Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Het Rode Gevaar

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. ziggy@stardust 1 juli 2003 10:27
    Wat Mao niet lukte om met z'n ideologie de wereld te veroveren lijkt de chinezen nu wel te lukken met 6 dagen per week werken en 12 uur per dag en als beloning nog eens mager loontje voor een week hard werken.
    Zonet een interview met hoogleraar Arjan van Weele(inkoopmanagement)op RTLZ.In steeds sneller tempo worden allerlei industriele activiteiten verplaatst naar China van banden tot apparatuur voor de offshore-industrie.Hiermee is weer duidelijk geworden dat onze concurrentiepositie ernstig aan het verzwakken is.Het gevaar van deflatie wordt hiermee steeds
    duidelijker.Hij pleitte dan ook voor importbeperkende maatregelen voor produkten uit China.Oei,Oei,Oei
  2. [verwijderd] 1 juli 2003 10:41
    iedere economie zijn eigen uurloon en winkelprijzen? 'Op de chinese markt is je euro een eurodaalder waard?'

    We houden onszelf voor de gek, de voorsprong van de westerse wereld is alleen te handhaven door voorsprong in techniek(geldt dus ook voor oorlogsmaterieel),handelsbeperkingen op te leggen,importtoeslagen,subsidies,medezeggenschap/invloed op bedrijfsleven etc.
    Landen als China,India,etc. zullen in een steeds hoger tempo onze welvaart benaderen, tenslotte zal er weinig meer zijn waarin we de rest vd wereld voor kunnen blijven(op een nette manier dan)

    mvg Wijkerino
  3. ziggy@stardust 1 juli 2003 10:50
    Ook in China zullen de lonen omhoog gaan ,minder uren per week gewerkt worden etc.Alleen dit zal wel heel wat jaren duren voordat dit vergelijkbaar is met westerse industrielanden.Ondertussen is dan wel een groot deel van onze industrie kapot gemaakt of verplaatst naar China en India.De technologische voorsprong die we nu nog hebben zal onvoldoende zijn om onze economie te redden.
  4. [verwijderd] 1 juli 2003 11:09
    Deflatie is de redding,soc.uitkeringen afschaffen,werkverschaffing in ruil voor eten,we zullen die chinezen krijgen.
    Nee flauwe kul dus,wat ze daar nog kunnen groeien zullen wij moeten inleveren,dat heet eerlijk delen,kon je al een tiental jaren aan zien komen,en als de rijken alhier willen delen is er niets aan de hand,anders zullen zij ook naar china moeten verdwijnen,voor zij daar voor kiezen zou ik adviseren verdiep je maar eerst in die cultuur,daar wil je echt niet zijn.mvrg jo jo
  5. tgaeko 1 juli 2003 11:11
    Wat een angst vanwege de economische ontwikkeling van China. Angst om onze welvaart te verliezen aan China. Juist vanwege dit soort angsten worden oorlogen gevoerd. "Een ander mag het wel goed hebben, maar niet ten kosten van mijn welvaart". Het treffen van maatregelen als importbeperking of verstrekken van subsidies aan "de eigen industrie" is het slechtste wat je kan doen. Ik dacht dat we die wijsheid wel geleerd hadden.

    Maar waarom die angst? Kijk eens welke mogelijkheden er ontstaan als ook de tot nu toe onderontwikkelde gebieden meer gaan verdienen en dus ook meer gaan consumeren. Ik gun iedereen wat ik heb en meer. De wereld zal er een stuk beter uitzien als ieder individu zijn of haar geluk kan vinden.

    Als elk land of continent zich gaat ontwikkelen, zullen wereldwijd wel afspraken gemaakt moeten worden over de bescherming van het milieu (lees: natuur). Want daar kunnen harde klappen gaan vallen als de milieuvervuiling door deze wereldwijde economische ontwikkeling in dezelfde tempo toeneemt.
  6. [verwijderd] 1 juli 2003 11:35
    Ooit werden wij de Chinezen van Europa genoemd! Een nijver volkje met handelsgeest dat zich om de omgeving en de mensen in die omgeving bekommerde. We zijn verworden tot een a-sociaal volk dat het ikke ikke principe tot een grote hoogte heeft gebracht. Dit zal moeten veranderen!
    Eenvoudig geschreven,maar moeilijk om deze mentaliteit weer om te vormen.
    Misschien goed dat de economie slechter draait, het helpt mensen weer tot het besef te laten komen dat niet alles zo maar voor het grijpen en graaien is. Met elkaar er tegenaan.Ik heb twee tips voor onze regering en ons parlement. Direct de inkomsten-en loonbelasting met tien procent verlagen en direct de werkweek met tien procent verlengen. Uiteraard zonder verhoging van het brutoloon. Actie vanuit DEN HAAG en actie vanuit de WERKNEMERS. De visuele circel zal zich omvormen tot een hogere productie tegen minder kosten en er is meer te besteden voor de mensen.
    In het begin misschien wat zuur maar binnen zeer korte tijd wordt het mildzoet.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.