Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

70.000 banen erbij zegt helemaal niks.

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Willempie3 1 december 2010 17:14
    De USA leent al 3 jaar ongeveer 1000 miljard Dollar per jaar meer dan voordat de crisis begon. Voor 1000 miljard Dollar per jaar kun je 20 miljoen mensen een baan geven voor 50.000 Dollar salaris per jaar. Als je elk jaar ter waarde van 20 miljoen banen extra teveel geld uitgeeft, hoef je niet te gaan juichen om 70.000 banen erbij.

    W3.
  2. forum rang 7 ffff 1 december 2010 17:36
    Ik ben het niet met jullie eens: Banen erbij is altijd een postief teken. Je kunt er dan wel zoals Willem doet er de kanttekening bijmaken, hoeveel zo'n baan wel niet gekost heeft. Maar dan nog: Beter banen erbij dan eraf.

    In Duitsland, dat ik goed volg, komen er ontzettend veel banen vrij en worden opgevuld. Heel veel bedrijven die zware arbeidstijdverkorting hadden ingevoerd draaien weer op volle capaciteit. Daar wordt nu al minstens een half jaar wekelijks over gepubliceerd, met soms opmerkelijke cijfers.

    ERBIJ is ronduit positief. Voor de moraal van de mensen, voor de schatkist die veel meer binnenkrijgt en dat ook publiceert, voor de sociale fondsen die veel meer premies binnenkrijgen en ga zo maar door.

    We moeten nu ook niet alle negatief afschilderen!

    Peter
  3. atitlan 1 december 2010 18:24
    In heel Duitsland is naar de laatste cijfers over november in 12 maanden het aantal werkelozen met ongeveer 8% gedaald. Kom daar in andere westerse landen maar eens om.
    Binnen Duitsland zijn er echter grote verschillen. Verrewg de grootste procentuele afname vond plaats in de nieuwe deelstaten.
    Maar ook elders Duitsland zijn er regios die er enorm uitspringen.
    Voorop de Kreis Kleve, net over de grens bij Nijmegen Arnhem Venlo.
    Meest in het oog springt boomtown Kleve zelf met liefst 26,7% daling in een jaar.
    www.derwesten.de/staedte/kreis-kleve/...
  4. [verwijderd] 1 december 2010 18:40
    Beste Peter,
    Als banen meer kosten dan dat ze opleveren is het in mijn belevingswereld per definitie negatief, en zeker als de financiële tekorten alsmaar blijven toenemen.
    Dit is een doodlopende weg, de huidige euro wordt slachtoffer.
    Als realist kan ik hier echt niet warm voor lopen.

    gr.fes

  5. forum rang 7 ffff 1 december 2010 18:50
    Hoi Fes,

    Ik denk dat we in deze draad een beetje langs elkaar heen praten. Wat jij en Willem benadrukken is de kostprijs van een nieuwe gecreëerde baan en als die baan veel meer kost dan hij opbrengt, tja dan kunnen we er weinig enthousiast over doen. Overigens zien we dat toch al tientallen jaren bij heel wat overheidsbaantjes. Bezigheidstherapie noem ik het altijd.

    Maar het punt is dat we wel degelijk meer werk hebben de afgelopen 6 maanden. Je ziet dat bijvoorbeeld aan de cijfers van uitzendbureau's. Die nemen in vrijwel heel Europa ( Frankrijk, Nederland, België Duitsland) toe! Nu kunnen ze mij een hoop wijsmaken, maar bedrijven die mensen gaan inhuren middels uitzendbureaus hebben die mensen wel degelijk nodig want anders huren ze ze echt niet in. En nogmaals: Er zijn nogal wat publikaties de laatste tijd geweest: De werkgelegenheid neemt gewoon toe. Allemaal bedrijven die simpelweg veel meer werk hebben en begonnen zijn de arbeidstijdverkorting eerst af te schaffen en daarna...ja hoor..nieuwe mensen erbij. Kortom: het gaat nog niet zo beroerd.

    Peter
  6. [verwijderd] 1 december 2010 19:24
    Peter,

    Denk dat je het een en ander niet wilt zien. Als de uitzenders meer aanvraag krijgen is dat niet altijd positief. Werkgevers willen meer tijdelijke krachten waar ze weer vlug vanaf kunnen zonder kosten omdat ook zij zien dat de opleving van korte duur is.
    Door de goedkope euro's en het ruimhartige krediet in opkomende economieën zijn Duitse auto's en machines erg in trek. Voor de Duitsers is de huidige euro eigenlijk veels te goedkoop en zo ook hun machines en de auto industrie.
    Helaas zijn ze onderdeel van de Europese unie en van de euro, waar ze nu een zware prijs voor betalen.
    Ze staan garant voor de probleemlanden en profiteren absoluut niet van de hoogwaardige producten die ze produceren. Ook zijn de lonen vaak lager als in de probleemlanden en door de euro hebben ze al heel veel koopkracht verloren.
    Kortom...ik denk dat we aan de vooravond staan dat de Duitsers er genoeg van krijgen en uit de euro stappen met enkele andere landen omdat het alleen maar narigheid heeft gebracht.
    Hard werken voor geen rendement heeft nog nooit gewerkt.

  7. forum rang 7 ffff 3 december 2010 11:52
    Kijk Fes, we zullen het nooit eens worden! Geeft niet hoor, maar hieronder weer zo'n prachtig bericht waar ik mij aan optrek en waarom ik begrijp waarom de DAX de afgelopen 12 maanden en 2 weken zomaar eventjes 22,03 procent gestegen is.

    En dat sfeertje in die KK het afgelopen jaar.

    Brrrrrrrrr Nog erger dan de houdige kou. En wat lopen ze een hoop mis.

    Duitse autobouwers korten kerstvakantie in

    Meerdere Duitse autoproducenten korten wegens volle orderboeken de eindejaarsvakantie in. Dat schrijft Bild. Zo start de Opel-fabriek in Rüsselsheim een week vroeger op dan gepland, en worden in januari bijkomende ploegen ingezet.

    Onder meer de Opel-fabriek in Rüsselsheim zal een korte kerstvakantie beleven - Foto AFP

    BMW ziet volgens Bild in zijn fabrieken in Leipzig en Dingolfing zelfs volledig af van fabriekssluiting tijdens de kerstvakantie.

    Bij Audi in Neckarsulm worden in december eveneens extra shiften gedraaid. Volkswagen start de fabrieken in Dresden, Emden en Wolfsburg een week vroeger op.

    Ook bandenproducent Conti verwacht wegens de gevulde orderboeken de vakantie in te korten.
  8. [verwijderd] 3 december 2010 12:02
    Willempie3, je verhaal snijdt aan de ene kant hout maar aan de andere kant gaat ook niet zozeer om het getal van 70.000 banen erbij maar om de tendens, die daarmee ingezet worden en dan is 70.000 banen erbij wel degelijk een goed bericht en vele malen beter dan 70.000 werkzoekenden erbij. Want het betekent een verbetering van het economisch klimaat, het achter je laten van de recessie, , meer optomisme, meer inkomen, meer belasting, meer kopende consumenten etc. etc.

    quote:

    Willempie3 schreef:

    De USA leent al 3 jaar ongeveer 1000 miljard Dollar per jaar meer dan voordat de crisis begon. Voor 1000 miljard Dollar per jaar kun je 20 miljoen mensen een baan geven voor 50.000 Dollar salaris per jaar. Als je elk jaar ter waarde van 20 miljoen banen extra teveel geld uitgeeft, hoef je niet te gaan juichen om 70.000 banen erbij.

    W3.
  9. atitlan 3 december 2010 12:12
    quote:

    fes schreef:

    Kortom...ik denk dat we aan de vooravond staan dat de Duitsers er genoeg van krijgen en uit de euro stappen met enkele andere landen omdat het alleen maar narigheid heeft gebracht.
    H...
    fes, dat is zeker waar.
    Ik lees vaak de reacties bij opiniestukken in die Welt. In overgrote meerderheid hebben Duitsers grote onvrede met deze toestand (en de politiek van Merkel). Dat zij keihard werken en succesvol zijn terwijl de belastingcenten elders in bodemloze putten worden gestopt.
    Anderzijds, wanneer de probleemlanden uit de muntunie worden gegooid, zal de euro meteen sterk appricieren en dan is het niet mogelijk dat de boom in Duitsland zo verder gaat. Dan ligt de Japanse ziekte van structureel dalende prijzen op de loer en zal het vele pijnlijke jaren duren om de concurrentiepositie te laten herstellen.
  10. [verwijderd] 3 december 2010 18:16
    Van 9.6% naar 9.8%...

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in november minder hard gestegen dan verwacht, blijkt vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

    Het aantal banen steeg met 39.000, terwijl economen vooraf rekening hielden met een stijging van 144.000.

    Het cijfer voor oktober werd opwaarts bijgesteld tot een toename van het aantal banen met 172.000, van de eerder gemelde stijging van 151.000 banen.

    Het werkloosheidspercentage voor november steeg tot 9,8% van 9,6% een maand eerder. Economen hadden verwacht dat het werkloosheidspercentage 9,6% zou blijven.
  11. [verwijderd] 3 december 2010 20:50
    quote:

    ffff schreef:

    Kijk Fes, we zullen het nooit eens worden!

    Brrrrrrrrr Nog erger dan de houdige kou. En wat lopen ze een hoop mis.

    Duitse autobouwers korten kerstvakantie in

    Peter, we zijn het eens over goud!
    Ongeveer twee jaar geleden overgestapt uit de alternatieve energie.....brrrrr, wat een ellende daar.
    Goud heeft nog lang niet getopt, dus blijven we lekker zitten.

    En denk maar niet dat de Duitsers het leuk vinden om voor een alsmaar revalueren euro in de kerstvakantie te werken voor hun Griekse vrienden die lekker aan het water liggen met hoge temperaturen.
    Je kijkt misschien toch iets teveel door beleggers ogen.
    gr. fes
  12. [verwijderd] 3 december 2010 23:33
    De markt prikt door deze cijfers heen. De markt heeft altijd gelijk.
    Sentiment wordt steeds positiever.

    Spanje is goed bezig. Verkopen staatsbelangen, oa de Spaanse Staatsloterij.
    Volgend jaar 1/3 deel minder nodig. Duitsland sterkste groei sinds hereniging. India groeit met meer dan 8%. Ik denk dat we door het snelle ingijpen van de overheden de crises gaan overwinnen.
    Wordt weer wat positiever.

    Hans
  13. [verwijderd] 4 december 2010 13:59
    Zeker? Het is zeker NIET waar, dat de duitsers uit de euro stappen.
    Anders had ik wel een berichtje :-) gelezen.

    quote:

    atitlan schreef:

    [...]

    fes, dat is zeker waar.
    Ik lees vaak de reacties bij opiniestukken in die Welt. In overgrote meerderheid hebben Duitsers grote onvrede met deze toestand (en de politiek van Merkel). Dat zij keihard werken en succesvol zijn terwijl de belastingcenten elders in bodemloze putten worden gestopt.
    Anderzijds, wanneer de probleemlanden uit de muntunie worden gegooid, zal de euro meteen sterk appricieren en dan is het niet mogelijk dat de boom in Duitsland zo verder gaat. Dan ligt de Japanse ziekte van structureel dalende prijzen op de loer en zal het vele pijnlijke jaren duren om de concurrentiepositie te laten herstellen.
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.