Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

Laatste koers (eur) Verschil Volume
155,700   -11,950   (-7,13%) Dagrange 155,700 - 164,250 579.006   Gem. (3M) 401,6K

Besi overnamekandidaat of niet?

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 oktober 2010 21:48
    Je hoort steeds meer dat met name IT-bedrijven bulken van het kasgeld. Dit zijn volgens mij vooral de internet, software en diensten-bedrijven, maar waarschijnlijk geldt dit ook wel deels voor de halfgeleidersector. En Aziaten worden ook steeds actiever in het opkopen van Westeuropese bedrijven.

    Heeft iemand een idee hoe groot de kans op een overname is? En welke bedrijven zouden dat dan kunnen doen?
  2. [verwijderd] 1 november 2010 22:13
    Ligt niet voor de hand dat Besi op korte termijn wordt overgenomen. Waarschijnlijker is dat Besi haar cash gaat gebruiken om zichzelf door kleine acquisities te versterken.

    Op middelange termijn, vooral als de techcyclus weer keert, zou Besi best haar krachten eens kunnen gaan bundelen met bijv Kulicke en Soffa om sterker te staan in de concurrentieslag met ASMI.

    Zolang de cyclus omhoog gaat zal Besi vermoedelijk vertrouwen op eigen kracht.
  3. [verwijderd] 1 november 2010 22:35
    Het gaat om de knikkers, dus overname door branchegenoten zal snel moeten komen, anders gaan hedgefunds er mee aan de haal. Tel uit je winst:

    * K/W van 4,2!!! Nomaal is een K/W van 15 (Besi had K/W van 16 in 2009....)
    * EV van zo'n euro 4,5 per aandeel.
    * Verwachte winst per aandeel van euro 1,2 in 2010.
    * Het bedrijf presteert en groeit sterk: kijk maar eens objectief naar omzet en winstgroei dit jaar (wel lache als dan lagere prognose Q4 tov Q3 zo negatief wordt geinterpreteerd, zo in termen van een 6 is een voldoende: Q3 was een 11, dus die verwachte 9,5 in Q4 baart toch wel zorgen haha).

    Kortom: eigenlijk zou een overname passen van ruim boven de 10, een partij die dat er uit wil halen (lees: die slim is en nu direct wil verdienen) kan nu volstaan met een bod in de range van euro 8 - 9,5 (per saldo een investering die zich binnen 2 jaar al netto terugverdiend heeft!). En dan heb ik het nog niet over overname door branchegenoot met synergetische / schaalvoordelen waarmee investering nog sneller ten gelde gemaakt wordt dan die 2 jaar ;-) ).

  4. [verwijderd] 26 november 2010 10:56
    quote:

    Bobo schreef:

    Ligt niet voor de hand dat Besi op korte termijn wordt overgenomen. Waarschijnlijker is dat Besi haar cash gaat gebruiken om zichzelf door kleine acquisities te versterken.

    Op middelange termijn, vooral als de techcyclus weer keert, zou Besi best haar krachten eens kunnen gaan bundelen met bijv Kulicke en Soffa om sterker te staan in de concurrentieslag met ASMI.

    Zolang de cyclus omhoog gaat zal Besi vermoedelijk vertrouwen op eigen kracht.
    Greatek denies rumor of Amkor acquisition

    Thursday 25 November 2010]

    Taiwan's Greatek Electronics, a packaging and testing house specializing in consumer ICs, has denied local media reports indicating that it will be acquired by Amkor Technology of the US for NT$33 (US$1.08) a share, according to a company filing with the Taiwan Stock Exchange (TSE).

    Greatek shares closed down NT$0.05 at NT$29.05 on the TSE on November 24, halting a three-day rally.

    Besi??
  5. [verwijderd] 6 december 2010 10:51
    quote:

    lampie1977 schreef:

    Algemene vraag, keert BESI dividend uit en zo ja wanneer is dat?
    Dividend policy uit jaarverslag 2009 :

    Dividend policy
    Besi currently intends to retain any future earnings to finance
    its operations and growth especially in view of volatile industry
    conditions experienced during 2008 and 2009. Besi also intends
    to retain earnings and cash reserves to fund its restructuring
    efforts to reduce break-even cost levels and to help finance
    acquisitions that have the potential to further Besi’s technology
    led strategy and leverage economies of scale through the “One
    Besi” concept.
    In the event sustainable profit levels throughout a business
    cycle are demonstrated, the Board of Management will consider
    the payment of dividends in light of the then prevailing
    market outlook, Besi’s strategy, market position and liquidity
    situation as well as the Company’s acquisition strategy.

    Dus alleen bij uitzonderlijke resultaten en voldoende gezonde outlook zouden ze overwegen om dividend uit te keren.
    De resulaten zijn zeker uitzonderlijk te noemen, zeker tov de koers.
    Wat Besi ook moet weten is dat als ze al dit geld gaan vasthouden ze zeker kort na de jaarcijfers overname benaderingen kunnen verwachten want het is dan gewoon te goedkoop voor een potentieele koper.
    Ook zou dividend uitkeren weer meer partijen aantrekken die in BESI willen investeren als lange termijn belegger die alleen mogen beleggen in aandelen die ook dividend uitkeren.

    Aangezien bekend is dat dit management zeker niet wil wijken en alle controle zelf wil houden zullen ze ook niet snel geinteresseerd zijn in een overname van BESI door een andere partij dus in ieder geval wat dividend uitkeren lijkt verstandig.

    Maar ik heb het niet hoog op met het management en hopelijk kan de nieuwe COO hier iets aan doen.

    Zelf verwacht ik wel dat ze wat dividend gaan uitkeren en gezien de winst zou dit 40 kunnen zijn maar dan kijkt het management waarschijnlijk ook naar de koers en vind dat te veel en dan lijkt 25% meer logisch.
    Dus ik verwacht tussen de 25 en 40ct.

    Datum is dan enkele dagen na de aandeelhouders vergadering die dit jaar nog op 29 april viel en vorig jaar bijna midden mei dus ergens in die regio normaal 2 dagen na de AVA behalve als dat dan een weekend dag is natuurlijk.
  6. [verwijderd] 6 december 2010 11:45
    Ik volg dit fonds nu al vele jaren. Begin deze eeuw heb ik mij meermaals vergaapt aan de schatkist van destijds 100 miljoen+. Het wonder bleef echter uit. Ik ben toen afgehaakt (zat relatief zwaar in dit kleine fondsje) bij de veel te dure overname van Datacon, vooral omdat dit werd gefinancierd met een convertible a 5.5%, terwijl er 100 miljoen+ op de bank (zou) staan tegen een belaste 2%-.

    Vervolgens heb ik het fonds lang links laten liggen en me flink verkneukeld aan de opportunisten die ook hun huiswerk hadden gedaan en (obv de goedgevulde schatkist) een 5% belang opbouwden (zijn er behoorlijk wat). Ik had zo mijn twijfels.

    Onlangs heb ik echter weer eens een blik geworpen op dit fonds. En ik werd enthousiast door wat ik zag:

    - eindelijk goede winstgevendheid (in dit historische boom-jaar voor de industrie)
    - een zeer goed(kope) overname van ESEC vorig jaar, van het in doodsnood verkerende Oerlikon. Hierdoor neemt de kritische massa (verder) toe.
    - terugkoop van een deel van de convertible (van in problemen geraakte hedgefunds ??) voor 80-90% van de nominale waarde

    Minpunt is de behoorlijke terugslag in orders in Q3. De vierde kwartaalcijfers zouden hierdoor (weer) wat tegen kunnen vallen.

    Gezien de belachelijk lage waardering (K/W van 4 a 5 voor dit jaar en een, op papier, ijzersterke balans) maak ik me daar echter niet zo druk om.

    Wat dividend betreft is in het verleden al gebleken dat men hier heel gierig mee is (nogmaals mijn twijfels tav de schatkist, maar we zullen de accountant maar geloven). Ik geloof dat ze in het verleden onder druk van aandeelhouders ooit eens 5ct per aandeel hebben uitgekeerd en maar liefst 1 miljoen aandelen hebben ingekocht (of dat ze dit van plan waren).
    Ik zou dan ook niet op meer rekenen dan 10 cent keuzedividend.

    Nadat ik vorige week weer ben ingestapt lijkt er de afgelopen dagen opeens behoorlijk interesse te zijn. Het fondsje stijgt behoorlijk, bij gezonde volumes. Ik hoop dat hier een serieuze koper achter zit en niet de rattenvanger van Hamelen (ene Geert) of een andere goeroe. In dat geval zal de opleving van korte duur zijn.

    Mijn koersdoel is 7 a 7,50 euro. Ik hoop dat zich spoedig een financiele of strategische partij meldt. Ik ben er klaar voor!
  7. [verwijderd] 6 december 2010 14:18
    Ik vind zelf ook dat de situatie nu wel heel scheef is en zit er dus ook in maar wel onderwogen omdat ik de situatie niet helemaal snap en alleen omdat de koers ook na de Q3 cijfers nog eerst zo heel ver terug zakte terwijl de cijfers nogsteeds heel goed waren ondanks dat ze wat minder waren dan Q2 maar die waren dan ook uitzonderlijk goed.
    En het 2de punt van aandacht vind ik het management wat in het verleden heeft bewezen meer aan zichzelf te denken dan aan BESI en de aandeelhouders.
    Hopelijk kan deze COO er verandering in brengen.
  8. [verwijderd] 6 december 2010 15:58
    asmi verkoopt belang asmpt en brengt bod uit op Besi,

    Onze grote opdracht is te zorgen dat back-end goedkoper wordt.` Met procestechnologie onderscheidt Besi zich volgens Menschaar op hoog niveau: `Dat is de ruggengraat van het bedrijf.` Op het gebied van back endassemblage is Besi nummer twee in de wereld, achter ASMPT, de Aziatische back-endtak van ASMI. In vastpakken, flippen en plaatsen is Besi zelfs nummer één.

  9. [verwijderd] 6 december 2010 21:38
    Voor Lange Ton
    Dit bericht van Beeldscherm is een deel van een oud bericht november 2006. Totaal niet relevant meer.

    Rfid (Radio Frequency Identification Devices), dat op termijn de opvolger van de barcode moet worden, is een groeimarkt voor Besi. Momenteel werkt het vliegveld van Atlanta er al mee voor de herkenning van bagage. In de nabije toekomst komt rfid ook in de overhemden van een kledingwinkel. Een innovatieve manier om de antenne van de rfid-chip te maken brengt een lagere kostprijs en daarmee massaproductie dichterbij. Besi maakt machines voor het back-enddeel van de productie. Hugo Menschaar, director Corporate Technology, legt uit: `In de belangrijkste stappen van back end zitten wij. Bijna al onze concurrenten zijn in het Verre Oosten.` Besi voegt volgens Menschaar kosten toe en een beperkte functionaliteit. `We zitten bij de eenvoudige ic`s met back-end nu al op 90% van de kosten. Onze grote opdracht is te zorgen dat back-end goedkoper wordt.` Met procestechnologie onderscheidt Besi zich volgens Menschaar op hoog niveau: `Dat is de ruggengraat van het bedrijf.` Op het gebied van back endassemblage is Besi nummer twee in de wereld, achter ASMPT, de Aziatische back-endtak van ASMI. In vastpakken, flippen en plaatsen is Besi zelfs nummer één.

    Besi boekte in 2005 met 1136 medewerkers een omzet van 164,3 miljoen euro. Het gaf dat jaar 17,9 miljoen euro aan r&d uit en schreef een verlies van 5,2 miljoen euro in de boeken.

    Voor Beeldscherm: svp alleen nieuws plaatsen en bron vermelden. Waar komt de info over ASMI vandaan?
  10. [verwijderd] 7 december 2010 22:11
    quote:

    beeldscherm schreef:

    [...]

    Greatek denies rumor of Amkor acquisition

    Thursday 25 November 2010]

    Taiwan's Greatek Electronics, a packaging and testing house specializing in consumer ICs, has denied local media reports indicating that it will be acquired by Amkor Technology of the US for NT$33 (US$1.08) a share, according to a company filing with the Taiwan Stock Exchange (TSE).

    Greatek shares closed down NT$0.05 at NT$29.05 on the TSE on November 24, halting a three-day rally.

    Besi??
    Volumes zijn al een paar dagen hoog met een stijging van EURO 0.56 in 4 handelsdagen. Er speelt in ieder geval wat !!
    Misschien wat ver gezocht maar zou bijvoorbeeld Amkor Technology geen kandidaat kunnen om Besi over te nemen??
    Amkor is op zoek naar uitbreiding, gezien bovenstaand bericht, en morgen om 12.30 onze tijd geven ze een presentatie per webcam met de volgende eigenaardige bewoordingen " In accordance with company policy, Amkor will not update, reaffirm or otherwise comment on any prior financial guidance during this conference."

    seekingalpha.com/news-article/156859-...
  11. [verwijderd] 8 december 2010 09:36
    quote:

    sam en moos schreef:

    What happens? ASMI stijgt gewoon weer € 0,80! terwijl de beurs down gaat. Nu BeSi nog effe geduld en verder stijgen hier in NL.
    JP Morgan verhoogd advies ASMI naar overweight van underweight en koersdoel 29 was 16.50.

    Het probleem met BESI is dat dit soort partijen het niet volgen en dus dit soort triggers er niet zijn voor de koers van BESI.

    Maar eigenlijk is dat alleen maar voor het kudde volk want iedereen die zelf kan denken zou moeten snappen dat als ASMI dusdanig wordt geupgrade dit ook op sector genoten zijn weerslag moet hebben.

    Maar eerst gaat natuurlijk dat wat het meest obvious is, zelfs voor het kudde volk :)
  12. [verwijderd] 8 december 2010 09:37
    MARKET TALK: ASMI advies omhoog naar overweight - JP Morgan
    8-12-2010 8:25:00


    ASM International NV
    23,155 ( 09:36 ) 0,8900 / 4,00%



    AMSTERDAM (Dow Jones)-- J.P. Morgan Cazenove verhoogt het advies op ASMI (ASM.AE) naar overweight van underweight, vanwege het break-even punt dat het concern heeft bereikt in front-end, vanwege herstructureringen, na jaren van verlies. Dientengevolge wordt ook het koersdoel verhoogd naar EUR29,00 van EUR16,50. Het aandeel sloot dinsdag op EUR22,27. (PBU)

  13. [verwijderd] 16 december 2010 10:12
    www.beleggersbelangen.nl/advies-en-an...

    "Tijdens de twee recentste bodems in de cyclus heeft Besi relatief goedkoop een branchegenoot overgenomen: Datacon voor $130 mln in 2004 en ESEC voor $102 mln in 2009. "

    Waar de auteur de wijsheid vandaan haalt dat Datacon voor een prikkie is overgenomen op de bodem van de cyclus is me echter een raadsel. Het was juist andersom (mega-prijs op top van de cyclus).

    Verder is de genoemde overnameprijs voor ESEC onjuist.

    uit het jaarverslag:
    As consideration for the acquisition, Besi transferred to the seller
    2.8 million of its ordinary shares held in treasury, representing
    8.3% of its total shares outstanding. The total consideration for
    the purchase was approximately € 4.8 million (including acquisition
    costs related thereto) based on a closing price of € 1.56
    per Besi share on the date of acquisition. In the second quarter
    of 2009, Besi completed the provisional accounting for the consolidated
    acquisition balance sheet of its Esec business unit as of
    April 1, 2009. The valuation resulted in a one-time badwill gain
    of approximately € 41.2 million. In connection with the transaction,
    the seller contributed € 27.7 million to Besi to help fund
    projected cash flow requirements and restructuring obligations.

    Zo te zien heeft de auteur dus gewoon lukraak bedragen bij elkaar opgeteld en vermenigvuldigd met 1.4. Geeft niet.. feit blijft dat ze een kleine 3 miljoen aandelen hebben betaald en daarnaast een slordige 28 miljoen toe hebben gekregen. Een goede deal.

    Hoe dan ook, altijd fijn een beetje positieve pers.
  14. forum rang 6 hvasd2 16 december 2010 11:32
    quote:

    Dikkie Dik schreef op 16 december 2010 10:12:

    www.beleggersbelangen.nl/advies-en-an...

    "Tijdens de twee recentste bodems in de cyclus heeft Besi relatief goedkoop een branchegenoot overgenomen: Datacon voor $130 mln in 2004 en ESEC voor $102 mln in 2009. "

    Waar de auteur de wijsheid vandaan haalt dat Datacon voor een prikkie is overgenomen op de bodem van de cyclus is me echter een raadsel. Het was juist andersom (mega-prijs op top van de cyclus).

    Verder is de genoemde overnameprijs voor ESEC onjuist.

    uit het jaarverslag:
    As consideration for the acquisition, Besi transferred to the seller
    2.8 million of its ordinary shares held in treasury, representing
    8.3% of its total shares outstanding. The total consideration for
    the purchase was approximately € 4.8 million (including acquisition
    costs related thereto) based on a closing price of € 1.56
    per Besi share on the date of acquisition. In the second quarter
    of 2009, Besi completed the provisional accounting for the consolidated
    acquisition balance sheet of its Esec business unit as of
    April 1, 2009. The valuation resulted in a one-time badwill gain
    of approximately € 41.2 million. In connection with the transaction,
    the seller contributed € 27.7 million to Besi to help fund
    projected cash flow requirements and restructuring obligations.

    Zo te zien heeft de auteur dus gewoon lukraak bedragen bij elkaar opgeteld en vermenigvuldigd met 1.4. Geeft niet.. feit blijft dat ze een kleine 3 miljoen aandelen hebben betaald en daarnaast een slordige 28 miljoen toe hebben gekregen. Een goede deal.

    Hoe dan ook, altijd fijn een beetje positieve pers.
    Wilde het net plaatsen op het forum maar je was me voor.. Positieve post is niks mis mee ;-)
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.