Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Crucell« Terug naar discussie overzicht

Persbericht

123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 december 2010 16:27
    Afspraak was dat ze voor 1 december iets zouden laten horen. Dat zal wel een soort "fatale" termijn kunnen zijn als je dat eerder hebt aangekondigd bij een TO. Zou vreemd zijn als je dan de berichtgeving van eind oktober en de Q3-cijfers zou negeren. Hoort bij het spel. Nog even wat partijen het dun door de broek laten lopen en je harkt toch weer 1,5% van de aandelen uit de markt. Overigens in de USA gaat het niet zo snel met de verkoop: 60K

    Lelijk wordt het wel als J&J dadelijk al tegen de 80% van de aandelen heeft. Maar dat lijkt me nog (lang) niet bereikt.
  2. [verwijderd] 1 december 2010 16:43
    quote:

    z0n0p schreef:

    .....Nog even wat partijen het dun door de broek laten lopen en je harkt toch weer 1,5% van de aandelen uit de markt. Overigens in de USA gaat het niet zo snel met de verkoop: 60K

    Dit hoort allemaal bij het spel. Er volgt vast nog wel het een en ander aan trucken. Dun door de broek laten lopen wordt het bij mij echter nooit. Wat mij betreft loopt de hele overname spaak en blijft Crucell zelfstandig. Ook al gaat dan tijdelijk de koers even naar beneden.

    2e keuze is een Chinees knock-out bod van € 40,-- plus. Die wachten natuurlijk ook eerst totdat J&J met haar officiele openingsbod komt.

    December wordt een leuke maand.
  3. [verwijderd] 1 december 2010 16:58
    quote:

    z0n0p schreef:

    Lelijk wordt het wel als J&J dadelijk al tegen de 80% van de aandelen heeft. Maar dat lijkt me nog (lang) niet bereikt.
    Mag dat zonder goedkeuring van de AVA?
    Men zou toch de komende jaren geen groter belang mogen nemen in Crucell?
    Of mag het bestuur dergelijke beslissingen zelfstandig nemen?

    Dat laatste lijkt mij onacceptel en wellicht zelfs onrechtmatig als er ook eigen belangen in het geding zijn. Een extra bonus bijvoorbeeld.
  4. [verwijderd] 1 december 2010 17:33
    quote:

    appie-e schreef:

    [...]

    Kul. De koers is vanaf 2006 regelmatig boven de € 20,-- geweest.
    En vanaf 2006 groeit Crucell, is men inmiddels winstgevend en beschikt men over een kas met enkele honderden miljoenen. Nog even los van de groeiende pijplijn.

    Laat de AFM maar eens onderzoeken wat er vorig jaar is gebeurd met de aandelenparticipatie van J&J. Toen is de volledige overname naar alle waarschijnlijkheid al beklonken en de koers gedrukt naar € 15,--.

    Vergelijk je een bod van € 24,75 dat het Crucell management steunt met het door het Genzyme bestuur afgewezen bod van Sanofi, dan zou Crucell sowieso nu op basis van de IRR ergens tussen de € 38-- en € 48,-- waard zijn. Bij een bedrijf als Crucell is het veel te mistig om op andere gronden te waarderen.

    En wie maakt die mist?
    Kul? De koers is vanaf de emissie slechts twee keer enkele maanden boven de € 20 geweest.
    Sterker nog, in 2003 kon je voor een prikkie van circa €1,50 een stukje CRX kopen.

    De VEB staat in haar blad Effect d.d. 2 oktober 2010 stil bij de vraag of het openingsbod wel recht doet aan de werkelijke waarde van het Leidse biotechbedrijf.

    Gelet op alle onzekerheden omtrent productontwikkelingen bij CRX en haar partners middels de in licentie afgegeven PER.C6 techniek is het niet vreemd dat beleggers en analisten tot sterk uiteenlopende waardebepalingen komen. ‘Een waardering van 10 euro per aandeel kan net zo verdedigbaar zijn als 40 euro’, aldus de VEB.

    Ingevolge de rekenmethodiek van de VEB en de door haar toegepaste parameters is het plaatje als volgt:

    Voor Quinvaxem ligt een reële waardering op ongeveer 9 euro per aandeel. Bij een groei van het marktaandeel of de totale markt met 10 procent wordt het ruim 13 euro;

    Het griep onderdeel vertegenwoordigt een waarde van circa 5 euro;

    De in licentie afgegeven PER.C6 techniek vertegenwoordigt een waarde van circa 6 euro. Hierbij gaat het VEB uit van 4 procent royalties op de verkopen, een gemiddelde piekomzet van 250 miljoen per medicijn, 5 medicijnen die in 2017 op de markt zijn, een sterke jaarlijkse groei van 30 procent tot 2025 en een discontovoet van slechts 10 procent (lees een laag afbreukrisico gelet op het grote aantal uitgegeven licenties) Volgens de VEB komt een rasoptimist (lees roze brildrager) bij twintig medicijnen zelfs uit op 24 euro!

    Hierop zeg ik dan. Let wel, er is nog niet één medicijn op de markt geproduceerd middels de PER.C6 techniek. Ten tweede merk ik op dat de grootste cheerleader van Crucell, analist Marcel Wijma, zelf heeft aangegeven dat in iedere fase van ontwikkelingen van medicijnen er 90 % afvalt. Dus op die geweldige pipeline van CRX valt ook wel wat op af te dingen. Dito geldt dat natuurlijk voor de ontwikkelingen van medicijnen bij de partners van CRX.

    Alles hangt dus af hoe je de PER.C6 techniek waardeert. Wordt het de industriestandaard of niet. Dat valt nog te bezien. Terecht noemde de VEB in het verleden op de aandeelhoudersvergadering CRX de eeuwige belofte. Deze belofte wordt nu met een voor mij mooie prijs van €24,75 ingelost.

    Uiteraard had ik graag als een oud belegger in CRX graag een hogere prijs ontvangen, maar ik ben hier content mee.
  5. forum rang 8 josti5 1 december 2010 17:34
    quote:

    Dirk R. Wijnen schreef:

    Persbericht kwam gisteravond: Date: Tue, 30 Nov 2010 23:59:32 +0100

    Kan het nog smeriger?

    Totale haat tegenover de aandeelhouders (zonder wie er geen bestaansrecht zou hebben bestaan voor Crucell)

    Dirk
    Tsja Dirk, nog recent liet Brus zich erop voorstaan, arts te zijn...
    Zijn eed van Hippocrates ligt al lang en breed op de vuilnisbelt.
    Quisling Brus: gewetenloos.
    Maar meestal geldt gelukkig: hoe smeriger de actie, des te meedogenlozer de reactie.
    China, India, whatever: forever!!!
  6. [verwijderd] 1 december 2010 18:05
    Nog even en J&J trekt zijn bod in.
    Duimen, dus.

    J&J Says $2.3 Billion Crucell Deal May Still Be Renegotiated
    By Phil Serafino - Dec 1, 2010 12:07 PM GMT+0100
    inShare.More
    Business ExchangeBuzz up!DiggPrint Email .Johnson & Johnson left open the possibility of renegotiating the 1.75-billion-euro ($2.3 billion) acquisition of Crucell NV should the Dutch vaccine maker’s manufacturing woes worsen.

    The 22.8 million-euro writedown that Leiden, Netherlands- based Crucell took on its vaccine inventory in the third quarter isn’t enough to invalidate the takeover agreement, the companies said in a statement late yesterday. J&J will consider all effects of contamination at a plant in South Korea before deciding whether to complete the acquisition, according to the statement.

    The companies agreed to move ahead with the transaction even though Crucell is still investigating the microbiological contamination at the Shingal plant and the full effects won’t be known before the takeover offer begins, according to the statement. Crucell said Oct. 28 it halted shipments of the Quinvaxem vaccine against five childhood diseases and Hepavax- Gene for hepatitis B because of contamination. Crucell withdrew its 2010 forecast.

    J&J expects to receive approval from the Dutch market regulator to begin the 24.75-euro-a-share offer for Crucell before a scheduled Dec. 10 informational meeting for Crucell shareholders in Amsterdam, the companies said.

    Crucell fell 17 cents, or 0.7 percent, to 23.83 euros at 10:50 a.m. in Amsterdam. The stock has risen 71 percent this year, compared with a 2.1 percent return for the Bloomberg Europe Pharmaceutical Index.

    Crucell anticipates resuming shipments of non-contaminated Quinvaxem supplies shortly, the companies said. The Shingal plant will return to full manufacturing in February, according to the statement.

    The Oct. 6 merger agreement between the companies contains a “material adverse effect” clause that allows J&J to cancel the deal if some unexpected events arise that hurt Crucell’s business.

    To contact the reporter on this story: Phil Serafino in Paris at pserafino@bloomberg.net

    To contact the editor responsible for this story: Phil Serafino at pserafino@bloomberg.net
    .
  7. [verwijderd] 1 december 2010 18:33
    Stel, ik zeg stel, dat dit een vooropgesteld plan is geweest vwb de vervuiling van de fabriek, dan zijn hier miljoenen kinderen de dupe van.

    Als dat zo is, zal ik me schamen dat dit mij een paar euro'tjes gekost heeft.

    Op "wereld-aids dag" is bezinning wellicht op zijn plaats.

    Dirk
  8. [verwijderd] 1 december 2010 18:41
    Er is een incident (al dan niet fake) dat een rimpeling in de waardebepaling van Crucell betekent. Op een termijn van 5 jaar is het een hikje. Bod gaat alleen niet door als er een serieus LANGE termijn issue is. En dat is er niet. Waarom anders de "haast" van J&J om na net een jaar al een bod op heel Crucell te doen. Nu laten afketsen zou betekenen dat er grote LANGE termijn vraagtekens rond Crucell zouden zijn ontstaan en de "wetenschap" dat Crucell over een jaar of 3 voor een prikkie te koop zou zijn. Dan wordt morgen de hele strategische afdeling van J&J ontslagen en de begeleidende banken op een zijspoor gezet. J&J weet natuurlijk al lang dat een bod over een jaar sowieso hoger zal moeten zijn. Wel knap spel om de discussie over een hoger bod te traineren. HEEL kwalijke rol van het bestuur en rvc.
  9. klein_duimpje 1 december 2010 19:04
    quote:

    klaar schreef:

    [...]

    Kul? De koers is vanaf de emissie slechts twee keer enkele maanden boven de € 20 geweest.
    Sterker nog, in 2003 kon je voor een prikkie van circa €1,50 een stukje CRX kopen.

    De VEB staat in haar blad Effect d.d. 2 oktober 2010 stil bij de vraag of het openingsbod wel recht doet aan de werkelijke waarde van het Leidse biotechbedrijf.

    Gelet op alle onzekerheden omtrent productontwikkelingen bij CRX en haar partners middels de in licentie afgegeven PER.C6 techniek is het niet vreemd dat beleggers en analisten tot sterk uiteenlopende waardebepalingen komen. ‘Een waardering van 10 euro per aandeel kan net zo verdedigbaar zijn als 40 euro’, aldus de VEB.

    Ingevolge de rekenmethodiek van de VEB en de door haar toegepaste parameters is het plaatje als volgt:

    Voor Quinvaxem ligt een reële waardering op ongeveer 9 euro per aandeel. Bij een groei van het marktaandeel of de totale markt met 10 procent wordt het ruim 13 euro;

    Het griep onderdeel vertegenwoordigt een waarde van circa 5 euro...
    Dit raakt werkelijk kant nog wal. Dat de koers ooit een waarde heeft gehad van 1,50 heeft niets maar dan ook niets te maken met de huidige waarde van het bedrijf. De enige koers uit het verleden die nog enigzins bezien mag worden inzake het bod van J&J is de koers bij IPO. Deze was, als ik me niet vergis, 17 Euro. In dat licht bezien is de premie die betaald wordt aan de magere kant, zeker gezien het feit dat C een volwassen bedrijf geworden is dat winst maakt en blijft maken en, laat daar vooral geen misverstand over bestaan, een aantal zeer belangrijke technieken in huis heeft die de winst van J&J in de komende jaren significant zullen doen vergroten.
    K.D.
  10. klein_duimpje 1 december 2010 19:23
    Laat ik dan nog maar even doorgaan:
    Als je in het jaar 2000 (start oprichting Crucell) geen aandelen C had gekocht maar je geld op de bank gezet had, zou 17 euro (waarde 1 aandeel) nu gegroeid zijn naar 22,85 euro (en dan reken ik met 3 procent rente op jaarbasis). In dat licht bezien bedraagt de premie slechts een luttele 1,90 Euro............
    K.D.
  11. Haiko 1 december 2010 19:34
    Human greed? Golden egg? Perception? Wishfull thinking?

    All of the above?

    The "market" is currently about 5% under the 24.75 offer. Then you know what the market thinks about even a better offer from J&J. Not gonna happen....

    quote:

    Jantje Smit schreef:

    Inhoudelijk heb ik geen verstand van de stand van zaken bij Crucell. Blijkbaar vinden veel mensen hier dat de prijs van 24.75 veel te laag is. Wat ik wel weet is dat de markt altijd gelijk heeft. Ik snap daarom niet goed waarom een bod van 24.75, terwijl de koers al een aantal jaren rond de 15 schommelt, te weinig zou zijn. Oud zeer??

123 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.