Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Marcel Tak - Op naar AEX 360

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 oktober 2009 17:05
    200 eerste doel, PMI,slecht huizen slecht, werk slecht. smi slecht 4.3000.000.000 extra schuld per dag of 15 dollar per yank per dag, kan nooit meer inlossen, dollar is toiletpapier, us is een bananen republiek, banken verrot, en 40% van de werkenden zijn bang om de baan te verliezen, per werknemer 0.1 uur minder gewerkt, didt op meer onrust. 360??? u bent los ven de werkelijkheid en kijkt alleen naar technische mrkt, ik voorspel een krasch. En elke keer als de cijfers zijn geweest dit jaar is WS hoger, dat is de FED, die vangt de markt op, ook bekent als de PPT
  2. [verwijderd] 2 oktober 2009 18:04
    Wanneer riep Tak dat het naar 270 of 360 moest?

    Hij geeft aan wat je zou kunnen doen *als* je visie is dat de AEX naar 360 gaat. Marcel Tak vermijdt het doen van voorspellingen volgens mij heel zorgvuldig. Ik kan dat trouwens goed waarderen; het geven van een visie leidt altijd tot welles-nietes discussies, terwijl het heel leerzaam kan zijn om te bespreken hoe je kan profiteren bij een bepaalde visie.

    quote:

    Mr Baldy schreef:

    wel grappig, eerst lopen ze maanden te roepen dat we naar 270 moeten, nu vindt de draai plaats gaan ze opeens roepen we gaan naar 360.
    gasten zijn echt van god los
  3. [verwijderd] 2 oktober 2009 18:13
    Beste mensen,

    Dank Nitwit voor de "verdediging". Het was inderdaad in niet mijn bedoeling om een uitspraak te doen over de AEX. Het ging er mij alleen om dat als je een bepaalde visie hebt, wat dan de mogelijkheden zijn.

    Deze column is woensdagvond geschreven, toen de AEX nog op een ander niveau stond. Uiteraard zijn dezelfde posities nog mogelijk, alleen dan tegen andere prijzen.

    Succes en vriendelijke groet,
    Marcel Tak
  4. [verwijderd] 2 oktober 2009 18:59
    Hij bedoelt natuurlijk de call 320

    quote:

    206 schreef:

    Dhr, Tak schrijft:
    Stel u koopt de call september 2010 met uitoefenprijs 220 op 23 euro.

    Die wil ik ook maandag nog wel hebben voor die prijs!
    Schrijf ik gelijk de sept 2010 240 voor 65 euro..ha.ha.....ha.ha.
    Grappenmaker die meneer Tak
  5. [verwijderd] 2 oktober 2009 19:00
    quote:

    Nítwit schreef:

    Hij bedoelt natuurlijk de call 320

    [quote=206]

    Dhr, Tak schrijft:
    Stel u koopt de call september 2010 met uitoefenprijs 220 op 23 euro.

    Die wil ik ook maandag nog wel hebben voor die prijs!
    Schrijf ik gelijk de sept 2010 240 voor 65 euro..ha.ha.....ha.ha.
    Grappenmaker die meneer Tak
    [/quote]
    Ga weg echt..........ha.ha
  6. [verwijderd] 3 oktober 2009 22:53
    allemaal broodschrijvers, dit soort figuren, ze moeten ons aanzetten te kopen want dan verdienen dit soort mensen hun brood. Zo simpel is het.

    Ze houden ons een vette worst voor, de beurs gaat 20% omhoog want....... weet ik veel maar ik ben toe aan nieuwe lamellen of bedenk het maar.

    Ik zie dat de USA economie aan het verzwakken is, nu aex 300 over 1 maand 250, Feit is dat je 50% hebt gemaakt als je maandag verkoopt, en feit is als je blijft zitten in de hoop op meer raak je die 50% kwijt.

    Het is maar een mening, maar feit is de USA economie verzwakt.

    tot slot, beleggen........gewoon vergeten, gewoon doen waar je goed in bent dus niet beleggen/speculeren.
  7. [verwijderd] 3 oktober 2009 22:57
    Marcel Tak.........weg ermee.

    Verkoper van onzin! kom op nou, de beurs is omhooggejaagd met 60% in een half jaar tijd, niet meer voorgekomen sinds 1945, en dan zou je nu zeker moeten kopen?

    ik koop puts op Marcel Tak en als ik daar op verdien wil ik die figuur hier nooit meer zien met zijn onzinnige texten.

    Sparen.
  8. [verwijderd] 4 oktober 2009 02:15
    Beste lieve mensen,

    Het is wel duidelijk dat velen niet goed kunnen lezen. Marcel zegt helemaal niet dat je nu moet instappen. Hij schets wat mogelijkheden om te beleggen als de AEX volgend jaar naar de 360 gaat.

    Het sentiment was een week geleden nog ijzersterk. Dat kwam omdat de macro's iedere maand flinke verbetering lieten zien. Verder heeft het IMF zijn groeidoelstellingen toch weer verhoogd. Zij voorspelt voor 2010 domweg redelijke groei voor de wereldeconomie. En waarom ook eigenlijk niet? We moeten ons niet te zeer laten leiden door de waan van de dag, week of zelf een paar maanden.

    Laten we eerst eens de werkeloosheid in de VS nemen. De nonfarm-payrolls kwamen wat slechter uit voor sept dan verwacht. Maar dat is maar een maand. Kijk je kwartaal over kwartaal dan zien we in de grafiek een duidelijk verbetering. Verder is het algemeen bekend dat de werkeloosheid altijd als laatste verbetert. Eerst gaat de economie groeien en dan pas flink later gaat de werkeloosheid naar beneden.

    Verder zien we wel degelijk verbetering in de huizenmarkt in de VS. Verder groeit momenteel de industrie in de VS en het nu afwachten wat de dienstensektor doet. Maandag kan daar weer een indicatie voor geven.

    Verder zien we dat de amerikanen voorzichtiger zijn geworden met de uitgaven. Ze proberen hun schulden af te lossen en te sparen. Voor de korte termijn is dat niet zo goed voor de economie maar voor de wat langere termijn natuurlijk wel.

    Het huidige kapitalistische systeem zie ik zelf als een primitief stadium waarin de mensheid verkeerd. Maar ja, voorlopig zal dit wel blijven en daar moeten we vanuit gaan.

    Ondanks alle narigheid bij de banken, zie ik toch wel herstel de komende jaren. Verschillende banken laten zelfs al weer winsten zien. En die winsten zullen geleidelijk weer toenemen, denk ik altans.

    Er is nog zoveel armoede in de wereld. Waarom zou dit zo blijven of zelfs erger worden? Het lijkt mij niet erg waarschijnlijk. Het is waarschijnlijker dat die groep straks geleidelijk een beter bestaan krijgt: een huis, een auto, enz. enz. Dat zou groei van de wereldeconomie betekenen.

    Kortom: waarom zou de AEX niet zeg eind volgend jaar niet de 360 zou bereiken?

    Kijk, die echte beren lopen nu al twee maanden of soms zelfs meer te roepen om een flinke correktie. Die is dus uitgebleven en ze zaten goed fout. Nu, na de enorme grote rally roepen ze het nog steeds. Maar nu is een correktie helemaal niet zo gek. Een paar wat tegenvallende macro's of bedrijfsresultaten geeft aanleiding tot winstnemingen, het sentiment daalt dan ineens. En dat is logisch. Het probleem blijft toch hoe de wereldeconomie zich de komende jaren zal ontwikkelen. Ik ben geen econoom, maar zelfs de economen zijn verdeeld, en dat betekent dat het een heel moeilijk probleem is, wat misschien niet goed te voorspellen is.

    Diegenen die in maart zijn ingestapt en niet hebben verkocht tussentijds hebben enorme winsten geboekt, zeker voor bepaalde fondsen zoals Tomtom, Ing, Aegon, enz. De vraag is dus nu heel belangrijk wat de AEX gaat doen het komende jaar of de komende jaren. Zeker voor diegenen die de grote boot hebben gemist wordt dit belangrijk.

    Ik vind het persoonlijk nu heel moeilijk om in te schatten waar we over een jaar staan. Want er is ook een kans dat we behoorlijk down gaan. Kortom er zijn inderdaad wel risico's naar beneden. Ik zou als belegginsadviseur ieder geval apart bekijken. Bv diegenen die veel winst hebben gemaakt zou ik adviseren om een deel zeg 50% even veilig te stellen en verder even afwachten.

    Mijn voorlopige visie is toch dat de wereldeconomie de komende jaren geleidelijk aan zal groeien. Bijna iedere recessie is zo verlopen. Dit was een zeer zware recessie, en dat betekent waarschijnlijk dat het herstel geleidelijk zal zijn en jaren zal duren. Maar er is ook een kans dat op een zeker moment het herstel flink zal toenemen. Het is allemaal mogelijk.

    Dus ik denk dus geen W-herstel, maar een V-herstel waarbij de rechtertak van V niet zo steil zal zijn als de daling van de linkertak.

    Geluk allemaal met je beslissingen!

  9. [verwijderd] 4 oktober 2009 02:37
    Beste goede mensen,

    Getsie, ik zie toch een foutje in mijn vorige posting. De volgende zin:

    Kortom: waarom zou de AEX niet zeg eind volgend jaar niet de 360 zou bereiken?

    moet zijn:

    Kortom: waarom zou de AEX niet zeg eind volgend jaar de 360 bereiken?

    Sorry en veel geluk en wijsheid met je beleggingen!
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.