Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Niet zo negatief

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 1 september 2010 10:32
    Gaat al jaren zo hierro,met al die nieuwe postertjes :zich profileren door mn zich tegen TA aftezetten en/of andere posters,totdat ze na enige tijd door krijgen dat dat helemaal niet nodig is;je mag ook zo gewoon mee doen,merken ze en draaien vanzelf bij en ontpoppen zich vaak tot goeie posters of verdwijnen weer ,gelukkig..grh6
  2. [verwijderd] 1 september 2010 10:38
    Bedankt Eddy, dit beantwoordt exact mijn vraag waarom 2 analisten totaal tegenovergestelde meningen hebben terwijl ze in precies dezelfde grafieken kijken.

    Het moge dus duidelijk zijn dat TA dus inderdaad meer een ART is en geen SCIENCE. De interpretatie ligt gewoon aan welke bril je op hebt, een
    Bull-bril of een Bear-bril of in het geval van Bas enn ING-bril

    ;-)
  3. [verwijderd] 1 september 2010 10:41
    quote:

    Rosser schreef:

    en die van Abma trouwens ook...
    Ik lach er altijd maar beetje om, dat gelul over TA, Tostrams toen...AEX gaat naar de 100 zeker weten, ging naar de 300 lol...

    Maar je hebt wel wat gelijk Rosser, maar heeft totaal geen zin, ze gaan toch door met die onzin, AEX zou nu toch op 375 staan...hahahahaa, gr
  4. forum rang 4 New dawn 1 september 2010 10:58

    Bas schreef:

    Toch denk dat de situatie vergelijkbaar is met 2004: een lange correctie na een zeer steile, stijgende trend. Deze fases zijn nodig voor de vorming van een hogere lange termijnbodem. Hiervoor houd ik een stoploss aan van 296 en is dus anders dan de korte termijnbewegingen.

    Het valt wel mee

    ====================================================

    De situatie van 2004 is wat betreft tijdsduur nu ongeveer gelijk aan de duur nu in 2010.

    Toen ging het aan het eind van die periode nog even naar beneden. Dus het is makkelijk om nu te checken of het vergelijk met 2004 valide is. Immers de tijd is nagenoeg verstreken.

    Als je helemaal geen affiniteit met grafieken hebt is het denk ik goed te zien in wat voor trend de Nasdaq zit. (plaatje)
  5. [verwijderd] 1 september 2010 11:05
    Bij mij staan veel indicatoren in de grafieken al dagen op groen, ik heb daarom dit weekend een paar 'buy stop' orders ingelegd, dus ik begrijp niet goed dat de stop loss op de shortpositie niet allang getriggerd is. Misschien komt het er vandaag van. Alles gaat wel heel traag en futloos, deze maand, zowel het dalen als het stijgen. Deze week zie ik die 'buy stops' niet triggeren, denk ik.
  6. [verwijderd] 1 september 2010 11:23
    @Lecram,

    Zoals reeds vermeld door Eddy:

    "WEAKNESSES OF TECHNICAL ANALYSIS"
    Analyst Bias
    Just as with fundamental analysis, technical analysis is subjective and our personal biases can be reflected in the analysis. It is important to be aware of these biases when analyzing a chart. If the analyst is a perpetual bull, then a bullish bias will overshadow the analysis. On the other hand, if the analyst is a disgruntled eternal bear, then the analysis will probably have a bearish tilt.

    Open to Interpretation
    Furthering the bias argument is the fact that technical analysis is open to interpretation. Even though there are standards, many times two technicians will look at the same chart and paint two different scenarios or see different patterns. Both will be able to come up with logical support and resistance levels as well as key breaks to justify their position. While this can be frustrating, it should be pointed out that technical analysis is more like an art than a science, somewhat like economics. Is the cup half-empty or half-full? It is in the eye of the beholder."
    Cheers.

    Het moge duidelijk zijn dat TA absoluut geen science is, maar meer een art afhankelijk van het persoonlijk sentiment van de analist!

    Ze zien wat ze willen zien!

    Het zijn bovendien niet mijn standpunten maar ik ben het er wel mee eens
  7. gmto 1 september 2010 12:30
    Jammer dat de reacties zo verwateren met dat eindeloze reageren op de functie etc van Bas.
    Lees de cursieve tekst onder zijn column en de disclaimer eens goed door! Plotselinge events (bijv. Griekenland) kunnen de zaak opschudden, maar de gevolgen zitten wel in de TA's. Daarnaast zijn er verschillende soorten beleggers, die niet hetzelfde zullen handelen.
    We steunen elkaar meer door met goede analyses, zoals o.a. van Shorty, te reageren. Ik weet niet meer wie de tip gaf met Ron Walker, maar ik ben hem er wel dankbaar voor: www.youtube.com/user/chartpattern
  8. [verwijderd] 1 september 2010 12:32
    @ DrDoom - if you read ALL in context, you will no doubt get the point, that the 'art' as you call it is to avoid these 'boom' or 'doom' ways of looking at the charts ...
    T/A is always based on what is behind us, no doubt about that.
    Today's and tomorrow's fluctuations are always starting off with a blank sheet.
    I personally use T/A, or weigh it into my considerations more so to speak, when I look at stocks that have regular certain patterns.
    Often related to seasons and/or weather or market patterns. Next to that I still need the fundamentals of the particular stock plus, very important - up to date info as their latest announcements, etc.
    Well, that's it for me today.
    Thank you DrD and all, for your response and
    Good luck with your investments and short- to medium trades.
    ed
  9. [verwijderd] 1 september 2010 13:06
    Heren,

    Ik begrijp niet goed waarom vele commentaren zo negatief zijn, vaak op de man gespeeld. Fundamenteel weten we toch dat de markten cyclisch zijn? Dat laten de grafieken over de jaren heen duidelijk zien.
    TA is een hulpmiddel, geen heilige graal. Neem aan dat de forumleden allemaal grafieken kunnen maken. Bekijk dan de MACD. Dit is de meest makkelijke TA indicator waar prima rendementen mee te halen zijn. Stijgend, zelfs vanaf onder 0, is een stijgende markt. Een crossing met de signaallijn (9 bars) redelijk of ver boven de 0-lijn kondigt in eerste instantie een zijwaartse markt aan. Aangeland bij de 0-lijn kunnen we in een bear-markt terecht komen. Met stochastische indicatoren en steun/weerstandslijnen kunnen we de juiste instap en uitstap momenten bepalen.
    De visie van Bas is aanvullend. Voor daghandelaren is dit allemaal niets, voor hen is dit ook niet bedoeld.

    Met het bovenstaande MACD handelssysteem heb ik maar een paar transacties per maand en heb vanaf 1 jan 2010 toch een rendement van ruim 8,5% op mijn totale beleggingsrekening (dus ook het gedeelte dat niet belegd is). Als ik dit als amateur kan, dan kunt u dat zeker. Zonder TA had ik dit echt niet gekunt. Is dit een garantie voor succes? Nee zeker niet. Want als er iets onverwachts gebeurt kan de markt volledig omslaan. Korte termijn winst nemen is ook onderdeel van mijn strategie. TA voorspelt ook niet voor 100% een juiste richting. TA bouwt op het gedrag van beleggers uit het verleden. TA geeft inzicht in het meest waarschijnlijk scenario op het moment dat u naar de grafiek kijkt. Dat is prima, meer hoeft ook niet.

    Momenteel is 20% van mijn kapitaal belegd, omdat ik het niet vertrouw. Toch maakt de AEX bijna een crossing onder de 0-lijn omhoog. Dat is wel een bullish signaal. Persoonlijk kijk ik de zaak voorlopig even aan.

    Frank15
  10. [verwijderd] 1 september 2010 13:08
    quote:

    DrDoom schreef:

    Lecram, waar is je bericht geblevevn????
    jaah sorry maar ik heb het onbedoeld verwijderd. ik bewerkte mijn bericht even ivm vervelende tikfouten, klikte toen op verwijderen ipv bewerken. en ik had geen kopie. was een lang bericht en had uit frustratie en tijdgebrek geen zin om het nog een keer op te stellen.

  11. [verwijderd] 1 september 2010 13:10
    quote:

    Frank15 schreef:

    Heren,

    Met het bovenstaande MACD handelssysteem heb ik maar een paar transacties per maand en heb vanaf 1 jan 2010 toch een rendement van ruim 8,5% op mijn totale beleggingsrekening (dus ook het gedeelte dat niet belegd is).
    Frank15
    Zeer netje met dit systeem Frank!
  12. [verwijderd] 1 september 2010 13:11
    quote:

    Frank15 schreef:

    Heren,

    Ik begrijp niet goed waarom vele commentaren zo negatief zijn, vaak op de man gespeeld. Fundamenteel weten we toch dat de markten cyclisch zijn? Dat laten de grafieken over de jaren heen duidelijk zien.
    TA is een hulpmiddel, geen heilige graal. Neem aan dat de forumleden allemaal grafieken kunnen maken. Bekijk dan de MACD. Dit is de meest makkelijke TA indicator waar prima rendementen mee te halen zijn. Stijgend, zelfs vanaf onder 0, is een stijgende markt. Een crossing met de signaallijn (9 bars) redelijk of ver boven de 0-lijn kondigt in eerste instantie een zijwaartse markt aan. Aangeland bij de 0-lijn kunnen we in een bear-markt terecht komen. Met stochastische indicatoren en steun/weerstandslijnen kunnen we de juiste instap en uitstap momenten bepalen.
    De visie van Bas is aanvullend. Voor daghandelaren is dit allemaal niets, voor hen is dit ook niet bedoeld.

    Met het bovenstaande MACD handelssysteem heb ik maar een paar transacties per maand en heb vanaf 1 jan 2010 toch een rendement van ruim 8,5% op mijn totale beleggingsrekening (dus ook het gedeelte dat niet belegd is). Als ik dit als amateur kan, dan kunt u dat zeker. Zonder TA had ik dit echt niet gekunt. Is dit een garantie voor succes? Nee zeker niet. Want als er iets onverwachts gebeurt kan de markt volledig omslaan. Korte termijn winst nemen is ook onderdeel van mijn strategie. TA voorspelt ook niet voor 100% een juiste richting. TA bouwt op het gedrag van beleggers uit het verleden. TA geeft inzicht in het meest waarschijnlijk scenario op het moment dat u naar de grafiek kijkt. Dat is prima, meer hoeft ook niet.

    Momenteel is 20% van mijn kapitaal belegd, omdat ik het niet vertrouw. Toch maakt de AEX bijna een crossing onder de 0-lijn omhoog. Dat is wel een bullish signaal. Persoonlijk kijk ik de zaak voorlopig even aan.

    Frank15
    frank
    ik ben volkomen met je eens
55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.