Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Daytraders« Terug naar discussie overzicht

Signalen Dax

589 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 november 2010 22:12
    quote:

    Hans12345 schreef:

    De Dax future is weer voor de tweede achtereenvolgende keer lager gesloten. Met een verlies van 1,8% is het slot vandaag uitgekomen op 6.724. Het systeem heeft een future gekocht op genoemd niveau.

    Groet,
    Hans
    Vanavond gesloten deze ?
    Deze trade loopt weer es als een speer zonder grote terugval.
    Wanneer schakel je over op real money ?, neem aan dat je nu genoeg vertrouwen hebt opgebouwd hiermee.

    mvg

  2. [verwijderd] 25 november 2010 00:01
    De timing van het systeem om gisteren long te gaan, was perfect. Het verlies van gisteren is vandaag bijna volledig goedgemaakt. De Dax future is 122 punten hoger gesloten op 6.846. De future is door het handelssysteem weer verkocht. De winst van vandaag is 3.050 euro. De totale winst van het handelssysteem is nu 34.067,50 euro.

    Groet,
    Hans
  3. [verwijderd] 25 november 2010 21:43
    quote:

    bund&blauw schreef:

    DCT, mee eens, dit loopt goed. Hans correct me if i am wrong, maar houdt het je tegen om met real money te gaan vanwege de toch soms wel stevige drawdowns? Voor mij zou dat in ieder geval mentaal gezien niet handelbaar zijn.
    B&B
    Is ook mijn bezwaar... je moet stalen zenuwen hebben als je met eigen geld 150 dax punten negatief zit pffff ;-)
    Heb Hans z'n taktiek tijdje proef gedraaid op een RBS demoaccount, en als ik em al zou gaan draaien zou ik opstarten met klein aantal CFD's ipv meteen de hele daxfuture & bijbehorende forse margin.
    Maar mooi ie het wel >> een super simple systeem zonder TA / golfjes tellen of sterrenstanden of wat vaags dan ook, wat nog strakke winst maakt ook.

  4. [verwijderd] 25 november 2010 22:30
    Peetiex, B&B, DCT en anderen,

    Zoals eerder gezegd is dit systeem alleen als voorbeeld bedoeld. Het geeft aan hoe eenvoudig een winstgevend systeem kan zijn. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het systeem dat ik ooit op StrategyBuilderFX heb gepubliceerd. In principe maken al mijn systemen geen gebruik van ingewikkelde indicatoren, maar kom je met OHLC data al een heel eind. Gecombineerd met een paar eenvoudige regels kun je tot een redelijk "betrouwbaar" signaal komen.

    Dat dit specifieke systeem het dit jaar zo goed zou doen, had ik ook niet verwacht. Toch zal ik dit systeem niet zelf gaan handelen. De belangrijkste reden is dat ik andere systemen heb, die beter presteren. D.w.z. een grotere gemiddelde winst per trade met een lagere drawdown in vergelijking met dit systeem. Dat wil niet zeggen dat ik anderen afraad dit systeem te gaan handelen. De cijfers spreken immers voor zich.

    Wel dien ik op te merken dat de intraday drawdown hoger ligt dan de interday drawdown. Ik schat de intraday drawdown van dit systeem op ongeveer 40.000 a 50.000 euro. Ik hanteer als regel dat de werkelijke drawdown (als je dit systeem gaat handelen) altijd erger kan zijn dan dat je in een backtest hebt waargenomen. Ik ga dan uit van een factor 2. Ik zou dan een startkapitaal willen adviseren van 100.000 euro om dit systeem daadwerkelijk te handelen. Het benodigde startkapitaal is voor velen, denk ik, genoeg reden om dit systeem niet te gaan handelen. Echter, na 2 of 3 jaar kun je wel je startkapitaal verdubbeld hebben. Een optie is, zoals Peetiex aangeeft, om CFD's te handelen. Hiervoor is een aanzienlijk lager startkapitaal nodig.

    Een andere mogelijkheid is om dit systeem te handelen in combinatie met een ander systeem of andere systemen. Een combinatie van systemen kan leiden tot een grotere winst zonder dat de dwawdown significant toeneemt. In dat geval kan dit systeem wel een interessante optie zijn.

    Uiteindelijk zal een ieder voor zich zelf uit moeten maken of hij (of zij) de risico's die ieder systeem in zich heeft bewust wil aangaan.

    Groet,
    Hans
  5. [verwijderd] 27 november 2010 22:39
    quote:

    dct schreef:

    He Hans,

    Opmerkingen zijn puur ter aanvulling en zeker geen kritiek op jouw. Sterker nog, volgens mij ben je de tweede die het zo lang weet vol te houden om signalen dagelijks te blijven geven (TA-Libra hield het ook erg lang vol).

    Keep up the good work !

    gr.DCT
    Hoi DCT,

    Ik had het ook niet als kritiek opgevat, hoor.

    Ben voorlopig van plan om het nog wel even vol te houden. Zit er wel aan te denken om eventueel een ander systeem te belichten. Het is wel duidelijk hoe (goed) dit systeem werkt en een ander systeem kan voor mij ook erg interessant zijn.

    Groet,
    Hans
  6. [verwijderd] 1 december 2010 08:00
    Hans,

    Ik heb een vraag. Wat ik nu even niet begrijp is het volgende. Volgens jouw systeem zou je toch moeten aankopen na 2 verliesdagen en een DAX die hoger staat dan de SMA 200? Op maandag is de DAX toch geëindigd onder de SMA 200. Waarom wordt er dan toch aangekocht volgens jouw systeem?

    Groeten
    Martin
  7. [verwijderd] 1 december 2010 12:05
    Hoi Gerard,

    Misschien zou je me dan kunnen helpen. Als ik naar google finance ga en de index dax intik welke "technical" moet ik dan kiezen voor de MA200 en voor hoeveel dagen(period)? Ik dacht dus te begrijpen dat ik dan voor SMA en 200 moest kiezen maar blijkbaar kies ik dan voor de verkeerde lijn.

    Groeten
    Martin

  8. gpekaar 1 december 2010 17:21
    Hoi

    Als je voor de MA200 kiest is dat de juiste, dus period op 200, maar ik bedoel dat je naar het verkeerde tijdsframe in de daxgrafiek kijkt zoals je bv een 1min grafiek kan instellen kan je hem ook op daggrafiek instellen en ik meen dat het syst daar van uitging, dan zie je dus dat we duidelijk boven de MA200 lijn zitten,dus de long is duidelijk volgens het recept.

    Groet Gerard
589 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.