Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,120   -0,270   (-1,65%) Dagrange 15,770 - 16,230 293.827   Gem. (3M) 226K

aub alleen informatie over timminco

1.463 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 74 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sun666 2 oktober 2010 15:31
    Ik hoop van wel. Heb mijn positie van amg deze week verdubbeld. Ik denk dat nu veiliggesteld is dat tim niet failliet gaat een hoop onzekerheid van de koersen van amg en timminco verdwijnt. Met als gevolg dat beide koersen kunnen stijgen. Nu afwachten wanneer timminco weer winstgevend word.
  2. [verwijderd] 19 oktober 2010 23:02
    quote:

    gerrit 69 schreef:

    [...]

    Achteraf heeft AMG zich enorm in de vingers gesneden met haar speculatieve investering in Timminco.

    [/quote]

    INVESTERING ? Leg eens uit. Hoe zit dat dan met die speculatieve investering ? Wie heeft wanneer waarin geïnvesteerd dan ? Voor hoeveel ?

    [quote=Cu Chulainn]

    Portfolio safeguard: (safeguard heft zichzelf op in 2011)

    www.safeguardintl.com/portfolio.html

    *** Timminco Limited ****
    AMG Advanced Metallurgical Group N.V.
    ALD Vacuum Technologies AG
    Metallurg Holdings, Inc.
    SICA A.S.
    PFW Aerospace AG
    GfE Gesellschaft für Elektrometallurgie mbH

    Ben benieuwd wat vanavond met de Timinco gebeurdt
    [/quote]

    1 klikje verder en je had je bericht niet geplaatst. Kijk : www.safeguardintl.com/amg.html

    Wat lees je daar dan onder andere ?

    "AMG includes the operations of ALD Vacuum Technologies GmbH, Metallurg Holdings, Inc., Sudamin SA, GfE Gesellschaft für Elektrometallurgie mbH, Timminco Limited and Becancour Silicon, Inc. AMG operates production facilities in eight countries on five continents."

    Heeeee, dat zijn die Safeguard-investeringen die jij noemde.

    [quote=gerrit 69]

    Ik denk, dat het belang van Safeguard in Timminco al grotendeels is afgebouwd.

    [/quote]

    Ja hoor Gerrit, zie boven.

    [quote=gerrit 69]

    Ik vraag mij af voor hoeveel Canadese dollars Timminco nog op de balans staat bij AMG!!!
    Verder vraag ik mij af, hoeveel verlies AMG in totaal heeft gemaakt op de hele investering van Timminco.

    [/quote]

    Ja kijk, dat is nou een mooie vraag. Zoek jij het even uit en vraag je daarbij dan vooral af hoeveel Safeguard verloren heeft "op de hele investering in Timminco" toen die in AMG geschoven werd, hoeveel Safeguard verloren heeft op de beursgang van AMG en hoeveel de kleine aandeelhouders van AMG vervolgens verloren hebben op hun investering in AMG. Nee, het zal toch niet ?

    Enneh voor Lordjord.....

    [quote=Seabreeze]

    Samen met de Dow Corning deal (de lijkenpikkerij is begonnen) en het aanstaande terugtreden van Safeguard uit AMG, krijgt TIM iets weg van een sterfhuisconstructie. De aandeelhouders AMG die na het vertrek van Safeguard blijven gaan daarvoor dan de rekening betalen. WAT OVERBLIJFT IS AMG MET EEN ZOOI ROTTE ONDERDELEN MET WAARDELOZE ASSETS EN EEN BERG SCHULD. Eigenlijk logisch als je je Safeguard verliest.

    [/quote]

    [quote=Lordjord]
    Dit koersverloop van Tim slaat natuurlijk helemaal nergens op. Er speelt duidelijk veel meer dat ze laten weten. Gezien de publicatie van de cijfers en de samenwerking staat deze daling haaks op het nieuws.
    Timmminco als zijnde sterfhuisconstruktie snap ik ook nog niet helemaal (benaning van seabreeze)
    Wordt tijd dat er wat openheid komt.

    P.s. graag alle Timminco info in een draadje.
    In de quotes en het commentaar zit zo'n beetje alles gevat. De foutieve veronderstellingen m.b.t. de verhouding tussen Safeguard, AMG en Timminco. De vragen die bij het zoeken naar het antwoord inzicht geven in hoe die verhouding in werkelijkheid is/was. Als je er dan ook nog bedragen bij zet, zie je wie wint en wie verliest in dit spel. Resumerend, TIM is op KT misschien bericht-gedreven, maar in de grote lijn volgt het gewoon de structuur die Heinz ooit beoogde, al ruim voor AMG bestond.

    Groet,
    Frank

    P.S. Ik reken slechts beleggers/aandeelhouders tot echte belanghebbenden. Dat zijn ook altijd degenen voor wie ik hier iets neer pleur. Speculanten en KT'ers gun ik het beste, maar die interesseren zich toch niet voor het bedrijf, daarvoor telt slechts de dagkoers (en die van morgen......en gisteren toen ze instapten). Die wachten "tot de solar markt weer aantrekt en dan kan TIM weer knallen" en zo........
  3. gerrit 69 21 oktober 2010 18:19

    Mijn filosofie, dat $ 0,36 wel eens een bodemkoers zou kunnen zijn, word inderdaad weer eens niet bewaarheid.
    Koers van Timminco staat nu zelfs op $ 0,32.
    Wat blijft er nog van over als het zo doorgaat!!!
    Blijkbaar is er geen enkel vertrouwen in dit bedrijf en de toekomstige cijfers.

    Mvrgr. van Gerrit
  4. Lordjord 21 oktober 2010 18:56
    De cijfers laten ieder kwartaal wel zien dat het iedere keer weer wat beter gaat. De vorige cijfers waren zelf zeer positief over de procentuele toename van de verscheping. Hoop dat dit keer een netto plusje staat. Dat is natuurlijk zeer goed mogelijk met de betaling van Dow Corning.
    Ben benieuwd hoe dit op de balans staat.
  5. [verwijderd] 22 oktober 2010 19:24
    Ik wil pas dezelfde hoeveelheid bijkopen als het aandeel minstens de helft is gezakt.
    Bij timminco heb ik dat 1 keer gedaan op 45 cent
    Inmiddels zitten we bijna op de helft daar weer van......
    Op 22 cent (volgende week?) ga ik wellicht, (maar wellicht ook niet) nog 1 keer groot inkopen

    Tsja, kijken we naar het verleden (inderdaad, geen garantie voor de toekomst), dat is de koers ook tijden op zo'n 20 cent geweest...... en ik kijk , met het schuim op de bek, naar die korte periode waarin de koers boven de 20 dollar stond........(dromen mag ,he)

    Maar, eigenlijk is de Kwestie: GAAT TIMMINCO FAILLIET ?????
  6. Lordjord 22 oktober 2010 20:01
    Nog een keer wat cijfers van vorig kwartaal:

    Second Quarter Fiscal 2010 Summary (all figures are comparable against Q2 2009)
    Consolidated sales increased to $34.3 million from $22.3 million (which last year included $14.0 million in sales from the Magnesium Group divested in July 2009);
    Sales from the silicon metal product lines increased 389% to $34.3 million from $7.0 million;
    EBITDA for the Company's Silicon Group was positive $0.4 million compared with negative $7.8 million;
    Net loss was $9.7 million, or $0.05 per share, compared with $24.0 million, or $0.20 per share;

    Ook het belang van Dow Corning Corporation geeft aan dat ze Timminco niet zomaar Failliet laten gaan. Wat de echte cijfers zullen zijn moeten we nog even afwachten. Hieronder wat hoopgevende cijfers. Wellicht zit er een keer een overname aan te komen??

    Cijfers van Dow Corning

    2010.08.04
    Dow Corning reports sales and profits for second quarter of 2010

    Dow Corning Corp. today reported consolidated net income of $220.7 million for the second quarter of 2010, an increase of 91 percent from consolidated net income of $115.4 million reported for the second quarter of 2009. Adjusted net income for the second quarter of 2010 was $214.9 million and $115.5 million in 2009. For the first half of 2010, consolidated net income was $439.0 million, an increase of 252 percent from consolidated net income of $124.8 million reported in the first half of last year. Dow Corning reported adjusted net income of $387.5 million for the first half of 2010. Adjusted net income was $182.2 million for the first half of 2009. For 2010, adjusted net income excluded the tax benefit related to the U.S. Advanced Energy Manufacturing Tax Credits. The 2009 results were adjusted for a charge related to restructuring activities.

    Dow Corning reported record sales of $1.54 billion in the second quarter of 2010, 30 percent higher than sales of $1.19 billion in the same quarter of 2009. Sales in the first half of 2010 were $2.90 billion, 31 percent higher than sales of $2.22 billion reported in the first half of 2009.

    “Dow Corning’s second quarter sales marked a record for the company as we continue to put the global recession behind us,” said Dow Corning’s Executive Vice President and Chief Financial Officer J. Donald Sheets.
  7. [verwijderd] 22 oktober 2010 20:57
    quote:

    Lordjord schreef:

    ....

    Ook het belang van Dow Corning Corporation geeft aan dat ze Timminco niet zomaar Failliet laten gaan. Wat de echte cijfers zullen zijn moeten we nog even afwachten. Hieronder wat hoopgevende cijfers. Wellicht zit er een keer een overname aan te komen??

    ...

    DC heeft straks gewoon een controlerend belang in een JV waarin restantjes levensvatbare delen van TIM in zitten. Het zal ze hoegenaamd een worst zijn of TIM dan ploft met de ongezonde shit. Sterker nog, hoe goedkoop wil je aan de rest van het belang in de JV komen ? Het is een grote wassen neus. Reële koers van TIM is ongeveer 7 cent voor faillissement.

    Dat controlerende belang is er eigenlijk al, alleen nog niet voor het brede publiek. Het is 49% en een kredietlijn. TIM is niet bij machte met zijn 51% om ook maar iets te willen wat DC niet zou willen, want dan trekt die de 10 miljoen in de kredietlijn terug. Het zit echt knap in elkaar. De illusie van de 51% houdt het verhaal voor TIM gaande, maar de uitverkoop is begonnen.

  8. Lordjord 22 oktober 2010 21:59
    Dank voor je uiteenzetting.
    Je hebt een heldere visie op de zaken. Je ziet het somber in. Ik hoop dat het anders kan lopen dan het doom scenario dat je nu schetst.
    Ik neem je woorden mee in overweging bij de cijfers die gaan komen.
    De koers explosies zullen zeker weer komen. Probeer daar dan een slaatje uit te slaan.
    Pharming is ook een van mijn gokaandelen, die gaan nu erg lekker.
    De rest vd portefeille is meer zekerheid.
1.463 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 74 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.