Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

KK DD 4-03-2011. Dirty tricks.

270 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 maart 2011 10:25
    quote:

    JansenH5 schreef op 4 maart 2011 10:19:

    Opeens weer hup omhoog door de 370, indrukwekkend dit.
    Indrukwekkend zijn de lage volumes waarmee dit gaat als het grote volumes waren dan zou je nog kunnen denken dat de grote jongens aan het instappen zijn nu lijkt het meer op een kunstmatige aktie .
  2. [verwijderd] 4 maart 2011 10:35
    Gisteren heb ik trouwens wat fin. blogs en nieuwsbronnen gelezen met artikels die rond de 2007 top zijn geschreven, want ik was er toen duidelijk nog niet bij dus zo kan ik een beetje een idee krijgen van water nou moet gebeuren om zo'n uptrend te breken.

    Wat bleek? Velen die (in mijn optiek dan) ook maar een beetje intelligent was wisten wel ongeveer wat er aan zat te komen. In 2006 al! Zelfs Warren Buffet had gewaarschuwd voor een derivatencrisis, ook al ruim voordat de top werd bereikt.

    Nou, dat is toch dom? Velen wisten al lang wat er aan zat te komen en toch ging de markt omhoog. Ook dat gedoe dat niemand het aan zag komen is natuurlijk onzin. Al die ideetjes over dat de markt vooruit loopt op de economie zijn allemaal fabeltjes. Soms vooruit, soms achter en soms gelijk. M.a.w. willekeurig.

    Als je in 2006 short was gegaan had je iig wel wat verdiend op de lange termijn, maar lang niet zoveel als wanneer je eventjes had gewacht totdat ook de technische signalen hadden geklopt met de fundamenten.

    Natuurlijk is het een ander verhaal voor financiële pro's die gewoon de subprime markt of andere rotte appels konden uitkiezen en shorten. Dat was nog veel effectiever en ook veel eerder al lucratief. Overigens wel geestig dat die kopers van shorts op subprime eigenlijk de oorzaak zijn van de hele crisis. Immers vanwege het feit dat zij verzekeringen kochten kon de hele handel net wat langer boven water blijven (blijkt dus achteraf ook dat zonder CDS-verkopen de hele subprime markt nooit zo een bubbel was geworden). Grappig dat op die manier de short sellers van subprime eigenlijk de oorzaak zijn geweest van de bubbel.
  3. [verwijderd] 4 maart 2011 10:59
    quote:

    ScaredDuck schreef op 4 maart 2011 10:35:

    Wat bleek? Velen die (in mijn optiek dan) ook maar een beetje intelligent was wisten wel ongeveer wat er aan zat te komen. In 2006 al! Zelfs Warren Buffet had gewaarschuwd voor een derivatencrisis, ook al ruim voordat de top werd bereikt.
    Ruding&Duisenberg waarschuwden al voor problemen begin jaren 90...kun je nagaan en ja dat waren echt derivaten.
270 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.