Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel RANDSTAD NV AEX:RAND.NL, NL0000379121

Laatste koers (eur) Verschil Volume
43,740   +0,070   (+0,16%) Dagrange 43,480 - 44,230 255.399   Gem. (3M) 331,8K

Randstad: kopen, het mooiste komt er aan!!

311 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 augustus 2010 16:51
    Japanse ambities Randstad krijgen vorm
    14 augustus 2010 | Het Financieele Dagblad
    Door: Schiffers, M.

    Mathijs Schiffers

    Amsterdam

    De ambities van uitzender Randstad op de veelbelovende Japanse markt, krijgen vorm. Op vrijdag maakte het bedrijf uit Diemen bekend de Japanse uitzender Fuji-Staff, waarin het al een belang van 20,5% heeft, volledig in te willen lijven. Voor de aandelen die Randstad nog niet bezit, heeft het yen yen13,7 mrd over, ofwel euro 124 mln.

    Of de transactie doorgaat, hangt vooral af van de aandeelhouders van FujiStaff. Randstad wil minstens 75% van de aandelen hebben en is een eind op streek. De Japanse familie Masuyama, oprichter van FujiStaff met nog steeds 44,6% in bezit, gaat akkoord met het overnamebod.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/19823331/japanse-am...
  2. forum rang 10 voda 16 augustus 2010 16:47
    Yacht: vraag naar financieel profs stabiliseert op diep punt


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad Holding nv-onderdeel Yacht signaleert in zijn tweedekwartaalbericht van dit jaar, waarin het trends en ontwikkelingen schetst in de financiele arbeidsmarkt, een stabilisering in de vraag naar financiele professionals op 'zeer laag niveau' en een krimp in het tweede kwartaal van dit jaar, terwijl de overheid de grootste daler is met een afname op jaarbasis van 68%, blijkt maandag uit een begeleidend persbericht.

    Yacht is als onderdeel van Randstad specialist in flexibel werk en human resourcesdiensten.

    Gebruik makend van data van onder andere de vacaturestatistieken van onderzoeksbureau Nielsen en van de Monsterboard Employment Index stelt Yacht maandag dat de krimp stabiliseert en dat er sinds het hoogtepunt in 2008 het aantal finance-avactures in zowel print als online met bijna 70% is gedaald. In de industrie is de krimp tot stilstand gekomen.

    De Nielsen vacature statistieken laten zien dat de vraag naar financiele professionals nog steeds fors krimpt, aldus Yacht. Het aantal vacatures in dag- en weekbladen is in het tweede kwartaal 2010 met 63,4% afgenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Online is het aantal vacatures met ruim 42% afgenomen. Beide cijfers zijn op jaarbasis.

    De tendens tot stabilisatie, die zich aftekende sinds het eerste kwartaal 2010, zet door, al ligt de bodem volgens Yacht op een diep punt.

    Yacht heeft onderzoek verricht waaruit blijkt dat de mogelijkheden voor bedrijven bij finance-functies vooral liggen op het gebied van kosten en ook efficiency. De verwachting is dat met name het aantal financieel administratieve functies, waarbij het gaat om registratie en rapportage van gegevens, zullen stabiliseren of zelfs een stap terug zullen doen.

    Daarentegen zullen meer vooruitkijkende finance-functies groeien. "De behoefte aan vakspecialisten op terreinen als verslaglegging, fusies en overnames blijft op peil", aldus Yacht.

    Yacht, dat een kwartaalmonitor op de financiele functies al enige jaren achtereen verricht en publiceert, betoogt maandag verder dat een strategisch HR-beleid nog onvoldoende op de agenda staat van chief financial officers. Ook de overheid blijft volgens Yacht duidelijk achter in het HR-beleid.

    Naast data van eigen onderzoek, Nielsen en Monsterboard, baseert Yacht zich ook op onderzoeksdata van arbeidsmarktgedrag en Randstad Groep en tracht op basis daarvan te voorspellen wat de trend de komende periode is.



    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com



  3. forum rang 10 voda 19 augustus 2010 15:54
    Randstad-koersdoel omlaag naar EUR31,00 - GS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad krijgt van Goldman Sachs een koersdoelverlaging naar EUR31,00 van EUR33,00. De taxaties voor dit en volgend jaar zijn verlaagd, ofschoon voor 2010 in zeer lichte mate. De analisten sluiten niet uit dat de omzet van Randstad dit jaar afvlakt. Een lagere economische groei kan ook de vooruitzichten voor 2011 onder druk zetten. Ze stellen verder dat de winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill kan profiteren van onderbezetting en een lagere kostenbasis, terwijl de nadruk zal blijven liggen op omzetgroei. Het advies blijft sell. Het aandeel Randstad noteert donderdag rond 10,35 uur 0,5% hoger EUR32,60 terwijl de AEX 0,1% daalt. (ANS)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  4. [verwijderd] 24 augustus 2010 09:42
    quote:

    rob0210 schreef:

    Wel opvallend dat we na een ruim tien, zeg maar 15 % terugval er hier niets meer op het forum wordt vermeld, gaan we pas weer schreeuwen als we up gaan??
    Afgelopen donderdag stond R. nog op 32.80. Daarna kukelde het naar beneden, drie euro eraf in drie rode dagen en het eind lijkt nog niet in zicht. Dat is maar even liefst tien procent. Het is uit en over met alle cyclysche aandelen. Kijk naar Arcelor Mittal en de rest. Bedrijven maken superwinsten, maar de economen blijven maar mekkeren over de macro's. De AEX neemt vandaag al vast een voorschotje op wat er vanmiddag in Amerika staat aan te komen.
  5. [verwijderd] 25 augustus 2010 15:05
    quote:

    voda schreef:

    Randstad-koersdoel omlaag naar EUR31,00 - GS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad krijgt van Goldman Sachs een koersdoelverlaging naar EUR31,00 van EUR33,00. De taxaties voor dit en volgend jaar zijn verlaagd, ofschoon voor 2010 in zeer lichte mate. De analisten sluiten niet uit dat de omzet van Randstad dit jaar afvlakt. Een lagere economische groei kan ook de vooruitzichten voor 2011 onder druk zetten. Ze stellen verder dat de winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill kan profiteren van onderbezetting en een lagere kostenbasis, terwijl de nadruk zal blijven liggen op omzetgroei. Het advies blijft sell. Het aandeel Randstad noteert donderdag rond 10,35 uur 0,5% hoger EUR32,60 terwijl de AEX 0,1% daalt. (ANS)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    Dat was het nekschot voor het randstad aandeel. Vandaag weer -5%
  6. forum rang 10 voda 30 augustus 2010 16:18
    Uitzendbureaus optimistisch over arbeidsmarkt
    30 augustus 2010, 10:00 | ANP
    DEN HAAG (AFN) - Uitzendbureaus zijn positief over de ontwikkeling van de arbeidsmarkt. Afgelopen maand verwachtte een ruime meerderheid van de uitzendondernemingen in Nederland het personeelsbestand in de komende drie maanden uit te breiden. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

    Slechts 2 procent van de ondernemers in de uitzendbranche voorziet een krimp van de werkgelegenheid in de komende maanden. Augustus was de zevende maand op rij waarin de uitzenders positief waren over de arbeidsmarkt.

    In andere sectoren van de zakelijke dienstverlening heerst minder optimisme. Een kleine meerderheid van alle zakelijke dienstverleners verwacht nog altijd een krimp van de personeelssterkte. Vooral architecten- en ingenieursbureaus waren afgelopen maand negatief.

    Ondernemers in de industrie waren in augustus even somber over de toekomstige werkgelegenheid als in de voorgaande twee maanden. Alleen de ondernemers in de transportmiddelenindustrie, de machine- en apparatenindustrie en de voedings- en genotmiddelenindustrie verwachtten hun personeelsomvang in de komende drie maanden uit te breiden. De overige ondernemers voorzagen een krimpende of stabiele arbeidsmarkt.
  7. forum rang 10 voda 30 augustus 2010 16:25
    Meer WIA-uitkeringen voor flexwerkers
    30 augustus 2010, 16:15 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Het UWV krijgt van alle sectoren de meeste WIA-aanvragen binnen vanuit de uitzendbranche. In 2009 kreeg de uitkeringsinstantie in totaal 23.800 WIA-aanvragen te verwerken. Daarvan was 28 procent afkomstig van flexwerkers, zo bleek maandag uit cijfers van het UWV.

    De WIA-uitkering is in 2006 ingevoerd en vervangt voor nieuwe gevallen de WAO.

    In 2009 zijn fors meer flexwerkers arbeidsongeschikt verklaard dan in 2006, blijkt voorts uit informatie van het UWV. In 2006 vroegen ruim 3300 mensen met een uitzendbaan een WIA-uitkering aan. Vorig jaar lag dit aantal 33 procent hoger: op ruim 4400. De groei van het aantal WIA-verzekerden in deze sector steeg evenredig (43 procent).

    Kwalijke kanten

    Vakbond FNV bondgenoten vindt dat de cijfers de ,,kwalijke kanten'' van de flexibilisering van de arbeidsmarkt aantonen. Voorheen draaide de werkgever op voor de kosten die een zieke werknemer met zich meebracht. Nu de werkgever zijn personeel steeds vaker via een uitzendbureau inhuurt, worden de kosten meer en meer afgewenteld op de maatschappij.

    ,,Nu hebben werkgevers wel de lusten van flex, maar niet de lasten. Dit moet ophouden'', zei vakbondsbestuurder Erica Hemmes. ,,Het moet niet zo zijn dat iedereen daar via de collectieve premies voor opdraait. Niemand voelt zich verantwoordelijk voor deze mensen.''

  8. forum rang 10 voda 6 september 2010 15:58
    Randstad ziet geen verzwakking, - RBS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad ervaart geen verzwakking in de markten voor flexibele arbeid, concludeert RBS in aansluiting op een eendaagse rondgang met het bedrijf. Randstad stelde vast dat de eigen data niet overeenstemmen met de verschillende recente macrodata die de discussie over een dubbele dip weer deden oplaaien. RBS beoordeelt de bevindingen van Randstad over het geheel als sterk. De automotivesector kan volgens Randstad in het vierde kwartaal enige verzwakking vertonen. Het vermogen om vooruit te kijken is nu ongeveer zes weken. De Nederlandse markt blijft een zorgenkindje met weliswaar stijgende vraag in de industriele sector, maar aanhoudende traagheid bij het professionele segment. Randstad ziet in september geen verschil met voorheen, waarmee een herstel van de Nederlandse markt nu naar het vierde kwartaal of zelf naar begin 2011 wordt verschoven. Voor het derde kwartaal raamt RBS de winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill (EBITA) op EUR150 miljoen. Het advies luidt hold met een koersdoel van EUR32,00. Het aandeel Randstad noteert rond 10.30 uur 1,3% hoger op EUR32,53 bij een AEX die 0,1% oploopt. (ANS)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  9. viermeiden 7 september 2010 11:06
    L.s.,

    AMSTERDAM (AFN) - Het herstel van de Nederlandse uitzendbranche heeft de afgelopen weken doorgezet. De sector boekte in week 29 tot en met 32 (de periode van 19 juli tot 15 augustus) 4 procent meer omzet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren steeg met 5 procent. Dat maakte brancheorganisatie ABU dinsdag bekend.

    De gemeten periode telde evenveel werkdagen als een jaar eerder: er is geen correctie toegepast.

    De groei zat, net als de voorgaande periode, vooral in de industrie waar het aantal uitzenduren met 14 procent steeg en de omzet met 16 procent. Ook in de technische sector werden er meer uren gedraaid (plus 10 procent) door flexibel personeel. De omzet verbeterde met 8 procent.

    Medische en administratieve sector

    In de medische en in de administratieve sector was er nog steeds sprake van een daling. De omzet daalde in de medische sector met 4 procent, terwijl het aantal uren met 2 procent afnam. In de administratieve sector daalde de omzet met 8 procent en het aantal uren met 7 procent.

    Het is de vierde periode op rij dat er sprake is van groei in de uitzendbranche. In de voorgaande periode (week 25 tot en met 28) steeg zowel het aantal gewerkte uren en als de omzet met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

    viermeiden
  10. forum rang 10 voda 7 september 2010 16:07
    Randstads Yacht waarschuwt voor kennistekort


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Yacht, detacheerder van Randstad Holding nv, stelt dinsdag naar aanleiding van onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Yacht, dat het bedrijven te weinig activiteiten ondernemen om in de toekomst over de juiste kennis te kunnen blijven beschikken.

    Yacht geeft aan dat de arbeidsmarkt voor hoogopgeleide professionals de komende jaren drastisch verandert "en de traditionele manieren om die kennis te verwerven niet meer werken", aldus Yacht in een begeleidend persbericht, waarin een van de conclusies luidt dat het aanbod van kennis krimpt en fragmenteert.

    Het onderzoek van Yacht is in mei 2010 uitgevoerd door onderzoeksbureau Marketresponse in opdracht van Yacht, FunktieMediair en Randstad Nederland. Het betrof een online onderzoek, gehouden onder 1.346 vertegenwoordigers van Nederlandse organisaties met tenminste 5 werknemers in overwegend midden- en hoger management functies. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in de sectoren industrie, zorg, energie, financiele dienstverlening, onderwijs, zakelijke dienstverlening en overheid. Zowel Yacht, FunktieMediair als Randstad Nederland hebben naast een algemeen vragendeel elk afzonderlijk specifieke vragen gesteld aan voor elke partij unieke respondenten.

    Yacht ziet een groot gevaar voor de continuiteit van organisaties als kennis wegvloeit. Door een toenemende concurrentie, ook internationaal, en een toenemend tempo van innovaties moeten organisaties steeds sneller en adequater reageren op veranderingen in de markt en dat zorgt voor een toenemende behoefte aan de juiste kennis.

    Demografische ontwikkelingen als vergrijzing wijzen in de richting van een hogere uitstroom van werkenden vanaf 2010, zo zijn de bevindingen van Yacht.

    De eisen en wensen van toekomstige hoogopgeleide werknemers wijzigen zich. Hoogopgeleide professionals kiezen steeds vaker voor nieuwe vormen van werken, al dan niet als zelfstandige, in steeds wisselende verbanden en wisselende samenstelling.

    De agenda's voor de komende jaren blijven gedomineerd worden door kostenbeheersing, waarbij de meest voor de hand liggende oplossing op korte termijn het ontslaan van medewerkers lijkt.

    Ruim de helft verwacht een steeds dynamischer markt en arbeidsmarkt de komende jaren en moet daarop inspelen. De toekomst vraagt van organisaties flexibeler en efficienter te zijn.

    Algemeen directeur van Yacht Peter Hulsbos zegt dat organisaties anders en slimmer zullen moeten omgaan met deze ontwikkelingen. De crisis heeft laten zien dat juist die bedrijven die zich op deze wijze hebben ingericht, in staat bleken deze zonder al te veel kleerscheuren door te komen", aldus Hulsbos.

    Hij geeft als voorbeeld bedrijven uit de industrie die, zo blijkt uit het onderzoek van Yacht, flexibilisering zien als oplossing voor kostenverlaging, productiviteitsverhoging en het in huis halen van specifieke kennis.

    Yacht is in Nederland grote partij die actief is op het gebied van detachering, interim-management en werving & selectie.



    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.com

  11. viermeiden 5 oktober 2010 10:38
    l.S.,

    AMSTERDAM (AFN) - Het herstel in de Nederlandse uitzendbranche heeft zich de afgelopen tijd verder doorgezet. De sector boekte in week 33 tot en met 36 (van 16 augustus tot 12 september) een omzet die 9 procent hoger lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal werkbare dagen was gelijk. In deze periode groeide het aantal uitzenduren met 8 procent.

    Dat maakte brancheorganisatie ABU dinsdag bekend. Met name de industriële sector herstelde flink. Daar nam het aantal gewerkte uren met 16 procent toe en de omzet met 20 procent. De technische sector vertoonde ongeveer hetzelfde beeld.

    In de medische branche daalde juist zowel het aantal gewerkte uren als de omzet met circa 10 procent. Ook de administratieve sector liet een kleine daling zien.

    viermeiden
  12. forum rang 10 voda 14 oktober 2010 16:11
    Randstad rondt bod op Japanse FujiStaff af


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad Holding nv (RAND.AE) heeft zijn bod op het Japanse FujiStaff Holdings (2147.AE) succesvol afgerond, maakt het concern donderdag bekend.

    Randstad heeft nu een economisch belang van 95,1% in FujiStaff en doet het bod gestand. Tijdens de periode die op 13 oktober afliep, zijn 606.526 aandelen aangeboden.

    De betaling van JPY27.500 per aangeboden aandeel vindt plaats op 20 oktober.


    Door Levien de Feijter Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715210; levien.defeijter@dowjones.com


  13. forum rang 10 voda 26 oktober 2010 16:40
    Vooruitblik: 'Goede tijden voor Randstad'
    26 oktober 2010, 16:36 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Uitzendconcern Randstad heeft in het derde kwartaal opnieuw geprofiteerd van het sterke herstel van de internationale uitzendmarkt. Analisten houden rekening met een omzetgroei van bijna 19 procent ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst gaat ruim 36 procent omhoog, voorspelden zij bij een rondgang in opdracht van ANP-Reuters.

    Uitzendondernemingen profiteren momenteel van het prille herstel van de economie. In deze fase neemt de vraag naar uitzendkrachten sterk toe, omdat bedrijven nog huiverig zijn over het aannemen van vast personeel.

    Randstad zag de vraag tot nu toe vooral op de meer op industrie gerichte, buitenlandse markten aantrekken. In Nederland, waar de vraag naar uitzendkrachten vooral moet komen van dienstverleners, daalde de omzet in het tweede kwartaal nog met 5 procent. De vraag is dan ook vooral of het op een na grootste uitzendbedrijf ter wereld de omzet nu ook op de thuismarkt ziet stijgen ten opzichte van vorig jaar.

    Branchegenoot Manpower kwam vorige week al met zeer positieve cijfers over het derde kwartaal, vooral dankzij sterke groei in Duitsland en de Verenigde Staten. Topman Rob Zandbergen van het Nederlandse USG People liet vorige maand al weten dat de omzet van zijn bedrijf ook op de Nederlandse markt in het derde kwartaal weer tegen groei aanzat.

  14. viermeiden 28 oktober 2010 10:00
    L.s.,
    AMSTERDAM (AFN) - Uitzendonderneming Randstad heeft internationaal de wind in de afgelopen maanden flink in de rug. Na de eerste opleving in de industrie ziet het bedrijf de vraag nu ook in dienstensectoren toenemen. ,,We zien een heel solide ontwikkeling'', stelde financieel directeur Robert Jan van de Kraats woensdag. ,,Elk volgend kwartaal bevestigt het voorgaande.''

    In Nederland laat de groei echter nog op zich wachten. ,,We hadden het graag wat sneller zien aantrekken'', zei de financieel directeur over de op een na grootste markt van Randstad. ,Maar Nederland heeft een heel kleine industriële sector, dat speelt ons parten.''

    Vooral de vraag naar hoogopgeleid personeel komt op de thuismarkt nog niet echt van de grond. ,,De enige groei zit in technische sectoren en het industriële segment''', aldus Van de Kraats. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar Randstad alweer veel professionals levert aan de IT- en de financiële dienstverlening.

    Bezuinigingsdrift

    De opleving van de dienstensector wordt in Europa bemoeilijkt door de bezuinigingsdrift, waardoor er bij de overheid minder vraag is naar tijdelijk personeel. ,,Dat zien we in Nederland en het Verenigd Koninkrijk al een paar maanden. Ook de vorige kabinetten trapten al op de rem.''

    Groei op de Nederlandse markt is volgens Van de Kraats echter ,,onvermijdelijk'', gezien de ontwikkelingen in andere landen. Hij wees daarbij vooral op Duitsland waar de omzet van Randstad net als in het voorgaande kwartaal met 40 procent toenam.

    Dividend

    De winst en omzet van Randstad groeiden ook in het derde kwartaal sterk door, waardoor het dividend volgens Van de Kraats dit jaar waarschijnlijk rond het niveau van 2007 uitkomt. ,,We streven naar 1,25 euro per aandeel. Als je de consensus in de markt neemt, dan zie je dat het richting dat bedrag gaat. We zijn er niet helemaal, maar niet heel ver daar vandaan.''

    De financieel directeur ziet geen tekenen voor een nieuwe terugval van de economie. ,,De solide ontwikkeling is onmiskenbaar. Er is geen sprake van acceleratie, maar de trends die we zien, gaan gewoon verder.''

    viermeiden
311 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.