Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,798   +0,026   (+0,54%) Dagrange 4,704 - 4,858 195.592   Gem. (3M) 281,2K

Google at work on free navigation app?

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 oktober 2009 22:54
    Google is reportedly in development on a free mobile navigation app to rival premium efforts from smaller location-based service providers. According to Forbes, multiple navigation service firms say they believe Google is developing its own turn-by-turn, voice-guided service, a product rumored since the web services giant first expanded its Maps program to the platform--while most navigation app providers charge $5 or $10 per month to subscribe to their service, speculation suggests a Google app would follow the firm's familiar free, advertiser-supported model, noting ads would be particularly valuable given that the software could target the user's precise location and destination. Google is already running ads in Apple's iPhone map application, which it helped create.

    The recent growth of Google's Android mobile operating system is further fueling the belief that a navigation app is imminent. "Google has clearly been investing in mapping," said Steve Andler, vice president of marketing with mobile navigation firm Networks in Motion, in an interview with Forbes. "Carriers totally control what's on these devices. But if Google controls the operating system, the carriers won't be able to get rid of its services, including a navigation app." A Google spokesperson said that consumers frequently petition the company to add navigation to Google Maps, but declined to comment on future products.

    Read more: www.fiercemobilecontent.com/story/goo...

    We weten allemaal dat Android op vele mobieltjes zal worden uitgerust, met mogelijk standaard navigatie.

    Afhankelijk hoe irritant de ads zullen zijn. Mocht dat meevallen kan dat een bedreiging vormen voor andere nav software.
  2. [verwijderd] 28 oktober 2009 01:59
    TomTom heeft veel meer services. Google zal voor veel gebruikers voldoende zijn. Waarom zou je 200euro betalen voor de benelux als je de hele wereld gratis kunt krijgen? In hoeveel auto's kan je een wireless USB hangen? Kan TomTom in de toekomst de services gratis aanbieden? En verdienen aan een ads-model?
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 28 oktober 2009 06:12
    In de koffiekamer verscheen dit bericht ook al. Ik reageerde daar als volgt:

    "Tja, je kunt even goed vragen waarom een Microsoft, Philips, Renault of een Aziatische partij ook niet aan navigatie zouden kunnen gaan doen.
    Wel eens van specialisatie gehoord?

    En waarom zou TT (incl.TA) geen toeleverancier van producten, services of technieken kunnen gaan worden?

    Ik geef er overigens de voorkeur aan dit soort discussies verder op het TT-forum te voeren."

    Waarvan akte.
  4. [verwijderd] 28 oktober 2009 16:25
    En nu officeel:

    Google deelt tik uit aan TomTom MOUNTAIN VIEW (AFN) - Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft woensdag op de beurs in Amsterdam voor onrust gezorgd bij beleggers in TomTom. De zoekgigant kondigde aan in gespecialiseerde navigatiesoftware te stappen. Bedrijven als TomTom en Garmin kunnen daardoor op geduchte concurrentie rekenen.

    Het nieuwe, gratis product, Google Maps Navigation, navigeert automobilisten via mobiele telefoons die draaien op het besturingssysteem Android. Google poogt met Android al enige tijd voet aan de grond te krijgen in de wereld van de mobiele telefonie.

    Het aandeel TomTom schoot na de aankondiging van Google naar een verlies van bijna 16 procent. De koers stond al 9 procent lager na de presentatie van tegenvallende omzetcijfers en verkoopprijzen over het derde kwartaal.

  5. [verwijderd] 28 oktober 2009 17:13
    Ik vraag me eigenlijk af hoe groot het marktaandeel van google zal worden. Google zit al een tijdje in de mobiele telefonie, maar dat komt niet echt goed van de grond. Als je dat vergelijkt met Apple doet Apple het veel beter. Nu google ook navigatie gaat aanbieden via google maps veranderd dit misschien de situatie maar ik denk dat Apple nog altijd een véél groter marktaandeel zal hebben in de smartphones en daar heeft TomTom profijt bij.

    Ik kan mezelf trouwens wel voor mn kop slaan dat ik gisteren TomTom aandelen heb bijgekocht!!
  6. [verwijderd] 28 oktober 2009 17:19
    Wat ik nog ff wil toevoegen aan bovenstaande reactie: de keuze van consumenten voor smartphones hangt veel minder af van de mogelijkheden van navigatie, maar vooral van het imago, het design, kwaliteit en andere mogelijkheden van het toestel. En daarom is Apple daar veel succesvoller in.
  7. [verwijderd] 28 oktober 2009 17:58
    @emilio
    verdiep je maar eens in de smartphones
    Samsung, HTC, SonyE etc leveren al of gaan allemaal NOG meer Android telefoontjes produceren. Natuurlijk heeft Iphone nu een groter marktaandeel. Maar de strijd is nu echt losgebarsten. Android is al gratis en nu met gratis nav software. Bij Iphone betaal je nu 99 euro. wat is de keuze van de consument?
  8. [verwijderd] 28 oktober 2009 18:17
    De keuze is nog steeds IPhone. Dit kan je zien doordat er zoveel mensen I-Phones willen hebben waarbij het hun niet kan schelen dat ze daarvoor een ongunstig T-Mobile abbonnement moeten afsluiten. De kosten, diensten en kwaliteit van de aanbieder zijn zelfs een ondergeschikt belang. Van een SamSung kan je geen I-Phone maken.
  9. forum rang 10 voda 28 oktober 2009 18:22
    Google deelt tik uit aan TomTom
    28 okt 2009, 18:17 uur

    MOUNTAIN VIEW (AFN) - Het Amerikaanse internetbedrijf Google heeft woensdag op de beurs in Amsterdam voor onrust gezorgd bij beleggers in TomTom. De zoekgigant kondigde aan in gespecialiseerde navigatiesoftware te stappen. Bedrijven als TomTom en Garmin kunnen daardoor op geduchte concurrentie rekenen.

    Het nieuwe, gratis product, Google Maps Navigation, navigeert met stemaanwijzingen automobilisten via mobiele telefoons die draaien op het besturingssysteem Android. Google poogt met Android al enige tijd voet aan de grond te krijgen in de wereld van de mobiele telefonie. Met spraakherkenning en zijn beeldbank van straatfoto's probeert het zijn aanbod aantrekkelijker te maken ten opzichte van de iPhone en telefoons met het Windows-besturingssysteem.

    Het aandeel TomTom sloot na de aankondiging van Google meer dan 20 procent lager, op een koers van 8,11 euro. De koers stond in de ochtendhandel al onder druk nadat TomTom tegenvallende omzetcijfers en verkoopprijzen over het derde kwartaal had gepresenteerd.

    'Google-phone'

    De nieuwe software van Google is vanaf volgende week beschikbaar in de Verenigde Staten. Telecomaanbieder Verizon Wireless brengt dan samen met mobieltjesfabrikant Motorola een nieuwe 'Google-phone' op de markt. Deze telefoon, Droid genoemd, draait op de nieuwste Android-software (2.0). Telefoons die werken met oudere versies van het besturingssysteem kunnen er geen gebruik van maken.

    TomTom behaalt nu nog veruit zijn meeste inkomsten met de verkoop van aparte kastjes voor autonavigatie, maar het bedrijf is wel bezig om andere inkomstenbronnen aan te boren. In augustus werd bijvoorbeeld een versie van zijn software voor de iPhone geïntroduceerd, tegen een prijs van tussen de 63 en 100 euro. TomTom zei woensdag in het afgelopen kwartaal bijna 80.000 downloads voor dit product te hebben geregistreerd.

    Prioriteit

    De wereld van de mobiele telefonie is niet nieuw voor TomTom. Het bedrijf verspreidt zijn software al geruime tijd voor smartphones, bijvoorbeeld voor telefoons die draaien op Windows Mobile, het besturingssysteem van Apple-rivaal Microsoft. De ontwikkeling van de markt voor navigatiekastjes had de afgelopen jaren echter prioriteit.

    Google biedt internetgebruikers via Google Maps al enkele jaren de mogelijkheid om routes te plannen. Pikant is dat het bedrijf daarvoor onder meer digitale kaarten inkocht bij Tele Atlas, nu een dochterbedrijf van TomTom. De kaarten van Google Maps zijn ook te raadplegen op de iPhone. Het is nog onduidelijk of de nieuwe navigatiedienst zijn entree zal maken op de telefoon van Apple.

  10. [verwijderd] 28 oktober 2009 18:25
    quote:

    mart123 schreef:

    Er zijn maar twee bedrijven die al het kaart materiaal hebben TT en Nokia. Denk niet dat Google het van concurrent Nokia gaat betrekken...dan blijft er maar eentje over? Misschien wel een overname in de toekomst?
    Google zal dan wel wachten totdat het aandeel niets meer waard is, those *&%^# basterds!
  11. [verwijderd] 28 oktober 2009 19:02
    quote:

    mart123 schreef:

    Moeten ze toch niet te lang wachten, Microsoft heeft ook een grote oorlogskas en zal er alles aan doen om Google dwars te zitten...kan wel eens een leuk gevecht worden.
    Ben ik het volledig mee eens. Microsoft zal alles op alles zetten op Google te dwarsbomen. Maar dat geldt ook voor Apple.
  12. [verwijderd] 28 oktober 2009 19:15
    Ik geloof dat een aantal lieden hier het vandaag wel begrijpen, heel goed jongens !

    Google zoekt een killerapp voor hun mobiele telefoon die slecht loopt. Dat is er natuurlijk maar 1 en dat is navigatie. Voor navigatie heb je kaarten nodig.

    Eens kijken wat google nu gebruikt:

    Van de googlemaps site: Kaartinhoud in Google Maps worden onder licentie geleverd door Navteq North America LLC (NAVTEQ) en/of Tele Atlas North America, Inc

    Dus google zal toch echt bij TomTom moeten aankloppen. En dat zullen ze ook doen. En inderdaad Windows Mobile (microsoft) kan niet achterblijven, nog maar niet te spreken van Apple :-)

    TomTom is dus eigenlijk sterker dan ooit. TomTom zag dit jaren geleden al aankomen van de koop van Tele Atlas. Kaarten zijn in de toekomst strategisch ontzettend belangrijk op allerlei gebieden !

    Alleen de lemmings van vandaag snapten dat dus niet... wij wel :-)

  13. [verwijderd] 28 oktober 2009 19:15
    mensen die dit gaan gebruiken van google en als ze dan naar het buitenland gaan, dan zullen ze zich snel bedenken naar de eerste rekening of ze nog wel google navigatie willen hebben. het google navigatie software gaat alleen maar via internet en dat is nu nog onbetaalbaar in het buitenland!

    Persoonlijk zie ik TT nog steeds als marktleider en zal niet veel moeten inleveren op het marktpercentage. ik vind wel dat TT te ver was uitgelopen op de beurs, met niets eigenlijk. dat vindt ik over de hele beurs gezien eigenlijk. het gaat nog steeds slecht maar het wordt allemaal omhoog gedreven door slecht nieuws eigenlijk.

    TT zal waarschijnlijk verder zakken, maar ik zie alle beurzen een stap terug doen wat logies is.

    succes allen!

    Q,
  14. [verwijderd] 28 oktober 2009 19:25
    quote:

    AntonBeurs schreef:

    Ik geloof dat een aantal lieden hier het vandaag wel begrijpen, heel goed jongens !

    Google zoekt een killerapp voor hun mobiele telefoon die slecht loopt. Dat is er natuurlijk maar 1 en dat is navigatie. Voor navigatie heb je kaarten nodig.

    Eens kijken wat google nu gebruikt:

    Van de googlemaps site: Kaartinhoud in Google Maps worden onder licentie geleverd door Navteq North America LLC (NAVTEQ) en/of Tele Atlas North America, Inc

    Dus google zal toch echt bij TomTom moeten aankloppen. En dat zullen ze ook doen. En inderdaad Windows Mobile (microsoft) kan niet achterblijven, nog maar niet te spreken van Apple :-)

    TomTom is dus eigenlijk sterker dan ooit. TomTom zag dit jaren geleden al aankomen van de koop van Tele Atlas. Kaarten zijn in de toekomst strategisch ontzettend belangrijk op allerlei gebieden !

    Alleen de lemmings van vandaag snapten dat dus niet... wij wel :-)

    Dus jij hebt fiks bijgekocht? Hoeveel?

  15. FEARmyBEER 28 oktober 2009 19:30
    quote:

    rogver schreef:

    [quote=HebZucht]
    Is het waar dat Google veel digitale kaart informatie van TeleAtlas vandaan haalt? Zo ja, kan Tomtom hier niet meer aan verdienen? Zou Google tomtom over willen gaan nemen?
    [/quote]

    Niet meer. Google heeft Tele Atlas gedumpt. Ze gebruiken nu hun eigen kaarten.
    Ik zou google earth nog eens openen en kijken wat er onderaan op de kaart staat... Ze gebruiken gewoon tele atlas kaarten hoor onder licentie. Maar mocht je een bron hebben die het tegendeel beweert dan hoor ik dat graag.

    In mijn ogen is het nieuws van google alleen maar positief voor TomTom. Zo krijgen ze ook geld van niet-betalende klanten via de licenties met google.
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.