Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Crucell« Terug naar discussie overzicht

Waar en Wie is onze YOUP van 't HE(R)K?

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 december 2010 16:20
    Als geregeld lezer van dit Forum, probeer ik zoveel mogelijk reacties tot mij te nemen. Veel reacties geef ik niet omdat ik naast beleggen ook met veel plezier nog ondernemen mag en kan.(daarnaast het duurt ook geruime tijd voordat de "oudjes" een nieuwe hier accepteren)
    Met name de laatste tijd heeft iedereen zich voornamelijk negatief uitgelaten over de voorgenomen overname, danwel over de prijsvorming hiervan, van "ons" (LT) CRXL.
    De biedingen behoorden minimaal € 30 of (veel Chineze $) meer te belopen.
    Maar na het opgevoerde drama van het MT en de RvC van 10 december, zijn velen voor de "realiteitszin" van het toch nog "riante" bod gezwicht.
    Eigenlijk is het zo dat J+J een beetje een domme belegger is en zich veel risico's (in verhouding tot de beperkte kansen van een produkt) op de hals haalt.
    Maar genereus als J+J is, behoeden ze gelukkig de meest(e) trouwe CRXL beleggers voor het debacle van de complete ineenstorting.
    En gelaten gaan de lammeren gezamelijk naar de slachtbank.
    Waar zijn al die opstandige aandeelhouders van Januari 2009? (inventarisaties etc)
    Wie staat er nu op om te zeggen dat het over moet zijn met die onzin?
    Waar en Wie is onze YOUP.
    Natuurlijk snap ik ook wel dat bijna ieder initiatief zonder de steun van van Herk kansloos is, maar de gelatenheid van vele (voorheen) fantieke forumgenoten verbaasd mij toch wel heel erg en is zeker geen steunbetuiging voor de gelauwerde/vergruisde* van Herk.
    Waarvan akte.

    PS Stappen MT en RvC trouwens op als overname niet (volledig) door gaat?

    * doorhalen van niet van toepassing is of was
  2. [verwijderd] 13 december 2010 17:11
    Gezwicht?

    Naar mijn observatie is dat zeker niet het geval. Velen hebben aangegeven niet aan te bieden voor het veel te lage bod van € 24,75 en een gedeelte wacht nog af wat Van Herk en andere grootaandeelhouders gaan doen. Slechts zeer weinigen bieden hun stukken wel aan (op de BAVA was er een enkele oud-bestuurder die snel even ingevlogen was om een goed woordje voor het bestuur te doen).
    Wel aanbieden zou ook zeer dom zijn omdat, als het bod uberhaupt al mocht lukken, er altijd achteraf nog een wettelijk verplichte na-aanmeldperiode is. Je krijgt dan precies hetzelfde bedrag als de rest. Tot die tijd kun je beter druk op de ketel houden en niet meedoen aan de vieze spelletjes die J&J en haar Amerikaanse adviseurs/zakenbanken spelen. Daar trappen nuchtere Hollanders niet in.


    J&J zal dieper in de buidel moeten tasten.
    Of ze nu € 24,75 of € 30,-- betalen, daar laten ze deze hoofdprijs niet voor lopen. Crucell is een koopje en veel te belangrijk voor de strategie van J&J.

    Daarnaast zijn er ook nog vele andere kapers op de kust. Binnen een maand weten we vast meer.

    Ik kan me verder niet voorstellen dat de aandeelhouders het opzichtige verhaal van het bestuur accepteren. Zij vullen hun zakken bij een overname. Crucell kan de komende jaren ook prima zelfstandig verder om daarna haar huid veel duurder te verkopen. Dat is het beste scenario voor de LT aandeelhouder.

  3. [verwijderd] 14 december 2010 17:04
    Ik ben bang dat Van Herk eieren voor zijn geld kiest en akkoord gaat met het bod. Ik vond het aantal (kritische)vragen van Van Herk ook weinig boeiend en daarnaast bespeurde ik ook enige gelatenheid bij de aandeelhouders (op een enkele na).
    Ik verwacht helaas niet dat er een hoger bod komt, of dat zich een andere partij zal melden. Zeker niet met de afschrijving van Korea in het achterhoofd.

    Groet,
    Chico
  4. [verwijderd] 14 december 2010 17:21
    @Chico1
    Van Herk hoor je voorlopig niet. Die werkt achter de schermen hard aan een verbetering van het veel te lage bod van € 24,75.
    Samen met de andere grootaandeelhouders hebben ze tussen de 25 en 30%. Met de kleintjes erbij is de oppositie nog veel groter.
    J&J gaat het naar mijn idee niet lukken voor € 24,75.

    En dan heb ik het nog niet eens over de andere kapers op de kust. Crucell is een zeer interessante buit.
  5. [verwijderd] 14 december 2010 19:18
    quote:

    appie-e schreef:

    @harryhol
    Gewoon even wat spitwerk via internet. Zeer opvallend hoe de korte lijntjes naar Parijs lopen. Het kan natuurlijk toeval zijn, maar toch opmerkelijk.
    @appie-e : bespaar mij cq ons het zoekwerk en post even de linkjes en de conclusies die jij hebt getrokken. Ben zeer geinteresseerd.
  6. [verwijderd] 14 december 2010 20:43
    @winx08

    Het spitwerk leverde mij een lijn op die direct vanuit het bestuur van Mediobanca naar Parijs loopt. Societe General-Sanofi. The French connection.

    Dat wil natuurlijk nog niet direct zeggen dat Sanofi binnenkort op de stoep staat in Leiden, maar wie weet. Opvallend is het lijntje Mediobanca-Sanofi iig wel.
  7. [verwijderd] 14 december 2010 21:39
    De vanmiddag ontdekte link Mediobanca-Sanofi hardop overdenkend:

    -stel er is direct contact tussen de grootaandeelhouders; tja zeer waarschijnlijk overleggen die bijna dagelijks met elkaar en wisselen ze hun ideeen onderling uit;
    -stel Mediobanca breidt nu haar belang uit naar 9,99%; dan blijven ze verder onder de radar, maar kan men samen met Van Herk de overname door J&J blokkeren.

    dan zie ik vanuit Mediobanca perspectief 2 scenario's:

    1-Men weet dat deze deal voor J&J uitermate strategisch is en dus niet mag mislukken; J&J wordt gedwongen het bod te verhogen. Snelle winst.

    2-Sanofi komt met een bod op Crucell omdat de deal met Genzyme mislukt en men op zeer korte termijn een succes moet boeken. Met een overname van Crucell zijn er niet alleen de mooie technologie, de veelbelovende pijplijn en de grote synergievoordelen, maar men blokkeert tegelijkertijd een nieuwe toetreder tot de uiterst belangrijke vaccinmarkt. Snelle en strategische winst.

    Nog mooier wordt het natuurlijk als de Chinezen gaan meedoen.
    Liever nog zie ik Crucell zich een paar jaar zelfstandig verder ontwikkelen. Daarvoor is er geld genoeg en een overname op dit moment is helemaal niet nodig. Maar ja, J&J heeft haar rekensommen ook gemaakt en neemt de boel nu veel liever voor een habbekrats over. Het bestuur van Crucell wordt via haar vrijvallende opties schatrijk. En wanneer zijn de opties verstrekt? Voor of na de 17,9% deelname van J&J van nu ruim een jaar geleden. Wie weet daar meer van?
  8. [verwijderd] 14 december 2010 22:22
    Beetje flauw oudje. Heb even niet paraat hoe het met die opties van het bestuur zit. Vandaar mijn vraag of iemand die gegevens bij de hand heeft. Mag dat niet? Of heb je wellicht andere bedoelingen?
    Jij hebt, zoals je elders in het forum meldt, immers je aandelen al verkocht en het laatste restje (1 aandeel?)ga je gebruiken om wat mensen inclusief bestuur op de BAVA gedag te zeggen en daarna aan te melden. Hoe moet ik deze non-inbreng plaatsen?
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.