Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koersverloop Beter Bed

1.511 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 maart 2011 23:01
    Een koers van EUR20p.a. zou een mooie instapmoment zijn tot the ex-dividend als een 'dividend trading strategy'.

    We gaan zien hoe de markt gaat ontwikellen in de komende weken, maar op het algemeen lijkt het een beetje zwake markt.

    Detailhandel boekt 1,5 procent meer omzet
    Gepubliceerd op 15 mrt 2011 om 09:58 | Views: 113

    Artikel Reacties DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse detailhandel heeft in januari 1,5 procent meer omzet behaald ten opzichte van dezelfde maand in 2010. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

    De ontwikkeling van de omzet in de detailhandel is in januari negatief beïnvloed doordat de samenstelling van koopdagen minder gunstig was dan in dezelfde maand vorig jaar. Na correctie voor dit effect komt de omzetgroei uit op ongeveer 3 procent.

    Bij de non-foodwinkels lag de omzet 1 procent hoger dan in dezelfde maand in 2010. Vooral winkels in bovenkleding en consumentenelektronica behaalden meer omzet. Drogisterijen en textielsupermarkten zagen de omzet flink dalen.

    Winkels in de voedings- en genotmiddelenindustrie behaalden bijna 2 procent minder omzet. De daling is vooral toe te schrijven aan de ongunstige samenstelling van koopdagen.

  2. [verwijderd] 16 maart 2011 23:35
    Het aandeelkoers EUR20p.a. lijkt wat aantrekelijk, misschien morgen instapen!

    Economie Duitsland groeit stuk harder
    Gepubliceerd op 16 mrt 2011 om 10:12 | Views: 342

    Artikel Reacties DEN HAAG (AFN) - De economie in Duitsland is vorig jaar een stuk harder gegroeid dan die in Nederland. Dat komt vooral doordat Duitsland meer profiteerde van de aangetrokken wereldhandel. Ook de bouw deed het bij de oosterburen beter.

    In Nederland groeide de economie in 2010 met 1,7 procent. In Duitsland bedroeg de groei 3,6 procent, zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. De welvaart is in Nederland wel groter. In 2010 bedroeg het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking circa 35.500 euro. In Duitsland was dat met 30.600 euro 14 procent lager. Dat komt vooral door de Duitse eenwording in 1990. Ook groeide de Nederlandse economie tussen 2002 en 2008 sterker dan de Duitse.

    In beide landen was de uitvoer vorig jaar de aanjager van het economisch herstel. Maar het effect was in Duitsland groter. Dat komt volgens het CBS vooral door het soort exportproducten. Duitsland exporteert vooral machines, auto's en andere kapitaalgoederen. In de Nederlandse uitvoer spelen voedingsproducten een belangrijke rol. Bovendien exporteert Duitsland veel meer eigen producten. Dat levert een grotere bijdrage aan de economie dan de doorvoer, die in Nederland belangrijker is.

    Bovendien remde in Nederland de bouw het herstel. In 2010 werd 11,8 procent minder geïnvesteerd in de bouw dan een jaar eerder. In Duitsland groeiden de investeringen in 2010 weer licht.
  3. [verwijderd] 16 maart 2011 23:37
    Mooie sentence:): 'Volgens hen (ING) heeft het bedrijf (Beter Bed) zowel de positieve eigenschappen van een defensief aandeel als die van een groeifonds.'

    Beter Bed nog altijd koopwaardig
    Woensdag 16 maart 2011

    Afgelopen dinsdag hebben zowel de analisten van ING als van SNS Securities hun taxaties voor Beter Bed bijgesteld. Dit naar aanleiding van de resultaten die de Nederlandse beddenfabrikant vorige week naar buiten bracht. Analisten vinden het aandeel nog steeds koopwaardig en zien een opwaarts potentieel van ten minste 17%.

    Door onze redactie

    Advies verhoogd
    Vanwege een hoger dan verwachte brutomarge hebben de analisten van ING op 15 maart hun advies voor Beter Bed verhoogd van ‘hold’ naar ‘buy’. De analisten wijzen op het verwachte herstel van de omzet bij de divisie Matratzen Concord door een herstel van de Duitse markt. Volgens hen heeft het bedrijf zowel de positieve eigenschappen van een defensief aandeel als die van een groeifonds. Verder zijn de analisten te spreken over het dividend van 1,30 euro met daarbij een 100% pay-out ratio, wat volgens hen vertrouwen geeft. Het koersdoel is bij ING verhoogd van 22 euro naar 25 euro.

    Advies verlaagd
    SNS Securities heeft zijn advies op dezelfde dag juist licht verlaagd van ‘buy’ naar ‘accumulate’. De gerapporteerde resultaten over 2010 waren sterk gezien de moeilijke omstandigheden, zo stellen de analisten. De goede resultaten waren volgens hen te danken aan een stijgende brutomarge en het in de hand houden van de kosten. Het management ontwikkelt diverse nieuwe initiatieven, variërend van online deals en het herpositioneren van formats tot aan veranderingen in het assortiment en verbeteringen in de supply chain, aldus de analisten. Mede daarom hebben zij ook vertrouwen in het management en zullen de veranderingen ertoe bijdragen dat het bedrijf een betere positie zal verkrijgen.

    De adviesverlaging is het gevolg vanwege de recente koersstijging van het aandeel, licht hoger dan verwachte operationele kosten en terughoudendheid van consumentenbestedingen op korte termijn. De analisten houden vertrouwen in de strategie van het management, maar wachten vooralsnog op tekens voor groei voordat zij weer positiever worden. Het koersdoel is door de analisten verhoogd van 22 euro naar 24 euro.

    In lijn met update
    Voor de analisten van ABN AMRO waren de gerapporteerde resultaten in lijn met de trading update van januari. De analisten wijzen erop dat Beter Bed heeft medegedeeld dat de balans sterk is en de vooruitzichten stabiel zijn, waardoor het mogelijk is om de hele winst uit te keren. Volgens de analisten is dit een positief signaal. Wel vinden de analisten de verwachting van het bedrijf dat het in het eerste kwartaal op zijn minst hetzelfde resultaat zal realiseren als in dezelfde periode een jaar eerder een kleine teleurstelling. Desalniettemin staat er bij ABN AMRO een koopadvies uit voor Beter Bed.

    Consensus
    Door de advieswijzigingen staan er nu 6 koopadviezen en 1 houdadvies voor het aandeel uit. Geen van de analisten hanteert verder een verkoopadvies voor het aandeel, waardoor de consensus beduidend positief is.

    Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 22,60 euro, wat een verwacht rendement oplevert van bijna 11%. De recente koersdoelverhogingen van ING en SNS Securities tot respectievelijk 25 euro en 24 euro liggen echter boven het gemiddelde en impliceren een verwacht opwaarts potentieel van 17-23%.

    De recente advieswijzigingen van analisten duidt erop dat zij positiever zijn geworden over het aandeel. Weliswaar hebben de analisten van SNS Securities hun advies licht neerwaarts bijgesteld, zij vinden het aandeel nog steeds koopwaardig en gezien hun verhoogde koersdoel zien zij nog voldoende opwaarts potentieel.
  4. [verwijderd] 17 maart 2011 19:30
    quote:

    smallcap schreef op 16 maart 2011 23:35:

    Het aandeelkoers EUR20p.a. lijkt wat aantrekelijk, misschien morgen instapen!
    Heb vandaag ruim 300 stuks Beter Bed gekocht op rond EUR20p.a.: straks een beetje mooie dividend en KW1 cijfers, als het macronieuws niet tegenvalt kan Beter Bed nog terug naar ruim EUR21.5p.a. over 3-4 weken volgens me. Naast ICT Automatisering, heb ik op dit moment een KT porto van mooie retailers (Accell, Macintosh, Beter Bed en Sligro) en volgens me zijn Accell, Beter Bed en Sligro ook wat defensief (naast groei) en kunnen een beetje profiteren in deze onzekere markt (Macintosh en ICT Automatisering zijn een beetje offensief:)), maar op het algemeen lijkt de retail/consumenten markt moeite te hebben, dus verwacht ik geen vuurwerk dit jaar voor mijn focus retailers (volgens me kunnen Beter Bed, Macintosh, Accell en Sligro maximaal +20% groeien dit jaar als het goed gaat met het macronieuws).

    We gaan zien!
    smallcap
  5. [verwijderd] 22 maart 2011 19:40
    P.S. Ook het jaar 2011 lijkt een moeilijk jaar voor de consumentenmarkt te worden (ook mijn andere een paar mooie retailers als Macintosh, Sligro en Accell moeite hebben met de omzetgroei):

    Consumentenvertrouwen verslechtert in maart

    Dinsdag 22 maart 2011 09:57
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandse consumenten zijn in maart iets pessimistischer dan een maand eerder, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. De index voor het vertrouwen van consumenten in Nederland daalde in maart tot -8 van -5 een maand eerder, toen het vertrouwen een verbetering op maandbasis liet zien. Volgens het CBS oordeelden consumenten in maart iets negatiever over de economie in de afgelopen 12 maanden dan in februari. Hun kijk op de economie in de komende 12 maanden was fors negatiever met een verslechtering van 11 punten. Daarnaast veranderde de koopbereidheid nauwelijk. De koopbereidheid van consumenten was nog steeds laag.

  6. [verwijderd] 24 maart 2011 15:09
    quote:

    83M schreef op 23 maart 2011 17:36:

    ongelofelijk, we mogen maar niet stijgen..
    Misschien beter voor ons: ik heb vandaag mijn kleine positie in Beter Bed veddubeld, ik denk elke dag kan Beter Bed naar EUR21. Er zijn misschien maar een paar zo'n mooie small caps als Beter Bed op de Amsterdamse beurs...............

    Mvg!
    smallcap
1.511 Posts
Pagina: «« 1 ... 47 48 49 50 51 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.