Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Wouter Kabouter over achterhouden info

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. rob0210 2 april 2010 22:23
    Goed met kinderen? Als vice-premieur ben je verantwoordelijk voor de kinderen(lees inwoners van je land) maar of hij dat wel beseft betwijfel ik. Aaangezien een hoop mensen in ons land achter populaire mensen aanlopen, voorheen bijvoorbeeld Fortuyn, en nu Wilders, betwijfel ik of hij beseft wat de halstarige opstelling van zijn parij betekend, door het kabinet te laten vallen. Dadelijk hebben we verkiezingen en komt er een niet te regeren coalitie uit net als een paa jaar geleden, en nu al in een aantal gemeenten. Zijn we dan daadkrachtig? Naar mijn mening niet en zakken we alleen verder in de stront.
  2. [verwijderd] 2 april 2010 22:28
    Best Rob & Krokenkokert,

    beschaamd vertrouwen wordt verrekend bij de eerstvolgende verkiezingen, misschien dat Wouter daarom er bij voorbaat al vanaf zag. Het lijkt mij uiteindelijk een simpel rekensommetje.

    Ik vindt het persoonlijk wel van belang als er een belofte wordt gemaakt dat er dan aan gehouden wordt. De veranderende omstandigheden zouden in mijn ogen niet aangevoerd mogen worden als excuus. Politici zitten in een lastig pakket, de wens van verschillende partijen betekend dat er concessies komen, ook in coalities. Erop terugkomen om vriendjes te blijven met andere landen, daarmee doe je coalitiegenoten tekort.

    Een krachtig bestuur zal volgens mij nooit bestaan, daarvoor zou één partij nodig zijn die regeert. Voor zover ik kan inschatten heeft geen van de huidige partijen die potentie.

    Mvg,
    B.G.
  3. rob0210 2 april 2010 22:36
    Heer, mevrouw B.G.
    Veranderende omstandigheden worden wel constant gebruikt om allerlei regelingen te versoberen.
    Eerst adv om meer werkruimte te creeeren toen afschaffen omdat we werkkracht te kort kwamen
    Na 40 jaar pensioen, afschaffen want we vergrijzen.
    Vut bij 62 okk maar afschaffen voor vergrijzing
    Maar alle voorgaande jaren er wel voor betaald hebben, en totaal geen compensatie
  4. [verwijderd] 2 april 2010 22:51
    Beste Rob,

    Populisme zal je altijd hebben omdat de media nu eenmaal bestaat en verslag doet. Een gehandicapt persoon zou niet meer aan de macht komen, voorheen nog wel. Denk maar terug aan Roosevelt. Ik denk trouwens niet dat Wouter alle eer hoort te krijgen voor het vallen van het kabinet, had JP daarvoor niet een paar gevallen kabinetten mee gemaakt?

    De regelingen waar u naar verwijst zijn onder andere pensioen en de VUT. Dit zijn echter regelingen van een vorig kabinet (heel lang geleden). Ik schaar mij wel achter uw beeld dat 'alle voorgaande jaren er wel voor betaald hebben, en totaal geen compensatie' is. Het is echter beschamend dat toen het beleid werd gemaakt er totaal niet werd nagedacht over de toekomst en de eventuele houdbaarheid. Het was toch denkbaar dat de levensverwachting zou toenemen?

    Een voorbeeld waar ik mij niet in kan vinden is bijvoorbeeld het terugdraaien van het volgende www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/03... . Mijn excuus voor het gebruiken van geenstijl, ik kan de link die ik mij herinner niet terugvinden. Een goede moraal is van belang onder militairen, dit zijn onze jongens en meiden die bereid zijn voor ons te vechten mocht het nodig zijn. Als je na 3 maand door je jaarbudget heen gaat, dan is er iets structureel mis met je aanpak.. Maarja..

    Mvg,
    B.G.
  5. [verwijderd] 2 april 2010 22:54
    ik zit me te bedenken over de situatie met Fortis.
    Kijk dat het aandeel naar de 5 zakte dat kan daar heeft Bos geen schuld aan.
    Maar de annexatie van de bank, betekende dat de koers naar 0,50 zakte. Daar had de politiek een andere keuze kunnen maken.

    Ook omdat Fortis een groot belangrijk bedrijf was dat op de Aex-Bel20 stond , waren er relatief veel beleggers met stukjes..

    Zou het maatschappelijk te verkopen zijn (of wenselijk) dat er bijv een korting gegeven wordt
    indien de nedl.staat de bank naar de beurs gaat brengen.?

    Mijn idee is dat al die rechtzaken op niets uitlopen. Zou het niet beter zijn een deal af te maken met de regering. Tegen die tijd dat het gaat gebeuren is er toch een andere regering. Niemand weet het meer, maar iedereen die nu 4,50 door de plee heeft zien gaan, die vergeet het niet.

    De Belgen hebben volgens mij ook geprobeert om iets voor de oude aandeelhouders te doen. Immers BNP kocht de boel, daar kan je wat mee....een calloptie bijv.op BNP die waarschijnlijk een super deal deden.
    De Nederlanders hebben niets en er is ook niemand in de politiek die ook maar denkt aan de aandeelhouders van de ingepikte Fortis.

    Als ze nu voor 10 naar de beurs gaan, de oude aandeelhouders de kans geven om met korting te mogen inschrijven bijvoorbeeld, zo dat een haalbare kaart zijn?

    grt

  6. [verwijderd] 2 april 2010 23:10
    quote:

    Krotenkokert schreef:

    Voor jou wat documentatie, staat zo dom als je dingen beweert die niet door feiten gestaafd worden.

    sargasso.nl/archief/2005/08/23/staats...

    Ook goed de reacties lezen, bijzonder leerzaam voor mensen die van niets weten.
    Ja telkens na een Pvda-kabinet moet er weer puin geruimd worden.
  7. [verwijderd] 2 april 2010 23:16
    alleen in verkiezingstijd.
    Denk dat het aantal beleggers in Fortis via aanddelen best wel een groot getal kan zijn.
    Allemaal stemmers

    Het is ook te verdedigen.
    Fortis was belangrijk voor het financiele systeem.Dat systeem werd in stand gehouden door oa aandeelhouders. Daarmee namen aandeelhouders een maatschappelijke functie in. (Welke later door de overheid is overgenomen niet op verzoek van de aandeelhouder).
    Zo is de aandeelhouder feitelijk gedwongen geworden afscheid te nemen van een vrije keuze is geen sprake. Aandeelhouders hebben niet onder dwang verkocht zodat je zou kunnen zeggen er is geen sprake van een faire zaak, maar in dit geval vond er helemaal geen handel plaats tussen aandeelhouders en overheid. Dat laatste moet eigenlijk nog gewoon worden afgemaakt.

    Kunnen we de diverse politieke partijen niet eens polsen wie er zich hard durft te maken voor aandeelhouders?
    Het zou mij niet verbazen indien de partij voor de dieren het met ons eens is, immers die hebben er ook een hekel aan als men naar de slachtbank gebracht wordt.

    grt

  8. [verwijderd] 2 april 2010 23:22
    Beste Rob,

    Ik ga ervan uit dat de Koningin en de ministers (Regering) het beste met Nederland voor hebben. Er zullen altijd uitzonderingen zijn, maar mag je daar iedereen op afrekenen?

    Mvg,

    B.G.

    Edit: beste op en top, uw laatste paragraaf is opmerkelijk goed geformuleerd en heeft toch een zekere humor. U doet uw naam eer aan.
  9. rob0210 2 april 2010 23:26
    Kunnen veel praten maar de kleur van de PvdA is rood toch? En handelswije lijkt ook wel wat uit het Oostblok. Daar wordt het langzaam aan democratischer, terwijl het hier steeds meer naar het rode gaat keren. Steeds meer wordt opgelegd en gecontroleerd, Controle en beheersing door de overheid, op allerlei gebied, denk aan opvoeding, opvang van kinderen, deelname aan de maatscgaooij etc
    Alles wordt van bovenaf opgelegd, u moet dit, u moet dat, etc,
    Langzaamaan een modern Oostblok aan het vormen?
  10. [verwijderd] 3 april 2010 00:15
    quote:

    lookingvalue schreef:

    sargasso.nl/archief/2005/08/23/staats...

    Ook goed de reacties lezen, bijzonder leerzaam
    Ja telkens na een Pvda-kabinet moet er weer puin geruimd worden.
    Kijk weer zoeen inhoudsloze onliner,terwijl er toch een link staat naar een enorme inhoud welke je zou kunnen tegenspreken.

    [Modbreak IEX]: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen]

    Tja.

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑