 19:31
    Dag asjemenou, fijn om eens kennis te maken. Als ik het goed begrepen heb ben jij vroeger hier al een keer verwijderd toen je Charts gebruikte als je schuilnaam. Blijkbaar ben je ook actief als PennyH op het DFT. Nu heb ik nog nooit 1 goed bericht van je gelezen, bemerk alleen je niet aflatende drift om op alles te reageren, zelfs op je eigen berichten met vaak maar 1 of 2 minuten ertussen.
    Ik vind het stuk van Pret2 van een beduidend hoger niveau dan dat jij ooit in je leven uit een toetsenbord hebt gekregen. Maar er is altijd nog de mogelijkheid om daar verandering in aan te brengen. Dus laat eens zien dat je wat niveau hebt, en ga nu eens inhoudelijk in op het bericht van Pret2. En zo niet, vind je het dan zelf ook niet iets verstandiger om maar gewoon weg te blijven?
  4. [verwijderd] 16 juli 2003 20:38
    Beleggen is simpel eigenlijk.
    Dit zijn de eerste juiste woorden die ik van je lees alsjemenou (charts)
    of een van je andere dekmantels.
    Het is voor mij dood of de gladiolen, niets meer of minder.
    En deze stap neem ik met mijn vole verstand.
    Indien het een begravenis voor mijn aandelen wordt wens ik van jou geen
    bezoek.
    Indien het een feest wordt dan ook geen bezoek van jou gewenst.
    Dus verlos ons dan nu ook van je bezoeken.
    We zijn allen volassen.

    B.v.d.Adri
  5. [verwijderd] 16 juli 2003 22:16
    "Heb je nog een mening over Antonov......??".....,

    ......is een reactie van onze Charts nu weer. Echter Charts heeft zelf nog nooit een mening gehad over Antonov. Behalve dan, dat hij het bedrijf Antonov keer op keer schoffeert (met leugens en verkeerde berichten)(kijk maar op DFT)(Roumen Antonov schijnt volgens hem een Hongaar te zijn), enkel en alleen om daar steeds maar meer geld aan te verdienen.

    Geld verdienen is ok, maar de manier zoals Charts dat de laatste tijd doet (vroeger was hij nog wel 's geestig) gaat alle perken te buiten (in vele opzichten).

    Karel
  6. [verwijderd] 17 juli 2003 00:11
    Pret2,

    Je hebt in mijn ogen 2 uitstekende en goed onderbouwde stukken geschreven. Ik ben wel benieuwd in jouw zienswijze als het alleen maal niet zo rooskleurig is. Hoe zie jij Antonov over 2 weken als er GEEN bericht gekomen is. Wacht je dan nog een maand om de belofte van 1 a 2 maanden af te wachten. En wat als dat ook niets opleverd, blijf je dan zitten tot het eind van het jaar ivm toezegging 6 a 8 maanden. Wat is jouw menig over de toch wel treurig uitgevallen testen. Hoe kijk je aan tegen de eerder door Roumen en Mike genoemde data.

    Om dat ik zie dat je toch wel een goed overdacht stuk in elkaar gedraaid hebt ga ik er eigelijk ook vanuit dat je de situatie ook van de ander kanten bekeken hebt. Ik ben zeer benieuwd wat je gedachten over het negatieve senario zijn.
  7. [verwijderd] 17 juli 2003 07:15
    Beste puerto, ik, Asjemenou, zweer plechtig nog nooit een aandeel Antonov gekocht of verkocht te hebben of er op wat voor manier dan ook verloren of gewonnen te hebben.

    Het bedrijf Antonov stoort me gewoon vreselijk, en daarom publiceer ik er graag en veel over. Als je dit niet gelooft dan is dat jammer.

    Succes iedereen!
  8. [verwijderd] 17 juli 2003 09:07
    fva,

    Het is fijn om te constateren dat er nog mensen zijn die begrijpen waar een forum voor bedoeld is en daar ook naaar handelen, bedankt voor je reactie.
    Natuurlijk heeft deze vrag mij ook bezig gehouden, Antonov heeft geen goede reputatie opgebouwd in het waarmaken van gedane uitspraken.
    In de eerste plaats heb je voor het bereiken van een overeenkomst twee partijen nodig, dus kan je de einddatum niet precies prikken. Ik word dan ook niet zenuwachtig als het enkele weken langer duurt. Voor beide partijen gaat het om een strategische beslissing en zeker in grote bedrijven neemt men daar de tijd voor.
    Martin heeft aangegeven dat nieuwe emissies geen optie meer zijn. Door deze uitspraak snijdt hij deze weg voor de toekomst ook af. Het bedrijf heeft wel geld nodig, dus moet hij al erg zeker van zijn zaak geweest op het moment van de uitspraak. De toekomst van het bedrijf hangt er van af en daarmee het vermogen van alle aandeelhouders incl. Roumen en de andere grote die zeer nouw bij het bedrijf zijn betrokken.
    Over de uitkomst van de testen tast ik in het duister. De uitkomsten vielen mij tegen. Daar moet ik bij zeggen dat mijn de afgelopen jaren al is opgevallen dat je daar blijkbaar geen grote conclusies aan kunt verbinden. Er worden bij Antonov en anderen ook testen uitgevoerd met uitstekende resultaten zonder commercieel resultaat, sterker nog er worden bakken op de markt gebracht door grote bedrijven, die niet aan de eisen van consumenten voldoen. Lage tijd heb ik vertrouwen gehad in het concept vanwege de eenvoud, toen Honda tekende ben ik overtuigd geraakt, en als er nu twee grote bakkenbouwers bereidt dit concept naar de markt te brengen, dan maak ik me als belegger niet druk om de techniek. Er zijn op dat punt altijd problemen en verbeterpunten, dat geldt zelfs voor de gangbare automaten.

    groet, pret2
  9. [verwijderd] 17 juli 2003 18:59
    Beste Pret2, Als uitvloeisel van taalkundige constructies is nog nooit een Antonov bakje productierijp kunnen worden gemaakt.

    Dit ben je denk ik toch ook wel met me eens?

    Martin Schinzig geeft zelf aan dat het 1 seconde voor twaalf is. Zie hiervoor ook mijn erdere berichten in deze thread waarin ik aangeef dat juist die plotselinge daling een zeer slecht teken is.

    Mijn mening is dan uiteindelijk ook dat jouw positieve visie op Antonov objectief gezien absoluut niet te verantwoorden is.
  10. [verwijderd] 18 juli 2003 18:07
    je belegt dus blijkbaar alleen in zekerheden....welke zekerheden? Ahold ofzo?

    Maar goed jij gaat dus voor 10% met die zekerheden, prima, maar laat anderen toch gewoon filosoferen over een toekomstige klapper van x00% en ga je frustraties ergens anders uitten. Laat mensen met hun gedachten en dromen toch in hun waarde. We weten best dat beleggen risico nemen inhoud en we kennen ook allemaal de klappen van de zweep; zeker na afgelopen jaar.

    Wat jij hier doet heeft niets meer te maken met een kritische blik en zeker niet als je verder niet in Antonov belegt of geinteresseerd bent.

    Voor mij ben je gewoon een frust en vanaf nu niet meer het reageren waard.

    Succes verder met je spaarcentjes...

    Gijs
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.