Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Na Griekenland komt de Portugal-bom eraan !!!

884 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 januari 2011 22:33
    Zal het voor of na de presidentiele verkiezingen worden ? Ik heb er graag gewoond en de mannen hebben er in se niks te zeggen ,
    Governador do Banco de Portugal diz esperar que país não tenha de recorrer ao exterior
    O Governador do Banco de Portugal espera que o país consiga resolver os seus problemas sozinho. Já Teodora Cardoso, administrador[b]a [/b]do Banco de Portugal, acha que o país deve pedir ajuda rapidamente.

    Het lijkt erop dat de kogel door de kerk is voor de portugese technicos dou staatskas. Het zal er weer zeer druk worden op bedevaart naar fatima

    tv2.rtp.pt/noticias/?t=Governador-do-...
  2. [verwijderd] 10 januari 2011 22:55
    Als het uitdeel geld van de EU is op voor deze nerioaanse politieke elite en de vuile was komt naar buiten . Het min loon in dat land is +-460brut?, en als je goed ziek ben kun je beter direkt de vlieger op . Pensioenen van boven de 4000 Euro , maar ze zijn wel falliet en hun landgenoot barosso komt ons vertellen hoe het moet . "totaal asociaal decadente samenleving die PIGGS

    "Estado paga pensões milionárias

    Há mais de 4.500 pensionistas a receber mais de 4 mil euros por mês. Isto representa um custo para o Estado de mais de 20 milhões de euros mensais, ou seja, 285 milhões de euros por ano.

    En dan zijn er nog politieke fantasten die roepen we hebben meer EU nodig .

  3. [verwijderd] 11 januari 2011 12:51
    T is haast ware braziliaanse telenovela ,

    De portugeese centrale bankiers die zeggen hoe rapper hoe liever

    De president ,die het niet meer uitsluit ,toch haast herkozen

    tv2.rtp.pt/noticias/?t=Cavaco-Silva-n...

    En de eerste minster die staat te roepen dat ze helemaal geen hulp nodig hebben dankzij een aantal "statistiek" mirakels? ,que seja

    tv2.rtp.pt/noticias/?t=Portugal-nao-p...

  4. [verwijderd] 11 januari 2011 13:06
    Op een gegeven moment kruizen de rente en verzekeringspremie elkaar en spreek je over "death money value"*
    Over marktwerking kan je niet meer spreken, het is meer "het zetten" van een prijs...er zijn nu 3 Euro-landen waar je als bank Echt weg moet zijn om je geloofwaardigheid te behouden.
    Japan gaat nu ook kopen...de Z-verkoper die de orgelman zomaar €4 geeft, het gaat om het gebaar!

    *Je scooter van €1600 voor €400 per jaar verzekeren met de gedachte dat ie op >90% zeker gejat zal worden....

    A new value of pi to assign.
    I would fix it at 3
    For it’s simpler, you see
    Than 3 point 14159.
  5. forum rang 10 voda 11 januari 2011 16:24
    Minister De Jager: kans dat Portugal hulp moet vragen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Minister Jan Kees de Jager van Financien is bezorgd over de Portugese staatsfinancien, zegt hij dinsdag in gesprek met televisiezender RTL.

    "Er is een kans dat Portugal hulp zal moeten vragen", aldus de minister in het programma RTLZ.

    Hij benadrukt dat Portugal niet stil zit, maar dat de getroffen maatregelen de markten niet voldoende hebben kunnen geruststellen. Dat leidt De Jager af uit het gegeven dat Portugal steeds meer moeite heeft om geld op te halen op de kapitaalmarkten.

    Portugal moet evenwel zelf de afweging maken voor het vragen om hulp, zoals eerder Griekenland en Ierland deden. "Andere landen kunnen Portugal niet dwingen hulp te vragen", aldus De Jager.

    Als het land aanklopt bij de EU, heeft dat grote consequenties, wijst de minister. Zoals eerder gebeurde bij Griekenland en Ierland, zal het land verplicht worden om ingrijpende bezuinigingen en hervormingen door te voeren. Hij bepleit dat Portugal daarom nu al bij zichzelf te rade gaat wat nog meer gedaan kan worden.

    De minister ziet naast de onrust op de financiele markten, het op orde brengen van de Nederlandse overheidsfinancien als grootste uitdaging voor 2011. Hij noemt daarbij de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking en het bevriezen van de ambtenarensalarissen.


    Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213

  6. forum rang 10 voda 11 januari 2011 16:31
    Portugal blijft steunaanvraag ontkennen
    11 januari 2011, 13:00 | ANP
    LISSABON (AFN) - Portugal heeft dinsdag opnieuw ontkend dat het land financiële steun gaat aanvragen bij de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Inmiddels zijn er al wel berichten dat de voorbereidingen voor een steunaanvraag door Lissabon reeds in gang zijn gezet.

    Volgens de Portugese krant Publico zou Portugal een noodpakket kunnen ontvangen van 60 tot 100 miljard euro. De Europese ministers van Financiën buigen zich maandag over de zaak, aldus de krant.

    De Portugese premier Jóse Sócrates ontkende dinsdag opnieuw dat zijn land om hulp moet aankloppen. Volgens de premier maakt Portugal goede vooruitgang bij het wegwerken van het begrotingstekort. ,,Het land doet zijn werk en doet dat goed. Portugal is een van de Europese landen die zijn tekort het sterkst heeft teruggebracht. Ik wil graag benadrukken dat Portugal niet om financiële steun gaat vragen, simpelweg omdat het niet nodig is.''

    Begrotingstekort gedaald

    Sócrates haalde voorlopige cijfers aan waaruit bleek dat het begrotingstekort vorig jaar is gedaald tot onder de beoogde 7,3 procent. In 2009 bedroeg het tekort nog 9,3 procent. Dit jaar wil de regering het tekort terugdringen tot 4,6 procent.

    Volgens Sócrates is met het terugdringen van het tekort een ,,uitstekend resultaat'' behaald. Ook heeft hij er vertrouwen in dat Portugal woensdag succesvol zal zijn met de plaatsing van 1,25 miljard euro aan staatsleningen. ,,Deze plaatsing zal goed verlopen.''

    Aanzien

    De Portugese minister van Financiën Fernando Teixeira dos Santos liet dinsdag eveneens weten dat Portugal niet om hulp gaat vragen. ,,Dat zou het aanzien van het land ernstig schaden. Portugal zal jaren nodig hebben om zich te herstellen van de reputatieschade'', aldus de bewindsman op de Portugese radio.

    Hij gaf tevens een veeg uit de pan richting Brussel. ,,Zoals het er nu uitziet, is het de EU die zijn job niet doet en niet voor de stabiliteit van de euro zorgt.''

  7. forum rang 10 voda 12 januari 2011 16:10
    Portugal plaatst voor EUR1,25 miljard aan leningen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Portugal heeft woensdag met succes EUR1,249 miljard opgehaald met de veiling van twee leningen.

    Het schuldpapier dat afloopt in oktober 2014 bracht EUR650 miljoen op en met de lening tot juni 2020 werd EUR599 miljoen opgehaald.

    De rente die Portugal moet betalen bedraagt 5,396% en 6,716% respectievelijk. De bid-to-cover ratio, de verhouding tussen vraag en toegewezen hoeveelheid leningen, is 2,6 voor de lening van 2014 en 3,2 voor die van 2020.

    De euro reageert in eerste instantie nauwelijks op de bevredigende resultaten.

    Ondanks de relatief beperkte omvang van de veiling werd met spanning uitgegekeken naar de resultaten. Indien deze tegen zouden vallen zou de kans toenemen dat Portugal om steun moet vragen bij de EU en het IMF.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 210, ben.zwirs@dowjones.com

  8. forum rang 10 voda 12 januari 2011 19:41
    De Jager: leninguitgifte Portugal bemoedigend
    12 januari 2011, 19:00 | ANP
    DEN HAAG (AFN) - Minister Jan Kees de Jager vindt het ,,bemoedigend'' dat Portugal woensdag met een leninguitgifte 1,25 miljard euro heeft opgehaald. De Jager zei dat woensdag in een debat in de Tweede Kamer.

    Hij sprak de hoop uit dat de financiële markten ook positief zullen zijn over de bezuinigings- en hervormingsmaatregelen die Portugal heeft aangekondigd en nog bekend zal maken.

    De Jager uitte dinsdag nog zijn zorgen over de financiële situatie van Portugal en de reactie daarop van de financiële markten. De PvdA was daar kritisch over in het Kamerdebat.

  9. EW2 12 januari 2011 20:41
    quote:

    voda schreef op 12 januari 2011 16:10:

    Portugal plaatst voor EUR1,25 miljard aan leningen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Portugal heeft woensdag met succes EUR1,249 miljard opgehaald met de veiling van twee leningen.

    Het schuldpapier dat afloopt in oktober 2014 bracht EUR650 miljoen op en met de lening tot juni 2020 werd EUR599 miljoen opgehaald.

    De rente die Portugal moet betalen bedraagt 5,396% en 6,716% respectievelijk. De bid-to-cover ratio, de verhouding tussen vraag en toegewezen hoeveelheid leningen, is 2,6 voor de lening van 2014 en 3,2 voor die van 2020.

    Wat ik mij afvraag is of alle bids die gedaan worden op dezelfde rente is of zijn er ook bids die op een hoger rente liggen? Of kan dat niet? Weet iemand dat?
  10. [verwijderd] 13 januari 2011 01:48
    socrates , heeft misschien effe zijn job gered , maar hij zou zijn onderdanen het plezier kunnen gedaan hebben door gewoon om hulp te vragen en goedkoper te lenen bij het IMF . Het deficit moet sowieso naar beneden wil hij die stunt nog eens herhalen .Maw hij laat de portugezen opdraaien voor de extra percenten en het besparen moet sowieso toch gebeuren . De man , heeft misschien de miserie gewoon geerfd , maar uiteindelijk ongeschikt voor de job en heeft zojuist de "komende austerity " enkele percenten duurder gemaakt voor diegene die ze zullen onder gaan en moeten opbrengen en daar hoort hij hoogstwaarschijnlijk , als politieker ,niet bij .

  11. forum rang 10 voda 10 februari 2011 15:56
    Rente op Portugese staatsobligaties loopt op
    10 februari 2011, 15:31 | ANP
    LISSABON (AFN) - De rente die Portugal moet betalen op zijn staatsobligaties liep donderdag fors op, tot 7,65 procent. Dat is het hoogste niveau sinds de invoer van de euro.

    De reden voor de stijging is volgens marktvorsers het ongeduld bij investeerders over het feit dat er nog altijd geen akkoord is over het Europese pakket (European Financial Stability Facility) om de crisis te bestrijden.

    Volgens handelaren is een renteniveau boven de 7 procent niet vol te houden voor Portugal, dat gezien wordt als volgende land dat om hulp moet aankloppen bij de EU en het IMF na Griekenland en Ierland.

    De Europese Centrale Bank schoot Portugal donderdag te hulp door Portugese staatsobligaties op te kopen. Daarna zakte de yield een fractie tot 7,40 procent.

  12. [verwijderd] 10 februari 2011 23:09
    quote:

    voda schreef op 10 februari 2011 15:56:

    Rente op Portugese staatsobligaties loopt op
    10 februari 2011, 15:31 | ANP
    LISSABON (AFN) - De rente die Portugal moet betalen op zijn staatsobligaties liep donderdag fors op, tot 7,65 procent. Dat is het hoogste niveau sinds de invoer van de euro.

    De reden voor de stijging is volgens marktvorsers het ongeduld bij investeerders over het feit dat er nog altijd geen akkoord is over het Europese pakket (European Financial Stability Facility) om de crisis te bestrijden.

    Volgens handelaren is een renteniveau boven de 7 procent niet vol te houden voor Portugal, dat gezien wordt als volgende land dat om hulp moet aankloppen bij de EU en het IMF na Griekenland en Ierland.

    De Europese Centrale Bank schoot Portugal donderdag te hulp door Portugese staatsobligaties op te kopen. Daarna zakte de yield een fractie tot 7,40 procent.

    Oei,
    Bij deze rentestand, indien men niet aflost, is de staatsschuld verdubbeld binnen 10 jaar
884 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.