Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

IDEE (gericht aan het IEX-Team)

42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 april 2003 21:59
    Het idee is: Een aanklikvenstertje op het schermpje maken met :Volgende in draad.

    Dit is dus wat anders dan : volgende in Forum. Via die knop heb ik de KK ook een tijdje gelezen maar als je dan een dag achter bent en je begint om een uur of 21.00 te lezen via deze mogelijkheid , ben je om 24.00 nog nauwelijks bij. Al helemaal niet als je zelf ook nog wat tussendoor post.

    Ik weet ook dat de mogelijkheid er is om de KK te volgen via: Geen draad.
    Hiermee kun je dus berichten uit een en dezelfde draad aanklikken maar op een drukke dag staan er wel 10 tot 15 bladzijden vol en dat is dan nog lastig volgen, zeker als er wordt gereageerd onder een nieuwe titel.

    Zelf lees ik de KK via de mogelijkheid: Draad. Titel aanklikken, posting lezen, op volgende posting gaan staan, kijken waar reactie over gaat(eerste 2 regels),evt lezen of andere reacties eerste 2 regels scannen. Bij korte draden (tot +/-) 15 gaat dit goed, maar bij langere draden lukt dit dus niet en 'moet'dus elke reactie worden geopend. Ook is het vaak lastig een laatste posting te vinden bijv. nu in de draad van M. Kraland, welke posting de laatste was.

    Met: Volgende in draad kun je dus een draad kiezen die je interesseert en daar snel(ler) door heen lopen zonder andere -voor jou niet ter zake doende - postings tegen te komen.

    Vr gr sixzero
  2. [verwijderd] 30 april 2003 18:54
    Eindelijk. Ik heb al gelijk van de eerste dag gedacht wat een slecht Forum (technisch bedoel ik natuurlijk, niet inhoudelijk). Maar ik ben net nieuw hier op IEX, dus om dan gelijk te gaan klagen...

    Je klikt je rot. Elke keer moet dan die hele webpagina worden opgebouwd. Ik heb ADSL (niet van Versatel) en dan nog duurt het veel te lang. Plus dat het voor IEX een heleboel onnodig dataverkeer genereert. En al je een draadje met veel bijdragen hebt, is het inderdaad helemaal onbruikbaar.

    Zou het geen idee zijn de draadjes niet meer hiërarchisch te maken, maar gewoon alles onder elkaar te zetten? Middels de aanhef kun je dan evt. jezelf tot iemand van meer dan 1 posting terug richten. Dit is zo in bijna alle andere fora, niemand heeft daar problemen mee.

    Tevens nog twee verzoeken
    1) Als je wilt reageren en je bent nog niet ingelogd, krijg je na het inloggen een bevestigingspagina. Deze lijkt mij overbodig, ik wil altijd terug naar de pagina waar je naartoe wilde.

    2) Als je een reactie wilt ingeven, kan dan de posting waarop je reageert erboven staan? Dan hoef je niet steeds terug te bladeren.

  3. [verwijderd] 30 april 2003 21:00
    Beste SZ,

    Dank voor je suggestie(s). We hebben deze aanpassing samen met diverse andere suggesties al op ons verlanglijstje staan. Er zijn nog veel meer goede ideeen over het aanpassen en verbeteren van de forums.
    Binnen 2-6 maanden hopen we de forums een opknapbeurt te kunnen geven.

    Groet,

    IEX

    Reinier
  4. [verwijderd] 1 mei 2003 01:02
    mensen bedankt voor de aanbevelingen en de reacties, blijkbaar een idee waar anderen ook wel wat voor voelen.

    Duro nog bedankt voor het naar boven halen van dit draadje:-)

    vdbom, bij je 2e verzoek sluit ik mij van harte aan

    Chichi: mijn gedachten gaan uit naar volgende in draad, volgende in sub draad lijkt mij iets te veel van het goede

    Asgard: succes gewenst met de aanpassingen. Hopelijk kunnen we straks spreken van een verandering die ook een verbetering is.

    vr gr Six
    en truste

  5. Chichi21 1 mei 2003 01:33
    <<Chichi: mijn gedachten gaan uit naar volgende in draad, volgende in sub draad lijkt mij iets te veel van het goede
    >>

    Om de wensen van de klant (dus jij) te kunnen beoordelen, wel van zeer wezenlijke waarde. Daarom zijn zoveel IT-projecten de afgelopen jaren geflopt (nadenkertje ...:-))

    Groet Chichi
  6. [verwijderd] 1 mei 2003 02:56
    Al eens eerder door mij geopperd, maar destijds verworpen.

    Waarom niet de 'score' splitsen in een + en een - score?
    Met andere woorden: de lezer wordt naast de bestaande mogelijkheid om een stukje een 'aanbeveling' te geven ook in de gelegenheid gesteld om stukjes die inhoudelijk om wat voor reden dan ook minder bevallen een beoordeling te geven met behulp van het knopje 'afkeuring'. Dat maakt het een beetje spannender en zou mogelijk een flink deel van de forumvervuiling kunnen voorkomen, aangezien men dan niet meer met de vaak vervelende 'oneliners' zijn afwijzing aan de betreffende schrijver kenbaar hoeft te maken: een simpele druk op de knop volstaat.
    Denk dat IEX met dit unieke extraatje per saldo véél meer lezers (en hopelijk ook moedige schrijvers!) naar de forums zal trekken.
    Als ík IEX was, zou ik het wel weten!
    Doe er desgewenst uw voordeel mee.

    Le Sabre
  7. [verwijderd] 1 mei 2003 03:13
    Nog een groot voordeel:

    Iemand kan een 'stelling' poneren en de lezer heeft de mogelijkheid om voor of tegen te stemmen, zonder dat er een eindeloze, onleesbare draad ontstaat, waar tenslotte niemand meer wat aan heeft.
    In de bestaande situatie is het onmogelijk om stellingen te toetsen, omdat de lezer alleen maar de mogelijkheid heeft om 'voor' te stemmen. Daar er meer lezers zijn dan schrijvers is het op dit moment dus onmogelijk om een eerlijk oordeel te vellen over een stelling (of over de uitkomst van een stemming), want wij weten wél hoeveel mensen er 'voor' zijn, maar niet hoeveel 'tegen'. Die extra knop lost dat probleem moeiteloos op.

    LS
  8. [verwijderd] 1 mei 2003 09:27
    Hoi 6-0,

    Iemand opperde tijdens de door mij geplaatste enquête om alle reacties volledig weer te geven onder een thread. Zo hoef je niet meer te klikken om de hele thread te lezen. Misschien dat vdbom dat ook bedoelt. Dat vond ik persoonlijk een iets beter idee.

    Bij 'volgende in thread' heb je volgens mij nog steeds niet echt een goed overzicht, omdat je dan soms van de ene subthread in de andere springt, wanneer het einde van de subthread is bereikt.
  9. [verwijderd] 1 mei 2003 12:23
    vanuit een gezellige ja/nee,welles/nietes discussie kunnen ook mooie dingen groeien,nadat men hun vuil gespuid heeft.
    het wordt te makkelijk gemaakt met een + en - knopje en het wordt dan allemaal zo steriel.
    door veel te posten en te oefenen halen we ook de nederlandse taal op,want daar wordt klaarblijkelijk door sommigen nog al waarde aan gehechddtt.
    vrgr.
  10. [verwijderd] 1 mei 2003 12:50
    Walker,

    Dat soort discussies zullen er altijd blijven, maar misschien kan het gekrakeel m.b.v. dat knopje een beetje binnen de perken worden gehouden.
    Het grootste voordeel zie ik trouwens in de mogelijkheid om met dat knopje stellingen te toetsen en stemmingen te houden. De lezer die nooit schrijft en nooit zal schrijven (de overgrote meerderheid), krijgt door het knopje de mogelijkheid om behalve 'voor' ook 'tegen' te stemmen. Dat lijkt mij zeker voor de niet-schrijvende lezer een leuk extraatje! En schrijver én lezer krijgen zo een veel beter zicht op de algemeen heersende opinie!
    In de bestaande situatie is het zo, dat een stukje veel aanbevelingen kan krijgen, waardoor al gauw de indruk ontstaat dat 'men' onverdeeld laaiend enthousiast is, maar dat hoeft niet per se het geval te zijn: mogelijk is de 'zwijgende meerderheid' een heel andere mening toegedaan.
    Ik zie dat knopje als een bonus waar zowel schrijvers als lezers hun voordeel mee kunnen doen.

    Le Sabre
42 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.