Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,750   +0,002   (+0,05%) Dagrange 3,735 - 3,754 648.900   Gem. (3M) 8,2M

Vodafone opent glasvezeloffensief tegen KPN

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. frank@9 1 september 2010 09:39
    01-09-2010 FD p 11
    Vodafone opent glasvezeloffensief tegen KPN
    Vodafone gaat de zakelijke glasvezelmarkt betreden, via een tienjarig partnerschap met kabelbedrijf Eurofiber. Het telecombedrijf wil op grote schaal glasvezelinternetklanten werven in het mkb-segment en koopt bij voorkeur infrastructurele capaciteit in bij Eurofiber. Vodafone beconcurreerde marktleider KPN tot nu toe vooral via zijn mobiele netwerk, maar wil nu ook een serieuze tegenspeler worden op het gebied van glasvezel. De ambitie is om de Nederlandse omzet uit zakelijk breedbandinternet binnen vijf jaar te verviervoudigen tot meer dan honderd miljoen euro. (FD, p. 11)
  2. forum rang 10 voda 1 september 2010 16:25
    Vodafone wil slag slaan in glasvezel
    1 september 2010, 14:35 | ANP
    MAASTRICHT (AFN) - Telecombedrijf Vodafone gaat in samenwerking met netwerkbedrijf Eurofiber de strijd aan met KPN op de zakelijke markt voor breedbandinternet via glasvezelnetwerken. Beide bedrijven kondigden woensdag een overeenkomst aan, waarbij ze in de komende jaren jaarlijks duizend kilometer aan glasvezelnetwerken willen uitrollen.

    Vodafone wil daarmee de omzet in de Nederlandse zakelijke markt in de komende vijf jaar verviervoudigen tot meer dan 100 miljoen euro, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Naar eigen zeggen wordt Vodafone met de overeenkomst de op een na grootste aanbieder in de Nederlandse glasvezelmarkt.

    In principe koopt Vodafone capaciteit op het netwerk van Eurofiber, maar uitwijken naar een andere partij is ook denkbaar. ,,De overeenkomst met Eurofiber is niet exclusief'', aldus de zegsman. Het offensief moet vanaf begin volgend jaar vorm krijgen.

    Saillant detail is de rol van bouwondernemer Dik Wessels in de concurrentiestrijd. Hij heeft via zijn beleggingsvehikel Reggeborgh ruim 95 procent van de aandelen Eurofiber in handen, maar bezit ook een belang van 59 procent in Reggefiber. Dat is een samenwerkingsverband met KPN dat de resterende 41 procent in handen heeft.
  3. frank@9 2 september 2010 16:29
    Onderstaand bericht van 27/04 heeft me toen tot kopen aangezet maar of onderstaand nu nog zal uitkomen wordt een heel groot vraagteken???

    27/04/2010 11:37:00
    KPN verwacht snelle stijging glasvezelaansluitingen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke KPN nv verwacht dat het aantal klanten die zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk van het telecombedrijf van nu af aan snel zal toenemen, zo zei topvrouw Carla Smits-Nusteling dinsdag tijdens een toelichting op de eerstekwartaalcijfers.

    "We hebben de technische problemen met betrekking tot het activeren van aansluitingen overwonnen", aldus de CFO.

    Eind maart waren er nog maar 31.000 aansluitingen geactiveerd. In 2012 wil KPN tussen de 600.000 en 800.000 geactiveerde aansluitingen.

    Nieuw bericht van 01 september
    01-09-2010 FD p 11
    Vodafone opent glasvezeloffensief tegen KPN
    Vodafone gaat de zakelijke glasvezelmarkt betreden, via een tienjarig partnerschap met kabelbedrijf Eurofiber. Het telecombedrijf wil op grote schaal glasvezelinternetklanten werven in het mkb-segment en koopt bij voorkeur infrastructurele capaciteit in bij Eurofiber. Vodafone beconcurreerde marktleider KPN tot nu toe vooral via zijn mobiele netwerk, maar wil nu ook een serieuze tegenspeler worden op het gebied van glasvezel. De ambitie is om de Nederlandse omzet uit zakelijk breedbandinternet binnen vijf jaar te verviervoudigen tot meer dan honderd miljoen euro. (FD, p. 11)
  4. frank@9 6 september 2010 09:17
    MARKET TALK: KPN koersdoel omlaag naar EUR11 - CS
    06-09-2010 08:13:00

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Credit Suisse verlaagt het koersdoel voor KPN naar EUR11,00 van EUR12,00, gezien de bank weinig opwaarts potentieel ziet voor het bedrijf, waarbij de broadband-aanbieder marktaandeel verliest aan kabelexploitanten als UPC en Ziggo. Het advies wordt gehandhaafd op neutral. Het aandeel sloot vrijdag op EUR11,41. (PBU)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
  5. gerrit 69 6 september 2010 23:55

    KPN kwam er vandaag in de uitzending van Radar maar slecht van af.
    Het bedrijf maakt ondoorzichtige reclame met haar glasvezel-kabelaanbieding.
    Veel huishoudens hebben helemaal nog geen glasvezel-kabel, maar toch verkoopt KPN haar product onder deze noemer ook aan deze huishoudens, terwijl de informatie nog steeds door de telefoonkabel word gestuurd.
    Het word tijd, dat KPN goede reclame maakt met de juiste informatie en prijs, want hier scoort KPN naar mijn mening toch heel zwak en amateuristisch.

    Met vrgr. van Gerrit
  6. forum rang 10 voda 10 september 2010 16:14
    'KPN te laat met glasvezel'
    10 september 2010, 16:05 | ANP
    DEN HAAG (ANP) - Telecombedrijf KPN is te laat gaan investeren in het glasvezelnetwerk voor consumenten en heeft hierdoor kabelmaatschappijen de ruimte gegeven om met aantrekkelijke alternatieven te komen. Dat stellen ingewijden tegenover het ANP.

    Tim Poulus, analist bij marktonderzoeker Telecompaper, bevestigt deze lezing. ,,KPN wordt aan alle kanten ingehaald door de kabel.'' KPN had volgens hem ,,met de wijsheid van vandaag'' al jaren geleden moeten beginnen met het opwaarderen van het netwerk.

    Uit cijfers van het onderzoeksbureau blijkt dat kabelmaatschappijen op de breedbandmarkt ADSL aan het inhalen zijn, gemeten in het aantal klanten. Het afgelopen halfjaar daalde het aantal ADSL-klanten gemiddeld met 52.000 ten opzichte van het halfjaar daarvoor, terwijl het aantal kabel-klanten met 109.000 toenam.

    2012

    ,,Als het zo doorgaat, streeft de kabel de ADSL-aanbieders ergens in 2012 voorbij'', zegt Poulus. KPN is de grootste ADSL-aanbieder, maar daarnaast bieden ook Tele2 en Online ADSL aan via het kopernetwerk van KPN.

    Tegelijkertijd valt de groei in het aantal glasvezelabonnees tegen, liet KPN ook zelf weten bij de presentatie van de laatste halfjaarcijfers. Hier heeft het bedrijf slechts 42.000 betalende klanten.

    Onder druk

    KPN erkent dat het marktaandeel op de breedbandmarkt onder druk staat door de stevige concurrentie. Het totaal aantal breedbandklanten van KPN (inclusief glasvezel) bleef het afgelopen halfjaar desondanks stabiel, benadrukt het bedrijf.

    De kabel concurreert ook stevig met KPN als het gaat om bundels van telefonie, internet en televisie. ,,Ze bieden scherpe prijzen. KPN presenteert zichzelf als een premiumbrand, maar het is de vraag of ze dat waar kunnen maken'', zegt Poulus. Hij merkt op dat, ondanks de kritiek op dienstverlening van KPN die kort geleden onder meer werd geuit in televisieprogramma Radar, de dienstverlening door KPN de afgelopen twee jaar wel is verbeterd.

    Doelstellingen

    Volgens bronnen dichtbij het bedrijf heeft KPN de afgelopen jaren te weinig geïnvesteerd in de opwaardering van het netwerk in Nederland vanwege een te eenzijdige focus op het behalen van financiële doelstellingen.

    Ook op de zakelijke glasvezelmarkt heeft KPN sinds kort nieuwe concurrentie te duchten. Vorige week werd bekend dat Vodafone samen met netwerkbedrijf Eurofiber van plan is de komende jaren duizend kilometer per jaar aan glasvezelnetwerken wil uitrollen.

    KPN laat weten heilig te geloven in de eigen strategie op het gebied van breedband. Het bedrijf maakte vorig jaar bekend voor consumenten in te zetten op een stapsgewijze uitrol van glasvezel, gecombineerd met een opwaardering van het kopernetwerk.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.