Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Bodem dichtbij

72 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 shortie 23 juni 2010 09:13
    Bas heeft volgens mij het technische plaatje van Wallstreet even gemist maar ik kan me vergissen...

    Nasdaq geeft opnieuw een "Enter short signaal" op de Demand Power - Supply pressure indicator en de MACD op de daggrafieken staan op het punt negatief te kruisen...
    Met name maandag was in mijn ogen ook te typeren als een valse uitbraak (waaronder ook de uitbraak van de AEX richting 343) waarbij er getopt werd gevolgd door een scherpe daling en ik zelf verwacht de komende dagen\weken eerder een terugval richting 300 dan standen richting de 370-380.

    Het is vanzelfspreken dat de AEX momenteel nog veel te hoog gewaardeerd staat tov Wallstreet maar dat terzijde.
  2. [verwijderd] 23 juni 2010 09:19
    quote:

    shortie schreef:

    Het is vanzelfspreken dat de AEX momenteel nog veel te hoog gewaardeerd staat tov Wallstreet maar dat terzijde.
    Nou als de macro economische cijfers nou eens beter gaan worden, dan geloof ik wel in de 370
    maar keer op keer zie ik slechtere cijfers, en een stijgende beurs, dat vraagt om moeilijkheden.
  3. forum rang 6 shortie 23 juni 2010 09:55
    Herstel DOW vanaf bodem 5,3% tot stand gisteren.
    Herstel AEX vanaf bodem 11,6% tot stand vandaag.

    Hoezo leven wij hier in een sprookjeswereld?
    En ja, alle economische indicatoren lijken te toppen of zijn al getopt en de vooruitzichting voor de 2e kwartaalcijfers zijn ook niet best als ik de analisten moet geloven.
    Double Dip in de VS Huizenmarkt maar nog immer een hoop beleggers welke in de ontkenningsfase zitten.
    McHugh geeft aan dat er een fikse daling nog in het verschiet ligt. De Dow geeft sinds gisteren een exit LONG signaal en de Nasdaq zelfs een enter Short signaal.

    De afgelopen 3 weken zijn we gecorrigeerd op HETE LUCHT. Geen verbeteringen in de omstandigheden. Sterker nog. We kregen in de tussentijd nog dramatische cijfers over de werkgelegenheid VS en de huizenmarkt om onze oren waar in eerste instantie niets mee gedaan werd. Gisteren en eergisteren werd er voor het eerst weer ingeleverd op Wallstreet waardoor er meteen een trendbreuk ontstond.

    Bernanke en zijn team zullen vanavond om 20.15 met zoethoudende woorden de boel weer trachten te repareren maar of die woorden opgewassen zijn tegen de slechte economische indicatorcijfers welke ons de komende dagen en weken nog te wachten staan is te betwijfelen.
    ISM index zullen de meesten nog wel even flink doen gaan schrikken.....
  4. Focus 23 juni 2010 10:38
    shortie schreef: Bas heeft volgens mij het technische plaatje van Wallstreet even gemist maar ik kan me vergissen...

    Ik denk inderdaad dat shortie zich vergist. shortie blijft slecht nieuws inprijzen die voor de lange termijn al lang is ingeprijst. Ik volg Bas al een tijdje en ondanks dat ik niet veel op heb met de TA moet ik toegeven dat Bas toch wel heel dicht bij het voorspellen van aandelen koop en verkoop gedrag zit. Shortie kan met zijn korte termijn beleggingstrategie beter wat meer luisteren en minder schrijven.

    Maar zoals shortie al zegt ik kan me vergissen...

    Moet wel toegeven Bassie is meer een Stier en Shortie laat zich raden... Glas is halfvol of half leeg toch
  5. forum rang 4 ischav2 23 juni 2010 10:46
    Zolang de rente laag blijft zullen de markten naar mijn mening niet echt verzwakken. Als de yuan echt gaat revalueren, wat overigens zeer geleidelijk zal gebeuren, zal de Amerikaanse economie verder gaan herstellen. Europa hobbelt daar zoals gewoonlijk dan achter aan. Koersen blijven voorlopig tussen de 310 en 358 punten fluctueren. Vandaag mijn shorts gesloten en wacht verdere actie af.
  6. forum rang 6 shortie 23 juni 2010 10:49
    quote:

    schreef:

    De groei van de industrie en de dienstensector in de eurozone is in juni afgezwakt in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Britse onderzoeksbureau Markit woensdag bekendmaakte.
    [/quote]

    [quote]
    De Nederlandse economie groet dit jaar volgens het Centraal Planbureau (CPB) met 1,25 procent. Dat is lager dan de eerdere raming van het CPB, dat uitging van 1,5 procent groei.
    @Focus
    Laat me niet lachen. Het enige wat ingeprijst is, is al het goede nieuws wat nog MOET komen maar niet ZAL komen.
    Bovenstaand weer 2 voorbeelden van vandaag voor de middellange termijn. En we stijgen!!
    Ontkenning en lucht!!
    Je zal het de komende weken gaan zien... Er zal nog een hoop rotzooi ingeprijst GAAN worden wat nog immer niet in de koersen zit. We zitten in eenzelfde flow als dat we in Januari zaten toen alle Griekenland problemen terzijde gezet werden en de problemen onderkent of ontkent werden, een "HETE lucht" stijging dus.
    Vroeg of laat wordt het "Pay-day".
  7. [verwijderd] 23 juni 2010 10:50
    Het gaat hier over Amerikaanse huizencijfers over de maand mei evenals het consumentenvertrouwen. Maand mei was een maand getypeerd door ellende denkende aan de ellende omtrent Hongarije en de staatsschulden van de Zuid Europese landen... Beleggers maar ook vooral consumenten reageren hier sterk op het was dan toch te verwachten dat het zou tegenvallen. De opleving van afgelopen maandag ging inderdaad iets te ver maar op lange termijn betekent dit wel dat de export zal groeien naar China ookal wordt er gesuggereerd dat het hier om een politieke stunt zal gaan. Dit laatste ontken ik overigens ook niet. DE trend die zich nu voordoet in China (de stakingen) heeft tot gevolg dat de koopkracht van de chinezen sterk zal toenemen (bedrijven moeten hogere lonen gaan uitkeren, MVO!!!!!!!) waardoor de Import van China ook toeneemt wat goed is voor de Westerse economieën. Dit is echter wel een lange termijn schets maar ook op korte termijn ben ik niet negatief gestemd over de Europese economieën en de wat de heer Hijendijk hier 'voorspelt' komt aardig in de buurt van mijn eigen verwachtingen die 350 gaan we wel breken
72 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.