Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

Voorkennis

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Koos_2 5 januari 2010 20:10
    Ben benieuwd naar de cijfers van het derde kwartaal a.s. dinsdag.

    Of eigenlijk ook niet. Want meestal loop je achter de feiten aan. Dat bleek ook het geval voor DSB bank. Als je te horen krijgt, dat de Nederlandse bank aan de bel getrokken heeft, omdat de inkomstenstroom bij DSB als gevolg van het gewijzigd beleid ten aanzien van de woekerpolissen voor een deel is opgedroogd, de inkomsten niet meer in verhouding staan tot de kosten en er daarom op dat moment feitelijk 1/3 deel teveel personeel rond loopt.

    Of in het geval van ING. Van te voren was al duidelijk, dat de bank- en de verzekeringstak beter gescheiden kunnen worden. Na de staatssteun en de inmenging van Kroes wordt de scheiding in rap
    tempo opgelegd.

    Vraag je je ondertussen wel af, welke boodschap SNS REAAL inmiddels van Kroes en consorten heeft meegekregen?!

    Wat dan ook op valt is, dat de verzekeringstak met de opgelegde lagere kosten helemaal geen big business meer is. Want waarom staan er momenteel de nodige verzekeringsbedrijven in de etalage?

    Persoonlijk denk ik, dat de kostenstructuur als gevolg van de lagere inkomsten zou moeten worden aangepast. Maar dat zou het verlies van de nodige banen tot gevolg hebben. Aegon is reeds voorzichtig begonnen.

    Je hoeft geen professor te zijn, dat als er morgen een maatschappij met aanvullende pensioenen begint, met een lage kostenstruktuur (met in het begin een kleine payroll),dat dit een heel lastige concurrent kan worden voor de bestaande pensioen- en verzekeringswereld.(Delta Lloyd/ING/SNSREAAL.
    En voor alle maatschappijen die hun kosten niet in lijn hebben gebracht met lagere inkomsten.

    En dat het lastig is voor een bedrijf als SNSREAAL, met banden in het verleden met de vakbond om een deel van jouw personeel te laten afvloeien.

    Je kunt dan beter zeggen, dat SNSREAAL een geschikte overname kandidaat is. De eventuele nieuwe eigenaar kan dan dit werk opknappen.

    Ben dus reuze benieuwd naar de woorden van de heer Latenstein of de onderliggende winst nog even goed is als na het 1e half jaar en natuurlijk ook het resultaat onder aan de streep. Dinsdag zullen wij het weten.

  2. [verwijderd] 6 januari 2010 08:54
    quote:

    Koos_2 schreef:

    Vraag je je ondertussen wel af, welke boodschap SNS REAAL inmiddels van Kroes en consorten heeft meegekregen?!

    Het schijnt dat die maatregelen niet voor Aegon en SNS opgaan. Het precieze waarom is me niet duidelijk gemaakt, maar ik vermoed dat de eerste ronde van staatssteun (de securities) niet zo zeer als steun werd gezien. Is het op zich ook niet echt, het is meer een deelname van de overheid in een onderneming. Bij ING kwam er echter een 2e ronde van staatssteun. De alt-a deal. Daarbij nam de staat 80% van het risico op de alt-a portefeuille op zich. Dit kun je onmogelijk een deelneming noemen en is inderdaad pure steun. Ik denk dus dat die verplichting van de EU aan ING te maken heeft met de 2e ronde van staatssteun.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.