Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Griekenland

6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juni 2011 00:46
    Als Duitsland en anderen niet zo dik in Greece hadden gezeten.

    en ook instemden dat Greece aan het totaal plaatje voldeed binnen de euro..

    Mot je ook niet zeiken .en nu niet aan komen dat banken en pensioen fonsen mee moeten doen.

    Ezv Ezv Ezv.

    ALLES MOT OP EEN HOOP ANDERS WORD JE AAN ALLE KANTEN AANGEVALLEN.

    Iemand die wel het BABEL verhaal kan verdedigen .
    Ga Je gang.
    Er moet iemand bovenstaan EU anders ga je gewoon naar de klooten.

    Jep ik Was ook tegen de EURO .
    Maar die werd die ook je strot in geduwd.

    Het had kunnen werken maar als het om geld gaat.
    leenen tussen vrienden,

    is het bijna altyd mis .

    Laat staan ERFENIS.

  2. forum rang 6 Fred 62 17 juni 2011 11:05
    youtu.be/hW74t14ipFo

    hymne voor de vrijheid .

    Die verkrijgen ze alleen nog als ze uit de euro stappen.
    En zo niet binden we ze aan handen en voeten , controle op inkomsten ,uitgaven ,belasting heffing ,etc.etc.

    Dat gaat de Griek niet trekken ,die gaan vrijwillig uit de euro. wie volgt?
  3. s.lin 17 juni 2011 12:42
    'Oplossing voor Griekenland op maandag niet onmogelijk'
    Gepubliceerd: 12:38
    BERLIJN (Dow Jones)--De ministers van financien van de Europese Unie zouden maandag op hoofdlijnen een akkoord kunnen bereiken over nieuwe steun voor Griekenland, zegt het Duitse ministerie van financien vrijdag.

    Niets belemmert "dat we idealiter maandag een akkoord kunnen sluiten met betrekking tot de voornaamste punten van het programma", zegt Martin Kotthaus, woordvoerder van het Duitse ministerie tijdens een reguliere persconferentie.

    De ministers van financien in de eurozone ontmoeten elkaar zondag in Luxemburg, gevolgd door een bijeenkomst van alle 27 schatkistbewaarders van de Europese Unie op maandag. Zij moeten een nieuw steunpakket voor Griekenland overeen komen, maar het is nog onduidelijk of daarbij aan de eisen van Duitsland, dat de private sector hierbij wil betrekken, tegemoet gekomen kan worden.

    - Door Andreas Kissler, Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; amsterdam@dowjones.com

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  4. Leone 17 juni 2011 14:50
    Van wat er nu bekend is, blijft het aanmodderen. Op korte termijn wat lucht en de mensen die blij zijn met deze deal, hoor je later wel weer als het probleem terugkeert. Voor banken op korte termijn natuurlijk goed dat ze niet verplicht hoeven te betalen. Banken mogen dus gewoon slecht investeren, want ja verliezen zijn voor belastingbetaler, voorlopig iig. Ook goed voor Nederlandse banken, want de ECB heeft een hoop rotzooi. Bovendien is het goed voor Nederlandse banken dat de grote banken met wie ook ING verbonden is in het financieel systeem, nu nog geen verliezen hoeven te nemen. Maar de conclusie is dat er niks opgelost is en wordt.
  5. forum rang 10 voda 17 juni 2011 16:24
    Berlijn en Parijs: snel besluit Griekenland
    Gepubliceerd op 17 jun 2011 om 16:19 | Views: 0

    BRUSSEL (AFN) - Duitsland en Frankrijk willen dat er snel een besluit komt over extra hulp aan Griekenland. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy hebben dat vrijdag gezegd bij een ontmoeting in Berlijn. De twee zeiden op één lijn te zitten.

    Merkel en Sarkozy willen dat de private sector op vrijwillige basis een bijdrage levert aan nieuwe noodhulp voor Athene. Frankrijk is daarmee opgeschoven naar Duitsland en Nederland, constateerde premier Mark Rutte tevreden. Eerder wees Frankrijk een bijdrage van banken, pensioenfondsen en verzekeraars nog af. Rutte lijkt wat minder belang te hechten aan tempo. ,,Beter een goed besluit dan een snel besluit.''

    Griekenland kreeg vorig jaar al een lening van 110 miljard euro toegezegd van eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat geld wordt in delen uitbetaald. Komende dagen besluiten de ministers van Financiën van de eurolanden waarschijnlijk over de storting van de volgende 12 miljard.

    Meer steun nodig

    Maar Griekenland heeft meer steun nodig. Naar verluidt gaat het om zo'n 80 miljard euro. Een toenemend aantal landen wil dat banken en andere financiële instellingen die in Griekenland leningen hebben uitstaan ook een bijdrage van 20 à 30 procent leveren. Dat moet vrijwillig gebeuren, om te voorkomen dat ook andere eurolanden die in problemen verkeren straks op de stoep staan en er een crisis ontstaat in de Europese financiële sector.

    Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie riep Griekenland vrijdag nog eens op ernst te maken met de hervormingen die het beloofd heeft in ruil voor de steun. ,,Er moeten duidelijke signalen uit Griekenland komen.'' Nederland heeft al diverse malen laten weten niet te betalen als de Grieken niet fors het mes zetten in hun uitgaven.

    De opmerkingen van Merkel en Sarkozy werden vrijdagmiddag positief ontvangen op de financiële markten. Beurskoersen onderbraken hun dalende lijn van de afgelopen dagen en de koers van de euro krabbelde weer enigszins op. Halverwege de middag was de munt 1,4280 dollar waard. Dat was ruim 1,5 dollarcent meer dan eerder op de dag.
  6. forum rang 10 voda 17 juni 2011 17:26
    'Wanbetaling erger dan bezuinigingen'
    Gepubliceerd op 17 jun 2011 om 17:18 | Views: 8

    STOCKHOLM (AFN) - Wanbetaling door de Griekse overheid heeft grotere gevolgen voor de Griekse bevolking dan de zware bezuinigingen die momenteel worden voorgesteld. Dat zei bestuurder Lorenzo Bini Smaghi van de Europese Centrale Bank (ECB) vrijdag op een congres in Stockholm.

    De massale protesten in de straten van Athene maken de bezuinigingsoperatie die van Griekenland wordt geëist bijzonder moeilijk, beaamde Bini Smaghi. ,,Maar de mensen op straat moeten inzien dat het alternatief veel erger is. Als Griekenland niet aan zijn verplichtingen voldoet, betekent dat een ramp voor het land.''

    De concrete gevolgen als Griekenland in gebreke blijft zijn volgens de Italiaanse econoom moeilijk te voorspellen. ,,Wat is de invloed op het financiële systeem in Griekenland? Hoe zit het met besmetting? Als ik naar de kwetsbaarheid van de rentes kijk, word ik bang.''
  7. forum rang 10 voda 17 juni 2011 19:34
    Energieke nieuwe minister moet Grieken redden
    Gepubliceerd op 17 jun 2011 om 18:41 | Views: 78

    ATHENE (AFN) - De Griekse premier George Papandreou heeft vrijdag het politieke zwaargewicht Evangelos Venizelos benoemd tot nieuwe minister van Financiën. De herschikking van het kabinet moet helpen om het land uit de financiële en politieke crisis te loodsen.

    Venizelos is een rivaal van Papandreou om het leiderschap van de socialistische Panhelleense Socialistische Beweging (Pasok). Hij lost George Papakonstantinou af. Die maakte zich onpopulair door de zware bezuinigingen die de bevolking worden opgelegd, af te doen als kleinigheden.

    Venizelos sloeg meteen na zijn ambtsaanvaarding een andere toon aan. Hij liet weten dat zijn gedachten uitgaan naar elke werkloze en elke handelaar die lijdt onder de recessie. Na de massale betogingen van de afgelopen weken, die geregeld gepaard gingen met gewelddadige botsingen met de politie, wil Venizelos nu streven naar consensus over de te varen reddingskoers. Hij wil dialoog met en toestemming van alle burgers en alle groepen in de samenleving van wie nieuwe offers worden gevraagd.

    ,,Echte oorlog''

    Venizelos, die tot nu toe de portefeuille Defensie beheerde, zei dat voor hem nu de ,,echte oorlog'' begint. Griekenland moet worden gered en zal worden gered, aldus de bewindsman. De minister en nieuwe vicepremier zei dat hij had getwijfeld of hij de functie zou accepteren. Maar hij deed het uit liefde voor zijn land, zei hij.

    Het economisch zwakke Griekenland gaat gebukt onder een enorme schuldenlast van 340 miljard euro en moet op grote schaal bezuinigen om in aanmerking te blijven komen voor meer hulp van de EU en het IMF. Bij het uitblijven van een politiek akkoord in Athene dreigt Griekenland in juli failliet te gaan, als EU en IMF bij hun voorwaarden blijven.

    Pijnlijke en moeilijke structurele veranderingen

    Venizelos zei pijnlijke en moeilijke structurele veranderingen te zullen doorvoeren. Het land moet nog eens 78 miljard euro bezuinigen. Het parlement begint zondag met een debat over het nieuwe kabinet en het nieuwe bezuinigingsprogramma. Papandreou wil dinsdag om het vertrouwen van de volksvertegenwoordiging vragen.

    Ondertussen zullen de EU-ministers van Financiën zich zondag en maandag buigen over nieuwe hulp aan Athene. Eurocommissaris Olli Rehn van Financiën heeft de EU-bewindslieden gevraagd Griekenland toch de broodnodige 12 miljard euro te gunnen om door de maand juli heen te komen, ook al is er nog geen formeel besluit over de geëiste nieuwe bezuinigingen.

    Op één lijn

    Griekenland kreeg vorig jaar in principe al een lening van 110 miljard euro toegezegd van eurolanden en het IMF. Dat geld wordt in delen uitbetaald. De 12 miljard waar het de komende dagen over gaat, zijn onderdeel van dat hulppakket.

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy slaagden er vrijdag in op één lijn te komen, na lange onenigheid over de vraag of ook banken, verzekeraars en pensioenfondsen moeten worden betrokken in de reddingsactie. Afgesproken is op vrijwillige basis een beroep te doen op de particuliere sector.
  8. [verwijderd] 17 juni 2011 21:57
    griekenland is nu wel zon beetje ingeprijst. Je kan niet eeuwig dalen om het zelfde nieuws. Voorlopig nog wel rond deze stand schommelen ben ik bang. Tenzij een paar creatieve shorters iets nieuws verzinnen met ze allen. Ik weet alvast een paar onderwerpen die ze graag onder de aandacht brengen. 1: Ierland word het nieuwe griekenland 2: portugal word het nieuwe griekenland 3: Spanje word het nieuwe griekenland 4:Italie word het nieuwe griekenland 5:Belgie word het nieuwe griekenland 6:atoomramp japan 7: afzwakkende economischie groei vs/europa (iets wat vorig jaar al bekend raakte tijdens de double dip angstperiode) enz....
  9. phu 17 juni 2011 23:56
    quote:

    KonVicT *G* schreef:

    griekenland is nu wel zon beetje ingeprijst. Je kan niet eeuwig dalen om het zelfde nieuws. Voorlopig nog wel rond deze stand schommelen ben ik bang. Tenzij een paar creatieve shorters iets nieuws verzinnen met ze allen. Ik weet alvast een paar onderwerpen die ze graag onder de aandacht brengen. 1: Ierland word het nieuwe griekenland 2: portugal word het nieuwe griekenland 3: Spanje word het nieuwe griekenland 4:Italie word het nieuwe griekenland 5:Belgie word het nieuwe griekenland 6:atoomramp japan 7: afzwakkende economischie groei vs/europa (iets wat vorig jaar al bekend raakte tijdens de double dip angstperiode) enz....
    je hebt bijna gelijk:

    vr 17 jun 2011, 21:54 Moody's kritisch over Italië NEW YORK (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft vrijdag gezegd dat het overweegt de waardering van Italië neerwaarts bij te stellen vanwege het grote tekort van de overheid en zorgen over de eurocrisis.

    Moody's twijfelt aan de groeikracht van de Italiaanse economie en vreest dat het land grote moeite zal hebben om de schuldenlast op een acceptabel niveau te houden.

  10. [verwijderd] 18 juni 2011 00:05
    quote:

    phu schreef op 17 juni 2011 23:56:

    [...]

    je hebt bijna gelijk:

    vr 17 jun 2011, 21:54 Moody's kritisch over Italië NEW YORK (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft vrijdag gezegd dat het overweegt de waardering van Italië neerwaarts bij te stellen vanwege het grote tekort van de overheid en zorgen over de eurocrisis.

    Moody's twijfelt aan de groeikracht van de Italiaanse economie en vreest dat het land grote moeite zal hebben om de schuldenlast op een acceptabel niveau te houden.

    tuurlijk heeft hij gelijk , enkel maakt hij slechts opsomming van de uiterlijke tekenen van het probleem , hij echter vergeet de synthese te maken of onderkent ze niet of ziet ze niet
  11. [verwijderd] 18 juni 2011 10:48
    quote:

    dentroef schreef op 18 juni 2011 00:05:

    [...]tuurlijk heeft hij gelijk , enkel maakt hij slechts opsomming van de uiterlijke tekenen van het probleem , hij echter vergeet de synthese te maken of onderkent ze niet of ziet ze niet
    ik weet ook wel dat veel landen een te hoog tekort hebben. En ik verwacht ook niet dat binnen no time is opgelost. Maar als je ziet hoe vaak hun afwaarderingen geven is niet normaal. Lijkt wel alsof ze gewoon aan het terugpakken zijn wat ze toen fout hebben gedaan in 2008. Eerst onderschatten ze het en nu overschatten ze het. Hopelijk zitten ze de volgende keer eindelijk is goed.
  12. forum rang 5 DurianCS 18 juni 2011 11:06
    quote:

    KonVicT *G* schreef op 18 juni 2011 10:48:

    [...]
    ik weet ook wel dat veel landen een te hoog tekort hebben. En ik verwacht ook niet dat binnen no time is opgelost. Maar als je ziet hoe vaak hun afwaarderingen geven is niet normaal. Lijkt wel alsof ze gewoon aan het terugpakken zijn wat ze toen fout hebben gedaan in 2008. Eerst onderschatten ze het en nu overschatten ze het. Hopelijk zitten ze de volgende keer eindelijk is goed.
    Ik denk dat dit vooral een beweging is van politiek correct (te hoog) naar realistisch. Nog steeds heb je vaak het gevoel dat ze achter de boel aanhobbelen. Zelfs CCC voor Griekenland lijkt meer politiek correct dan realistisch ;-)
6.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.