Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

AEX - DD 04/08 - Hoogtevrees?

521 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brievenbus 4 augustus 2010 17:32
    quote:

    roy schreef:

    blaaskaak, in ieder geval bedankt voor de info, ik blijf maar gewoon meedoen, als ik cash krijg koop ik er toch alleen maar opties voor, die meestal waardeloos aflopen.

    Maar begrijp ik het nu goed dat de aandelen wel gewoon aangekocht worden en dat het aantal uitstaande aandelen dus niet wijzigd door het herinvesteringsplan?
    Ik doe meestal wel mee en koop later op een opportuun moment gewoon weer een stevige hoeveelheid bij om op een mooi rond aantal te komen.
    Zodat je op alles kan schrijven.
  2. [verwijderd] 4 augustus 2010 17:43
    quote:

    Brievenbus schreef:

    [quote=roy]
    blaaskaak, in ieder geval bedankt voor de info, ik blijf maar gewoon meedoen, als ik cash krijg koop ik er toch alleen maar opties voor, die meestal waardeloos aflopen.

    Maar begrijp ik het nu goed dat de aandelen wel gewoon aangekocht worden en dat het aantal uitstaande aandelen dus niet wijzigd door het herinvesteringsplan?
    [/quote]

    Ik doe meestal wel mee en koop later op een opportuun moment gewoon weer een stevige hoeveelheid bij om op een mooi rond aantal te komen.
    Zodat je op alles kan schrijven.
    Lijkt mij dat wanneer ze dde aandelen kopen ze dus geen nieuwe aandelen uitgeven, maar nogmaals raad ik je aan de 16 pagina`s door te worstelen wil je het zeker weten. Mijn ervaring is dat kleine lettertjes grote gevolgen kunnen hebben.

    PS. verkoop je uberhaupt wel eens aandelen dan ? behalve misschien het wat speculatievere werk als de aankoop BP die je onlangs deed.
  3. forum rang 10 voda 4 augustus 2010 17:58
    AEX sluit met kleine winst
    4 augustus 2010, 17:52 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs is woensdag na een wisselvallige dag met een minieme winst gesloten. De verliezen uit de ochtendhandel werden weggepoetst na gunstige berichten over de Amerikaanse economie. De meeste andere belangrijke Europese graadmeters sloten eveneens licht hoger.

    De AEX eindigde 0,2 punten hoger op 339,20 punten, een winst van 0,1 procent. De MidKap sloot met een winst van 0,6 procent (3,02 punten) op 541,62 punten. In Frankfurt en Parijs gingen de hoofdindices 0,4 procent omhoog. De FTSE-index in Londen bleef enigszins achter met een min van 0,2 procent.

    Halverwege de middag meldde salarisstrookverwerker ADP dat er in juli 42.000 banen zijn bijgekomen in het Amerikaanse bedrijfsleven. Die groei was iets hoger dan verwacht en wordt gezien als een gunstig teken voor vrijdag, als de overheid de officiële werkgelegenheidscijfers van juli naar buiten brengt. Onderzoeksbureau ISM meldde verder dat de dienstensector in de Verenigde Staten in juli harder is gegroeid dan verwacht.

    SBM Offshore

    De AEX werd aangevoerd door aan grondstoffen gerelateerde fondsen. Dienstverlener aan de olie- en gasindustrie SBM Offshore boekte met 3,2 procent de grootste winst. Staalconcern ArcelorMittal pluste 1,2 procent, bodemonderzoeker Fugro werd 1 procent meer waard.

    Diverse financiële fondsen verloren terrein door winstnemingen. In Amsterdam verloor ING 0,5 procent en leverde SNS Reaal 1,1 procent in. De Britse bank Standard Chartered verloor ruim 5 procent, ondanks beter dan verwachte resultaten over de eerste helft van het jaar. Branchegenoot Lloyds voerde de Londense hoofdindex daarentegen aan met een winst van bijna 4 procent. De bank presenteerde de eerste winst sinds de nationalisatie in 2008.

    Arcadis

    Het aandeel Arcadis was de hele dag de uitblinker in de MidKap. Het advies- en ingenieursbedrijf profiteerde met een koerswinst van 5,2 procent van de beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal. Het bedrijf boekte daarin een omzetgroei van 23 procent en toonde zich optimistisch over de toekomst.

    Grontmij, branchegenoot van Arcadis, meldde voor het eerste halfjaar van 2010 een eenmalige reorganisatielast van 4 miljoen euro, vanwege extra kostenmaatregelen. In het eerste kwartaal boekte het bedrijf al een reorganisatielast van 1 miljoen euro. De koers zakte 0,5 procent.

    De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie daalde met 0,4 procent tot 82,80 dollar. De koers van de euro ging omlaag tot 1,3160 dollar. Dinsdag was de euro aan het slot van de Europese beurzen 1,3230 dollar waard.
  4. forum rang 10 voda 4 augustus 2010 18:00
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX nipt +0,1% na goede banencijfers VS


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is woensdag uiteindelijk met winst gesloten nadat in de VS redelijk goede banendata naar buiten kwamen die een positieve voorbode kunnen zijn voor het grote banenrapport over juli dat vrijdag naar buiten komt.

    De AEX-index sloot dag af met een winst van nog geen 0,1% op 339,20 punten bij een hoogste notering op 341,00, maar ook bij een laagste notering op 335,12. De Midkap kreeg er 0,6% bij op 541,62 punten en de Smallcap eindigde 0,7% lager op 449,31 punten.

    Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam licht hoger, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,3% hoger noteerde.

    Vermogensbeheerder Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer kijkt terug op een dag waarop de AEX zijn bescheiden winst vooral dankt aan de positieve banencijfers van de Amerikaanse private sector over juli, die beter waren dan verwacht.

    "Dat was een bemoedigend gegeven, waarmee de angst voor een dubbele dip in de economie afneemt en waarmee de ruimte aan de bovenkant voor de AEX groeit. Dit kan wat beloven voor het grote banenrapport van de VS over juli dat vrijdag verschijnt", aldus Bender.

    Op macrovlak kwamen er uit de VS verscheidene positieve cijfers naar buiten: de wekelijkse hypotheekaanvragen liepen op, de banencijfers waren dus beter dan verwacht en de inkoopmanagersindex voor de dienstensector steeg in juli onverwacht.

    De AEX werd woensdag overigens nog wel gedrukt door het koersverlies van zwaargewichten ING en Philips, die respectievelijk 0,5% en 0,7% daalden.

    ArcelorMittal en Unilever boden steun met een koerswinst van 1,1% en 1,3%. Unilever overlegt donderdag zijn tweedekwartaalcijfers.

    Bender noemt naast de goede macrodata ook de goede bedrijfsresultaten van onder andere Axa en Societe Generale die het beeld van goede bedrijfscijfers over het tweede kwartaal over de brede linie bevestigden.

    Bender sluit niet uit dat, als Wall Street woensdag geen onverwachte verzwakking laat zien, de AEX donderdag zijn stijging van woensdag kan voortzetten en de weerstandszone van 342 tot 343 punten kan gaan testen.

    De macro-economische agenda van donderdag bevat voor de VS de volgende, bescheiden hoeveelheid punten.

    Om 14.30 uur komen allereerst de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 31 juli met een verwachte daling met 2.000 aanvragen naar 455.000 tegen een afname met 11.000 naar 457.000 een week eerder.

    Om 18.00 uur komen de verkooptrends van International Council of Shopping Centers (ICSC) over juli naar buiten, met de ontwikkeling van de vergelijkbare winkelverkopen, exclusief restaurantbezoek en autoverkopen.

    Ook om 18.00 uur houdt de Amerikaanse minister van financien een persbijeenkomst over het sociale zekerheidsstelsel.

    In Amsterdam krijgt de markt ook nog te maken met de halfjaarcijfers Delta Lloyd. Het fonds sloot woensdag 0,7% hoger.

    Staatsobligaties sloten woensdag overwegend hoger.

    De euro noteerde rond 18.00 uur $1,3162 tegen $1,3156 dinsdag om circa 18.00 uur.



    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjones.co
  5. positivo73 4 augustus 2010 18:31
    quote:

    rubbererobby schreef:

    stonden we toch zo mooi gelijk, dow / AEX, scheelt alweer 3tiende procent.. loopt weer klote mee
    Morgen maken we in 1 klap alles goed denk ik. Dan hebben we geen last meer van het dividend wat vandaag uitgekeerd is. Morgen kan de AEX m.i. zomaar meer dan 2% omhoog (mits de US het goed blijft doen)
521 Posts
Pagina: «« 1 ... 21 22 23 24 25 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.