Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Spyker N.V.« Terug naar discussie overzicht

Donderdag 07-07

150 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 juli 2011 09:16
    @Lucas,

    Die iedereen, is in mijn geval ondernemer met verschillende bedrijven, bedrijfseconoom en al 25 jaar actief in de automotive. Maar goed, gun iedereen winst, ook VM, maar geloof niet in de economische levensvatbaarheid door het ontbreken van huidige en toekomstige klanten.

    Rij je zelf een Saab van na de overname door VM, of overweeg je er 1 te kopen? Zo ja, wat spreekt je aan, nee? waarom niet? Ben bovenal benieuwd naar je economische onderbouwing waarom Saab wel voldoende potentie heeft om te overleven.
  2. AX lover 7 juli 2011 09:20
    Government approves the deal!
    by TIMR on JULY 7, 2011
    Di.se (original article here)

    The government has approved the real-estate deal. The buyer is ready to transfer the amount of 255 million SEK to SAAB.

    Last friday Saab Automobile and a consortium lead by the real-estate firm Hemfosa agreed to a sale and lease-back deal for about 50% of Saab’s facilities with a price of 255 Million SEK. Saab did however not get any money straight away. The deal needed a seal of approval from both the Government and the EIB.

    Monday: the approval came from the EIB and the Swedish NDO signed off on the deal tuesday. Now the government has also approved of the deal. The deal includes the sale and lease-back for 50,1 % of the stocks in the company Saab Property and is singed for a period of 15 years. The first year Saab will not pay any rent due to its financial situation.

    After the governments approval the money will be transferred straight away say the Advisement firm Catellas vice president Lenart Schuss.
    www.saabsunited.com/2011/07/governmen...
  3. AX lover 7 juli 2011 09:35
    quote:

    superb04 schreef op 7 juli 2011 09:27:

    Goed nieuws?
    Het is iig geen slecht nieuws ;)
    Dit 'nieuws' lag overigens redelijk in de lijn der verwachting aangezien de regering feitelijk niks anders hoefde te doen dan een handtekening te zetten.

    Maar nu is iig 100% zeker dat 50,1% van het vastgoed verkocht is voor 28 miljoen euro. Gisteren was dat nog maar voor 95% zeker.

    Of je er LT blij mee moet zijn dat het vastgoed voor een appel en een ei de deur uit is gedaan zal nog moeten blijven.

    De helft van iets met een waarde van 120 miljoen verkopen voor 28 miljoen lijkt mij persoonlijk geen hele beste deal, maar Saab had het geld nou eenmaal blijkbaar heel hard nodig.
  4. forum rang 7 lucas D 7 juli 2011 09:47
    quote:

    Ferdinand71 schreef op 7 juli 2011 09:16:

    @Lucas,

    Die iedereen, is in mijn geval ondernemer met verschillende bedrijven, bedrijfseconoom en al 25 jaar actief in de automotive. Maar goed, gun iedereen winst, ook VM, maar geloof niet in de economische levensvatbaarheid door het ontbreken van huidige en toekomstige klanten.

    Rij je zelf een Saab van na de overname door VM, of overweeg je er 1 te kopen? Zo ja, wat spreekt je aan, nee? waarom niet? Ben bovenal benieuwd naar je economische onderbouwing waarom Saab wel voldoende potentie heeft om te overleven.
    Leuk hoor, deze info, maar daar gaat het niet over. Het gaat erom dat iedereen al zeker weet dat het niks word (ik weet ook niet of ze het redden)maar er zijn wel bedrijven die er honderden miljoenen in steken om er deel van uit te gaan maken. Dat lijkt me niet met elkaar te correspenderen? En daarom heb ik zo mijn vraagtekens bij dat zekere weten!

    lucas D
  5. forum rang 7 lucas D 7 juli 2011 09:51
    Zweedse regering keurt vastgoeddeal Saab goedSTOCKHOLM (ANP) - De Zweedse regering verleent goedkeuring aan de vastgoeddeal die Swedish Automobile vorige week heeft gesloten. Dat liet een woordvoerder van het Zweedse ministerie van Industrie donderdag weten.

    Dochterbedrijf Saab verkoopt onder de overeenkomst een deel van zijn vastgoedbezittingen aan een consortium van Zweedse investeerders. Tegelijkertijd huurt Saab de gebouwen terug. Dit levert het bedrijf circa 255 miljoen Zweedse kroon (28 miljoen euro) op, waarmee de onderneming wat financiële armslag krijgt.

    Eerder deze week gingen de Europese Investeringsbank en het agentschap dat verantwoordelijk is voor de Zweedse overheidsuitgaven, de Riksgälden, al akkoord met de constructie.

    Bron: ANP
    Publicatiedatum: 7 jul 2011 09:48:22
    Copyright (c) 2011 - Algemeen Nederlands Persbureau ANP

    Swedish Automobile

    lucas D
  6. forum rang 4 jan6307 7 juli 2011 09:51

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Zweedse regering heeft donderdag bekendgemaakt goedkeuring te verlenen aan Swedish Automobile nv (SWAN.AE) onderdeel Saab Automobile voor de verkoop van aandelen in Saab Automobile Property AB.
    Saab Automobile wil voor EUR28 miljoen 50,1% van de aandelen in het eigen vastgoedbedrijf verkopen aan een consortium van Zweedse vastgoedinvesteerders en daarmee de acute financiele problemen helpen op te lossen.
    Het vastgoed werd eerder gebruikt als onderpand voor door de Zweedse staat aan Saab Automobile verstrekte leningen van de Europese Investerings Bank (EIB).
    - Door Christina Zander; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com
    (END) Dow Jones Newswires
    July 07, 2011 03:47 ET (07:47 GMT)
    © 2011 Dow Jones & Company, Inc.

    AAND SWEDISH AUTOMOBILE @ EUR 0.04
    NL0009816248

    Dit betekent wel dat de zweedse vastgoedinvesteerders, aandelen gaan kopen.
    Niemand van deze heren wil nu dat het verkeerd afloopt
  7. AX lover 7 juli 2011 09:53
    quote:

    jan6307 schreef op 7 juli 2011 09:42:

    Dit betekent wel dat spyker de komende week kan gaan draaien
    Waarom? Het feit dat er geld is hoeft niet automatisch te betekenen dat er ook auto's geproduceerd kunnen worden.

    Leveranciers zijn al bijna 6 maanden lang niet betaald. Die hebben echt niet stilletjes zitten wachten tot Saab een keer met geld over de brug komt. Die bedrijven zijn hard op zoek gegaan naar andere bedrijven waar ze hun producten aan kunnen verkopen.

    Saab zal er nu voor moeten zorgen dat leveranciers weer willen leveren en daarbij zullen 2 factoren van belang zijn:
    - Betalingscondities (cash on delivery)
    - Toekomstperspectief (hoeveel gaat er verkocht worden?)

    Die leveranciers zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen en zien ook wel dat het verkoop potentieel van Saab momenteel 0,0 is. Dealers zitten met grote hoeveelheden auto's die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen.

    Die paar duizend onderdelen die ze dan eventueel aan Saab (met veel risico) kunnen leveren verkopen ze dan liever aan een bedrijf dat meer potentie heeft.

    Waarom zou je als leverancier onnodig risico nemen door heel veel tijd, moeite en geld te steken in een kleine speler?
150 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.