Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

KK DD 11-11: Sint Maarten

205 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 11 november 2010 17:54
    Opgelaaide schuldencrisis zet beurzen lager
    11 november 2010, 17:49 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - De schuldenproblematiek van Ierland deed bij Europese beleggers zorgen over het herstel van de economie weer oplaaien. Teleurstellende cijfers van het Amerikaanse Cisco stemden bovendien Amerikaanse beleggers somber waardoor de toonaangevende graadmeters in de Verenigde Staten lager openden. De Europese graadmeters gingen mee in dit sentiment.

    De AEX, de hoofdgraadmeter in Amsterdam met hoofdfondsen, sloot donderdag 0,4 procent lager op 344,83 punten. De index voor middelgrote fondsen, de MidKap, sloot 0,7 procent in de min op een stand van 589,83 punten. De graadmeter in Frankfurt won een fractie, terwijl in Londen de FTSE rond de slotstand van woensdag sloot. In Parijs stond er een verlies van 0,5 procent op de borden.

    Europese beleggers maakten zich zorgen over de steeds verder oplopende staatschuld van Ierland. De komende weken zal dit nog nazingen op de beurzen, is de verwachting van handelaar Erik van Nugteren van VPV Bankiers. ,,Zeker als de kwartaalcijfers opdrogen en beleggers steeds meer naar economische cijfers gaan kijken.''

    Financiële fondsen

    In Europa verloren aandelen van financiële fondsen dan ook iets in waarde. Aandelen van onder meer Bank of Ireland, Royal Bank of Scotland en Unicredit stonden tot 7,9 procent lager. ,,Markten zijn voorzichtig. Er zijn zorgen over de snelheid en kracht van de economische groei volgend jaar. Ook de terugkerende financiële bedrijfsresultaten zullen volgend jaar vertragen'', aldus een strateeg tegen persbureau Reuters.

    Er is ook enige nerveusiteit over de uikomsten van de G20-top die donderdag in Het Zuid-Koreaanse Seoul is begonnen. Wereldleiders komen hier bijeen om hun onderlinge irritaties over vermeende valuta-manipulaties op te lossen. Beleggers zijn er echter niet gerust op dat dit lukt.

    Stortvloed aan bedrijfsnieuws

    Hierop verloor de euro terrein. Aan het einde van de handelsdag werd de Europese munt verhandeld voor 1,3660 dollar tegen 1,3725 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen woensdag.

    Beleggers in Amsterdam kregen donderdagochtend een stortvloed aan bedrijfsnieuws te verwerken. Verzekeraar Aegon maakte een veel hoger dan verwachte winst over het derde kwartaal bekend. Aanvankelijk werd het nieuws goed ontvangen, maar gedurende de middag moest het aandeel de winst weer inleveren. Aan het einde van de handelsdag keerde het optimisme terug en sloot het aandeel 0,6 procent hoger.

    Heijmans

    Bouwfonds Heijmans wist zowel de winstgevendheid als de operationele marge te verbeteren ten opzichte van een jaar geleden. Volgens de topman van het bedrijf heeft de woningmarkt de bodem bereikt. Beleggers beloonden het aandeel voor het nieuws (plus 2,6 procent).

    Automatiseerder Ordina en papierproducent Crown van Gelder meldden tegenvallende resultaten. Crown van Gelder weet de gestegen grondstofprijzen nog niet door te berekenen. Het aandeel verloor 5,1 procent. Ordina verloor 2,7 procent.

    De prijs van een vat ruwe olie bleek nagenoeg gelijk op 87,83 dollar.

  2. [verwijderd] 11 november 2010 18:58
    quote:

    voda schreef:

    Opgelaaide schuldencrisis zet beurzen lager.
    Eindelijk gerechtigheid: een lekker koekje van eigen deeg!

    Mittwoch, 10. November 2010
    Zweifel an Schuldenrückzahlung
    China stuft USA herunter
    Der Devisenstreit zwischen China und den USA geht unmittelbar vor dem G20-Gipfel in eine neue Runde. Die staatliche chinesische Ratingagentur Dagong sieht Gläubiger (crediteuren, KK) der USA durch die massive Geldschwemme durch die US-Notenbank benachteiligt und schraubt daher ihr Kreditrating herunter.
    Kurz vor dem Treffen der G20-Staaten hat eine chinesische Ratingagentur den USA vorgeworfen, ihre Schulden nicht zurückzahlen zu wollen. Zudem senkte die Dagong Global Credit Rating die Note der Kreditwürdigkeit der USA von AA auf A-plus. Die Bewertung könne weiter heruntergestuft werden.

    www.teleboerse.de/nachrichten/China-s...

    |\ ..../|
    ( * o *)
    -=(~) =--

  3. [verwijderd] 11 november 2010 19:38
    quote:

    Littletoe schreef:

    [...]
    Zilverfonds (een aantal zilvermijnen) op de COMEX.
    finance.yahoo.com/q?s=SLV
    Als jullie verstand hebben van zilver zouden jullie een kunnen kijken naar dit bedrijf, gaat Q1 2011 in productie
    Op de Amerikaanse aandelen heeft sappas een draadje geopend en m.i. ziet het er goed uit maar zou graag critische meningen horen wat er goed of mis is om een investering te doen. ik heb er een paar gekocht op 0,24 cad
    het bedrijf www.cmcmetals.ca/s/home.asp

    de link naar iex draad
    www.iex.nl/Forum/Topic/1258201/Amerik...

    lees eroverheen als je niets met zilver hebt, het is een open edoch eerlijke vraag
  4. [verwijderd] 11 november 2010 20:36
    Aangezien ik de enige poster ben momenteel :-)) en er geen reactie volgt, zelfs geen negatieve :-))

    www.caseyresearch.com/crpmkt/crpSolo....

    Two Reasons Why Silver May Rise Steeply

    $60 silver – roughly triple today's price – is a bold prediction, I know. Yet when I look at two important factors, I tend to see it as a fairly conservative and well-founded estimate.

    First is what we can call "the supply-demand tight-rope act." And second is the Fed's pro-inflation "quantitative easing" policy. Let's look at each – and why together they support a strong case for a steep increase in silver's price. (To be triggered by another factor – which I'll also share below.)

    The Supply-Demand Tight-Rope Act

    It's well-known that silver demand is outpacing new supply. But by how much (and what that means) may be a bit surprising.

    For one, mining can't keep up with silver demand. Last year's mine production was at 709.9 million ounces – while demand (actual silver use) was 889 million ounces. That gap had to be filled from somewhere, and last year it was covered by sales of government stockpiles and old silver scrap.

  5. forum rang 10 voda 11 november 2010 21:38
    Wall Street op verlies
    11 november 2010, 21:26 | ANP
    NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York kregen donderdag een stevige tik na de koersval van Cisco Systems. De stemming onder beleggers was slecht nadat de producent van netwerkapparatuur met tegenvallende verwachtingen naar buiten was gekomen. Ook heerste er onzekerheid over de uitkomst van de G20-top, die donderdag in Seoul is begonnen.

    Vlak voor sluiting van de handelsdag noteerde de toonaangevende Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 11.284 punten. De breder samengestelde S&P 500-index daalde 0,4 procent tot 1213 punten en technologiebeurs Nasdaq (waaraan Cisco staat genoteerd) verloor 0,8 procent tot 2556 punten.

    Cisco kwam woensdagavond met een veel lagere omzetverwachting voor de komende jaren dan waar analisten van uitgingen. De schade op de beurs was groot, het aandeel noteerde ruim 16 procent lager. Cisco verloor daarmee 21 miljard dollar van zijn marktwaarde, berekende een analist van Standard & Poor's.

    Bang

    Het fonds sleepte andere technologieaandelen in zijn val mee. Chipmaker Altera verloor 2,7 procent, terwijl Juniper Networks, ook een producent van netwerkapparatuur, 1,7 procent daalde. Computerproducent Hewlett-Packard leverde een kleine 3 procent in en het aandeel Dell bijna 4 procent. De S&P index van technologieaandelen moest 2,2 procent achteruit.

    De markt is ook bezorgd over de uitkomst van de top van twintig landen met de grootste economieën. Beleggers zijn onder meer bang dat de belangrijkste economieën van de wereld hun onderlinge ergernissen over vermeende valutamanipulaties niet kunnen oplossen.

205 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.