Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,578   +0,028   (+0,79%) Dagrange 3,562 - 3,620 788.682   Gem. (3M) 917,3K

Claimemissie

181 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2010 20:04
    quote:

    MR74 schreef:

    Heb zojuist gebeld met ING en die gaf te kennen dat aanmelden voor de claimemissie nog niet mogelijk is.
    Dit zal pas aankomende woensdag het geval zijn, wellicht morgenmiddag al.

    Met gr,
    Klopt, ook net gebeld, die van mij zei dat je morgenvroeg al de claims bijgeschreven krijgt en die online kunt verhandelen.
    Om de claim te verzilveren moet je bellen.
  2. david bohm 31 mei 2010 20:19
    quote:

    wildspieker schreef:

    [quote=david bohm]
    ^Zou kunnen ro1946 dat de boel gaat zakken. Ik heb ze voor de door genoemde prijs in mijn portefeuille bijgeschreven gekregen.
    [/quote]

    Hoe kan dat, ik heb bij de ing nog niets gezien.....
    Ik beleg bij Alex ze zijn om een uur of zes in mijn portefeuille belandt.Heb gelukkig slechts een klein plukje.
    Jammer dat ik dit doe:
    200 claim BAM Groep 14.06.10 1,084 216,80 5,181
    Ik ben heus niet de enige die ze al heeft wildspieker.
    Dit soort reacties is één van de redenen dat ik steeds minder ga posten.
  3. [verwijderd] 31 mei 2010 22:23
    Analisten wisselend over claimemissie BAM
    Maandag 31 mei 2010
    BAM maakte maandagmorgen bekend een claimemissie te doen waarbij bijna 96,6 miljoen nieuwe aandelen worden uitgegeven, maar analisten waren hierover zeer verdeeld. Sommige analisten vinden onder meer de korting van de claimemissie hoger dan verwacht, waar anderen juist kansen zien. Beleggers waren in ieder geval niet te spreken over het bericht en lieten het maandag vallen op de beurs van Amsterdam.

    Door onze redactie

    Claimemissie
    Door middel van een 5 voor 7 claimemissie wil BAM 249 miljoen euro ophalen. De door ING, Rabobank en Royal Bank of Scotland gegarandeerde emissie omvat meer dan 96,6 miljoen nieuwe aandelen tegen een uitgifteprijs van 2,58 euro per aandeel. De uitgifteprijs resulteert in een korting van ongeveer 38,3% ten opzichte van de theoretische ex-inschrijvingsrechten prijs, wat veel groter is dan waar analisten op hadden gerekend.

    BAM wil ongeveer 150 miljoen euro van de netto opbrengst van de emissie gebruiken voor het financieren van zijn belang in nieuwe en bestaande publiek- private samenwerking projecten.

    Hoger dan verwacht
    Analist Edwin de Jong van SNS Securities stelt in zijn researchrapport dat de korting waartegen de nieuwe aandelen BAM afgegeven hoger is dan verwacht, wat volgens de analist negatief nieuws is. De analist had gerekend op een lagere korting omdat de financiële situatie van BAM anders is in vergelijking met die van Heijmans en Wavin toen zij hun claimemissie deden. De korting van ruim 38% is gelijk aan die van de kortingen die Hejimans en Wavin destijds deden, aldus de Jong. Momenteel hanteerde analist voor het aandeel een hold-advies met een koersdoel van 5,40 euro.

    Geen verrassing
    Voor analist Michael Roeg van KBC Securities kwam de claimemissie van BAM niet als een verrassing aangezien deze al een periode geleden was aangekondigd. Naar aanleiding van de gevolgen van de transactie zal de analist zijn taxaties voor het aandeel aanpassen. Momenteel heeft KBC Securities een accumulate-advies voor het aandeel uitstaan met een koersdoel van 7 euro.

    Advies verhoogd
    Effectenhuis Petercam heeft maandag het advies voor BAM verhoogd van houden naar kopen. Het koersdoel is door de analisten verhoogd van 6 euro naar 6,75 euro. De analisten verwachten dat BAM met de opbrengst van de aandelenemissie de positie in de ppp-sector kan verbeteren, wat volgens en de positie van andere divisies voor de toekomst ook aanzienlijk kan kan verbeteren.

    De analisten vinden wel dat de winst sterker verwatert dan verwacht, maar dat de aankondiging de onzekerheid die boven de markt hing wegneemt. Volgens het effectenhuis heeft dit de afgelopen periode flink op de koers gedrukt.

    Daler
    Waar de AEX-index maandagmorgen in het groen noteerde, behoorde BAM tot één van de grootste dalers. Het aandeel moest ruim 1% prijsgeven op zijn slotkoers van afgelopen vrijdag.

    Analisten hebben vooralsnog niet hun taxaties voor het aandeel bijgesteld, maar verwacht mag worden dat dit in de komende dagen alsnog zal plaatsvinden. Op dit moment staan er voor het aandeel 6 koop-, 6 houdadviezen en slechts 1 verkoopadvies uit voor het aandeel, waardoor de consensus positief is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 7,47 euro, wat resulteert in een verwacht rendement van maar liefst 40,22%. Analisten zien dus nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel.
  4. [verwijderd] 1 juni 2010 18:04
    Analisten verlagen taxaties BAM
    Dinsdag 1 juni 2010
    Dinsdag hebben een aantal analisten hun taxaties voor bouwbedrijf BAM neerwaarts bijgesteld naar aanleiding van de eerder deze week aangekondigde details van de claimemissie. De analisten stellen onder meer dat de korting die BAM heeft moeten geven groter is dan verwacht en daardoor de verwatering voor de huidige aandeelhouders ook groter zal zijn. Toch zijn er ook positieve geluiden waarneembaar, wat de meningsverschillen alleen maar vergroot

    Door onze redactie

    Verwatering groter dan verwacht
    Analist Robert van Overbeek van CA Cheuvreux heeft het koersdoel voor BAM verlaagd van 5 euro naar 4,50 euro, nadat het bouwbedrijf maandag de details bekendmaakte van de claimemissie. De analist is van mening dat de verwatering voor de huidige aandeelhouders groter is dan verwacht. Van Overbeek heeft mede daarom de winstverwachtingen voor 2010 en 2011 verlaagd en handhaaft zijn underperform-advies voor het aandeel.

    Hoge korting
    Het koersdoel voor BAM is door analist Edwin de Jong verlaagd van 5,40 euro naar 4,10 euro, waarbij het advies blijft gehandhaafd op hold. De analist wijst op de details van de claimemissie die maandag bekend werden gemaakt. De kortding die BAM heeft moeten geven ten opzichte van de theoretische ex-inschrivingsrechtenprijs (TERP), oftewel het gewogen gemiddelde van de prijs van de nieuwe en oude aandelen, is hoger dan waar De Jong op had gerekend.

    Advies verhoogd
    Effectenhuis Petercam heeft maandag 31 mei het advies voor BAM verhoogd van houden naar kopen. Het koersdoel is door de analisten verhoogd van 6 euro naar 6,75 euro. De analisten verwachten dat BAM met de opbrengst van de aandelenemissie de positie in de ppp-sector kan verbeteren, wat volgens en de positie van andere divisies voor de toekomst ook aanzienlijk kan verbeteren.

    De analisten vinden wel dat de winst sterker verwatert dan verwacht, maar dat de aankondiging de onzekerheid die boven de markt hing wegneemt. Volgens het effectenhuis heeft dit de afgelopen periode flink op de koers gedrukt.

    Neerwaarts
    Uit de koersdoelen hierboven blijkt dat analisten verwachten dat de koers van het aandeel in de komende periode zal dalen. Bij CA Cheuvreux wordt er gerekend op een verwacht rendement van -13,14%, terwijl SNS Securities zelfs een rendement verwacht van -20,86%. Het verhoogde koersdoel van Petercam impliceert echter een verwacht rendement van 30,28%, wat dus een groot contrast is met de andere banken. Hieruit blijkt dat analisten zeer verschillen van mening omtrent het aandeel.

  5. [verwijderd] 1 juni 2010 19:05
    quote:

    Belegger01 schreef:

    Ik schrok me lam van m'n saldo bij Alex... Maar gelukkig waren de opties BAM in opties BAM + BAO op 0,00 veranderd. Hopelijk blijven ze niet waardeloos haha.
    Nou bij de abn kunnem ze er ook wat van, hebben ze een koers van 41,65 staan, sta ik voor mijn 9 geschreven puts bao ruim 9000 euri in de min

    BAO PDEC10 5,69

    Fondsnaam: BAO PUT 26 10DEC 5,69
    beursplaats Euronext Opt A`dam
    -9 41 ,6531-05 EUR - -9.746,10 EUR
  6. AliceC 1 juni 2010 19:08
    quote:

    AliceC schreef:

    als aandeelhouder van heijmans werd je na emissie ook niet veel wijzer. vergelijkend kan het aandeel Bam wel eens onder de €4 zakken. binnen 6 maanden na emissie, ging het aandeel Heijmans toen van 10 naar 14 euro. (40% stijging)

    succes.
    heb geen aandelen Bam.
    Let op.
    - 2 dagen voordat de claim emissie eindigd kan de koers flink fluctueren, vnl. omlaag.
    - Bam zal mogelijk na emissie de volgende deling invoeren, mogelijk 3 aandelen staat tot 1 aandeel waarbij de koers a 12 euro bereikt gaat worden.

    mvg
    A
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 2 juni 2010 10:37
    quote:

    roy schreef:

    ...
    Nou bij de abn kunnem ze er ook wat van, hebben ze een koers van 41,65 staan, sta ik voor mijn 9 geschreven puts bao ruim 9000 euri in de min
    ...
    Tja, breek me de bek niet open. Kwestie van achterlopende administraties.
    Het komt wel goed, maar intussen sta je 1 of 2 dagen rood, of met een zeer negatieve VBR en kan je niet handelen terwijl het broodnodig is!
    Baaaalen.

  8. [verwijderd] 7 juni 2010 11:59
    quote:

    ayred schreef:

    dag ervaren beleggers, heb een vraagje.
    kan ik claim kopen van nu rt 0,90 cent? en wat gaat na 14 juni gebeuren met mn claims? hoe verkoop ik het? of krijg ik dan gewone aandeeltjes weer terug.

    heb geen positie in bam.

    alvast hartelijk bedankt voor jullie uitleg.
    als je claims in bezit heb moet je je eigen wel inschrijven om ze in te ruilen voor aandelen.
    als je niks doe verkoop de bank de claims voor jou.
181 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.