Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Eurocastle Investment AEX:ECT.NL, GB00B94QM994

Laatste koers (eur) Verschil Volume
7,600   0,000   (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000 0   Gem. (3M) 394

Verschillen Eurocastle en Newcastle

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Quold 8 september 2011 23:36
    JR,

    De inkomsten van vastrentende obligaties blijven wel gelijk bij een stijgende rente, maar de kosten van de kortlopende financiering stijgen. Voor nieuwe investeringen geldt, dat initieel de dan geldende spread verdiend wordt, maar die spread zal waarschijnlijk lager zijn dan nu. Als je naar 2005 kijkt, zie je dat het dividend van NLY daalde van 0,50 naar 0,10 per kwartaal en de koers halveerde.

    Banken werken inderdaad met een hogere hefboom, dan de amREITs. Maar ze hebben wel veel meer risico-spreiding. Ik denk ook, dat de banken meer krediet-risico lopen dan rente-risico. Bij amREITs is er bijna alleen sprake van rente-risico.

    Ik beweer trouwens niet, dat de amREITs slechte beleggingen zijn. Ik heb zelf ook AGNC in portefeuille. Maar het is wel goed om stil te staan bij de risico's.
  2. Quold 9 september 2011 00:41
    Sander,

    Met betrekking tot jouw genoemde punten:

    1. Het hangt allemaal heel erg af van de economische ontwikkelingen. Als de economie flink verbetert, zal het moeilijk worden om nieuwe investeringen te vinden, die 15-20% rendement opleveren. Ook de boekwaarde zal dan stijgen. NCT zal dan pas bij hogere koersen nieuwe aandelen gaan uitgeven. Als de economie blijft doorkwakkelen zit dat er niet in.

    2. Dit had betrekking op de amREITs. amREITs als NLY en AGNC beleggen voor een groot deel in vastrentende obligaties. De rente hierop kunnen ze niet aanpassen. Als de korte rente 1% stijgt, neemt de spread op bestaande posities met 1% af. Voor nieuwe posities geldt dit niet, omdat ook de lange rente zal gaan stijgen. Maar de spread tussen korte en lange rente zal waarschijnlijk wel af gaan nemen.

    3. amREITs waarderen volgens mij de obligaties tegen marktwaarde en niet tegen aanschafwaarde. In ieder geval publiceren ze bij de kwartaalcijfers altijd de NAV. En daarbij zullen de obligaties in ieder geval tegen marktwaarde worden gewaardeerd. En ook bij het vaststellen van het maximale leenbedrag, zal er gekeken worden naar de marktwaarde.

    4. In 2009 was het niet duidelijk of NCT de kredietcrisis zou overleven. Bovemdien was de markt niet rationeel en werd er flink gedumpt. Achteraf was NCT flink ondergewaardeerd. NCT heeft toen ook geen emissies gedaan, hoewel ze de liquide middelen best hadden kunnen gebruiken. NCT heeft in die tijd ook geen dividend uitgekeerd, waardoor ze de cashflow kon gebruiken om eigen schulden met winst terug te kopen. Ook heeft het in 2010 nog een flink deel van de preferente aandelen ingekocht tegen ongeveer $15 inclusief achterstallig dividend (deels in aandelen). Nominale waarde hiervan is/was $25 exclusief achterstallig dividend.

    Met betrekking tot je volgende post:

    RAS heeft inderdaad niet het beste management. Maar het is misschien ook nog een beetje vroeg om het huidige management te beoordelen na het vertrek van de Cohens.
    Maar op de huidige koers is het aandeel toch wel interessant. Het noteert flink onder de boekwaarde (ongeveer $20 p.a. dacht ik). De koers is flink afgestraft na de 3:1 reverse split. En de koers staat nu zo'n 50% onder de koers, waarbij er een flinke verwatering gaat optreden. (converteerbare obligaties converteerbaar tegen een koers van ongeveer $7,50)

    Met tech-aandelen doe ik op het moment erg weinig.

    Voor een email-uitwisseling heb ik helaas geen tijd. Het kost me al erg veel moeite om tijd te vinden om hier op het forum wat te plaatsen.
  3. forum rang 6 Koffiezondersuiker 9 september 2011 22:06
    Ok Quold,

    Heb vandaag AMD gekocht.
    NCT laat ik staan. Dit NCT doet het eigenlijk al sinds 2009 goed, dus laat ik er niet aan morrelen.
    Volgens Google is er een downward wedge pattern op NCT van toepassing. Dat zou betekenen dat de uptrend binnenkort word gestart. Uiteraard obv TA maar de wereld-fundamentals zorgen ervoor dat dit allerminst zeker is.

    Bedankt voor de tip Henk Pal.
    (Ik ken Annaly)
  4. forum rang 6 Koffiezondersuiker 15 september 2011 09:10
    Newcastle Investment verhoogd dividend.

    www.marketwatch.com/story/newcastle-i...

    Eens kijken wat de koers doet vandaag.
    Ik hoop richting $6,00.

    Dit aandeel geef ik voor de liefhebbers als een moderate buy. Omdat je een goed en bjna gegarandeerd dividend krijgt de komende jaren, is het opnemen van dit speculatieve fonds niet onaantrekkelijk!
  5. forum rang 6 Koffiezondersuiker 15 september 2011 20:11
    quote:

    Da Freeze schreef op 15 september 2011 18:53:

    Ik voel een tegenstrijdigheid in deze zin....
    Omdat je een goed en bjna gegarandeerd dividend krijgt de komende jaren, is het opnemen van dit speculatieve fonds niet onaantrekkelijk!

    Ondanks dat is jou slotkoers wel aardig warm! Toch een AB-tje van mijn zijde.
    Deze bedrijven zijn door een bepaald wettelijke bepaling verplicht om dividend uit te keren. Daarom het woord 'gegarandeerd'.

    Echter, omdat het bedrijf klein is (en geen Shell) is grote waarschijnlijkheid niet te geven omdat de inkomsten van het bedrijf sterk afhankelijk zijn van een risico-houdend bedrijfsmodel. Daarom speculatief.

    Snapt u?
  6. forum rang 6 Koffiezondersuiker 16 september 2011 11:35
    Ik heb verder opgemerkt dat de analisten die Newcastle coveren, verwachten, dat het dividend per aandeel begin 2012 op $0,20 gaat komen.

    Er zijn verder zowel vóór- als tegenstanders om in Newcastle te beleggen.
    Ik houd ze voorlopig aan en reken op minimaal $7,50; nog ruim voor december dit jaar.
  7. forum rang 6 Koffiezondersuiker 20 september 2011 15:13

    Newcastle doet aandelenemissie. 22 miljoen aandelen erbij op de bestaande 79 miljoen stuks.

    Quold: je hebt het goed gezien (denk ik).

    Emissie voor groei maar óók om managment fee te betalen?

    Toch al de 2e emissie bij NCT in half jaar en een verhoging van ruim 50% van het aandelenkapitaal dit jaar tov de afgelopen jaren (100miljoen aandleen versus 62 miljoen tot maart 2011 dit jaar).

    Quold: wat denk jij?

    Blijven zitten of toch opmerkzaam nu met dit aandeel?

    Vorige week nog een dividendverhoging naar 0,15 van 0,10 per aandeel.

  8. Quold 21 september 2011 01:27
    Sander,

    Dat er nu al een emissie kwam, had ik ook niet verwacht. Ik had verwacht dat ze de koers naar minimaal $ 7 zouden laten oplopen, zodat ze een emissie konden doen voor minimaal $ 6, de prijs bij de vorige emissie.
    Maar de markt-omstandigheden zijn veranderd. Ik denk, dat de CMBS flink in prijs zijn gedaald, zodat ze daar nu een hoger rendement op kunnen halen.
    Zelf blijf ik gewoon zitten. Misschien dat ik nog een keer wat bijkoop als de koers nog flink zakt richting de $ 4.
  9. forum rang 6 Koffiezondersuiker 21 september 2011 08:45
    quote:

    Quold schreef op 21 september 2011 01:27:

    Sander,

    Dat er nu al een emissie kwam, had ik ook niet verwacht. Ik had verwacht dat ze de koers naar minimaal $ 7 zouden laten oplopen, zodat ze een emissie konden doen voor minimaal $ 6, de prijs bij de vorige emissie.
    Maar de markt-omstandigheden zijn veranderd. Ik denk, dat de CMBS flink in prijs zijn gedaald, zodat ze daar nu een hoger rendement op kunnen halen.
    Zelf blijf ik gewoon zitten. Misschien dat ik nog een keer wat bijkoop als de koers nog flink zakt richting de $ 4.
    Ah ok,

    Jij zit er ook in. Werk jij in deze business of zo?

    Je komt zeer overtuigend over!

    Het aandeel word (gisteren) wel rond die $5,00 gehouden. Dat is al een paar weken zo en dat valt op. Alsof dat een belangrijke koers is. Er zijn gisteren veel calls gekocht op de $5,00-strike.
    Eerste Steun/weerstand voor de koers is $4,67/$5,26.

    Ik ben toch teleurgesteld eerlijk gezegd.
    Een verhoging van 62 naar 100 miljoen aandelen in 6 maanden tijd is enorm.
    Dát was nou net een sterk punt van NCT; ze hebben niet verwatererd tijdens het hoogtepunt vd crisis. Dat de REIT's kunnen groeien met name dmv aandelenemissies geloof ik niet helemaal. Waarom hebben ze dan hun dividend verhoogd? Meer aandelen betekent óók, dat het EPS evenredig moet
    stijgen met het aandeel uitstaande aandelen om niet te verwateren (en niet de boekwaarde aan te tasten?).

    Een duidelijke WEAKNESS vind ik de omzetontwikkeling. Deze stagneert en zou eigenlijk omhoog moeten gaan vanaf nu vanwege de gedane aandelenemissies. Niemand die dit op fora aanhaalt, maar ik heb het gevoel
    dat dit een zwak punt is. Het duidt op stagnatie.

    Ik ben benieuwd of het aandeel haar positieve glans sinds begin 2009 kan behouden.

  10. Quold 25 september 2011 23:50
    Sander,

    Nee, ik zit niet in deze business. Maar ik volg het allemaal wel vanaf het begin van de kredietcrisis.
    De koers, waarop de nieuwe aandelen van NCT zijn uitgegeven, is door de slechte markt erg laag uitgevallen. Nou maar hopen, dat ze door de slechte markt het geld ook gunstig kunnen investeren.
    In Eurocastle heb ik zelf ook een positie. Het is wel risicovoller dan Newcastle. Het staat of valt met het aantrekken van de onroerend goed-prijzen. Het is de vraag hoe lang het gaat duren voor de prijzen weer gaan stijgen en of Eurocastle het tot die tijd kan uitzingen. Op de huidige koers is de verwatering op € 0,30 in ieder geval niet zo'n probleem. Maar als de nood hoog wordt, kan die koers natuurlijk wel aangepast worden.
  11. forum rang 6 Koffiezondersuiker 27 september 2011 10:53

    biedkoers op 0,05. Aij....

    Quold: Newcastle is in mijn optiek in (veel)ongunstiger vaarwater gekomen.
    Waarom het dividend verhogen en vervolgens een dikke emissie aankondigen?
    Investeren in goedkope geldpakketten is lucratief maar overtollig kasgeld investeren in deze pakketten is rendabeler dan het aan de aandeelhouders geven.

    ...er klopt iets niet..

    Ik ben bang dat Newcastle in een downtrend terecht komt.
42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.