Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Aanval op Libië nieuwe krach?

61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 maart 2011 17:03
    quote:

    Red Fox schreef op 20 maart 2011 12:25:

    Geert Schaaij vertelde net op Business Class dat een aanval op Libië betekent dat de beurskoersen wederom hard onderuit gaan maandag. Hij wist toen nog niet dat zaterdagavond het daadwerkelijk zou beginnen. Hoe zien jullie dat? Persoonlijk denk ik van niet, omdat de gehele wereld unaniem achter het ingrijpen staat. Zelfs de Arabische wereld. Maar ik hoor graag de opinie van anderen.
    Ach Geert Schaaij zou het volgens iemand op dit forum over TomTom hebben.
    Maar geen woord daarover. Was dus weer zo'n slag in de lucht.
    Dat hij zijn vingers niet branden wil aan TomTom na zijn falikant foute inschatting van Air France KLM begrijp ik wel.

    We moeten de woorden van G.S. dus echt met een korreltje zout nemen. Vrijdag was voor iedereen wel duidelijk wat er zou gaan gebeuren en de beurzen stegen. Dus waarom zouden de beurzen dan maandag hard achteruit gaan? Kan iemand me dat uitleggen?

    Op één punt wil ik nog wel reageren. Dat de gehele wereld unaniem achter het ingrijpen staat klopt niet. Verdere verdeeldheid zou roet in het eten kunnen gooien. Anders voorzie ik eerder een verder herstel.

    Groet.

  2. [verwijderd] 20 maart 2011 17:18
    quote:

    Red Fox schreef op 20 maart 2011 12:25:

    Geert Schaaij vertelde net op Business Class dat een aanval op Libië betekent dat de beurskoersen wederom hard onderuit gaan maandag. Hij wist toen nog niet dat zaterdagavond het daadwerkelijk zou beginnen. Hoe zien jullie dat? Persoonlijk denk ik van niet, omdat de gehele wereld unaniem achter het ingrijpen staat. Zelfs de Arabische wereld. Maar ik hoor graag de opinie van anderen.
    gedeeltelijk is dat al ingeprijst. Als we toch hard dalen op het nieuws dan klopt er iets niet. De olieprijs bijvoorbeeld steeg omdat ze bang waren dat er oorlog zou komen, dan gebeurt dat en dan zou je niet nog eens achteruit kunnen gaan, dat is dubbelop. Gebeurt dat wel dan weet je dus dat de oliebedrijven samen spannen om de olieprijs gewon zo ver mogelijk op te drijven. Tenminste dat is mijn mening over de olliebedrijven, ze doen alles om maar winst te maken;-)
  3. Robin82 20 maart 2011 17:20
    AMSTERDAM – Wereldwijd raakten de aandelenbeurzen in de afgelopen 24 uur in een verkoopgolf. Nieuwe spanningen in het Midden Oosten stuwen de olieprijs fors hoger op tot weer boven de $100. Oplevende geopolitieke spanningen overschaduwen sterke economische cijfers.

    Gistermorgen was er nog geen vuiltje aan de lucht en koersten de aandelenbeurzen weer beduidend hoger. Gisteravond was de angstgraadmeter onder beleggers, de volatiliteitindex VIX, gestegen met 15 procent tot 21,01. Acute oplopende spanningen drukken op het sentiment.

    Het eerste handelsdag van de maand-effect leek ook gisteren weer op stoom te raken. Drie van de sterkste stijgingen in de laatste zeven maanden vonden plaats op de eerste handelsdag van de maand.

    Zonder angst werden aandelen dan ook gretig gekochtd en zag het ernaar uit dat we voor de zoveelste keer een zeer sterke eerste handelsdag van de maand zouden meemaken. Tot ruim drie uur gisteren stevenden we af op een mogelijke test van de hoogtepunten van dit jaar tot nu toe.

    Rond de opening van Wall Street kwamen berichten vanuit Iran dat het regime een aantal oppositieleiders had gearresteerd aan de vooravond van een dag van demonstraties die vandaag zullen plaatshebben. Iran is de op één na grootste olieproducent van de OPEC. De olieprijs reageerde door furieus te stijgen.

    De onrusten in de Noord Afrikaanse landen hebben tot nu toe geleid tot een relatief gematigde stijging van de olieprijs. Indien landen als Iran en wellicht ook Saudi Arabië betroken raken bij de opstanden van de bevolking kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de olieprijs ontwikkeling.

    Vanochtend komen berichten dat er tanks vanuit Saudi Arabië de brug naar Bahrein aan het oversteken zijn. De beurs van Saudi Arabië vertegenwoordigt wellicht het juiste beeld, deze daalde in reactie op de oplaaiende onlusten met 6,8 procent. Wereldwijd reageren beleggers door geld van tafel af te halen en risicomijdend te handelen.

    Een vlucht naar veiligheid vindt dan ook plaats. Staatsleningen worden weer gezocht wat de rente drukt. Wall Street reageerde gisteren in tweede instantie ook bijzonder negatief. De Dow Jones en S&P500 sloten de dag 1,4 procent lager.

    De opening was nog wel in een kleine plus maar de fors oplopende olieprijs overschaduwde alle andere positieve invloeden. Zo werd de ongekend sterke en zeer belangrijke PMI inkoopmanagersindex vanuit de industrie volledig genegeerd.

    De ISM Manufacturing index kwam met een uitkomst van 61,4 uit op het hoogste niveau sinds mei 2004. een evenaring van de hoogste uitkomst in bijna 30 jaar. Want we moeten terug tot december 1983 willen we een hogere uitkomst hebben gehad van de ISM Manufacturingindex.

    Een uitkomst van boven 50 duidt op expansie van de sector. In het afgelopen jaar is de inkoopmanagerindex vanuit de verwerkende industrie bijna alleen maar gestegen en mede de grote aanjager geweest van de forse aandelenstijging.

    De Aziatische beurzen reageren vanochtend door ook lager te koersen. De Japanse Nikkei sluit 2,4 procent lager. De Europese beurzen worden fors lager verwacht te openen. De AEX wordt voorzien tussen 2 en 4 punten lager.

    Vorige week werd de daling opgevangen net onder de 363. Het toeval wil dat het 50-daags voortschrijdend gemiddelde op slotbasis gisteren op de 363,03 is terechtgekomen. Een slot onder de 363 vandaag geeft dus het beste signaal aan de markt voor korte termijn verdere verzwakking en de definitieve bevestiging dat we toch in correctie mode gaan.
  4. [verwijderd] 20 maart 2011 17:23
    nou wolters kluwer is de grootste verliezer van deze week.
    echt logisch , de markt gaat ervanuit dat Libie zijn bestellingen
    niet gaat afnemen.
    Echt , WKL ..is zwaar geraakt door Japan en de tegenvallende huizenverkopen in de USA en dan ook nog eens de aanval van de coalitie op een vaste klant..
    Ja dan moet je wel je aandelen verkopen..
    Zo logisch is de beurs.
    grrrt
  5. [verwijderd] 20 maart 2011 18:54
    quote:

    Februarihausse2011 schreef op 20 maart 2011 17:07:

    Koop als de kanonnen bulderen. ik verwacht hogere opening, bij lager is het de laatste instapkans.
    Niets beter voor een wereldeconomie dan een oorlog, vernietiging is handel.

    Je hebt helemaal gelijk.

    Criminaliteit in de vorm van diefstal net zo?

    Hoe hoger de diefstal van gadgets, des te hoger de produktie bij de fabrikant. In principe is een toename van diefstal niets anders dan een toename van consumentenbestedingen, slechts een verzekeringspremie zit er extra tussen.
  6. Five Aces 20 maart 2011 19:24
    Denk dat het allemaal wel een beetje meevalt. Maar goed ik ben geen waarzegger.

    Olieprijs, we hebben al hoger gestaan de laatste weken. Libië produceerde feitelijk toch al niks meer, dus er is geen reden om op dit moment veel hoger te gaan. Als Saudi Arabie problemen krijgt maak dan je borst maar nat dan is het wel raak denk ik.
  7. asmo26 20 maart 2011 20:30
    quote:

    op en top schreef op 20 maart 2011 17:23:

    nou wolters kluwer is de grootste verliezer van deze week.
    echt logisch , de markt gaat ervanuit dat Libie zijn bestellingen
    niet gaat afnemen.
    Echt , WKL ..is zwaar geraakt door Japan en de tegenvallende huizenverkopen in de USA en dan ook nog eens de aanval van de coalitie op een vaste klant..
    Ja dan moet je wel je aandelen verkopen..
    Zo logisch is de beurs.
    grrrt
    WKL is toch vrijdag voor het laatst in de AEX geweest? Zoiets heeft natuurlijk ook effect toch?
  8. Robin82 20 maart 2011 20:37
    als de beurs stijgt komende week dan ben ik eens benieuwd wat de teksten dan zouden zijn:

    gokje-->

    2 overlevende uit het ouit gerend in japan geeft beleggers hoop (het zijn geen 25.000 doden geworden maar "slechts" 22.500 doden

    of;

    stijgende beurskoersen door zakkende olieprijs, de olie daalde met maar liefst 1%. (dat de olie 60% is gestegen in de afgelopen 2 jaar vergeten we dan gewoon even)

    of;

    het voedsel in japan blijkt maar tot 120 km (radioactief)besmet, verdere uitbreiding van het besmette voedsel is (vooralsnog) voorkomen

    of:

    Khadadaffi wilt staat-het-vuren:geeft hij het op en kunnen de Fransen, Engelsen en Amerikanen weer naar huis? (ondertussen gaan de werkelijke gevechten gewoon door)

    Ik ben benieuwd, laat me verassen!
61 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.