Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Getronics« Terug naar discussie overzicht

Getronics heeft nieuw krediet en aflossing gedaan ;-)

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 juli 2003 12:42
    Getronics verkleint obligatieschuld

    1 juli 2003, 12:10 uur

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Getronics heeft, zoals beloofd, de obligatiehouders 325 miljoen euro betaald en daarnaast een nieuwe kredietfaciliteit afgesloten, zo meldt de automatiseerder dinsdag.

    De betaling aan de obligatiehouders is onderdeel van het eerder bekendgemaakte herfinancieringsplan. De obligatieschuld is nu verkleind tot 250 miljoen euro, met een looptijd tot 2008.

    Daarnaast stelt Getronics dat het een nieuwe kredietfaciliteit heeft verkregen van het bankensyndicaat, waarin ABN Amro, ING en Barclays zitting hebben. Het gaat om een krediet van 100 miljoen euro, dat een oud krediet vervangt waaronder Getronics 125 miljoen euro kon opnemen.

    Het nieuwe krediet zorgt er ook voor dat Getronics weer gebruik kan maken van 55 miljoen euro aan liquide middelen, die onder het oude krediet als onderpand diende en daarom niet beschikbaar was voor Getronics, aldus de automatiseerder.

    Met het nieuwe krediet en het hernieuwde recht op gebruik van de liquide middelen voorziet Getronics naar eigen zeggen in de financiering van het benodigde werkkapitaal.

    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270

    ---------------------------

    Zag dit bericht in het engels, maar nu is het er ook in onze eigen taal....makkelijker !!!!

    ANL
  2. [verwijderd] 1 juli 2003 12:51
    .... als toelichting denk ik dat dit dus weer bijzonder positief is.

    Ten eerste omdat de oude kredietfaciliteit tegen ongunstiger voorwaarden weg is (groot 200mio als ik het mij goed herinner).
    Nieuw krediet tegen betere voorwaarden ook 'slechts' 100mio, dus ook minder rentedruk (bedrag is kleiner (de helft) en de te betalen rentevergoeding zal beter zijn, omdat Getronics er beter voorstaat dan enige tijd geleden, zie ook de opwaarderingen van Standard&Poor's en nu ook Moody's).
    Ook door deze zet is een bedrag van 55mio welke geblokkeerd stond 9als soort van onderpand voor de geldschieters (banken etc.) vrijgekomen.
    Dit bedrag is dus per direkt inzetbaar/bruikbaar.
    Mede daardoor is er slechts 100mio als op te nemen krediet nodig.
    Echt een heel mooi bericht dat maar weer eens aangeeft dat Getronics er weer helemaal klaar voor is !!!!

    Verder is het ook goed dat de 325mio zoals afgesproken zonder gedoe en dus volgens afspraken betaald is aan de obligatiehouders.
    Resteert dus nog een bedrag a 250mio tot 2008.
    Getronics is dus bijna van de schulden af en heeft tot 2008 te tijd om die aflossing te doen.
    Hopende dat de ICT markt eind van dit jaar of in ieder geval in 2004 weer gaat aantrekken, dan betekend dat dat er nog enkele (vette) jaren kunnen komen en dus Getronics weer helemaal terug is in de markt als 1 der sterksten !!!
    Het is in ieder geval voor alle partijen goed dat alles volgens afspraak gaat en ik denk dat als dit tot beleggende massa doordringt de koers weer snel opwaarts kan gaan.
    Helaas zit de beurs wat tegen en zien we de koers al enige tijd rond de 1,12 - 1,14 schommelen.
    vandaag al 1,15 geweest en dat geeft aan dat men wel wil.
    Nu nog even wat positief macro nieuws en/of goede opening van Amerika, dan kan het toch nog een leuk slot worden vandaag.

    Ik hou het met alles positief op 1,16 aan het einde van de dag !!!
    Morgen weer verder omhoog.
    Succes,
    ANL
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.