Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Jos Koets - Uw huis sneller verkocht?

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 izdp 6 september 2010 01:03
    Bert ik vraag me echt af hoe jij de functie van een makelaar ziet.

    Ik weet, het beroep is ernstig gedevalueerd en het gros van de makelaars zijn de naam van makelaar niet waardig.
    Jouw pakket wat een klant moet kopen is vrijwel overbodig als een makelaar zijn werk goed doet.
    Ik baseer me op mijn praktijkervaring met woningen, met makelaars -een stuk of 7, waarvan maar 1 zijn vak verstond- met een drietal woningstyliste's- los van smaak verstond geen van 3 haar vak- en natuurlijk mijn meemaken van zuslief die al tigjaren makelaar is.
    Die heb ik overigens niet genoemd bij die 7.

    Het ligt niet aan de huizen -de gebreken vertalen zich in de prijs- het ligt nu aan de verstoorde markt. De consument verroert zich nauwelijks op elk vlak en zeker met een enorme investering in een huis wil die wat meer garantie's zien om over te gaan tot koop.
    Daar helpt je pakket echt niet, eerder nog werkt dat tegen. Discussiewaardig ;-)

    Dan die 75 % erbij. Man o man, wat een loterij zonder nieten voor je.
    Je noemt de veiling en 60%. Toon dat maar eens aan en noem dan ook wat je voor die prijs erbij kan krijgen als het tegenzit. De hele waslijst graag en anders vul ik hem wel aan en bv een BB zal ook het nodige eraan toe kunnen voegen.
    Kortom je maatstaf van executieveilingen is een argument die slaat als een tang op een varken.
    OBR bv hier op dit forum. Lukt slecht om zij huis te verkopen. Ik denk niet dat ie jouw pakketje wenst en blij zal zijn als hij 75% van jou mag ontvangen.
    Hij wacht denk ik liever af en prijs verlagen kan altijd nog. Ik denk dat dit de doorsnee is van de verkopers.
    Die gedwongen moeten vallen in handen van en dat is niet best.
    Dit voorbeeld valt voor mij daar volledig onder.

  2. bertvermey 9 september 2010 11:57
    beste izdp : de makelaar kan meedoen en mensen kunnen ook zelf proberen hun huis te verkopen. Feit blijft dat dienstverleners toegevoegde waarde dienen te hebben. Heb je dat niet dan heb je geen businessmodel. Kortom wat wil iemand en wordt daar aan voldaan !
    Een makelaar, als deze wordt ingeschakeld dient zijn vak te verstaan. Dat klopt. Een makelaar brengt kosten in rekening en belast de marketing en presentatiekosten door. Indien hij een fotograaf inhuurt, indien er een epa gemaakt moet worden of een bouwkundig rapport, betaalt hij deze echt niet uit eigen zak hoor ! Ook de kosten voor het plaatsen op funda, de website, de verbouwing / het opknappen wat wordt gedaan.....doet hij ook niet zelf !
    Kortom het pakket is juist dringend nodig ! Mij gaat het niet om dat pakket te verkopen overigens, want ik heb een opleidingsbedrijf...http://www.pe-opleidingen.nl...ik heb dus totaal geen belang.
    Heb echter een aantal redenen waarom ik dit plan heb gelanceerd. Om dat ik daadwerkelijk meen dat het plan mits tegen marktconforme prijzen, uitgevoerd, waardoor er schaalvoordelen kunnen ontstaan en dus ook kostenvoordelen......er voor zal zorgen dat klanten meer tevreden zullen zijn met de diensten die voor hen worden verricht, dat mensen die het plan goed uitvoeren sneller hun woning zullen verkopen, etc.
    dat er kaf onder het koren is is natuurlijk duidelijk
  3. forum rang 4 ONN 9 september 2010 12:23
    Izdp, kan je melden dat ik binnenkort geen eigenaar meer ben ;-) Een klein jaar geleden te koop gezet. Niet al teveel belangstelling en na het verlagen van de vraagprijs met 10 procent 1 koper gevonden. Eieren voor m'n geld gekozen en uiteindelijk voor een 12 procent lagere prijs verkocht als wat ik toentertijd in gedachte had. Moet er wel bij zeggen dat ik ook echt weg wil hier. Geen zin meer in de binnenstad.
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.