Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Putjescheppen

38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. SpotGod 23 november 2009 12:58
    Cees, in 1 van je vorige columns kwam ik deze quote tegen:
    "Wie net als ik dus minder positief is, of het niet erg vindt om geld te verliezen kan tegenwoordig al vanaf 5000 euro de Lage Landen-portefeuille volgen. Deze portefeuille heeft in zijn gehele historie nog nooit geld verloren."

    Op dit moment staat de portefeuille op -/-5% en dat in een jaar waarin vanaf maart een continue stijging heeft plaatsgevonden van 200 naar 315. Dat mag en kan toch niet als beleggen, adviseren en vermogensbeheer je beroep is?
  2. [verwijderd] 23 november 2009 13:14
    quote:

    chiappucci92 schreef:

    Leuk weer een klein berichtje van de DNB....financiele situatie van de financiele instellingen blijft zorgelijk. Vorig jaar zouden we bij ontvangst van dit bericht een paar procent achteruit gaan. Vandaag negeren we het zoals we elk negatief nieuws negeren...
    Je kan ook zeggen wie volgt DNB nu nog, de ezels...
  3. [verwijderd] 23 november 2009 13:19
    quote:

    chiappucci92 schreef:

    Leuk weer een klein berichtje van de DNB....financiele situatie van de financiele instellingen blijft zorgelijk. Vorig jaar zouden we bij ontvangst van dit bericht een paar procent achteruit gaan. Vandaag negeren we het zoals we elk negatief nieuws negeren...
    Je moet eerst wel je roze bril opzetten voordat je zulke berichten gaat lezen...
  4. [verwijderd] 23 november 2009 19:58
    quote:

    Joh schreef:

    De huizenverkopen in de VS zijn met 10% gestegen.
    Deze signalen blijf je negeren. De stimuleringsmaatregelen werken gewoon. Je wilt het gewoon niet zien. Je praat de beleggers een Black Friday put aan en blijft bij je zwartgallige visie.Die put had vandaag al een flink verlies opgeleverd.
    Je vergeet het woord "tijdelijk". De stimuleringsmaatregelen werken TIJDELIJK. Voor elk gekocht huis krijgt de koper +/- $8000. Niet zo vreemd dat de verkoop stijgt. Ben benieuwd hoe het na 30 nov. zal vergaan...

    Zo aan de reacties te lezen lijken de zorgen van vorige week ineens na het weekend voor de zon verdwenen te zijn. Of toch niet...
  5. [verwijderd] 23 november 2009 20:22
    van het stimulus geld is nog geen 15% uitgegeven.
    Dus tijdelijk? In dit tempo gaan we nog een jaar of 4 stimulus geld tegemoet zien, en reken maar dat als de economie niet genoeg aantrekt obama nog een keer gaat bijdrukken. Hij wil immers herkozen worden en dat kan alleen als de economie weer goed gaat.
  6. [verwijderd] 23 november 2009 21:46

    Als ik deze 'goeroe' moest geloven was ik al HEEL VEEL geld verloren het afgelopen half jaar door me in de put te dompelen en dat als beginnend belegger.

    Meneer Smit: waar is uw langetermijnvisie? U zit er bovenop maar komt niet verder dan handelen op basis van de dagkoersen.

    Dat pakt altijd teleurstellend uit! Of het stijgt niet voldoende of het daalt te hard.

  7. [verwijderd] 24 november 2009 16:49
    Ben het helemaal eens met Sander40, meneer Smit is volgens mij een grote gokker. Beleggen zoals beleggen ooit bedoeld was is (consistent) winstgevende bedrijven kopen tegen een aantrekkelijke prijs en dan lang aanhouden. Beleggen is niet gokken met put-jes hier en call-tjes daar...
  8. [verwijderd] 26 november 2009 21:30
    Beste Lezers,
    Mijn columns zijn geen beleggingsadvies, ik geef mijn mening en geef daar dan ook een strategie bij. Afgelopen jaar ben ik vaak negatief geweest en daarom zat ik er vaak naast. dit houd niet in dat je veel geld hebt verloren. ik houd al jaren een portefeuille bij op IEX en daar is heel transparant te zien hoeveel ik win of verlies. Ik denk dat het ondanks dat ik het totaal verkeerd gezien heb wel mee valt met de verliezen. Vorig jaar won ik met de gokjes juist veel geld. Natuurlijk heb ik ook normale portefeuilles die de index volgen en die staan plus 27 procent en dat is gewoon op mijn website te volgen
  9. [verwijderd] 26 november 2009 22:10
    Frank ,je weet best dat je halve waarheden verteld. Je bent een van vele die er belang bij heeft. Ik blijf het schande vinden hoe jullie werken. Jij schrijft nergens de positieve data's op,dat weet je verdommens goed. Jij kweekt angst een bewezen middel om volatiliteit te bewerkstelligen.Smullen bij een dag als vandaag. Maar jullie weten verdommens goed dat de weg omhoog open ligt. De recessie duurt niet eeuwig.Over de huizenverkopen in de VS van deze week las ik bv. bij niemand wat. Dubai,groot uitgemeten,wat voor impact voor Europa? Fortis verhaal,ING verhaal,liefst sloopten jullie al deze aandelen alleen voor eigen gewin. Ik wil me er graag hard voor maken ,dat als jullie schrijven over een bepaald aandeel ,jullie er geen aandeel in mogen hebben,zodat eigen belang niet mee speelt.
    Instanties als GS worden er oppermachtig van en jullie varen erop mee. Zelf beleg ik alleen nog maar fundamenteel. Probeer te profiteren van de down dagen als vandaag,koop dan ook weer wat bij om later weer van de hand te doen. Ik heb geleerd minimaal 30% cash aan te houden om te middelen,maar ik verkoop zeker mn basis 70% niet. Jij weet net zo goed als ik dat dit over een jaar minimaal 50 meer waard is.
    Maar ik ga me er niet meer aan storen, ga morgen luisteren wat jullie te vertellen hebben,neem wat leuke onzin stukken mee mocht ik in een discussie mee kunnen doen.
  10. MtBaker 27 november 2009 03:19
    Ik denk dat de vergelijking met wildparken erg goed is. Het afschieten van toppredators heeft geleid tot een sterke ecologische verarming in Europa. Datzelfde is later in de USA gedaan.
    Uit zeer vele onderzoeken blijken daardoor vele planten en vogels, insecten etc. te verdwijnen.

    Datzelfde effect wordt nu geregeld binnen het economische ecosysteem. De roofdieren worden hun voeding ontzegd en vele andere bedrijven moeten daarvoor bloeden.
38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.