Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

SNS Reaal« Terug naar discussie overzicht

SNS draadje 19-23 oktober

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 oktober 2009 20:54
    SNS REAAL Groep ST: de volgende weerstanden liggen op 6.44 en vervolgens op 6.67.
    Tradincentral - 20 oktober 2009, 09:54

    Ons omslagpunt is 5.55

    Onze voorkeur : zolang 5.55 niet opgegeven wordt, geven we de voorkeur aan een opwaartse beweging van SNS REAAL Groep met 6.44 en vervolgens 6.67 als volgende koersobjectieven.

    Alternatief scenario :als een verdere daling gewenst is, moet het scenario overwogen worden dat 5.55 opgegeven zal worden met 5.18 en vervolgens 4.95 als volgende koersobjectieven.

    Analyse: de dagelijkse indicatoren zijn goed georiënteerd. De RSI is boven het neutrale gebied op 50. De MACD is onder de signaallijn en positief.

    steunpuntenenweerstanden: 6.89 *, 6.67 **, 6.44, 5.881, 5.7, 5.55 **, 5.18 *

    Voor grafieken etc.

    www.iex.nl/stocks/ta.asp?iId=0&Id=48179
  2. [verwijderd] 22 oktober 2009 16:28
    DSB

    UTRECHT (ANP) - SNS Reaal neemt momenteel eigen producten, zoals de zogenoemde koopsompolissen, onder de loep. ,,Als daartoe aanleiding is, passen we het kosten- en provisieniveau aan'', stelde een woordvoerder van de bankverzekeraar donderdag. SNS doet dat ,,mede met het oog op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen'', stelde hij.

    De woordvoerder bevestigde dat SNS Reaal een van de zes partijen is die begin dit jaar zijn benaderd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarover berichtte NRC Handelsblad. De AFM deed onderzoek naar provisies bij koopsompolissen, verzekeringsproducten tegen bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Dit soort producten leidden bij het inmiddels failliete DSB Bank tot veel onrust.

    Eerder op donderdag liet Afab weten onderzoek te gaan doen naar missstanden rond de verkoop van omstreden koopsompolissen. De woordvoerder van SNS Reaal wilde niet zeggen of het eigen onderzoek naar de koopsompolissen ook kan leiden tot compensatie.

    De woorvoerder zegt dat SNS bij koopsompolissen altijd provisies heeft gerekend waarvan de AFM stelt dat die gemiddeld zijn. Het gaat om een percentage van 42 procent. SNS heeft, net als DSB, koopsompolissen meegefinancierd met hypothecaire leningen. ,,Maar daarbij gaat het niet om tienduizenden euro's die bovenop een hypotheek kwamen, zoals bij DSB. Het gemiddelde bij ons ligt op 2000 euro'', aldus de woordvoerder. ((ANP Redactie Economie,
  3. [verwijderd] 22 oktober 2009 17:06
    kassa: 80% provisie, ook SNS ?

    Jaaaaa, ook SNS maar nu als tussenpersoon voor cardiff enzo. maffiamaatje verdedigt zich

    www.nrc.nl/economie/article2394071.ec...

    AFM stelt vragen aan SNS Reaal
    Gepubliceerd: 22 oktober 2009 13:55 | Gewijzigd: 22 oktober 2009 13:55
    Door een onzer redacteuren

    Rotterdam, 22 okt. SNS Reaal is een van de zes grote marktpartijen die begin dit jaar zijn benaderd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het onderzoek naar provisies die worden betaald voor de verkoop van koopsompolissen. Het gaat met name om krediet- en woonlastenverzekeringen waarover zo veel onrust is ontstaan bij de inmiddels failliete DSB Bank.
    Nieuws - AFM: 80 procent provisie is heel normaal

    Een woordvoerder van SNS stelt dat de vragen van de toezichthouder zijn beantwoord. „De AFM heeft ons bedankt voor de medewerking en neemt het onderwerp verder mee in de reguliere contacten."

    De vragen hadden volgens de woordvoerder betrekking op Reaal Verzekeringen. De woonlastenverzekeringen daarvan worden door tussenpersonen verkocht. „Voor die distributie van die producten betalen wij aan de tussenpersoon provisie", aldus de woordvoerder. Hoe hoog die provisies zijn wil SNS Reaal niet zeggen. „Wij doen geen uitspraken over de exacte provisieniveaus, maar de provisie die SNS Bank bij deze producten rekent, ligt in lijn met het gemiddelde in de markt."

    SNS Reaal treedt met de merknaam SNS Bank ook op als tussenpersoon. In die rol verkoopt SNS Reaal woonlastenverzekeringen van Cardif en Cassidy Lloyd’s. „In dat geval zijn wij de ontvangers van provisie", aldus de woordvoerder. Volgend jaar geldt voor deze provisies dat de tussenpersoon de klant moet informeren over de hoogte ervan.

    -------------------
    :-))

    SNS REAAL is één onderneming. Dat blijkt uit de huisstijl en naamgeving
    van de verschillende merken, maar bijvoorbeeld ook uit hoe we met
    elkaar omgaan.

    SNS REAAL wil zich manifesteren als een verantwoord handelende onderneming. Verantwoord ondernemen staat in onze visie gelijk aan het realiseren van de doelstellingen van de onderneming op een wijze die rekening houdt met de belangen van stakeholders. Dat betekent in de praktijk, onder meer, dat onze bestuurders, managers en medewerkers handelen volgens gemeenschappelijke waarden: klantgericht, professioneel, integer en betrokken.

    Klantgericht
    SNS REAAL luistert naar de wensen en behoeften van klanten: de klant staat centraal. SNS REAAL wil de klant helpen groeien in zijn financiële mogelijkheden door producten aan te bieden die voorzien in de behoefte van de klant. Medewerkers zetten zich, zowel individueel als gezamenlijk, in voor de belangen van de klant en gaan zorgvuldig en deskundig om met deze belangen. 80% provisie zorgvuldig in belang klant ohohohoh, huichelbende

  4. [verwijderd] 23 oktober 2009 12:03
    quote:

    Topperharley schreef:

    [quote=Zondag]
    Wat is er toch aan de hand met SNS, vorige week 6.20 en nu weer flink gekelderd
    [/quote]

    Alle banken gingen naar beneden dus ook SNS.
    Ik ben er even uitgegaan, zit nu in Aegon, maar kom wel terug.
    En waarom is SNS nu roodgekleurd, terwijl de andere financials wel flink in de plus staan?
  5. [verwijderd] 23 oktober 2009 13:51
    Moody's overweegt lagere ratings SNS Reaal


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Moody's Investors Service plaatst de langetermijnratings van SNS Reaal onder herziening in verband met een mogelijke verlaging, zo maakt de kredietbeoordelaar donderdag bekend.

    De herziening volgt op een herwaarderingsrapport van Moody's voor banken in de Benelux. De kredietbeoordelaar verwacht dat diverse banken de komende kwartalen te maken krijgen met verslechtering van de kwaliteit van bezittingen, wat leidt tot grotere afwaarderingen dan eerder voorzien.

    De verwachte verslechtering van de financiele kracht volgt op de bevindingen van Moody's dat banken in Nederland, Belgie en Luxemburg op de korte tot middellange termijn onder druk blijven door de economische neergang.

    De herwaardering heeft tot gevolg dat het oordeel over SNS Bank mogelijk wordt verlaagd. Dit heeft weer tot gevolg dat de ratings voor de lange termijn schuld en de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal worden bestudeerd. De kortetermijnratings werden niet gewijzigd
  6. analyse_A3CD 23 oktober 2009 14:03

    Moody's overweegt lagere ratings SNS Reaal
    22 oktober 2009, 21:58 uur | FD.nl/DJ

    AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Moody's Investors Service plaatst de langetermijnratings van SNS Reaal onder herziening in verband met een mogelijke verlaging, zo maakt de kredietbeoordelaar donderdag bekend.

    De herziening volgt op een herwaarderingsrapport van Moody's voor banken in de Benelux. De kredietbeoordelaar verwacht dat diverse banken de komende kwartalen te maken krijgen met verslechtering van de kwaliteit van bezittingen, wat leidt tot grotere afwaarderingen dan eerder voorzien.

    De verwachte verslechtering van de financiele kracht volgt op de bevindingen van Moody's dat banken in Nederland, Belgie en Luxemburg op de korte tot middellange termijn onder druk blijven door de economische neergang.

    De herwaardering heeft tot gevolg dat het oordeel over SNS Bank mogelijk wordt verlaagd. Dit heeft weer tot gevolg dat de ratings voor de lange termijn schuld en de verzekeringsactiviteiten van SNS Reaal worden bestudeerd. De kortetermijnratings werden niet gewijzigd.

    In het rapport over de Benelux werd ook de rating voor Friesland Bank onder herziening geplaatst. De kredietoordelen over Fortis Bank Nederland en Rabobank Nederland werden gehandhaafd, maar de verwachtingen werden verlaagd naar negatief.

    Door Ben Zwirs; FD.nl/DJ; +31-20-5928456 ; ben.zwirs@dowjones.com

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.