Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Hé hé, eindelijk!

50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 oktober 2009 10:58
    Het klopt allemaal wat je zegt, zelfs van de tentenkampen rond de grote steden in de USA.
    Dit zou zelfs in ons kleine landje ook kunnen gebeuren als dit zo door gaat de komende jaren.
    Steeds meer nederlanders komen in de knoei met hun basisuitgaven. Als je op dit moment een Schuldhulpverleningsbedrijf naar de beurs zou brengen schiet je volgens mij goed raak!! Vreemd genoeg willen beleggers dit nog niet helemaal inzien. Het kan een roerige herfst worden, net als 2007, en 2008.
  2. [verwijderd] 5 oktober 2009 10:58
    "Deze sell was achteraf zo mooi, dat iedereen hem zag en dus draaide het om naar een failure patroon (door short covering) en dat resulteerde in AEX bijna 300."

    Tsja, als we zo met TA bezig (moeten) zijn......
    Mijn leermeester (Pring) zegt overigens dat TA slechts een waarschijnnlijkheid is, geen wet. Maar het blijft natuurlijk vervelend als een schijnbaar duidelijk patroon niet werkt.
  3. [verwijderd] 5 oktober 2009 11:09
    Heerlijk om dit soort artikelen te lezen. Overigens, T.A. is geen waarschijnlijkheid - want dat is een vast te stellen getal - maar een subjectieve inschatting van de toekomst op basis van een paar, niet al te veel want dan verlies je het overzicht, indicatoren met behulp van grafieken. Overigens, die tentenkampen in de V.S. waren al in het jaar 2002 maar toen zaten daar voor het merendeel gekleurde bevolking is. De pof-economie is voorbij en de vraag is of het ontplof-economie wordt want de schulden berg was groter dan geschat.
  4. [verwijderd] 5 oktober 2009 11:53
    CS is als een brandalarm in een warenhuis dat om de 5 minuten afgaat. De eerste 2 keer kijk je nog even op, maar na enige tijd ga je de waarschuwingen negeren en nemen de irritaties toe.
    Dat "iedereen" snap ik ook niet helemaal. Want als iedereen waarschuwingen negeert dan gebeurt er op de beurs niets, dan blijven de koersen gewoon liggen. Juist omdat iedereen verkoopt daalt de boel. De volgers en klanten van CS weten dat natuurlijk wel, want die hebben in maart dit jaar alles al verkocht, op 220 of op 240. En die zijn straks hartstikke blij met de correctie van 315 naar ca. 280.
  5. [verwijderd] 5 oktober 2009 12:46
    Het is vaak ook zo dat een brandalarm 4x genegeerd wordt voordat men echt in het nauw gedreven wordt door de vlammen. Of het brandalarm werkt niet door achterstallig onderhoud. Ineens komt men er achter dat de problemen toch iets groter zijn dan verwacht. Iedereen wil dan door de nooduitgang waar allemaal rotzooi voor staat zodat je er niet uit kan. Of de nooduitgang is afgesloten omdat er een auto voor staat.
  6. k2es 5 oktober 2009 13:26
    Volgens mij wil hij dat zijn klanten zoveel mogelijk handelen, hij probeert ze steeds bang te maken zodat ze hun aandelen verkopen en even later weer terug willen kopen omdat zijn voorspelling niet uitkomt. Ik ben zelf klant bij hem, maar ik vind dit toch wel een misselijke manier van doen.
  7. k2es 5 oktober 2009 13:32
    Of Buffett wel of niet een goede belegger is weet vrijwel iedereen, maar als alle markten met minstens 50% onderuit gaan dan verliest hij normaliter natuurlijk ook, zijn verlies is eigenlijk zeer klein als je het met die 50% of meer vergelijkt. Bovendien heeft hij een aantal slimme deals gedaan die waarschijnlijk in de nabije toekomst extra rendement opleveren.
  8. forum rang 6 d' Aandelen ' 5 oktober 2009 13:42
    Dat ABN Amro vertelt dat de recessie bijna voorbij is verbaast me niets, de uitspraken van banken heb ik nooit vertrouwd. Het herstel van de economie zal veer meer tijd kosten dan de meeste mensen hopen vrees ik. Als je een schilder, bouwer of loodgieter nodig hebt wordt je weer gewoon behandeld als klant en mijn indruk is dat ze veel minder rekenen dan pakweg een jaar of twee geleden. Het is kommer en kwel in de autobranche, de meubelbranche, de kledingbranche en waar je ook komt is het veel stiller dan je zou mogen verwachten. Bij ons in Katwijk voor de kust liggen af en toe meer dan 20schepen te wachten voordat zij kunnen laden of lossewn en dat is ongekend.
    Volgens mij heeft Cees Smit gelijk wanneer hij zegt en al is het voor mijn part voor de vierde keer dat de beurs tegen beter weten omhoog gaat maar dat een daling nu echt aanstaande is. In plaats van lange termijn call opties koop ik ook maar lange termijn put opties om een daling op te vangen. Juist de miljarden steun aan banken en bedrijven door de overheid verstoorde het gezonde marktmechanisme en vraagt u zich nooit af wie dat weer gaat betalen, juist de consument en die heeft dus minder te besteden.
  9. [verwijderd] 5 oktober 2009 15:56
    quote:

    paul63 schreef:

    Stop toch met schrijven en ga bij Lakeman werken,lijken wel broers. Bahhhhhh,wat een ge ..., schrijft weken het zelfde en zou graag de ING slopen. EERST fORTIS,MAAR DIE HOEFT NIET MEER
    En nu zijn alle binck beleggers achterlijk in jouw ogen. Lees de Telegraaf van vandaag en lees artikel van ABN,de recessie eindigt.
    Koop nu veel voor weinig en je verdient heeeeeeeeel veel geld tussen nu en een jaar.
    Stop met particulieren geld uit de zak te kloppen,je bent nog veeeeeeeeeeeeeeel erger als de DSB.

    By the way lul je ook zo over je klanten bij today's brokers????????????????????
    Als ik jou was nam ik een lening bij de DSB bank en zette alles in de aandelen.
50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.