Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

IMF spreekt geruchten over Spanje tegen

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Studentenrekening 4 mei 2010 21:11


    IMF spreekt geruchten over Spanje tegen 19:53 4-5-2010

    WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft dinsdag geruchten dat Spanje honderden miljarden zou willen lenen van het IMF met kracht tegengesproken. ,,Er zit geen waarheid in deze geruchten'', aldus een verklaring van het IMF.

    Spanje misschien niet, maar de geruchten over Portugal wordt door niets of niemand ingegaan. Kunnen we denk ik wel wat uit concluderen....

    Ach iedereen mag denken wat hij wil, een daling van 3,5% is vaak niet incidenteel. Steek je kop in het zand, ik ben short, houdoe!
  2. Kaiser 5 mei 2010 13:23
    Situatie Spanje helemaal anders dan die van Griekenland
    05/05/2010
    De Spaanse premier Jose Luis Rodriguez Zapatero ontkende gisteren met klem dat zijn land een gelijkaardig reddingsplan als Griekenland nodig zou hebben. Zapatero kondigde bovendien aan zich tegen elke vorm van speculatie te zullen verdedigen.
    De Spaanse regering bekloeg zich dat de speculanten zijn land grote schade hebben toegebracht, dit op basis van geruchten die elke grond van waarheid misten.

    Van een kredietverlaging door de ratinghuizen bleek gisteren geen sprake te zijn, terwijl Spanje anderzijds ook geen buitenlandse hulp heeft gevraagd.

    De spread tussen Duitse en Spaanse staatsobligaties bedroeg gisteren 117 basispunten en dat was het hoogste niveau in een jaar. Maandag was die spread nog maar 97 punten.

    Het deficiet op de Spaanse begroting bedraagt 53% van het BBP en dat is minder dan het Europees gemiddelde. Uitgedrukt in nominale cijfers is het tekort echter het op twee na grootste in de Europese Unie.

    Angel Gurria, hoofd van de OESO, bevestigde dat de situatie van Spanje complete verschillend is van die van andere landen en zeker van die van Griekenland. Hij waarschuwde voor het veroorzaken van paniek op basis van vergelijkingen die geen steek houden.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.