Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Spyker N.V.« Terug naar discussie overzicht

Vrijdag......weer een dag uitzingen

751 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. HansG020 9 september 2011 14:26
    quote:

    lucas D schreef op 9 september 2011 14:07:

    Muller riskeert arrestatie Kronofogden (2)N i e u w bericht, meer informatie

    UDDEVALLA (ANP) - Voorman Victor Muller van automerk Saab en moederbedrijf Swedish Automobile riskeert arrestatie, omdat hij zich mogelijk niet heeft gehouden aan de wettelijke informatieplicht en incassoregels in Zweden.

    Dat stelde Hans Ryberg, locatiechef van de Zweedse deurwaardersorganisatie Kronofogden in Uddevalla, vrijdagmiddag. Victor Muller meldde eerder vrijdag geld te hebben voor de lonen van de 3600 Saabmedewerkers, maar dat hij moet wachten met betalen omdat schuldeisers via de deurwaarder wettelijk voorrang krijgen.

    Kronofogden weet van niets van Mullers reserves. Ryberg: "Het is niet Muller die gaat over Saabs geld, dat zijn wij in de huidige situatie en wij weten niet beter dan dat Saab geen geld heeft." Ryberg wil van Saab vrijdagmiddag nog opheldering hebben. Zijn dienst behandelt bijna 100 schuldenclaims van Saab-toeleveranciers, bij wie het automerk tot 150 miljoen euro in het krijt staat.

    Minstens twaalf miljoen euro van de oudste claims mag door Kronofogden onmiddelijk worden ingevorderd, zodra het op de bankrekeningen van Saab staat. Tot nu werd nog geen miljoen gevonden. Saab is zijn personeel voorts nog circa 11 miljoen euro schuldig aan salarissen over augustus. De vakbonden dreigen bij de rechter faillissement aan te vragen.

    Muller was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

    Bron: ANP
    Publicatiedatum: 9 sep 2011 14:03:59
    Copyright (c) 2011 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP

    Swedish Automobile

    lucas D
    Het is niet netjes om zijn achternaam voluit te brengen, Victor M. lijkt me gepaster :-)

  2. [verwijderd] 9 september 2011 14:31
    quote:

    Volvorijder schreef op 9 september 2011 14:12:

    Ik tel al 3 zittenblijvers. Moedig, maar vandaag kan je eruit knijpen voor 47 cent. Dat kan maandag alleen maar minder zijn. Dinsdag de aanvraag van het failliet en dan wachten op de doorstart. Dan krijg je nog 3 cent per stukje.
    klopt maar ik zit er nog in met gem 1.58 .... als ik nu verkoop ... en er toch ineens geld komt ... dan..tja hoe moet ik dat uitleggen ... alles of niets voor mij :)
  3. s.lin 9 september 2011 14:33
    quote:

    Beur schreef op 9 september 2011 13:55:

    Lin, je ontwijkt mijn vraag....
    had me verkeken op de SEK en euro koers.

    2 scenario's
    Muller schetst twee scenario's voor Saab:

    1. De winsterslaap waarin de onderneming nu verkeert, waarbij er net genoeg geld binnen komt om net niet failliet te gaan. ''Dat is niet erg elegant, maar wel een manier om te blijven leven tot je een injectie van 245 miljoen euro krijgt.''

    2. Als je een grotere plens geld krijgt, dan is er geld om tot een akkoord te komen met de crediteuren en om betalingen te doen aan leveranciers voor onderdelen om de productie op te starten. In theorie kan dat met een week of acht.''

    www.rtl.nl/components/financien/rtlz/...

    maar dit is ook al bekent
  4. [verwijderd] 9 september 2011 14:40
    quote:

    sibdev schreef:

    [...]
    Goede raad is duur, maar ik schat de kans dat VM geld vindt kleiner dan het correct gokken op een vol nummer bij de roulette. Die betaalt dan wel gelijk 35 keer uit. Zelfs al komt er geld, dan gaat de koers maal 2 of maal 3. Dan komt het besef dat de aandelen wel erg waterig zijn geworden.

    Heel SWAN is nu 8.200.000 waard. Zie jij een chinees 200 Miljoen storten en de helft daarvan kadeau doen aan de aandeelhouders, dacht ik niet!
    8.2 M is dus beurswaarde
  5. JohnBo 9 september 2011 14:50
    Maar wie zorgt er nu voor dat die koers zo kelderd ?
    Als iedereen nu gewoon zou kopen en de koers goed bleef, dan had die chinees wel over de brug gekomen, dus het ligt toch aan de verkopers.
    Dus kopen die hap.....
    Ik zit er nog steeds in met 4715 aandeeltjes a 1,47 euro. tis niet veel maar toch.
  6. Mojo 9 september 2011 14:51
    quote:

    s.lin schreef op 9 september 2011 13:42:

    Zweedse vakbond wacht met aanvragen faillissement Saab
    Gepubliceerd: 13:40
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Zweedse vakbond IF Metall zal vrijdag geen faillissementsaanvraag indienen voor automerk Saab, dochter van Swedish Automobile (SWAN.AE).

    De meerderheid van de vakbondsleden willen het weekend afwachten om het bedrijf tijd te geven om zijn opties te verkennen.

    "De leden geloven dat we alle mogelijkheden moeten onderzoeken voor de overleving van het bedrijf, voordat we een faillissement aanvragen. Na gesprekken met het management geloven we dat het nog steeds mogelijk is voor de onderneming om in de komende dagen de salarissen te betalen", zeiden voorzitter Stefan Lofven van IF Metall en woordvoerder Hakan Skott van Saab vrijdag in een verklaring.

    Beide heren hadden donderdag een gesprek met Victor Muller, de CEO van Swedish Automobile.

    Saab diende woensdag een verzoek tot vrijwillige reorganisatie in. Door deze juridische bescherming zou er geen faillissement kunnen worden aangevraagd voor Saab. De rechter wees het verzoek donderdag echter af, omdat het onvoldoende juridische grond zou hebben. De rechtbank stelt daarnaast dat het onduidelijk is of en wanneer Saab toestemming krijgt voor de deals.

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.

    Waarom post je dit nieuws?? dit was vorige week vrijdag.
751 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.