Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

WK voetbal

620 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juli 2010 10:06
    quote:

    handyman6 schreef:

    [quote=jonas]
    Zo, hij is weer binnen. Ik heb hem af en toe behoorlijk zitten knijpen en zelfs na de 3-2.
    Ze waren bijna echt in paniek. Passes waren af en toe ook slordig.

    Boela heeft wel een heel merkwaardige wedstrijd gespeeld: af en toe heel goed, maar dan weer slordigheden.

    Mijn man of the match: Giovanni van Bronckhorst.

    Moet beter om Duitsland te pakken!

    Groet, Jonas

    PS De DJ is ook weer richting groen en leed ook aan depressie na dat doelpunt van UruquaY (voor Novastar)
    [/quote]Mooi he ,dat je met matig spel toch verder kunt komen..was wel es anders,maar tegen Spanje,moet alles uit de kast+veel mazzel kon het wel es lukken. grh6
    ps..vooraf had ik als finale :Uru-Espagna getipt.
    Uruguay ? Vind het al verbazingwekkend dat ann0 2010 een land met 16 miljoen inwoners nog een elftal kan brengen dat de finale haalt en misschien wel wereld kampioen wordt, maar uruguay heeft er slechts 3 miljoen. Spanje... Nog nooit de finale gehaald. wel vreemd voor zo`n groot voetballand. Misschien toch gevoelig in de koppies. Wie weet valt daar nog wat te winnen :)
  2. jrxs4all 8 juli 2010 10:23
    quote:

    Enesser schreef:

    We worden wereldkampioen........Alle ballen verzamelen.......... tatatatata aaaaanvalluh.Paul heeft ons aangewezen.Zondagavond Nederland op zijn kop.

    www.telegraaf.nl/telesport/wk2010/713...
    Dat blijkt een fotomontage te zijn. Paul doet pas morgen een voorspelling,

    JR
  3. forum rang 10 voda 8 juli 2010 16:10
    Interessant feitje:

    Dip in stroomverbruik tijdens wedstrijd
    8 jul 2010, 14:59 uur

    ARNHEM (AFN) - Zo veel televisietoestellen aan en toch minder stroomverbruik. Het WK in Zuid-Afrika heeft een dempend effect op het verbruik van stroom in Nederland. Zo werd tijdens de wedstrijd tegen Uruguay bijna 600 megawatt minder stroom verbruikt (5 procent van het totaal). Met evenzoveel megawatt steeg het verbruik na afloop van de wedstrijd.

    ,,We verwachten tijdens de wedstrijd aanstaande zondag een vergelijkbaar patroon'', aldus een woordvoerder van netwerkbeheerder Tennet. Het verminderde verbruik komt ongeveer overeen met anderhalf keer het verbruik van de stad Amsterdam.

    Bang voor stroomuitval na afloop van de wedstrijd zondag hoeven we niet te zijn. ,,We zijn alert en kunnen zonodig meer stroom aftappen bij verschillende elektriciteitscentrales.''

  4. forum rang 10 voda 8 juli 2010 16:11
    'Bieromzet gaat pieken'
    8 jul 2010, 14:57 uur

    DEN HAAG (AFN) - De bieromzet in de aanloop naar de finale van het WK voetbal gaat zeker pieken. Maar hoeveel extra kratten, fluitjes, blikken of pullen verkocht gaan worden, valt moeilijk te voorspellen, zegt Joop Holla van marktonderzoeksbureau GfK.

    Ook directeur Jack Verhoek van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers waagt zich niet aan voorspellingen. ,,We hebben geen idee, behalve dat er meer meer getapt zal worden dan op een normale zondag.''

    De bierbrouwers willen geen omzetcijfers geven, maar bevestigen extra inspanningen te leveren om aan de vraag van de horeca en supermarkten te voldoen. Bavaria ziet ,,significante omzetplussen'' de afgelopen tijd. ,,De exceptioneel goede WK-campagne van Bavaria heeft daar ook een groot aandeel in gehad'', aldus directielid Peer Swinkels.

    Heineken

    Ook bierbrouwer Heineken ziet ,,beduidend hogere bierafzetten'' door het WK en het warme weer. Welk deel aan het warme weer is toe te schrijven en welk deel aan het WK is echter moeilijk aan te geven, aldus marktonderzoeker Holla. De verwachte hoge temperaturen voor zondag zullen echter zeker van invloed zijn op de extra bierconsumptie.

    De animo om in cafés de WK-wedstrijden te gaan zien, is met de resultaten van het Nederlands elftal wel gestegen, signaleert onderzoeksbureau Foodstep. Voor de finale zou het aantal cafébezoekers wel eens kunnen pieken naar circa 7 miljoen, tegenover 5,5 miljoen normaal, voorspelt Foodstep.

  5. forum rang 10 voda 8 juli 2010 16:26
    'Balkenende moet oproepen tot vrije dag'
    8 juli 2010, 16:13 | ANP
    RIJSWIJK (AFN) - Als Nederland zondag voor het eerst in de geschiedenis de wereldtitel pakt en dat dinsdag groots gevierd wordt in Amsterdam, willen heel veel mensen dat waarschijnlijk meemaken. Een nationale vrije dag dinsdag zou uitkomst bieden.

    Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zouden de werkgevers moeten beslissen of er een ,,soort ijsvrij'' komt. ,,Als het om een nationale feestdag gaat, is dat een besluit van het kabinet.'' Zoals dat gebeurde in 1990, toen 5 mei een nationale feestdag werd.

    De werkgevers staan niet te trappelen om iedereen massaal vrij te geven. ,,Mensen die dat willen, kunnen in overleg met hun werkgever een vrije dag opnemen'', stelt werkgeversorganisatie VNO-NCW. Dat een wereldtitel de Nederlandse economie aan een half procent meer groei helpt, kan de werkgevers niet vermurwen. ,,Het land een dag platleggen is slecht voor de economie.''

    Sympathieke gedachte

    Vakcentrale FNV vindt het een ,,hele sympathieke gedachte''. ,,We zouden ervoor moeten gaan staken, maar dat kan nu niet meer. Dan moet je een week van tevoren een ultimatum stellen'', aldus een woordvoerder. De overheid moet inzien hoe belangrijk het is. ,,De minister-president kan de werkgevers oproepen iedereen een vrije dag te geven.''

    Een woordvoerder van Jan Peter Balkenende laat weten het een ,,heel leuk idee'' te vinden. Maar de premier gaat een dergelijke oproep niet doen. ,,Wij gaan er niet over. Dit is iets dat altijd in goed overleg moet gebeuren tussen werkgevers en werknemers onderling.''
  6. forum rang 10 voda 8 juli 2010 16:33
    Nederland niet favoriet bij bookmakers
    8 juli 2010, 15:36 | ANP
    VALLETTA (ANP) - Nederland is momenteel niet de favoriet bij de Europese bookmakers. Dat blijkt donderdag uit cijfers van Unibet, één van de grootste wedkantoren van Europa. Uit de weddenschappen blijkt dat bijna twee keer zoveel mensen in Europa hebben ingezet op winst van Spanje in de finale.

    Nederlandse gokkers blijken echter chauvinistisch. Bijna driekwart van de deelnemers in Nederland zet in op een winst voor Oranje. Ditzelfde geldt overigens voor de Spanjaarden. Net als in Nederland zet bijna driekwart van de Spanjaarden in op winst voor zijn eigen team.

    Over hoeveel mensen geld hebben ingezet bij een bookmaker, doet Unibet geen uitspraken. ,,Maar het gaat minstens om vele, vele duizenden mensen door heel Europa'', wil het bedrijf wel kwijt.
  7. forum rang 10 voda 8 juli 2010 16:34
    Media in ban WK-finale
    8 juli 2010, 15:36 | ANP
    HILVERSUM (ANP) - Radio- en tv-zenders besteden zondag uitgebreid aandacht aan de WK-finale, waarin het Nederlands elftal het die avond opneemt tegen Spanje. Zo brengt popzender 3FM de hele dag sfeerverslagen vanaf diverse plekken in het land. Dj Sandstorm zet, net als tijdens de halve finale, het livecommentaar van NOS-verslaggevers Jack van Gelder en Bas Ticheler op muziek.

    Dj's Coen en Sander presenteren hun radioshow vrijdag, zaterdag en zondag vanuit het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Als Nederland de wereldtitel pakt, draait radiozender 100% NL een nacht lang alleen maar voetbal- en feesthits. De zogenoemde Nacht van Oranje begint direct na het laatste fluitsignaal en duurt tot maandagochtend zeven uur.

    Ook de NOS besteedt uitgebreid aandacht aan de historische finale. Op Radio 1 staat het programma Langs de Lijn zondagmiddag vanaf twaalf uur in het teken van de WK-finale. Op Nederland 1 brengt de NOS zondag vanaf het middaguur een speciale finale-editie van Studio Sportzomer en maandagochtend is er een extra ontbijteditie van Studio Sport.

    Oranjehits

    Muziekzender TMF kleurt zondagmiddag vanaf twee uur oranje met onder meer de Top 25 Oranje Boven. Voetballers Gregory van der Wiel, Ryan Babel en Jermain Lens kondigen gedurende de dag hun favoriete videoclips aan. Daarna kunnen kijkers uit volle borst meezingen met de grootste Oranjehits tijdens de TMF Oranje Karaoke.

    Nederland 1 krijgt zondagavond alle ruimte om met de WK-finale opnieuw een kijkcijferrecord te verbreken. Concurrerende tv-zenders programmeren tijdens de wedstrijd voornamelijk B-films en herhalingen.
  8. forum rang 10 voda 8 juli 2010 16:34
    FIFA: 500 extra kaarten voor Oranjefans
    8 juli 2010, 15:37 | ANP
    JOHANNESBURG (ANP) - De wereldvoetbalbond FIFA heeft 500 extra kaarten beschikbaar gesteld voor Oranjesupporters die de WK-finale tussen Nederland en Spanje willen bijwonen. Dat maakte de Nederlandse bond KNVB donderdag bekend.

    De KNVB had gehoopt op meer plaatsen, maar zegt toch blij te zijn met elk extra ticket. De finale van het WK vindt zondagavond in het stadion Soccer City van Johannesburg plaats.

  9. forum rang 10 voda 8 juli 2010 16:44
    WK 2010
    Voetbal en harde pegels
    « Geldmachine FIFA | Hoofdmenu

    08/07/2010
    Oranje verdient al 19 miljoen
    Het Nederlands elftal heeft al bijna € 19 mln aan premies verdiend op het WK in Zuid-Afrika. Dat gaat dus niet over de spelers, maar over de premies die de FIFA uitkeert aan het elftal.

    Bij verlies in de finale maakt de Wereldvoetbalbond ongeveer € 19 mln over. Als Nederland Spanje weet te kloppen, loopt dat bedrag op tot € 24 mln. De FIFA verdeelt in totaal $ 420 miljoen dollar over 32 deelnemende landen.

    De KNVB hult zich in rook over de premies voor de spelers van het Nederlands elftal. Naar verluidt levert de wereldtitel de voetballers van Oranje bijna € 300.000 op. Het bereiken van de finale hield elke speler ruim € 200.000 over.

    Dat zijn natuurlijk lachwekkende bedragen – miljoenen versus miljarden - afgezet tegen de extra economische groei die een titel Nederland zou opleveren. Volgens hoogleraar bedrijfskunde José Bloemer (Radboud Universiteit Nijmegen) leidt het weltmeisterschaft tot een extra economische groei van ongeveer 0,5%.

    Geplaatst door Jorge Groen op 08/07/2010 om 13:05 | Permanente link
  10. Emergency call 8 juli 2010 16:45
    HandeR schreef:

    "Reden 3: Met een overwinning op een Latijns land bewijzen we dat onze overwinningen op Brasil en Urugay geen geluk waren.".

    Brazilië en Uruguay zijn Latijnse landen, althans uit Latijns-Amerika ;-) Dus dat hebben we al rechtgezet.

    Ik ben van de generatie bij wie de finales `74 en `78 in het geheugen staat gegrift.
    Het gaat mij niet (meer) persé om wraak op (vooral) Duitsland of Argentinië.
    Het gaat mij om die hoofdprijs, al is het maar één keer.
    Spanje betekent (als we het gaan maken) overigens indirect juist de ultieme wraak.
    Ga maar na:
    Spanje wint van Duitsland
    Duitsland vernederde eerder Argentinië
    Zelf rekenden wij af met Brazilië (en al met Italië en Frankrijk op het EK)
    Bij winst op Spanje zijn we m.i. onbetwist top-predator en kan geen land of anderszins meer beweren dat we onverdiend het WK hebben gewonnen, zoals in het verleden – ook ten koste van ons – wel eens is gebeurd. Kunnen we altijd nog een vriendschappelijk potje spelen tegen Duitsland.

  11. [verwijderd] 8 juli 2010 16:57
    quote:

    Emergency call schreef:

    HandeR schreef:

    "Reden 3: Met een overwinning op een Latijns land bewijzen we dat onze overwinningen op Brasil en Urugay geen geluk waren.".

    Brazilië en Uruguay zijn Latijnse landen, althans uit Latijns-Amerika ;-) Dus dat hebben we al rechtgezet.

    Ik ben van de generatie bij wie de finales `74 en `78 in het geheugen staat gegrift.
    Het gaat mij niet (meer) persé om wraak op (vooral) Duitsland of Argentinië.
    Het gaat mij om die hoofdprijs, al is het maar één keer.
    Spanje betekent (als we het gaan maken) overigens indirect juist de ultieme wraak.
    Ga maar na:
    Spanje wint van Duitsland
    Duitsland vernederde eerder Argentinië
    Zelf rekenden wij af met Brazilië (en al met Italië en Frankrijk op het EK)
    Bij winst op Spanje zijn we m.i. onbetwist top-predator en kan geen land of anderszins meer beweren dat we onverdiend het WK hebben gewonnen, zoals in het verleden – ook ten koste van ons – wel eens is gebeurd. Kunnen we altijd nog een vriendschappelijk potje spelen tegen Duitsland.


    ok, dit klinkt als een soort verzoening richting Duitsland. Samen hebben wij landen verslagen. Nu zullen wij (Ned.) het laatste land wat ons verslagen heeft, verslaan. Diplomatiek. Charmant.
    Maar dat Nederland zo sterk heeft gevoetbald?? nee, wat mij betreft niet. Er kwam soms ook geluk bij kijken.... En als Spanje weer, op de dag des Heren, zo gaat spelen. En Ned. speelt zoals ze dit Wk altijd heeft gespeeld. Dan durf ik nu, vrijdagmiddag 8 juli 16;54 te stellen: Nederland gaat verliezen. En zoals ik weleens heb gehoord: Zondags werk is niet sterk. Dus daarvan uitgaande, da ga nie goed.
    Wel vond ik de Duitsers sportief en blijk geven van enig zelfinzicht: de Duitsers vonden wel dat Spanje gewoon beter was.
  12. Emergency call 8 juli 2010 17:14
    @Esala

    Ik snap jouw punt en had vriendschappelijk toch tussen aanhalingstekens moeten plaatsen om
    misverstanden te voorkomen.
    Geluk is inderdaad een factor van belang en ik ben ook niet de eerste om hard te roepen dat je dat gewoon kan afdwingen. Daar hoef ik alleen mijn beleggingen maar voor te raadplegen;-)
    Ik ben blij met Spanje omdat het een `voetballende` (beetje een cliché geworden, geef ik toe)ploeg is die ook nog als favoriet gold.
    Dan is het i.t.t. bij Duitsland tenminste niet alleen 100% emotie. En ook nog weinig tegen Spanje gespeeld.
    OK, we gaan dus verliezen. Jammer.
    BTW, Esala Spaanse naam?
  13. [verwijderd] 8 juli 2010 17:50
    quote:

    Emergency call schreef:

    @Esala

    Ik snap jouw punt en had vriendschappelijk toch tussen aanhalingstekens moeten plaatsen om
    misverstanden te voorkomen.
    Geluk is inderdaad een factor van belang en ik ben ook niet de eerste om hard te roepen dat je dat gewoon kan afdwingen. Daar hoef ik alleen mijn beleggingen maar voor te raadplegen;-)
    Ik ben blij met Spanje omdat het een `voetballende` (beetje een cliché geworden, geef ik toe)ploeg is die ook nog als favoriet gold.
    Dan is het i.t.t. bij Duitsland tenminste niet alleen 100% emotie. En ook nog weinig tegen Spanje gespeeld.
    OK, we gaan dus verliezen. Jammer.
    BTW, Esala Spaanse naam?

    Ja, soms heb je een voorgevoel ;) Nee, hoor. Gewoon spontaan verzonnen. Vond het wel leuk klinken.
    Ja dat is wel zo. Er is hier toch iets minder emotie dan wanneer het Duitsland - Nederland was geworden. Nouja, ik heb de wijsheid bepaald niet in pacht. Dus ik zeg niet met stelligheid dat Nederland gaat verliezen. Het ligt er net aan hoe ze spelen uiteraard.;) Gisteren vond ik het als leek zijnde, heel sterk. Ned. is ook niet gek die hebben deze wedstrijd en voorgaande wedstrijden geanalys. neem ik aan. En gaan er misschien vanuit dat Spanje weer zo krachtig gaat spelen. En als het goed is zullen zij daar op gaan anticiperen. Maar ik blijf erbij. Voetbalt Spanje als gisteren. En Nederland als in voorgaande wedstrijden. Dan is m.i. Spanje de winnaar. Maar of dat gaat gebeuren? gr.
  14. [verwijderd] 8 juli 2010 17:52
    quote:

    belg schreef:

    Hebben jullie op de vierde scheidsrechter gelet gisteren? Wat was die goed, het was een Belg. ;)
    Veel plezier en succes zondag : )
    Driemaal de finale zeg, wat een verwennerij ;)
    eerlijk gezegd, niet gezien. Toch geen onzichtbare scheidsrechter? ;) Dan scheidsrechteren ze beter als dat ze voetballen ;););) gr.
  15. forum rang 10 voda 8 juli 2010 18:13
    WK-shirt vliegt de winkel uit
    8 jul 2010, 18:06 uur

    RIJSWIJK (AFN) - Verkopers van Oranjeparafernalia beleven gouden tijden. Zo vliegen de officiële WK-shirts de winkel uit. Volgens kledingsponsor Nike zijn er al tienduizenden verkocht. ,,We verkopen veel meer shirts dan tijdens welk kampioenschap dan ook. Dit is ongekend'', zei een medewerker van Accent Sport in Amsterdam.

    Ook sportwinkel Perry Sport merkt dat veel voetbalfans de WK-wedstrijden in hetzelfde shirt willen bekijken als de spelers op het veld dragen. Mocht Oranje zondag kampioen worden, dan nodigt de sportzaak alle kopers van de shirts uit om terug te komen naar de winkel. Boven het KNVB-embleem krijgen zij dan een gouden sterretje op het shirt geborduurd - allemaal in overeenstemming met sponsor Nike. In veel winkels van Perry staan vanaf maandag borduurmachines klaar.

    Hoeveel shirts er precies verkocht zijn, kon Nike niet zeggen. ,,De vraag is enorm. Hoe verder Nederland komt in het WK, hoe meer wij verkopen'', zei een woordvoerder. Ook vanuit het buitenland komen er bestellingen, al was het Nederlandse shirt daar altijd al populair.

    Accent Sport

    Sportwinkel Accent Sport heeft de afgelopen tijd tegen de 1200 shirts verkocht. En dat is veel voor het bedrijf, dat twee zaken heeft in Amsterdam. ,,We staan de laatste anderhalve week met twee keer zo veel personeel in de winkel'', zei een medewerker.

    Klanten kunnen bij de Amsterdamse sportzaak een shirt bestellen met hun eigen naam op de achterkant. Maar de meeste mensen willen liever Sneijder of Van Persie op hun rug dragen. En dan kunnen zij ook nog een wedstrijddatum en een vlag van een tegenpartij op het shirt laten afdrukken. ,,De afgelopen dagen kiest iedereen voor de datum van de finale en het vlaggetje van Spanje. Maar dat wordt dan ook een historische wedstrijd'', aldus een verkoper.

    Overigens is het officiële WK-shirt niet helemaal hetzelfde als dat van het Nederlands elftal. Het spelersshirt is wat strakker gesneden en het materiaal is net iets geavanceerder. De shirts in de winkels zijn meer aangepast aan de consument, lichtte de woordvoerster van Perry toe. ,,Ook mensen met een bierbuikje passen er prima in.''

  16. forum rang 10 voda 8 juli 2010 18:13
    Extra WK-arrangementen in een wip volgeboekt
    8 juli 2010, 18:07 | ANP
    AMMERZODEN (AFN) - Reisorganisatie Kras bood donderdag nog eens vijfhonderd mensen de kans om de WK-finale in Zuid-Afrika bij te wonen door twee vliegtuigen extra in te huren. De arrangementen waren binnen enkele uren volgeboekt, liet Kras weten.

    De extra vluchten vertrekken zaterdag vanaf Düsseldorf en Amsterdam. De vlucht en accommodatie ter plaatse zijn vanaf 2395 euro te boeken, een wedstrijdkaartje vanaf 895 euro. De prijs voor een kaartje kan volgens de woordvoerster nog flink oplopen. ,,Afhankelijk van de wensen van de supporter.''
620 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.