Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,434   -0,008   (-0,15%) Dagrange 5,396 - 5,440 2.433.747   Gem. (3M) 4,7M

Aegon, 29-9-2011: Griekenland komend weekeinde al failliet?

301 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 september 2011 22:34
    In de koffiekamer(*) las ik het volgende: In dagblad 'Bild' staat dat de Duitse regering ermee rekent dat Griekenland nog vóór Kerst failliet gaat. Het nieuwe reddingdsfonds waar morgen over gestemd wordt is niets anders dan een reddingsfonds voor banken, aldus ' Bild'. Dit blad wordt weliswaar als boulevardblad beschouwd en als zodanig niet altijd serieus genomen, maar een feit is dat 'Bild' altijd zeer goed geïnformeerd is en als meest aangehaalde nieuwsbron geldt.

    De Duitse regering zou heel goed weten, en mogelijk heeft Merkel dat samen met Sarkozy besproken, dat Griekenland vóór kerst failliet gaat en dat het EFSF alleen maar bedoelt is om de banken daarna overeind te houden. Wellicht zelfs dat Papandeou ook in het complot zit en dat deze gewoon wil verhinderen dat de Griekse banken kompleet leeggehaald worden. Als Griekenland failliet gaat moet er afgestempeld geld voorhanden zijn. Deze voorbereidingen kosten tijd en moeten in het grootste geheim gebeuren. Misschien gebeurt dat afstempelen wel ergens in een klooster, waar niets naar buiten komt. Voordat dit geld voor handen is wordt misschien nog een volgende tranche van 8 miljard uitgekeerd, zelfs dat is nog de vraag.

    En dan nog iets:
    • Is de Troika de laatste keer uit eigen beweging terug gekeerd of zijn ze gewoon terug geroepen?
    • Is het niet toevallig dat Papandreou gisteren in Duitsland was, zogenaamd op uitnodiging van het Duitse B.D.I.. Merkel was in ieder geval ook daar. Toeval?????
    • Krijgen we dit weekend al te horen krijgen dat de Troika terug komt en meldt dat er niet voldoende vooruitgang is geboekt? Valt het doek al dit weekend?

    De vraag is dan wat doen de beurzen vervolgens? Misschien dat ze na een korte schrik gewoon als een speer omhoog schieten, omdat iedereen weet dat de Europese banken gewoon geld ter beschikking wordt gesteld.

    Natuurlijk is veel van het bovenstaande speculatief, behalve dan het verhaal dat de Duitse regering uitgaat van een Grieks faillissement vóór kerstmis. We gaan het weer allemaal meemaken. Morgen weer een nieuwe dag, welterusten allen!

    (*) met dank aan Henk Snaph
  2. forum rang 7 mvliex 1 28 september 2011 22:47
    quote:

    mvliex 1 schreef op 28 september 2011 22:46:

    Mooie opening maar ik geloof er niets van zoals omschreven. Het door mij vandaag aangehaalde Franse plan lijkt mij zeer realistisch en nog slim ook.
    Met dank aan de KK de volgende samenvatting:

    The German secret plan to save Greece - latribune.fr
    MARKET COMMENTARY
    08:33 28-09-2011
    Is there a credible alternative to the plans being considered for the rescue of Greece, that would solve the issue of debt without causing failure, and sustained the country emerge from the spiral of recession and social disorder?

    Difficult equation and do not include the plans being discussed today. This plan exists. Called “Eureca” was developed by consultants very influential with the government of Angela Merkel.

    Outline: Greece confine all of its public assets (banks, real estate, telephone, port …) in a common structure. these assets are estimated at 125 billion euros. The 125 billion euros and are released to Greece to buy back its bonds to the ECB and EFSF, which has the immediate effect of reducing the 88% debt / GDP ratio, rather than 145% today.

    ----------------------------------------------------------
    Vraag: wie zal hen die 125 miljard euro geven?

    Antwoord: waarschijnlijk diezelfde ECB/EFSF en dan hebben ze een lening met onderpand en zijn ze de troep kwijt..
    ---------------------------------------------------------
    Reactie: Ok ze hebben dus dan een onderpand hetgeen reeds lang wordt geëist door Finland. Ik zie daar weinig hoerastemming in maar eerder een soort van verharding van de stemming.

    Reactie op reactie: Je snapt het niet dit is naast de huidige leningen en zal puur gebruikt worden om schulden terug te kopen waardoor griekenland uiteindelijk "slechts" 88% debt / GDP ratio in plaats van 145% heeft.
    ---------------------------------------------------------
    Hoe meer ik erover nadenk (buiten dat hiermee geen schuldenverlaging wordt bereikt, het is toch niet omdat je een lening aflost met een andere lening dat je schuldengraad daalt?) is dat dit duidelijk aangeeft dat ze Griekenland laten defaulten. Nu begrijp ik ook wat ze bedoelen met gecontroleerd. Duitsland wenst in ruil voor die nooit aflosbare leningen Griekse bezittingen verkrijgen.
    ---------------------------------------------------------------------------
    Reactie: Ik snap het wel. De vroegere schulden worden teruggekocht met een lening waarvoor wel een onderpand bestaat. Heeft geen enkele invloed op de schuldengraad enkel dat de ECB nu onderpand bezit voor hun leningen aan Griekenland.

    Reactie op reactie: In zoverre dat de schuld voor groot gedeelte niet meer bij de banken ligt.
    Daarnaast kunnen er dan andere (langdurige) terugbetalingsregelingen voorgesteld worden en zal het zo zijn dat zodra er iets verkocht wordt van de bedrijven (moet toch het nodige geprivatiseerd worden) dit direct als afbetaling geld voor de schuld.
    Hierdoor zal griekenland minder maandelijks door hoeven te rollen en krijgt men meer tijd.
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    De zaken worden daadwerkelijk verkocht aan de ECB zo lijkt het. Die geeft daarmee geld en dan kan griekenland zijn zchulden terugkopen die de ECB al bijna allemaal bezit tegen 50%. Dan gaat de ECB samen met Griekenland de strategie uitzetten voor privatisering.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    De schuldpapieren van Griekenland zijn zo goed als allemaal inbezit van de ECB.
    Die ze tegen lagere waarde van de Franse en Duitse banken heeft gekocht.
    Die gaat ze nu weer doorverkopen aan griekenland met 50% eraf( vandaar dat gesteggel over hoeveel de banken moeten bijdragen) in ruil voor "privatisering" aan de ECB van 125 miljard.

    Hierdoor wordt wel degelijk een structurele schuldverlaging behaald. Het werk is daarna nog niet af. Maar voor speculanten is het "k&t", want tegen de ECB kun je niet speculeren.
    -----------------------------------------------------------
    ECB heeft +- 40 miljard aan griekse staatspapieren er gaat dus ook nog het nodige bij de banken weggehaald worden. Wat dus de nodige ademruimte geeft bij de bankjes..
    --------------------------------------------------------------
    Inderdaad risico wordt verschoven naar de publieke sector.
    Maar links of rechtsom daar komt het toch terecht.
    Griekenland laten klappen kost meer geld dus kiest men voor de weg die uiteindelijk (hopelijk) het minste geld gaat kosten.
    In een perfect scenario (bestaan die, blijft griekenland) zou het geld op kunnen leveren.

    Men moet in ieder geval met een BIG BANG komen om vertrouwen terug te winnen.. Pappen en nat houden heeft al bewezen niet te werken.
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Reactie: Kans dat Griekenland failliet gaat is al behoorlijk ingeprijst. Ze zitten nu op het een na laagste rating (CA) waarbij de kans door ratingagencies op nagenoeg 100% kans op failliet wordt gezet. zie ook: stoq.nl/griekenland-98-kans-op-default

    Reactie op reactie: en... dat gaat ook gebeuren, alleen niet zonder plan. Het terugkopen van eigen oblies tegen lagere waarde is feitelijk een default, ofwel het gecontroleerde default
  3. [verwijderd] 29 september 2011 00:42
    En dan nog iets:

    * Is de Troika de laatste keer uit eigen beweging terug gekeerd of zijn ze gewoon terug geroepen?
    * Is het niet toevallig dat Papandreou gisteren in Duitsland was, zogenaamd op uitnodiging van het Duitse B.D.I.. Merkel was in ieder geval ook daar. Toeval?????
    * Krijgen we dit weekend al te horen krijgen dat de Troika terug komt en meldt dat er niet voldoende vooruitgang is geboekt? Valt het doek al dit weekend?

    Waarom zou je ze terug roepen er is simpelweg zoveel rommel uit te zoeken
    dat ze nog een keer terug moeten vandaar dat ze morgen weer gaan.

    Nee is helemaal niet toevallig logischerwijs gaat de belangrijkste economie met de onbenulligste economie binnen de euro weer in overleg hoe nu verder.

    Beslist niet al zou het zo zijn horen we dat niet ligt veel te gevoelig.
    Elk woord van Merkel word onmiddelijk bestraft/beloond op de markten dus ze kijken wel uit.
  4. [verwijderd] 29 september 2011 00:53

    By Greg Robb

    WASHINGTON (MarketWatch) -- The nation's weak labor market was "a national crisis" that required attention from the White House and Congress, Federal Reserve Chairman Ben Bernanke said Wednesday. "We've had close to 10% unemployment now for a number of years, and of the people who are unemployed, about 45% have been unemployed for six months or more. This is unheard of," Bernanke said in a question-and-answer session following a speech in Cleveland. He called for policies "that could help them find work, train for work and retain their skills." Bernanke also urged policy makers to consider "strong housing policies to help the housing market recover." Better housing policies would "clearly be very useful," and would allow the low mortgage rates stemming from easy Fed policy to have more effect and help the economy recover.
  5. [verwijderd] 29 september 2011 00:56
    FRANKFURT (MarketWatch) — It won’t be pretty or fast, but European leaders can prevent a financial catastrophe and save the euro.

    First off, politicians must find a way to prevent a widely expected Greek default from bringing down the European banking sector. For now, the best hope may lie with a reluctant European Central Bank

    Once that’s sorted, policy makers need to focus on shoring up Europe’s banks, while putting in place a mechanism to facilitate orderly defaults among other sovereign borrowers and moving toward a more integrated fiscal union. But don’t be surprised in the meantime to see more pressure on the euro, more safe-haven demand for German bunds, and more volatility in European equities, particularly in the badly bruised banking sector.

    How did it come to this? The origins of the crisis predate Greece’s shock revelation in late 2009 that its previously disguised deficit was actually more than four times the euro-zone limit of 3% of gross domestic product.
  6. forum rang 7 mvliex 1 29 september 2011 08:00
    do 29 sep 2011, 07:54 'Lagere opening beurzen verwacht'
    AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs zal donderdag naar verwachting met verlies openen. Ook de andere Europese beurzen zullen de verliezen van een dag eerder verder uitdiepen.

    ,,De AEX zal 3 punten lager openen. Dat zou nog kunnen veranderen aangezien de Amerikaanse openingsindicatoren hoger staan. Wall Street zag woensdag aan het einde de dag de winst verdampen. Het algehele sentiment blijft negatief. In Europa blijft het bij veel woorden en weinig concrete daden om de crisis aan te pakken'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

    Volgens Koenders is donderdag een cruciale dag, want dan stemt het Duitse parlement over het Europese noodfonds EFSF. De Duitse regeringspartijen hebben al aangekondigd voor verruiming van het fonds te zullen stemmen.

    Trojka
    Ook gaat een delegatie van de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds donderdag weer naar Griekenland. De zogenoemde trojka moet beoordelen of de Grieken voldoende en doeltreffende maatregelen nemen om hun enorme schuldenberg terug te brengen.

    Daarnaast vindt er donderdag een Italiaanse obligatieveiling plaats. Het is de eerste veiling na de kredietverlaging van het Zuid-Europese land. Ook hebben Frankrijk en Italië het verbod op het zogenoemde short-selling verlengd tot half november.

    Verre Oosten
    In het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen donderdag een verdeeld beeld zien. In Hongkong bleef de beurs donderdag dicht vanwege het noodweer dat de tyfoon Nesat naar de streek voert. De Nikkei in Tokio noteerde kort voor de slotbel 0,2 procent lager.

  7. [verwijderd] 29 september 2011 08:26
    Goedemorgen vrienden van Aegon,

    Zoals verwacht/gehoopt groene futten, mogelijk krijgen ze vanmiddag
    nog wat extra krachtvoer zodat ze nog wat aansterken!

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX opent donderdag naar verwachting lager na het verlies op Wall Street, ofschoon de openingsindicaties voor Wall Street voor donderdag met de minuut gunstiger lijken te worden en steun kan bieden voor de AEX.
301 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.