Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Eindejaarsrally? IEX Bull/Bear Enquête

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 oktober 2010 18:29
    Zou maandag de eindejaarsrally eindelijk gaan beginnen.
    Het is één na laatste maand van het jaar en maandag begint de nieuwe ronde.
    Het moet nu toch echt een keer gaan gebeuren. Het komt als je het niet verwacht.
    In December wordt vaak al vroeg de boeken gesloten. November is een mooie maand om even de eindejaarsbonussen veilig te stellen. Nog wat even vers geld er tegenaan en een groene portefeuille.

    Hans
  2. [verwijderd] 1 november 2010 16:08
    Dit jaar eindigt AEX rond de 385. Nadat in november de weerstand van 358 gepakt is, wordt december de rit naar de volgende weerstand van 385 gepakt. Als het meezit is zelfs over de 400 heen mogelijk maar dat mag ook tot januari wachten. Eind 2011 is dan via de weerstand van 417 de uiteindelijke eindsstand van minimaal 496 bereikt.
  3. [verwijderd] 1 november 2010 23:21
    Ik ben best optimistisch over de beurs, maar de eindstand van 358 zal waarschijnlijk niet op de borden komen eind november niet en ook eind december niet.
    Er zitten teveel fondsen die aardig wegen, die gewoon teveel achterlopen.
    Als je kijkt naar de AEX 358 dan moet je terug naar begin april.
    Dan heb je problemen met de koers van bijv.
    AM- die moet dan 30% omhoog naar 34
    TNT - die moet dan 20% omhoog naar 23
    AEG- die moet 15% omhoog naar 5,40
    Randstad- 13% naar 40 euro
    Philips - 10% naar 24,50
    ASML- 8% naar 26
    Boskali ook 8%
    Unilever- een 7%

    dat lijkt onmogelijk maar geen van de fondsen hoeft een YH te noteren om boevn de 358 uit te komen. Wat helpt is dat een aantal fondsen al hoger noteren, RDS 23,60 t.ov. 23 - DSM nu 38.50 tegen 34 .. AF-KLM 13,12 tov 12.20 Corio 52 tegen 50

    En een aantal staan gelijk die moeten dan echter wel iets doorstijgen om het gemis aan de eerste groep te compenseren , Unibail -Wereldhave- T Tom
    Wolters- KPN , niet echt de zwaargewichten in de index.

    Per saldo zie ik geen sector die echt leidend is, die echt een aantal AEX fondsen hogerop zou kunnen brengen. kijk als de grondstoffen gaan lopen dan zou het nu nadelig zijn voor AM .. een 6 maanden geleden steeg de koers op hogere grondstoffen.

    De cijfers hebben de aandelen verzwakt. Wat is er nodig om ze hoger te zetten? Ik zou het niet weten, de rente is al laag, het consumenten vertrouwen is boven de 50% dus groei. retail zou in November wel meer aandacht krijgen maar daar hebben die AEX fondsen niets aan.

    grt

  4. [verwijderd] 1 november 2010 23:36
    ma 01 nov 2010, 15:21

    Beursexperts voorzien start beursrally in november door onze beursredactie
    AMSTERDAM - Ondanks de wekenlange stagnatie van de AEX zijn beursexperts zeer optimistisch over het beursklimaat in november. Minder dan 10% van de ondervraagde doelgroep houdt rekening met een terugval van de beursgraadmeter. Op de lange termijn zien de experts de toekomst ook zonnig in. Dat komt naar voren in een enquête van vermogensbeheerder Corné van Zeijl onder 64 beursprofessionals.

    De AEX kwam in oktober nauwelijks van zijn plaats en sloot circa 1% hoger af in vergelijking met een maand eerder op een stand van rond de 338 punten. De aanval op de zware horde van 340-343 punten kwam niet van de grond.

    Bijna 70% van de experts gaat er van uit dat de AEX in november per saldo hoger gaat eindigen. Met name het voornemen van de Centrale Amerikaanse bank om binnenkort de geldkraan opnieuw wijd open te zetten, voedt het enthousiasme onder de professionele beursvolgers. Ruim 20% van de respondenten verwacht een neutrale stand van de AEX.

    Ook voor de komende zes maanden viert het optimisme hoogtij. Tweederde van de beursexperts voorspelt een verder opgaande beurs, mede door een gebrek aan andere alternatieven na de rally in de obligaties en het onroerend goed, terwijl slechts 8% een daling voorziet.

    Bij de individuele aandelen staat ING hoog op het verlanglijstje van de beursprofessionals. Ook de grondstofaandelen RD Shell en ArcelorMittal behoren tot de favorieten. Chipmachinefabrikant ASML scoort eveneens hoge ogen.

    Aan de andere kant zijn Reed Elsevier en Wolters Kluwer niet populair. De experts vrezen dat de uitgevers weinig profiteren van het economische herstel. Ook wijzen ze er op dat door de bezuinigingen van de overheden het budget van de universiteiten onder druk komt te staan. Dat heeft een negatieve impact op de inkomsten van de beide mediaconcerns.

    Verder zit TNT in de de lijst met floppers mede vanwege de verwachte aandelenemissie bij het bedrijf. Heineken is ook weinig geliefd in reactie op het doorloopeffect van de zwakke cijfers die het bierconcern eind vorige maand publiceerde.

  5. [verwijderd] 3 november 2010 20:05
    De rally kan beginnen. Fed pompt 600 miljard in economie
    woensdag 03 november 2010 | 19:54

    Tekstgrootte

    Beurshandelaren zijn in afwachting van de uitkomsten van de Fed. ANP
    WASHINGTON (ANP) - De Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, pompt 600 miljard dollar in de Amerikaanse economie. De Fed heeft woensdag besloten tot aan medio 2011 voor dat bedrag aan staatsobligaties op te kopen. Dat moet de Amerikaanse economie vlot trekken.

    Het is de bedoeling dat per maand voor 75 miljard aan obligaties wordt opgekocht. De Fed zal op gezette tijden het tempo en de omvang van de steunmaatregelen evalueren en het beleid zo nodig bijstellen, afhankelijk van het economische herstel.

  6. marcel13 5 november 2010 09:30
    voor bam zal er zeker een eindejaarsrally komen. Koers is sterk achtergebleven door enkele tegenvallers. Koers kraakt maar behoudt potentieel.
    MARKET TALK: Reputatie BAM kraakt, maar behoudt potentieel
    05-11-2010 08:59:00

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Na een winstwaarschuwing en een nieuwe afschrijving op de vastgoedtak kraakt de reputatie van BAM (BAMNB.AE), stelt ING Research. Analist Tijs Hollestelle ontkent niet dat dit zeer negatief is voor de aandelenkoers, maar blijft groot opwaarts potentieel zien. De vastgoedtak raakt nu ook de resultaten van 2010, nadat het onderdeel het feestje in 2009 ook al verpestte, maar de rest van de activiteiten van BAM doen het goed, stelt de analist. "Misschien zijn we eigenwijs, maar we blijven een aanzienlijk opwaarts potentieel zien in de aandelen", aldus ING. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR6,80. Donderdag sloot het aandeel op EUR4,53. (BTZ)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.