Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Corus« Terug naar discussie overzicht

Nog meer goed nieuws

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Trampie weg 3 juli 2003 16:27
    De centrale ondernemingsraad (cor) van Corus Nederland b.v heeft een
    positief advies uitgebracht over het voornemen van de banken tot vestiging van een pandrecht op de aandelen van Corus Nederland b.v .
    aldus de ondernemingsraad Donderdag. ( bericht Beursonline.nl)

    DIT LIJKT MIJ WEL POSITIEF> Hoe DENKEN JULLIE HIEROVER ?
  2. [verwijderd] 3 juli 2003 16:35
    LONDEN/BEVERWIJK (DJ)--De Centrale Ondernemingsraad (COR) van Corus Nederland bv heeft een positief advies uitgebracht over het voornemen van de banken tot vestiging van een pandrecht op de aandelen van Corus Nederland bv, aldus de ondernemingsraad donderdag.

    De COR is tot de conclusie gekomen dat in geval van executie van het pandrecht voor de activiteiten van Corus NL, de COR 'nu zijn rechtspositie maximaal geregeld omdat het dan een adviesaanvraag ontvangt'.

    Moederconcern Corus Gorup plc maakte begin juni jongstleden bekend op hoofdlijnen een akkoord te hebben bereikt met de banken over een nieuwe, 3-jarige kredietfaciliteit ter vervanging van een bestaand krediet van EUR 1,4 mrd die op 30 januari 2004 afloopt.

    E e n van de voorwaarden die de banken stellen is dat het de aandelen van Corus NL en andere werkmaatschappijen in onderpand krijgt als Corus Group in die 3 jaar niet aan zijn verplichtingen zou voldoen.

    'We hebben bij het bepalen van ons advies eerder gestelde standpunten ten aanzien van de continuiteit van Corus NL zwaar laten meewegen', aldus de COR, waaronder garanties ten aanzien van werkgelenheid en investeringen in IJmuiden.

    De directie van Corus NL en de Raad van Commissarissen van Corus NL waren al gaan akkoord gegaan met het pandrecht op de aandelen Corus Nederland.

    Het aandeel Corus noteert omstreeks 15.45 uur 4% hoger op EUR 0,26.
  3. [verwijderd] 3 juli 2003 19:00
    koers zal pas richting kiezen als voorwaarden van de nieuwe kredietfaciliteit bekend worden.
    het belangrijkste is dan het rentepercentage.
    tot die tijd zie ik de koers de weerstand van 28 niet breken
    blijkt wel uit de laat van vanmiddag,liefst 6.000.000 stuks op 26
    en dat na het bekend worden van de goedkeuring door de COR
  4. [verwijderd] 3 juli 2003 21:04
    v Erwachting,
    Bij nader inzien. Het persbericht kwam pas laat op moneyam.
    Misschien naief of wishful thinking, maar wellicht dat de engelse belegger -belangrijker dan de nederlandse - het bericht pas nabeurs vernomen heeft. Op moneyam kwam het bericht pas op 18.20 engelse tijd.
    Dus ik hoop dat je gelijk hebt.
  5. [verwijderd] 3 juli 2003 21:35
    alex op de volgende link,even de dow wissen cga invullen dan komt grafiek corus,dan staat bovenin news company info etc,druk op company info,dan komt alles over corus,dan kun je daar basic industrie steel and iron indrukken,dan verschijnen er 14 staalmakers w.o ook de nederlandse ispatt=LNM,deze staat ook bij ons op de lokale markt,ik weet niet zeker maar deze staalmakers vormen samen weer een index in de us,nou het is ingewikkeld maar probeer maar eens wat,als we dat allemaal doen verrijken we onze kennis about corus,dit om dus optyd in de toekomst uit te stappen.

    finance.lycos.com/home/livecharts/def...

    succes.mvrgr jo jo
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.