Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Voormalig olie-baas: olie verversen onnodig!

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 september 2010 13:04
    Het is mij al sinds 1978 bekend dat olie niet ververst hoeft te worden.Indien U controle wilt houden op de status van de olie maakt U gebruik van een gemanetiseerde peilstok. Indien hier meerdere metaal splinters aan blijven kleven is het tijd om maatregelen te nemen. Overigens worden ook onderhouds beurten in veel europese landen veel frequenter uitgevoerd dan in de praktijk noodzakelijk.Voorbeeld nieuwe peugeot 504 in 1978 gekocht in de US. Voorgeschreven service beurten om de tienduizend kilometer. In de US met behoud van garantie na honderdduizend kilometer.Sinds die ervaring gaat mijn auto alleen naar de apk als daar blijkt dat een reparatie noodzakelijk is wordt die uitgevoerd. Zo heb ik reeds duizenden euros bespaard zonder ooit met pech te hebben gestaan. Jaar kilometrage 50.000 -100.000.
  2. white bull 12 september 2010 19:08
    quote:

    TAisOnzin schreef:

    [quote=Dutch Courage]
    [quote=TAisOnzin]
    stop je?
    [/quote]
    LOL! Nieuwe Nick: OlieverversenisOnzin
    [/quote]

    ja ! En? Ik vind veel onzinnige gewoonte in de praktijk, b.v TA, en motorolie verversen, remstofverversen, allemaal onzin, uiteraard.
    Hmm, dit gaat niet op voor de remvloeistof, deze is nl hygrostatisch, dwz het neemt vocht op, waardoor het kookpunt verlaagd word en dus de werking van de remmen aangetast word.
    Bij het flink remmen in bv de bergen of op circuit zou de remvloeistof kunnen gaan koken en het gevolg is dat je helemaal geen remwerking meer hebt.
    Daarnaast tast het vocht ook de binnenzijde van de rem onderdelen aan waardoor er roest ontstaat en rem onderdelen bij bv een noodstop opeens kapot gaan.
    Bezuinigen op olie verversen OK, maar niet op de remvloeistof.

    Oja, ik spreek uit eigen ervaring, defekte rem en koppeling onderdelen door het niet tijdig vervangen van de vloeistof.
13 Posts
|Omhoog ↑