Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,340   +0,130   (+2,50%) Dagrange 5,115 - 5,430 511.642   Gem. (3M) 230,2K

verbod smart phone in de auto?

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 februari 2011 10:56
    quote:

    ilko schreef op 30 januari 2011 23:31:

    uit een onderzoek blijkt..liever paar glazen alcohol dan gebruik maken van smart-phone in de auto..

    rtl4 wat vind Nederland?
    Verbieden gewoon. Een deel van de automobilisten zijn ongeleide projectielen door het ongebreideld allerlei andere dingen te doen dan op het overige verkeer te letten.

    Je zal maar aangereden worden door zo'n idioot en dan heb ik het niet alleen over bellen maar over koffie drinken, eten, scheren, de navigatie instellen en ja zelfs aantekeningen doorlezen. Van mij mogen ze daarvoor direct boetes opleggen van € 1.000 per overtreding.
  2. [verwijderd] 4 februari 2011 10:59
    quote:

    JanK1 schreef:

    [...]

    Verbieden gewoon. Een deel van de automobilisten zijn ongeleide projectielen door het ongebreideld allerlei andere dingen te doen dan op het overige verkeer te letten.

    Je zal maar aangereden worden door zo'n idioot en dan heb ik het niet alleen over bellen maar over koffie drinken, eten, scheren, de navigatie instellen en ja zelfs aantekeningen doorlezen. Van mij mogen ze daarvoor direct boetes opleggen van € 1.000 per overtreding.
    zo he jan, open sollicitatie om koos spee zijn plaats in te nemen? :)
  3. [verwijderd] 28 februari 2011 23:30
    Smartphone gevaar op de weg

    AMSTERDAM - Internetten en e-mailen in het verkeer met een smartphone levert meer gevaren op dan telefoneren. Veilig Verkeer Nederland en Verkeersminister Melanie Schultz van Haegen waarschuwen voor het gebruik van smartphones op straat, schrijft het AD.



    Foto: AP
    Mensen met een smartphone worden zo afgeleid door hun toestel dat ze bijvoorbeeld de weg oversteken zonder te kijken. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat er onder voetgangers meer DODEN VALLEN IN HET VERKEER SINDS DE OPKOMST VAN SMARTPHONES.
  4. [verwijderd] 28 februari 2011 23:32
    Bellen met een mobieltje in de hand in de auto was al verboden, maar nu gaat de overheid ook waarschuwen voor handsfree bellen.

    Een telefoon gebruiken, ook handsfree, is levensgevaarlijk, volgens minister Eurlings van Verkeer. Daarom komt er over een maand een nieuwe campagne, die automobilisten waarschuwt voor afleiding in de auto. Die waarschuwing geldt voor alle elektronische apparatuur in de auto.

    Uit onderzoek blijkt dat bij het bellen in de auto (ook handsfree) het risico op een ongeval drie keer zo groot is. Dat is vergelijkbaar met een automobilist met een flinke slok op. Hij remt veel later, rijdt langzamer, mist aanwijsborden en houdt moeilijker koers.

    Smartphone
    Nog gevaarlijker is het gebruik van een smartphone, waarmee je kunt e-mailen, filmpjes kijken, twitteren, enzovoort. De kans op een ongeval is dan zelfs 23 keer groter.

    In België loopt al een campagne met de slogan 'Auto in, gsm uit', maar het is nog maar de vraag of de Nederlandse campagne zover gaat. Weggebruikers worden straks gewaarschuwd via posters langs en informatieborden boven de weg.
  5. [verwijderd] 16 december 2011 12:28
    deze is van Mei,

    TomTom opgepast: maker Blackberry mikt op auto
    Research in Motion, het Canadese bedrijf achter de Blackberry, ziet grote kansen op de automarkt.

    Jarenlang behoorde Research in Motion (RIM) met zijn Blackberry tot de absolute top op de markt voor geavanceerde mobieltjes. Maar met de komst van onder meer de iPhone heeft RIM het moeilijker.

    Ook RIM's PlayBook, een tegenhanger van Apple's iPad, kan op de markt voor computerplankjes nog niet tippen aan de prijs-kwaliteitverhouding die Apple biedt.

    RIM ziet echter andere kansen om zijn mobiele internettechnologie beter te gelde te maken: de automarkt. Afgelopen jaar kocht RIM het bedrijfje QNX Software, dat zich al specifiek op de automarkt richt en onder meer General Motors?, BMW en Toyota als klanten heeft.

    Internet in de auto
    De software van QNX wordt gebruikt voor de PlayBook-tablet en toekomstige generaties van de Blackberry. RIM hoopt hiermee een leidende positie te krijgen op de markt van geïntegreerde internettoepassingen in de auto, zo meldt zakenkrant

    www.z24.nl/economie/artikel_222567.z2...

    - - - -
    RIM delays the launch of Blackberry 10 smartphones

    www.theinquirer.net/inquirer/news/213...

    zou zomaar kunnen gebeuren en ze hebben in feite elkaar nodig....
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.