Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Tegen de bonuscultuur

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Eurofielius 26 oktober 2009 10:34
    OK, Frank, "kan iemand me uitleggen waarom de Afab wel gered wordt door de banken en de DSB niet?"

    Het is niet zo moeilijk. bedrijven kopen andere bedrijven als ze er brood in zien. DSB was een slecht bedrijf waar niemand iets in zag (en Frank, dat komt niet door uitspraken van Bos, maar door de bank zelf. Dat kunnen andere banken prima zelf beoordelen).

    banken redden geen andere banken, net zo min dat intel nooit AMD zal gaan redden of dat asml nooit nikon zal gaan redden. Ook Ook de autofabrikanten redden elkaar niet, maar ze kopen onderdelen op om er zelf beter van te worden. En alss de onderdelen slecht zijn koopt niemand het. Dat doen ze niet om een ander te pesten. Net zo als bij banken
  2. [verwijderd] 26 oktober 2009 10:49
    Ing is een verhaal apart
    Die komen er wel mooi businessplan op tafel gelegd
    De focus word gericht op Europa dat is niet omdat de wereld geglobaliseerd is, maar meer je hebt te maken met een thuis wedstrijd denk eens aan de insteek euro geen valuta schommelingen meer.
    Geen last van instabiele politieken bewegingen
    De klant komt weer voorop te staan

    Conclusie, de toekomst ziet er goed uit

    Back to the basic

    www.ing.com/group/pressdoc.jsp?docid=...


  3. [verwijderd] 26 oktober 2009 10:54
    quote:

    The Wishbone schreef:

    Ing is een verhaal apart
    Die komen er wel mooi businessplan op tafel gelegd
    De focus word gericht op Europa dat is niet omdat de wereld geglobaliseerd is, maar meer je hebt te maken met een thuis wedstrijd denk eens aan de insteek euro geen valuta schommelingen meer.
    Geen last van instabiele politieken bewegingen
    De klant komt weer voorop te staan

    Conclusie, de toekomst ziet er goed uit

    Back to the basic


    Wel te hopen dat de kredietverlening aan bedrijfsleven en consument weer (betaalbaar) op gang komt.

    Anders ziet de toekomst er helemaal niet zo goed uit.
  4. [verwijderd] 26 oktober 2009 11:18
    kleine toelichting voor lezers die niet weten wie Elizabeth Warren is. Zij is van TARP MOnitor, een commissie zonder enige bevoegdheid die toeziet waar het TARP geld aan besteed wordt. Zij meledde eerder al dat deze commissie geen flauw idee heeft waar TARP geld naartoe is gegaan, maar dat zij niets kunnen doen. Hun conclusie was dat het TARP geld gewoon uitgestrooid is zonder enige restrictie of voorwaarde.
  5. [verwijderd] 26 oktober 2009 11:55
    Waarom AFAB mogelijk gered wordt? AFAB is een kredietboer, omvallen betekent dat de banken die hen geld hebben geleend voor hun activiteiten (NIBC ING verder weet ik niet) geld kwijt zijn. Iemand moet dan al die kleine doorlopend kredietjes en persoonlijke leningkjes overnemen, en in deze markt valt dat niet mee, (misschien kan Dirk een bod doen?) En die consumptieve leningmarkt is behoorlijk lucratief voor de banken.
    Bovendien bedient AFAB 4.000 kleinere financieel adviseurs die allemaal ook omzet bij Fortis ABN ING Aegon Reaal etc brengen. Omvallen AFAB is dus AU AU AU en niet zoals bij DSB een flinke meevaller.

    Spaarders zijn er niet, dus Lakeman kan niet te hulp worden geroepen. Qua produkten verkoopt AFAB meestal de produkten van andere banken en geldverstrekkers in tegenstelling tot DSB. Als dit allemaal leidt tot schadeclaims zal er veel worden doorgeschoven naar de uiteindelijke verstrekkers die hebben het immers allemaal gecontroleerd en goedgekeurd? Liquiditeit en solvabiliteit werken ook anders dan bij een bank, misschien is het vergelijkbaar met het verschil tussen een broker en een bank?

    Qua Leed en gedupeerden en woeker is het verschil met DSB mogelijk niet zo groot, dus het wordt nog spannend hoeveel claims er komen en vanuit welke hoek, de koopsom voor WW en AO lijkt mij goede kansen te biedem, rente en verstrekkingshoogte zijn meestal compliant (voldoen aan de normen) dus die niet.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.