Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Crucell« Terug naar discussie overzicht

Van de herk stuurt brus terug naar j&j

99 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 oktober 2010 18:31
    Crucell aandeelhouder Van Herk vindt bod te laag
    07-10-2010 18:29:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandeelhouder van Crucell nv (CRXL.AE) Van Herk Groep vindt het voorgenomen bod van het Amerikaanse Johnson & Johnson (JNJ) op de Leidse vaccinmaker te laag en roept het bestuur van Crucell op de steun voor het bod in te trekken.

    Hoewel een forse premie wordt betaald ten opzichte van de koers voorafgaand aan de eerste melding van de gesprekken tussen beide partijen, is Van Herk van mening dat het voorgenomen bod te laag is.

    De investeerder wijst daarbij op de deal vorig jaar, toen J&J een minderheidsbelang nam in Crucell en daarbij EUR20,63 per aandeel betaalde. Sindsdien hebben zich vele ontwikkelingen voorgedaan die de waarde van de onderneming hebben verhoogd, aldus Van Herk.

    Daarbij was de beurskoers voorafgaand aan de eerste aankondiging significant ondergewaardeerd, stelt de investeerder verder.

    Van Herk heeft een 'stand alone' waarde berekend van EUR27,50 per aandeel. Als rekening wordt gehouden met de synergie en de premie voor een controlerend belang komt deze waarde beduidend hoger uit, vervolgt de aandeelhouder.

    Van Herk is met een belang van ruim 10% de op een na grootste aandeelhouder van Crucell. J&J bezit bijna 18% van de onderneming uit Leiden en is daarmee de grootste.

    Van Herk vraagt de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Crucell een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen. "Met ruim 10% van de aandelen Crucell in ons bezit, zijn wij hiertoe gerechtigd."

    Het concern roept andere aandeelhouders naar deze bava te komen en het ongenoegen over de lage biedprijs kenbaar te maken en het bestuur te gebieden de steun voor het bod in te trekken.

    Woensdag maakten J&J en Crucell bekend een overeenkomst te hebben bereikt over het overnamebod van EUR1,75 miljard op de aandelen Crucell die J&J nog niet in bezit heeft, wat overeenkomt met EUR24,75 per aandeel.

    Delta Lloyd, dat tussen de 4% en 5% van de aandelen in bezit heeft, liet in een eerste reactie weten het bod te zullen bestuderen en het verder te bespreken met J&J in de komende weken.

    Aandeelhouder Add Value, met een belang van 0,4%, meldde al eerder de stukken niet te zullen aanbieden onder het bod. De door J&J voorgestelde overnameprijs weerspiegelt, geschoond voor speciale effecten, slechts een bescheiden premie van 13%, becijferde Add Value, en niet de 58% op de laatst beurskoers voor de aankondiging.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; ben.zwirs@dowjones.com

    Datum Omschrijving
    07-10-2010 18:29:00 Crucell
  2. [verwijderd] 7 oktober 2010 18:42
    Van Herk niet akkoord met bod Johnson & Johnson op Crucell
    Robert du Bois - 7 oktober 2010, 18:23
    De grootaandeelhouder wil een aandeelhoudersvergadering plannen en vervolgens het bestuur van Crucell zijn steun voor het bod laten intrekken.

    Van Herk blijft bij zijn conclusie dat het bod van Jonnson & Johnson op Crucell te laag is. Volgens berekeningen van de grootaandeelhouder (10,2%) is Crucell in een stand-alone scenario 27.50 per aandeel waard. Bijna drie euro meer dan wat de Amerikaanse farmaceut bereid is te betalen voor het fonds (24,75 euro).

    Van Herk wil nu een buitengewone aandeelhoudersvergadering plannen om met andere aandeelhouders van gedachten te wisselen. Doordat Van Herk meer dan 10 procent van de aandelen in bezit heeft, kan het ook oproepen tot een BAVA, zo laat het in een persbricht weten. Daarbij wil Van Herk dat het bestuur van Crucell zijn steun voor het bod intrekt. Op het moment dat het bod door Johnson & Johnson werd uitgebracht, was het aandeel Crucell ondergewaardeerd, aldus Van Herk. Hierdoor geeft de premie op het bod van de Amerikaanse farmaceut een verkeerd beeld, meent de grootaandeelhouder.



    Het feit dat Jonson & Johnson al een jaar na hun eerste deelname in Crucell (circa 18%) het hele bedrijf willen overnemen, zegt volgens Van Herk veel. "Dit betekent dat Crucell bij Johnson & Johnson past en dat ze het idee hebben dat het bedrijf over twee jaar significant meer waard is." Bij de eerste inkoop werd een periode van drie jaar afgesproken waarbinnen de Amerikanen, tegen bepaalde condities, zich verder konden inkopen.



    Update: om extra informatie toe te voegen.

    Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
    Info@abmos.nl
    Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
    Groningen: +31(0)50-711 39 93
  3. [verwijderd] 7 oktober 2010 18:51
    quote:

    Hearts23 schreef:

    "Van Herk zal stukken aanbieden bij bod J&J van EUR27,50 p/a"
    07-10-2010 18:39:00 "Crucell aandeelhouder Van Herk vindt EUR27,50 terechte prijs"

    Zou dit wel juist zijn ??

    bron: binck nieuws
    Nee natuurlijk niet, stand alone prijs is al 27.50

    goed lezen, staat deze text echt bij Binck, ik geloof er niets van.

    Eigenlijk krijgen we maar 20% premie, immers de 2 J's sloegen een jaar geleden in voor 20.60.

    20% in biotech land is lachwekkend, dan moet het wel heel slecht gaan met Crucell maar dat is niet het geval.

    Heb even gekeken bij Binck, en die 27.50 als bod akkoord staat helemaal nergens, laat de lezers lezen waar het staat en staat het nergens kraam dan geen onzin uit.

    bedankt.
  4. [verwijderd] 7 oktober 2010 19:00
    [quote=pardon]
    Ik verwacht wel een stijging van de koers morgen,dus heb wat inkopen in de states gedaan.

    Daar zijn nog geen berichten van onze grootaandeelhouder doorgedrongen.........

    De brief is zojuist gepost denkt je???

    Het lijkt me duidelijk dat het bod omhoog moet, die 95% aanmelding wordt niets zo maar zelfs 80% wordt problematisch.

    Ach die Amerikanen gingen er vast al wel van uit dat ze moeten verhogen.

  5. [verwijderd] 7 oktober 2010 19:00
    quote:

    pardon schreef:

    Ik verwacht wel een stijging van de koers morgen,dus heb wat inkopen in de states gedaan.Daar zijn nog geen berichten van onze grootaandeelhouder doorgedrongen.
    Heb ik ook maar eens gedaan. Jammer dat de AEX dicht is, anders had ik wat TomTom bezit terug kunnen pompen in Crucell in the States.
99 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.