Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Horror-effect

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 november 2009 16:27
    Beste allemaal,

    Ik wil nu toch wel even reageren op al die beren.

    Mijn visie is dat de wereldeconomie geleidelijk beter zal worden. Misschien zit er wel een versnelling in het vat als we merken dat de werkeloosheid beter wordt.

    Even die Willem Middelkoop. Dat is ook zo'n grote beer, die waarschijnlijk al de grote winsten heeft gemist.

    Dat is zo'n gorte doemdenker. Al zijn scenario's zijn op mul zand gebaseerd en zeer speculatief. Met de dollarkoers heeft ie wel gelijk gehad. Ook in goud beleggen was gunstig. Maar nu is het een heel ander verhaal.

    In de Vs zijn er ook zulke doemdenkers. Omdat ze in het verleden gelijk hebben gehad, wil dat nog niet zeggen dat ze nu ook gelijk hebben.

    Neem al die beren met een korreltje zout.

    Voorlopig kunnen we geleidelijk aan omhoog. Zeker binnen een bestek van zeg 3 maanden. Maar ook voor de wat langere termijn. Want deze recessie gaat natuurlijk over. Dat is altijd gebeurd. En het zl nu ook weer gebeuren met grote kans.

    Short gaan nu is levensgevaarlijk. Hoogstens voor een kleine korrektie.

    Wilde ik toch even kwijt.

    Mijn visie is dus: AEX binnen een jaar naar de 400 en misschien wel eerder!

    De macro's waren vandaag niet goed maar ook niet slecht. Kijk naar GM en Lowe, dan zie je weer vooruitgang. Ik blijf voorlopig optimistisch. Maar je moet wel wat geduld hebben als belegger. Ik zou zeggen, niet te gauw verkopen nu, maar even afwachten.
  2. [verwijderd] 16 november 2009 16:35
    Beste Chia,

    Zit je nu nog niet in je warme holletje! Ik heb je nog zo gewaarschuwd. Eigenwijze kleine beer!

    Grapje hoor! Blijf maar heel alert, want we kunnen op de KT alle kanten op! Neem een lekker bakkie thee met flink veel honing! Mjammie! Of een warme bak chocolademelk met flink veel slagroom met een tikkie creme de cacao! Mjammie!
  3. [verwijderd] 16 november 2009 16:43
    Het is voor wat het waard is. De markt zeg nu kopen. Maar ja, de markt, die zit er nog wel eens naast. Maar nu niet volgens mij.

    Kansrijk lijken mij nu extreem: de financials: ing, naar de 12 euro, aegon naar de 7 euro of overname, tomtom naar de 11. En nog vele anderen dus!

    Hoeba hop!
  4. [verwijderd] 16 november 2009 16:48
    Hallo Mrsplm, Ik ben er toch maar even uitgekropen, er liggen nu zoveel kansen voor de echte Beren onder ons, al is het inderdaad maar voor een kleinere correctie. Dus ik sla mijn winterslaap maar een keer over. Vorige winter heb ik ook zo genoten van de AEX, dat wil ik nog eens meemaken.....
  5. forum rang 7 handyman6 16 november 2009 16:49
    Berenmarkten duren over het algemeen nooit zo lang..anders waren er nauwelijks beleggers;maar beren daarentegen:die weten niet van ophouden ,ookal is de winter allang in voorjaar veranderd!Laat maar brommen ,zou ik zeggen..H6:-)))
    PS...pas bij een Dow van zo'n 10450 kan er een correctie van zo'n 200/300 punten komen ,denk ik.
  6. [verwijderd] 16 november 2009 16:52
    Ja, wat er nu gebeurt is dat de shorters hun posities moeten afbouwen. Waarschijnlijk met grootverlies. Logisch volgens mij. De vraag is nu wat die lui verder gaan doen. Ze zullen waarschijnlijk afwachten en hoger weer proberen. pro beren. Maar ze zullen weer bakzeil halen denk ik zo! Ik ben zelf anti beer.

    Leuk allemaal!
  7. jans 16 november 2009 16:56
    We zien toch dat de omzetten laag zijn, dus wordt de beurs omhooggestuwd door de particuliere belegger die denkt nog wat te kunnen verdienen. Ben het volledig met Frank eens,slechte cijfers worden gewoon genegeerd tot we straks eindelijk weer wakker worden geschud.
    Deze week of in de komende weken maar de correctie komt eraan.
  8. forum rang 7 handyman6 16 november 2009 16:59
    Nou die banken nog in de USA..komop Citigroup ea;dubbele koersen wil ik zien!H6
    PS...lage omzetten?Ik dacht het niet ,dus~!Vandaag wel lekker wat geshort met goudsprinters ,van 1132 naar 1127,eruit en :kassa...nou is et weer 1133..of het nog hoger gaat?Glaasje wijn ,mensen ..Spaanse Tempranillo..hmmmmmmm
  9. [verwijderd] 16 november 2009 16:59
    Ja OK Chia, ik begrijp je wel. Er zijn nog heel wat obstakels op de weg naar verbetering. Die zie ik ook wel. Wees maar alert!

    Geluk met je handelen. Want handelen doe je toch. Je bent de hele dag in de weer met de koersen. Ja, ik ook eigenlijk. Maar ik heb nog veel andere bezigheden. En die vereisen ook veel tijd!
  10. jans 16 november 2009 17:08
    Lees ook de colum van Jan Adriaansen op belegger.nl eens.
    Die schrijft ook met verstand van zaken.
    Als je alles op een rijtje zet dan kan het gewoon niet zo doorgaan en gaan we onherroepelijk weer omlaag.
    Domme mensen die geen cijfers kunnen analiseren en toch instappen kunnen misschien nog even iets verdienen maar hou het in de gaten want binnenkort knallen we naar beneden.

  11. [verwijderd] 16 november 2009 17:20
    Jaja, Frank legt de nadruk op de zogenaamde slechte cijfers. Maar dat is eenzijdig. Je moet naar de toekomst kijken. Vooruit dus. En daar staan goede cijfers tegenover. Je moet dus alles tegen elkaar afwegen.

    En dan moet je een visie voor de toekomst ontwikkelen. Dat is moeilijk. Volgens mij kruipen we uit het dal. En dan zijn de koersen momenteel erg laag. Zo simpel is dat!

    AEx: 550, 200, 320....... We kunnen dus makkelijk maar de 400. Met hobbels en bobbles natuurlijk. Maar de LT trend is domweg opwaarts!

  12. [verwijderd] 16 november 2009 17:25
    Je moet als bellegger we geduld hebben. Nu instappen in fondsen kan nog volgens mij.

    Velen die zijn ingestapt maanden geleden hebben flinke winsten geboekt. Maar hoe nu verder, dat is de grote vraag. Kunnen we nog omhoog?

    Ik denk het wel. Ik probeer altans nog meer winst te boeken op de MLT en LT.

    Geluk allemaal!
  13. [verwijderd] 16 november 2009 18:32
    quote:

    mrsplm schreef:

    Het is voor wat het waard is. De markt zeg nu kopen. Maar ja, de markt, die zit er nog wel eens naast. Maar nu niet volgens mij.

    Kansrijk lijken mij nu extreem: de financials: ing, naar de 12 euro, aegon naar de 7 euro of overname, tomtom naar de 11. En nog vele anderen dus!

    Hoeba hop!
    Marsupilami,je zou wel eens gelijk kunnen hebben; als ik je oude reacties lees, zit je er niet vaak naast. Sterker nog, je optimisme is net zo sterk en nergens op gebaseerd als die van de markt.
42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.