Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 11)

2.639 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 132 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. s.lin 26 september 2011 19:02
    Economische activiteit regio Dallas loopt terug
    26/9 16:47
    De economische activiteit in de Amerikaanse regio Dallas is gedaald in september. De index die de activiteit weergeeft, daalde van -11,4 naar -14,4. De vijfde maand op rij dat de index nu onder nul noteert.

    Een 0-cijfer geeft aan dat de economie groeit conform de historische trendmatige groei. Een negatief cijfer betekent dat de groei beneden trend ligt, terwijl een positief cijfer wijst op boven trendmatige groei.



    Door: ABM Financial News.

  2. Da Freeze 26 september 2011 19:14
    quote:

    s.lin schreef op 26 september 2011 12:22:

    Geen crisis
    De Republikeinse senator Lamar Alexander gaf Reid de schuld van de patstelling. 'Hij heeft de hele week een crisis gecreëerd terwijl er helemaal geen crisis is', aldus Alexander. De Republikeinen menen dat het Amerikaanse volk het bij een staatsschuld van meer dan 10 biljoen euro schandelijk vindt dat Democraten weigeren voor 1,2 miljard euro aan bezuinigingen te stemmen.
    Dit is toch hilarisch. Ik heb een schuld van 14.000 euro en ik ga precies 1,20 euro besparen. Zelfs mijn neefje van 8 snapt dan wel dat ik de eerstkomende 5000 jaar echt mijn schuld niet heb afbetaald.

    Bovendien heeft de VS tijdens de orkaan Katrina goed laten zien geen cent te willen besteden aan het redden van hun eigen mensen. Dus kennelijk was de besparing op rampenfondsen toen al begonnen.

    Wil de VS besparen, dan moeten ze hun oorlogszucht eens flink gaan minderen. Gek genoeg hoor ik daar nooit iets over als het om bezuinigingen gaat.
    Sinds de Golfoorlog in 1990 uitbrak, besteed de VS gemiddeld genomen 12 miljard dollar PER MAAND aan directe oorlogvoering. Daar komt nog een 4,3 miljard dollar PER MAAND bij aan uitkeringen voor Amerikaanse oorlogsslachtoffers. Dat bij elkaar opgeteld op jaarbasis is dus 196 miljard dollar PER JAAR!
    Daarbij is de totale besteding aan defensie op jaarbasis nog een 200 miljard extra.
    Ow jee, het duizelt mij helemaal...Waarom wil een land eigenlijk zoveel geld uitgeven om huis te houden in landen waar geen Amerikaan zich in interesseert? En dat heeft echt niet alleen maar met olie te maken.
    vs-oorlog-kosten.blogspot.com/
  3. forum rang 10 voda 26 september 2011 22:50
    VS VANDAAG: Wall Street sluit hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is maandag hoger gesloten, met name vanwege hoop over een oplossing voor de schuldproblemen in Europa waardoor de grote fondsen in de VS iets terugwonnen op de sterke verliezen van een week eerder.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 2,5% hoger op 11.043,83 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 2,3% tot 1.162,95 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 1,4% won tot 2.516,69 punten.

    Vroeg tijdens de sessie klommen de aandelenmarkten snel omhoog vanwege hoop onder beleggers op gecoordineerde actie bij het oplossen van de schuldcrisis in Europa. De hoop kwam voort uit opmerkingen van ECB-bestuurslid Lorenzo Bini Smaghi op zondag dat een steunfonds in de eurozone gevormd zou moeten worden naar voorbeeld van de Amerikaanse inspanningen ten tijde van de financiele crisis in 2008.

    Daarnaast volgde Wall Street's hogere opening op stijgende beurzen in Europa, welke werd toegeschreven aan opmerkingen van ECB-bestuurslid Ewald Nowotny die maandag de deur openzetten voor een mogelijk verlaging van de rente door de ECB.

    Later in de sessie klommen de aandelen naar het hoogtepunt van de dag naar aanleiding van berichten dat een plan om besmetting van de eurocrisis te voorkomen in een vergevorderd stadium verkeerde. Binnen het plan zou een deel van de financien gebruikt worden om de kapitaalniveaus van Europese banken te verbeteren.

    "De markten bewegen van headline naar headline", aldus Quincy Krosby, strateeg bij Prudential Financial.

    Technologiefondsen liepen achter de markt aan. Volgens analisten op Wall Street is Apple van plan de productie van de iPad te verlagen, waarop het bedrijf 0,3% lager sloot. Apple drukt daarbij zwaar op de technologie-georienteerde Nasdaq.

    Financiele instellingen presteerden maandag goed, waarbij JP Morgan Chase 7,0% hoger eindigde en Bank of America ook 4,6% won.

    Daarnaast won Boeing 4,2% nadat het zondag de eerste 787 Dreamliner leverde aan All Nippon Airlines uit Japan.

    Goedkeuring door de Raad van Bestuur van een aandelenterugkoop door Berkshire Hathaway zorgde dat het aandeel 7,4% hoger sloot. De aandelenterugkoop duidt erop dat voorzitter Warren Buffett gelooft dat het bedrijf ondergewaardeerd is.

    Op macro-economisch gebied nam de verkoop van nieuwe huizen voor de vierde achtereenvolgende maand af. Daarnaast maakte de Federal Reserve Bank of Chicago een zwakke National Activity Index bekend.

    De macro-economische agenda in de VS bevat voor dinsdag om 15.00 uur de bekendmaking van de huizenprijzen in de 10 grootste en 20 grootste steden van de VS over juli. De zogeheten Case-Shiller Index daalde een maand eerder voor de 10 grootste steden met 3,8% op jaarbasis en steeg op maandbasis met 1,1%. Hier is geen prognose voor beschikbaar.

    De index voor de 20 grootste steden daalde dezelfde maand met 4,5% op jaarbasis en de verwachting voor juli is een daling met 4,4%. Op maandbasis steeg deze index in juni met 1,1%. Hiervoor is echter geen prognose beschikbaar.

    Het 'grote' consumentenvertrouwen van de VS, zoals deze is gemeten door het onderzoeksbureau The Conference Board, voor september wordt om 16.00 uur bekendgemaakt. De verwachting ligt op een stijging van de index tot 46, tegen 44,5 in augustus.

    Amerikaanse staatsobligaties sloten lager.

    De dollar bleef vrijwel vlak ten opzichte van de euro tijdens de Amerikaanse sessie. Voor elke euro kregen beleggers rond het slot van de Amerikaanse handel $1,3494 terug, tegen hetzelfde bedrag ongeveer een half uur voor opening van de beurzen aan Wall Street.


    Door Elco van Groningen, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires
  4. s.lin 27 september 2011 15:05
    Chicago Fed Index stijgt 0,6% in augustus
    Gepubliceerd: 14:56
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Federal Reserve van Chicago meldt dinsdag dat de productie van de maakindustrie in de Midwest-regio van de VS in augustus met 0,6% is gestegen ten opzichte van een maand eerder. Machinebouw leverde de belangrijkste bijdrage.

    De Midwest Manufacturing Index steeg, aangepast voor seizoensinvloeden tot 85,0. De index wordt berekend aan de hand van gewerkte uren en productie in de vijf staten van de regio Midwest, die nog altijd van vitaal belang is voor de Amerikaanse maakindustrie.

    Over juli was sprake van een toename van 0,3%.

    Ten opzichte van een jaar terug was in augustus sprake van een groei van 7,6%, aangevoerd door een herstel in de autosector en een opleving van de machinebouw.

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  5. s.lin 27 september 2011 15:24
    Huizenprijzen VS stijgen in juli op maandbasis
    Gepubliceerd: 15:23
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De huizenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli gestegen ten opzichte van een maand eerder, blijkt dinsdag uit de huizenprijsindex van Standard & Poor's (S&P) en Case-Shiller.

    Op maandbasis vertoonde de index voor de huizenprijzen in de 20 grootste stedelijke regio's een stijging van 0,9%, na een stijging van 1,1% in juni.

    De index voor de huizenprijzen in de tien grootste stedelijke regio's steeg in juli ook met 0,9% op maandbasis, na een stijging van 1,1% in juni.

    Vergeleken met juli vorig jaar lieten de prijzen in de 20 grootste stedelijke regio's een daling zien van 4,1%, waar 4,4% verwacht was. Een maand eerder bedroeg de daling op jaarbasis 4,5%. Alleen voor dit cijfer was een verwachting beschikbaar.

    Ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder was in de tien grootste stedelijke regio's sprake van een daling met 3,7%. In juni bedroeg de daling op jaarbasis 3,8%.

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  6. forum rang 10 voda 27 september 2011 20:23
    EUROPA VANDAAG: Beurzen sluiten fors hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten zijn dinsdag ruim hoger gesloten, gestuwd door optimisme dat Europese beleidsmakers de langdurige schuldencrisis in de eurozone zullen oplossen.

    De EuroStoxx 50 sloot dinsdag 5,3% hoger op 2.194,03. De DAX-30 steeg 5,3% tot 5.628,44, de CAC-40 sloot 5,7% hoger op 3.023,38 en de FTSE-100 won 4,0% op 5.294,05.

    The Stoxx Europe 600-index steeg 4,4% tot 229,91 punten. Het was voor de index de derde winstgevende handelsdag op rij, nadat vorige week het laagste niveau in twee jaar tijd werd bereikt.

    Banken behoorden tot de grootste stijgers in Europa, vanwege de hoop onder beleggers dat het Europese reddingsfonds wordt uitgebreid en de zwakste landen in de eurozone worden geherkapitaliseerd.

    Vooral Franse banken, die de afgelopen maanden zwaar onder druk hebben gestaan vanwege hun blootstelling aan in problemen verkerende landen, toonden een sterk herstel. BNP Paribas steeg 14,2% en Societe Generale won 16,8%.

    Elders in Europa klom Deutsche Bank 12,6% in Frankfurt en wist Barclays 8,0% aan te dikken in Londen.

    Na de bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds afgelopen weekend in Washington, lijken Europese leiders "eindelijk" te begrijpen op welke schaal er op de crisis gereageerd moet worden, stelt handelaar Mike Lenhoff van Brewin Dolphin.

    "Het is belangrijk dat zij worden ondersteund, niet alleen door de ontwikkelde economieen als de VS, maar ook door opkomende economieen als China en Brazilie", aldus Lenhoff.

    De toon van Europese leiders blijft echter gemengd. Volgens persbureau Reuters meldde Ewald Nowotny, bestuurslid van de Europese Centrale Bank, maandagavond dat er gesprekken gaande zijn over uitbreiding van het Europese noodfonds EFSF.

    De Duitse minister van financien Wolfgang Schaeuble stelde juist dat uitbreiding van het fonds "niet logisch" zou zijn.

    In de automotivesector kreeg het aandeel van vrachtwagenproducent Man een lift van 7,2%, nadat de Europese Commissie maandagavond groen licht gaf voor een overname door Volkswagen. Het aandeel Volkswagen won 6,6%.

    Daimler klom 7,2%, nadat Credit Suisse het advies voor de autofabrikant verhoogde naar outperform van neutral, onder meer vanwege de hoge kasvoorraad van Daimler en de mogelijkheid van het bedrijf om de loonkosten omlaag te brengen.

    Omstreeks 18.30 uur noteren ook de indices op Wall Street ruim in de plus, waarbij het sentiment bepaald wordt door de hernieuwde hoop dat Europa de eigen schuldencrisis kan beteugelen.


    Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com
  7. forum rang 10 voda 27 september 2011 22:20
    VS VANDAAG: Wall Street sluit hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is dinsdag hoger gesloten, vanwege de hoop dat Europese beleidsmakers dichterbij een oplossing voor de schuldencrisis zijn gekomen. De winsten liepen in het laatste handelsuur nog wel sterk terug.

    De Dow Jones-index eindigde 1,3% hoger op 11.190,69 punten. De S&P 500 steeg 1,1% tot 1.175,38 punten, terwijl de Nasdaq 1,2% won tot 2.546,83 punten.

    Vanaf het begin van de handel schoten de koersen omhoog, nadat nieuwszender CNBC maandag berichtte dat Europese beleidsmakers overwegen een vehikel op te zetten dat zich bezig moet gaan houden met het opkopen van Europese staatsschulden. Voor deze operatie zou het Europese noodfonds EFSF verruimd moeten worden.

    Hoewel uitbreiding van het EFSF een gerucht kan zijn, zorgt het voor druk op Europese politici om te handelen, zegt Mark Luschini, handelaar bij Janney Montgomery Scott LLC.

    "Beleidsmakers erkennen de acute aard van het probleem en praten krachtiger over een oplossing", aldus Luschini.

    De markt werd daarnaast gestimuleerd door de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die na een gesprek in Berlijn met de Griekse premier George Papandreou aangaf dat zij een sterk Griekenland binnen de eurozone wil behouden.

    De Griekse minister-president stelde op zijn beurt dat hij er klaar voor is om Griekenland naar economische stabiliteit te leiden. Eerder op de dag gaf het Griekse parlement goedkeuring voor een nieuwe huizenbelasting.

    Papandreou voegde daaraan toe dat de doelstellingen die opgelegd zijn door de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank, niet zullen worden veranderd.

    De winsten op Wall Street liepen echter terug, nadat de Financial Times meldde dat er onenigheid bestaat binnen de eurozone over de voorwaarden van een tweede hulppakket voor Griekenland. Zeven van de 17 leden pleiten voor een grotere bijdrage van private partijen, aldus de krant.

    Volgens Jim Paulsen, vermogensbeheerder bij Wells Capital Management, zijn de gebeurtenissen in Europa onderdeel van een stabiele stroom nieuws die de S&P 500 in een bandbreedte van 1.100 tot 1.200 houdt.

    Het belangrijkste variabele element dat kan bepalen of de index hieruit kan breken, is volgens Paulsen macro-economisch nieuws. "Sterke data zijn niet eens nodig; we hoeven alleen maar cijfers te zien waaruit blijkt dat de economie niet van de klif valt. Zelfs het consumentenvertrouwen verslechterde vandaag niet verder."

    Uit cijfers van onderzoeksinstituut The Conference Board bleek dinsdag dat de index voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen in september is gestegen naar 45,4, van een herziene 45,2 in augustus. Eerder werd voor augustus uitgegaan van een index van 44,5.

    Vooraf door Dow Jones geraadpleegde economen verwachtten dat de index in september zou stijgen naar 46,0.


    Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com
  8. s.lin 28 september 2011 12:04
    VS-FUTURES: DJIA en Nasdaq openen hoger
    Gepubliceerd: 12:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 12.00 uur aan dat de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan.

    De S&P 500 futures staan 1,50 punten hoger op 1.172,5. Afgezet tegen de fair value, zal de DJIA omgerekend 13,9 punten hoger openen.

    De Nasdaq 100 futures staan 0,50 punten hoger op 2.255. Afgezet tegen de fair value, zal de Nasdaq omgerekend 6,13 punten hoger openen ten opzichte van de vorige slotstand.

    Bron: Wallstreetweb.nl

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  9. s.lin 28 september 2011 13:34
    Wekelijkse hypotheekaanvragen VS stijgen
    Gepubliceerd: 13:21
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gestegen, blijkt woensdag uit gegevens van de Mortgage Bankers Association (MBA).

    De index voor het aantal hypotheekaanvragen steeg in de week eindigend op 23 september met 9,3% tot 767,9, waar de index een week eerder nog met 0,6% steeg.

    De index voor herfinancieringen van bestaande hypotheken nam met 11,2% toe naar 4.239,6, terwijl de index voor het aantal aanvragen voor nieuwe hypotheken met 2,6% steeg tot 176,6.

    De gegevens van de Mortgage Bankers Association (MBA) worden sinds 1990 gepubliceerd. Het onderzoek beslaat ongeveer de helft van de Amerikaanse particuliere markt voor woonhypotheken.

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  10. s.lin 28 september 2011 20:17
    Amerikaanse olievoorraden zijn in de week eindigend op 23 september toegenomen. Dat meldt het ministerie van Energie. Afgelopen week stegen voorraden ruwe olie met 1,9 miljoen vaten tot 341,0 miljoen vaten. Benzinevoorraden bedroegen 214,9 miljoen vaten, een stijging van 0,8 miljoen vaten. Voorraden stookolie en diesel groeiden met 0,1 miljoen vaten tot 157,7 miljoen vaten.

    De bezettingsgraad van de raffinaderijen ging viel terug tot 87,8 procent van 88,3 procent.

    Door: ABM Financial News.
  11. forum rang 10 voda 28 september 2011 22:38
    VS VANDAAG: Beurzen sluiten lager


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is woensdag lager gesloten, met name vanwege twijfel over de plannen van de eurozonelanden om de schuldencrisis op te lossen. Vooral in de sloturen doken de Amerikaanse beurzen omlaag.

    De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 1,6% lager op 11.010,90 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 2,1% tot 1.151,06 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 2,2% afstond tot 2.491,58 punten.

    De ontwikkelingen in de eurozone werden weer nauwlettend gevolgd. De aandacht ging daarbij vooral uit naar Finland, waar het parlement goedkeuring gaf aan uitbreiding van het noodfonds.

    In Slovenie werd dinsdagavond reeds de uitbreiding van het EFSF naar EUR440 miljard goedgekeurd. De parlementen van Duitsland en Oostenrijk stemmen donderdag en vrijdag over de uitbreiding.

    "Wanneer de aandelenbeurzen meer worden gedreven door emotie en hoop dan door fundamentele zaken, zul je waarschijnlijk snel stemmingswisselingen zien", zegt Kate Warne, investeringsstrateeg bij Edward Jones.

    Ze signaleert veel zorgen over de Europese schuldencrisis. "Wat we de afgelopen anderhalf jaar hebben gezien zijn beleidsmakers die achter de zorgen aan lopen, en dat kan de situatie blijven", stelt Warne.

    De Europese beurzen sloten woensdag eveneens lager, vooral vanwege onzekerheid over de problemen in de eurozone.

    "Na een recessie worden de beurzen vaak gedreven door sentiment", zegt Christopher Blum, van JP Morgan Asset Management. "Hoe langer dit doorgaat, hoe meer het consumenten- en ondernemersvertrouwen wordt geraakt, en dat creeert weer een negatieve invloed op de economie."

    Aan grondstoffen gerelateerde fondsen trokken de beurzen woensdag omlaag. Alcoa was met een verlies van 4,9% de grootste daler binnen de Dow Jones-index en Alpha Natural Resources (-11%) en Cliffs Natural Resources (-8,4%) hoorden bij de sterkste verliezers in de S&P 500.

    Amazon.com won echter terrein nadat de online retailer de nieuwe Kindle Fire onthulde. Met deze tablet wil het concern de concurrentie aangaan met de iPad van Apple. Amazon wist 2,5% te winnen, Apple daalde 0,6%.

    Barnes & Noble (-6,9%) had meer last van de plannen van Amazon. Analisten en beleggers vrezen dat de Kindle Fire, die ook zal concurreren met de Nook Color van Barnes & Noble, de winstgevendheid van het bedrijf zal raken.

    Op economisch vlak werd bekend dat de vraag naar duurzame goederen in de Verenigde Staten in augustus onverwacht is gedaald. De orders voor duurzame goederen daalden met 0,1% ten opzichte van juli, terwijl werd gerekend op een stijging met 0,2%.

    Op bedrijfsniveau ging de aandacht verder uit naar Jabil Circuit. Het techbedrijf rapporteerde een flinke winststijging over het afgelopen kwartaal en gaf beter dan verwachte ramingen voor de komende verslagperiode af. Het aandeel steeg 8,4%.

    Ook Family Dollar Stores (-1,6%) opende de boeken. De prijsvechter maakte een winststijging van 8% bekend door een toename van de klandizie en de gemiddelde bestedingen. Daarnaast maakte het concern bekend het komende jaar 450 tot 500 nieuwe winkels te openen.

    Outsourcing- en consultancybedrijf Accenture maakte bekend dat de winst over het fiscale vierde kwartaal met 37% is toegenomen. De kwartaalwinst van $611,9 miljoen was hoger dan analisten op Wall Street hadden voorzien. Het aandeel eindigde 0,3% in de plus.

    De olieprijs is woensdag 3,8% gedaald tot $81,21, vooral vanwege een sterker dan verwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; ben.zwirs@dowjones.com
  12. s.lin 29 september 2011 14:47
    Uitkeringsaanvragen VS flink gedaald

    Gepubliceerd op 29 sep 2011 om 14:44
    WASHINGTON (AFN) - In de Verenigde Staten hebben afgelopen week 37.000 minder mensen voor het eerst een uitkering aangevraagd dan in de week daarvoor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekend. Het aantal aanvragen lag ook flink lager dan de verwachting van economen.

    In totaal vroegen afgelopen week 391.000 mensen steun aan. In de week daarvoor waren dat er nog 428.000. Dat cijfer is met 5000 naar boven herzien. Analisten gingen voor vorige week uit van 420.000 aanvragen.

    In totaal krijgen in de VS nu 3,729 miljoen mensen een uitkering. In de week daarvoor ging het om een naar boven bijgesteld aantal van 3,727 miljoen.
2.639 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 132 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.