Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Richard Abma - Spaarvarkenscyclus

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 januari 2010 12:06
    leuk om het lesboek economie weer eens geopend te zien worden. Echter; een groter vermogen bij consumenten zou in de toekomst de uitgaven positief beinvloeden; de MPC is afh van inkomen en vermogen. Geeft het verlies aan huidige bestedingen niet gewoon een goede voorzet voor de toekomst? Daarnaast vult de G het gat aan uitgaven tot nog toe behoorlijk op!
    spannende tijden.
  2. [verwijderd] 14 januari 2010 12:25
    Dit draadje is niet beleggings gerelateerd, maar gaat over de bestedingen van de Amerikanen

    Er is net een draadje over het kabinet van ons, wat wel of niet zou vallen verplaatst naar een ander forum

    Daar beleggen en economie hand in hand gaan ben ik nogal bang nu van de nieuwe regels van de IEX koffiekamer inzake moderatie

    Als er geen economie draadjes meer mogen ben ik heel snel weg, daar ik hobbyist econoom ben

    Zie ook hier draadjes die dan allemaal weg moeten:

    ALLE bank draadjes/depositogarantiestelsel draadjes
    ALLE Pensioenfondsen draadjes
    ALLE draadjes over icesave
    ALLE draadjes over de economie van de EU en de VS

    Dit zou asosiaal zijn, daar beleggen en economie hand in hand gaan

    Dus nogmaals, Gaat IEX dit doorvoeren is er nog maar een heel schraal en slecht platform voor beleggen, en blijven er hier alleen een aantal zure 65+ ers over
  3. Humans R underrated 14 januari 2010 12:30
    Dit is essentieel voor de wereldeconomie.
    Andere economieen (China, duitsland, japan) moeten meer gaan consumeren, de VS minder. Klaar, zo eenvoudig is het. Dit gaat de levens vd inwoners van die economieen enorm verbeteren. Amerikanen moeten een stapje terug.
    Dat is gezond.
    Export vd VS gaat vanzelf omhoog, nu de koers vd dollar relatief laag staat.

    'Het verhaal van de Chinees, de Europeaan en de Amerikaan op het onbewoond eiland.
    Zegt de Amerikaan tegen de Europeaan; Als jij nou even wat eten gaat zoeken? Tegen de Chinees: En als jij het nou klaar maakt. Dan eet ik het allemaal op.'
    Kijk, dat houdt op een gegeven moment op.
  4. pcrs7 14 januari 2010 12:31
    niks zorgelijke ontwikkeling. Als mensen meer sparen, betekent dit dat de producten in de schappen ze niet aanspreken. Het sparen zorgt dat de rente daalt, waardoor ondernemers de beschikking krijgen over het geld om te investeren (eigenlijk over de goederen die het geld representeren). Hun investeringen leveren idealiter vrucht af op het moment dat de spaarder net zijn geld ging opnemen om zin produkt te kopen.

    Voorbeeld. Mensen willen een nieuwe TV kopen, maar denken even te wachten totdat 3D TV er is. Ze slaan alvast aan het sparen en het kapitaal dat ze op de bank zetten, kan door ondernemers gebruikt worden om 3D TV te ontwikkelen. Op het moment dat de TV op de markt komt, nemen de spaarders hun geld weer op om deze te kopen.

    Ook de termijnen van sparen en investeren worden zo op elkaar afgestemd.
  5. carlmay 14 januari 2010 12:50
    Nou begrijp ik echt niets meer...
    De wereld crisis werd veroorzaakt doordat de Americanen leven op te grootte voet, te veel consumptie en hypotheek credieten. Nu ze gaan sparen en schulden aflossen is ook weer niet goed....
    Dhr Abma wil dat de americanen maar weer moeten spenderen/schulden maken zodat men de kar van de wereld economie kunen trekken, omdat Europa zelf te machteloos is om het te doen.
  6. forum rang 5 theo1 14 januari 2010 13:16
    quote:

    carlmay schreef:

    Nou begrijp ik echt niets meer...
    De wereld crisis werd veroorzaakt doordat de Americanen leven op te grootte voet, te veel consumptie en hypotheek credieten. Nu ze gaan sparen en schulden aflossen is ook weer niet goed....
    Dhr Abma wil dat de americanen maar weer moeten spenderen/schulden maken zodat men de kar van de wereld economie kunen trekken, omdat Europa zelf te machteloos is om het te doen.

    Helemaal mee eens. Eerst roepen al die doemeconomen dat de schulden veel te hoog zijn en dat daardoor de wereld ten onder zal gaan, vervolgens wordt daar wat aan gedaan, en dan roepen dezelfde economen dat daardoor de consumptie terugloopt en daardoor een recessie gaat ontstaan. Wat wil je nu? Het kan niet allebei tegelijk. Volgens mij is dit alleen maar positief. Misschien is het op korte termijn even vervelend omdat het herstel er wat langzamer door zou kunnen gaan (Richard houdt er geen rekening mee dat schulden meestal scheef verdeeld zijn over de bevolking), maar uiteindelijk is het naar mijn idee alleen maar positief dat die schulden wat worden teruggedrongen.
  7. [verwijderd] 14 januari 2010 13:36
    quote:

    sims schreef:

    Goed stuk. Idd net een oude economieles, maar gaat het cyclus niet verder? Mensen sparen nu met bijna geen rendement en lage prijzen maar als ze de dreiging van devaluatie/inflatie voelen slaan ze weer aan het kopen tegen hogere prijzen wellicht.


    Deflatie maakt schuld duur. Sparen is goedkoper dan het maken van schulden.
  8. [verwijderd] 14 januari 2010 14:01
    Met een economie die voor 70% draait op de consument is dit zeer zorgwekkend. Want als de spaarquote blijft toenemen dan zal iets anders de groei moeten overnemen. Maar wat of wie?
    -----------------------------------------------
    Bij ons en amerika neemt zal het sparen toenemen, waarmee de schuldenlast afneemt.De spaarquote zal dus dit jaar blijven toenemen en zullen de groeilanden, w.o. china de groei overnemen. Wij sparen dus uiteindelijk voor de groeilanden.
  9. [verwijderd] 14 januari 2010 14:41
    IK ga op deze materie niet verder in, maar kijk - in financieel opzicht, wel naar de toekomst en handel daar ook naar.
    Mensen die telkens draadjes op slot doen, het lijkt China wel, die met Google nu in conflict is een waar het "draadje" voor internet (TOCH WEL BELANGRIJK) gaat voor china, door het westen gaat verdwijnen. China is slim genoeg om een eigen "Internet" op te starten.
    Doe ik zelf met een beperkt clubje dan maar.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.