Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

informatie over lopende obligaties

59 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 november 2009 14:58
    Ik heb mij de afgelopen dagen verdiept in obligaties. De enige stap die nog rest is het verkrijgen van informtie over de bestaande obligaties. Als ik bijvoorbeeld eenvoudig de conversieprijzen van de converteerbare obligaties. De oude prospectussen moeten toch ook ergens nog in te zien zijn lijkt me.

    Suzan
  2. [verwijderd] 20 november 2009 15:58
    quote:

    Suetje schreef:

    Ik heb mij de afgelopen dagen verdiept in obligaties. De enige stap die nog rest is het verkrijgen van informtie over de bestaande obligaties. Als ik bijvoorbeeld eenvoudig de conversieprijzen van de converteerbare obligaties. De oude prospectussen moeten toch ook ergens nog in te zien zijn lijkt me.

    Suzan
    Suzan,

    Je bericht heb ik nog eens goed gelezen en je hebt interesse in een heel breed gebied.

    Wat betreft informatie over bestaande obligaties - die is zeer omvangrijk - kun je in een goede bibliotheek terecht.

    Wat je nodig hebt is een boekwerk met alle modaliteiten van verhandelde producten.
    En zoiets bestaat. Het naslagwerk wordt jaarlijks uitgegeven.

    Dus ga naar een bibliotheek in een grote stad en vraag er bij de informatiebalie naar.

    Ook een recente uitgave van de officiele prijscourant - met veel informatie - vind je daar.

    Succes.

    Groet.
  3. [verwijderd] 20 november 2009 22:03
    Hallo Suzan,

    Als je onderstaande link kopieert en plakt krijg je een verouderde en niet geheel volledige versie van de Gids bij de officiele prijscourant....etc.
    Even geduld want soms duurt het downloaden enige tijd.

    Voor een eerste orientatie heb je daaraan aardig wat lees/leerwerk. Altijd goed lezen bij obligaties e.d. want je hebt ontzettend veel varianten en variaties. Zie verder het bericht van Hirsch.

    groet en succes ermee
    winckie

    books.google.nl/books?id=ynlW0IrCF_MC...
  4. forum rang 10 voda 5 januari 2010 16:56
    Obligatiemarkt ziet grote leenbehoefte
    5 januari 2010, 7:30 uur | FD.nl
    Door: Have, G. van der
    De obligatiemarkt in de eurozone is maandag aarzelend het nieuwe jaar begonnen. De koersen van de staatsleningen van veel eurolanden moesten een fractie terug. Dat had betrekkelijk weinig effect op het effectieve rendement, ofwel de marktrente die spiegelbeeldig beweegt aan de obligatiekoersen. De marktrente op tienjarige Nederlandse staatsleningen verschoof een ietsje omhoog naar 3,56%.

    www.fd.nl/artikel/13939442/obligatiem...
  5. Pietpaaltjes77 5 januari 2010 20:43
    de conversiekoersen worden regelmatig aangepast. Dus is het alijd handig om even naar www.euronext.com te gaan, dan naar het betreffende fonds (het aandeel) en dan op nieuws te drukken. Door uitgave van bijvoobeeld stockdividend daalt de conversie koers. Als de convertible al wat langer loopt kan dat best wat schelen.
  6. [verwijderd] 5 januari 2010 20:45
    quote:

    $$$$ schreef:

    de conversiekoersen worden regelmatig aangepast. Dus is het alijd handig om even naar www.euronext.com te gaan, dan naar het betreffende fonds (het aandeel) en dan op nieuws te drukken. Door uitgave van bijvoobeeld stockdividend daalt de conversie koers. Als de convertible al wat langer loopt kan dat best wat schelen.
    Dat wist ik niet, staat op euronext.com altijd conv. koers aangegeven?

    de bos
  7. Pietpaaltjes77 5 januari 2010 20:58
    uhh in principe wel. De uiteindelijke voorwaarden van de obligatie worden via het tabblad "news" (dus zoeken in de oudere persberichten rondom de uitgifte datum)bekend gemaakt en onder hetzelfde tabblad kan je ook de aangepaste laatste conversiekoersen vinden. als je bijvoorbeeld op USG zoekt moet je wel het aandeel aanklikken en niet de obligatie, want daar staat over het algemeen geen news bij.
  8. Pietpaaltjes77 5 januari 2010 21:38
    De bos,

    ik zie dat wij dezelfde dag lid zijn geworden van IEX ;-).

    Ik lees wel redelijk veel maar heb weinig zin/tijd om te reageren. Laatste jaar heb ik mij voornamelijk gericht op (claim)emissies en dat heeft mij tot nu toe geen windeieren gelegd. Vooral niet nadat ik vol de boot ben ingegaan met de claimemissie van Forits :-(.

    Vraagje: wat is het belangrijkste wat jij hebt geleerd na zeg 12 jaar lidmaatschap van IEX?
  9. [verwijderd] 5 januari 2010 22:21
    Het belangrijkste wat ik in de 12 jaar heb geleerd heeft niet zoveel met IEX te maken, maar liggen op persoonlijk vlak.
    wat betreft beleggen:
    - uitkomst is onzeker
    - be greedy when others are fearfull en omgekeerd
    (eerste lukt me, maar ik heb slechte antennes voor de downhill beweging)
    - ik ben altijd te optimistisch (niet alleen op beleggingsgebied eigenlijk op elk gebied)

    toevallig net mijn beleggingshistorie/ontboezeming van een paar jaar terug geupdate:
    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

    Over IEX:
    het belangrijkste over IEX is dat het een geweldige duiventil is met vaak de grote bek als boventoon.
    Veel tips als je de goede posters kent en je kan je eigen ideeen, in de groep gooien en zo meer info verzamelen. Maar je moet zoeken en het kost meer tijd dan ik zou willen.

    Emissies doe ik niet meer aan mee na WOL, Newconomy, DT en nog een paar. Claimemissies doe ik aan mee als ik de aandelen heb anders niet. Claimspelletjes laat ik altijd liggen alhoewel er wel altijd gratis geld ligt. Maar je moet short kunnen en heb je andere broker nodig.

    de bos
  10. forum rang 10 voda 7 januari 2010 16:54
    Bevroren haven
    7 januari 2010 | Het Financieele Dagblad

    De gouden tijden voor beleggers die de veilige route van staatsleningen kiezen, lijken even voorbij. Europese overheden moeten vanwege hun grote tekorten enorme bedragen uit de markt halen. De situatie in Griekenland en IJsland maakt de markt er bovendien van bewust dat wanbetaling niet ondenkbaar is.

    www.fd.nl/artikel/13952195/bevroren-h...
  11. forum rang 10 voda 7 januari 2010 16:58
    Sterke start obligatiemarkt
    7 januari 2010 | Het Financieele Dagblad
    Door: Bos, J.

    Financiële instellingen nemen voortouw bij grootschalige verkoop van schuldpapier

    Jeroen Bos

    Amsterdam

    De markt voor bedrijfsobligaties is het jaar explosief begonnen. Vooral financiële instellingen haalden de afgelopen dagen op grote schaal geld op bij beleggers. Dinsdag werd in de Verenigde Staten voor $ 23,2 mrd aan schuldpapier verkocht, net geen dagrecord.

    www.fd.nl/artikel/13952768/sterke-sta...
  12. forum rang 10 voda 11 januari 2010 16:33
    Pimco: mijdt obligatiemarkt VS
    11 jan 2010, 16:28 uur

    AMSTERDAM (AFN) - Pimco, een van de grootste obligatiebeleggers ter wereld, heeft zich voor 2010 voor een groot deel teruggetrokken uit de Amerikaanse obligatiemarkt. De vermogensbeheerder voorziet een beperkte groei van de Amerikaanse economie en maakt zich zorgen over onder meer het gigantische overheidstekort van de VS.

    Europa doet het daarentegen relatief goed, zo zei Marc van Heel van Pimco maandag in een toelichting op de voorspellingen van beleggingsexperts van Pimco voor de economische ontwikkelingen wereldwijd.

    Pimco is weinig optimistisch over de economische vooruitzichten voor de VS op korte termijn. De huizenmarkt, de oorspronkelijke oorzaak van de financiële crisis, heeft zich nog nauwelijks hersteld. De werkloosheid lijkt zich op een hoog niveau te stabiliseren, consumenten geven minder uit en de overheid heeft zich met zeer uitgebreide stimuleringsmaatregelen relatief diep genesteld in de economie.

    Gas terug

    In Europa is de situatie beter, aldus Van Heel. Hoewel de Europese economie volgens Pimco komend jaar met slechts 1 procent groeit, raadt de vermogensbeheerder beleggers aan in het eurogebied te beleggen en gas terug te nemen in de VS en Groot-Brittannië. ,,Dat klinkt saai, maar dat is ook de bedoeling.'' Omdat de economische ontwikkeling ,,alle kanten op kan'', is het zaak risico's te mijden.

    De begrotingstekorten van de eurolanden zijn nog hanteerbaar. Nederland doet het volgens Van Heel ,,relatief goed'' met een tekort van 80 procent van het bbp. ,,Maar de saaiheid van Nederland vertaalt zich ook in de koersen van de staatsobligaties'', aldus Van Heel.

    Sterke groei

    Is de groei van de ontwikkelde economieën dit jaar beperkt, in de opkomende markten is juist sprake van sterke groei, hoewel langzamer dan voor de financiële crisis. Voor China voorziet Pimco een groei van 9 tot 10 procent.

    Ook landen als Rusland, India en Mexico groeien stevig. Consumenten en overheden in deze landen gingen volgens Pimco de crisis in met een bescheiden schuldniveau, waardoor er voldoende capaciteit was om de hogere overheidsuitgaven te financieren en de consumptie te stimuleren.

  13. forum rang 10 voda 11 januari 2010 17:40
    Fortis: kijk ook naar staatsobligaties
    11 januari 2010, 17:30 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - Beleggers die willen investeren in opkomende markten, moeten niet alleen naar aandelen, maar ook naar staatsobligaties kijken. Dit zei Martial Godet, hoofd investeringen opkomende markten van Fortis Investments maandag op een persbijeenkomst.

    Godet wees erop dat staatsobligaties van veel landen met een opkomende economie tegenwoordig 'investment grade' zijn. Dit betekent dat ze als kredietwaardig worden aangeduid door kredietbeoordelaars. Hij noemde in het bijzonder Braziliaans staatspapier als interessante investering.

    Fortis is zeer positief over beleggen in opkomende markten. Onder aanvoering van de zogeheten BRIC-landen, Brazilië, Rusland, India en China, ontwikkelt een flink aantal economieën zich in hoog tempo. De snelle groei in vergelijking met de ontwikkelde economieën in vooral het westen, maakt dat beleggers hier goede rendementen kunnen halen.
  14. forum rang 10 voda 12 januari 2010 17:50
    PIMCO draait van VS naar Europa en opkomende markten
    12 januari 2010, 16:18 uur | FD.nl/DJ
    Door Anton Reijinga en Andre Sterk

    Van FD.nl/DJ

    AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Vermogensbeheerder Pacific Investment Management Company (PIMCO), onderdeel van Allianz Global Investors, heeft zijn bedenkingen over een economisch herstel in de VS en belegt daarom het liefst in Europa en in opkomende landen.

    www.fd.nl/artikel/13987080/pimco-draa...
  15. forum rang 10 voda 15 januari 2010 16:41
    Opkomende markt verbetert
    15 januari 2010 | Het Financieele Dagblad

    Staatsobligaties 39 opkomende landen hebben bij Moody's niet langer de status 'junk'

    Van onze redacteur

    Amsterdam

    Staatsobligaties van opkomende markten hebben voor de eerste keer de status 'investment grade' gekregen. Moody's heeft de status van staatsleningen van 39 opkomende landen verhoogd.

    www.fd.nl/artikel/14003102/opkomende-...
  16. forum rang 10 voda 18 januari 2010 15:11
    Hausse aan 'junk-obligaties'
    18 januari 2010, 7:34 uur | FD.nl
    Door: Bos, J.

    De markt voor zogenoemde 'high- yieldbedrijfsobligaties' beleeft dit jaar de sterkste start in ruim twintig jaar. Dat concludeert persbureau Bloomberg op basis van cijfers uit hun databank. De zucht naar rendement drijft vooral particuliere beleggers naar risicovol schuldpapier van bedrijven.

    www.fd.nl/artikel/14021495/hausse-jun...
  17. forum rang 10 voda 18 januari 2010 15:15
    Bedrijfsobligaties weer in de mode
    18 januari 2010 | Het Financieele Dagblad

    Redactie Fondsnieuws

    Amsterdam

    Bedrijfsobligaties van de hoogste categorie (investment grade) zijn het meest populair onder Europese fondsbeleggers.

    Dat blijkt uit cijfers die fondsendatabase en -onderzoeker Lipper FMI over de maand november heeft gepubliceerd. Waar het om instroom gaat, komt emerging market debt op de tweede plaats.

    www.fd.nl/artikel/14021129/bedrijfsob...
59 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.