Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Binck« Terug naar discussie overzicht

Wat is er nodig om de koers weer in beweging te krijgen?

89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 februari 2011 15:50
    Aansluiting NYSE Liffe belangrijk voor TOM - KBC


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het lidmaatschap van optiebeurs NYSE Liffe is "heel belangrijk" voor orderplatform TOM, zegt analist Dirk Peeters van KBC Securities, nadat TOM dit lidmaatschap afdwong middels een kort geding. Het succes van het nieuwe verdeelstation voor beursorders hangt volgens de analist sterk af van het aantal aangesloten beurzen. Online broker BinckBank nv (BINCK.AE) profiteert hiervan mee door zijn 37,5%-belang in TOM, maar ook door de lagere transactiekosten die een hogere marge op de optiehandel opleveren, waar BinckBank ongeveer de helft van zijn Nederlandse omzet uit haalt. KBC handhaaft het accumulate-advies en koersdoel van EUR14. Het aandeel BinckBank staat dinsdag rond 10.50 uur 1,1% lager op EUR12,12, terwijl de Midkap-index 1,2% daalt. (AVR)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 20 april 2011 16:51
    Verlies orders particulieren dreigt voor Beursplein 5
    20 april 2011, 7:31 uur | FD.nl
    Door: Martine Wolzak
    Nederlandse grootbanken willen nog dit jaar particuliere aandelenorders buiten de Amsterdamse beurs om verhandelen. Dat melden ingewijden aan Het Financieele Dagblad.

    De afgelopen jaren is in Europa een felle concurrentiestrijd om de handel in aandelen losgebarsten tussen beurzen, alternatieve platformen en banken. Die beperkt zich echter tot professionele orders.

    Euronext is te duur

    Banken vinden het nog te duur , te ingewikkeld of te onzeker om voor de kleine particuliere orders over meerdere beurzen te handelen. Die gaan nog bijna altijd naar de thuismarkt, in Nederland Euronext Amsterdam. Maar daar komt nu verandering in.

    'Euronext is te duur', zegt een Nederlandse bankier op basis van anonimiteit. 'Ze hebben vorig jaar zelfs de tarieven voor de handel in Smallcap en Midkap verhoogd.' Daarnaast dringt de Europese Commissie erop aan dat ook particulieren profiteren van de voordelen van de concurrentie tussen de beurzen: scherpere prijzen (koersen) en lagere tarieven.

    Alternatieven

    Alternatieven voor Euronext Amsterdam zijn onder meer TOM, het platform van BinckBank en Optiver, waar ABN ook een belang in heeft, en platformen zoals Tradegate en Equiduct. Deze platformen richten zich op particulieren. Een andere optie waarover wordt gesproken is dat de banken de orders zelf verwerken.

    'De kostenvoordelen moeten wel doorgegeven worden aan de consument', reageert jurist Niels Lemmers van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). 'Daar zien wij nog weinig aanwijzingen voor.'

    Gevoelige klap

    Het verlies van de particuliere handel zou een gevoelige klap betekenen voor de Amsterdamse beurs. Orders van particulieren zijn belangrijk voor de prijsvorming en trekken ook andere partijen. Volgens Euronext Amsterdam is circa 10% tot 15% van de handel afkomstig van particulieren.

    Een woordvoerder van ABN Amro beaamt dat het 'reëel is dat binnen een jaar' het orderuitvoeringsbeleid voor particulieren wordt aangepast. Daarbij scoort TOM hoog. 'Continuïteit en stabiliteit van de verbinding zijn wel een voorwaarde.'

    etc.

    www.fd.nl/artikel/21967996/verlies-or...
  3. forum rang 4 s.lin 30 mei 2011 12:58
    MARKET TALK: BinckBank bestand tegen prijsoorlog - SNS
    Gepubliceerd: 12:40
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Toenemende concurrentie en lagere tarieven zullen een beperkte negatieve invloed hebben op grote spelers in de Nederlandse online-brokerage-markt zoals BinckBank nv (BINCK.AE), verwacht analist Lemer Salah van SNS Securities. Een recent onderzoek van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) wijst op dalende tarieven door toetreding van nieuwe spelers zoals Mijnbroker, Today's Brokers, TradersOnly, Lynx en Saxo Bank. Volgens Salah houdt het onderzoek echter geen rekening met de goede dienstverlening en reputatie van BinckBank, terwijl overstappen naar een andere broker vaak veel moeite en kosten met zich meebrengt. SNS heeft een buy-advies en koersdoel van euro15,00 op BinckBank. Het aandeel staat maandag rond 12.40 uur 0,1% lager op euro11,14, terwijl de Midkap-index 0,2% stijgt. (AVR)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  4. [verwijderd] 30 mei 2011 22:36
    quote:

    sgt d schreef op 30 mei 2011 21:55:

    [...]

    delta lloyd is op 'overnamepad', zie ook veb.net
    Bedoel je dat ze Binck niet enkel als belegging zien? tZou kunnen dat ze Binck als bruikbaar "gereedschap" zien... en helpen ze Binck aan extra werk!
    Maar Binck wil onafhankelijk blijven. Hoe zal dat dan gaan?
  5. [verwijderd] 31 mei 2011 07:49
    quote:

    bowski schreef op 30 mei 2011 22:36:

    [...]
    Bedoel je dat ze Binck niet enkel als belegging zien? tZou kunnen dat ze Binck als bruikbaar "gereedschap" zien... en helpen ze Binck aan extra werk!
    Maar Binck wil onafhankelijk blijven. Hoe zal dat dan gaan?
    geen idee, vind binck een erg suf aandeel de laatste paar maanden. ze moeten of overgenomen worden of zelf nieuwe business uitrollen (t.o.m.? italie? nog meer clearing voor andere partijen?), anders zoeken we de 10 euro weer op :S
  6. forum rang 4 s.lin 6 juni 2011 13:06
    Toenemende concurrentie en lagere tarieven zullen een beperkte negatieve invloed hebben op grote spelers in de Nederlandse online-brokerage-markt zoals BinckBank nv analist Lemer Salah.

    ben heel erg benieuwd of hij gelijk heeft.
    ze hebben veel klanten binnen gehaald omdat ze een paar jaar geleden de goedkoopste waren, dat zijn nu niet meer.
89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.