Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
42,380   +0,140   (+0,33%) Dagrange 42,140 - 42,580 164.759   Gem. (3M) 303,8K

Vrijdag 11 september: inzet vandaag € 3,25

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 september 2009 07:12
    Zou mogelijk kunnen zijn, mits de opening al goed is. Het is moeilijk te voorspellen wat de dag ons vandaag gaat brengen.
    T.o.v. ING en Aegon heeft Fortis nog wat goed te maken. De afgelopen dagen was een byzar verloop.
    Verklaringen hiervoor heb ik niet. Het verloop wordt in ieder geval geregisseerd door enkele grotere aandeelhouders.
    Vandaag een dag van herstel? Op naar de € 3,25 - € 3,30
    Succes.
  2. [verwijderd] 11 september 2009 08:19
    'Damrak gaat hoger van start'
    11 september 2009, 7:56 | ANP
    AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index gaat vrijdag hoger openen. ,,We hebben nu voor de tweede dag op rij van de stand van 302,7 punten weten uit te breken, het is nu richting de 310 punten'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

    Koenders verwacht dat de AEX 1 tot 2 punten boven het slot van donderdag zal openen. ,,Er is de combinatie van de lagere dollar en sterke grondstoffenprijzen. Het geloof in een wereldwijde rally is krachtiger dan menigeen denkt.''

    De Amsterdamse hoofdgraadmeter sloot donderdag 1,72 punten (0,6 procent) hoger op 305,97 punten. De MidKap-index daalde 0,2 procent tot 469,33 punten. De Parijse beurs sloot 0,1 procent in de min, de beurs in Frankfurt pluste 0,4 procent en die in Londen verloor 0,3 procent.

    New York

    In New York won de toonaangevende Dow-Jonesindex donderdag 0,8 en sloot op een stand van 9627,48 punten. De breed samengestelde S&P 500-index steeg 1,0 procent tot 1044,14 punten, de hoogste stand in bijna een jaar tijd. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,1 procent tot 2084,02 punten.

    Op de beurs in Tokio noteerde de toonaangevende Nikkei-index 0,5 procent lager op 10457 punten.

    De euro noteerde vrijdagochtend op 1,4616 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen donderdag stond de Europese munt nog op 1,4565 dollar.
  3. Chantrovic 11 september 2009 08:30
    PERSBERICHT FORTIS

    Tesco en Fortis leggen de laatste hand aan verzekeringspartnership

    Tesco Personal Finance Plc (TPF) en Fortis (UK) Ltd (Fortis) hebben hun eerder aangekondigde* besprekingen omtrent een nieuw partnership in auto- en woningverzekeringen afgerond.

    Het partnership geeft Tesco de verantwoordelijkheid over retail pricing, verkoop en marketing, klantendienst en de ontwikkeling van nieuwe producten waardoor het een betere controle krijgt over de verzekeringsproducten die verkocht worden onder de naam Tesco. Fortis zal haar deskundigheid aanwenden voor acceptatie en claims management.

    Miljoenen bestuurders en bewoners in het Verenigd Koninkrijk zullen kunnen genieten van de betere producten die Tesco op de markt brengt, de scherpere prijzen en de uitstekende dienstverlening die ze inmiddels van Tesco gewoon zijn.

    In het Verenigd Koninkrijk zullen ook meer dan 1500 nieuwe banen gecreëerd worden als gevolg van deze deal.

    Binnen dit partnership wordt ook een nieuwe entiteit opgericht voor acceptatie en claims management. Deze nieuwe entiteit, Tesco Insurance Limited, zal voor 49,9% in handen zijn van TPF en voor 50,1% van Fortis. Tegen het einde van volgend jaar zal zij haar activiteiten aanvangen.

    Beide aandeelhouders zullen kapitaal inbrengen om de ontwikkeling en de groei van Tesco Insurance te ondersteunen. Het bedrag van hun inbreng is proportioneel met hun respectievelijk aandeel en kan later wijzigen. De aanvankelijke investering per partij wordt geschat rond GBP 100 miljoen (EUR 115 miljoen).

    Het partnership, dat aanvankelijk minstens tot 2015 loopt, zal handelen in bepaalde TPF verzekeringsproducten zoals auto-, bestelwagen-, en woningverzekeringen. Dit gedeelte van de activiteiten van TPF vertegenwoordigt momenteel meer van GBP 500 miljoen (EUR 573 miljoen) in jaarlijkse brutopremie.

    Deze deal voegt 1,5 miljoen klanten in auto-en woningverzekering toe aan de bestaande 7 miljoen klanten van Fortis UK. Het aantal door Fortis verzekerde wagens zal stijgen tot ongeveer 2,7 miljoen waardoor zij in het Verenigd Koninkrijk de tweede grootste autoverzekeraar wordt.**

    Het beheer van Tesco Insurance Limited gebeurt onafhankelijk van de andere verzekeringsactiviteiten van Fortis UK.

    * Aangekondigd op donderdag 25 juni 2009. Zie het oorspronkelijke persbericht op

    (c) De Tijd (tel: +32 2 4231769; fax: 32 2 4231610)
  4. [verwijderd] 11 september 2009 09:26
    quote:

    Vai schreef:

    Dit is een hele mooie deal. Investering is 115 miljoen en ze krijgen er 1,5 miljoen verzekerde klanten bij. Investering is dus ruim 76 euro per verzekerde. Dit noemen ze in de UK: Profitable ;-))
    nou volgens mij zijn de beleggers er niet blij mee
    BNP Paribas stijgt een 0,5%, dus daar ligt het niet aan
  5. Vai 11 september 2009 09:36
    quote:

    Kornet schreef:

    [quote=Vai]
    Dit is een hele mooie deal. Investering is 115 miljoen en ze krijgen er 1,5 miljoen verzekerde klanten bij. Investering is dus ruim 76 euro per verzekerde. Dit noemen ze in de UK: Profitable ;-))
    [/quote]

    nou volgens mij zijn de beleggers er niet blij mee
    BNP Paribas stijgt een 0,5%, dus daar ligt het niet aan
    Ik ben bang dat je gelijk hebt. Fortis moet het niet hebben van spectaculaire koers uitslagen. Dood geld is echter net iets te overdreven. Zolang de koers fluctueerd is er geld te verdienen.
  6. [verwijderd] 11 september 2009 10:34
    heeft alles te maken met winstverwachting, er zijn juridische claims, en koersdoelen die zijn afhankelijk van de plannen,
    presentatie plannen is de test

    stel je koopt nu fortis, doe je met winstverwachting, maar wie koopt ze voor 3,60 als de toekomst / plannen slecht zijn, dus wacht je af wat de plannen en / of claims gaan zijn
  7. [verwijderd] 11 september 2009 11:29
    Modrikamen richt 'Parti populaire' op
    vrijdag 11 september 2009Bron: le soir Auteur: loa

    Modrikamen richt 'Parti populaire' op

    Pol de Wilde

    BRUSSEL - Mischaël Modrikamen, de advocaat die een deel van de kleine aandeelhouders vertegenwoordigt in de Fortis-zaak, staat op het punt zijn eigen partij uit de grond te stampen. De 'Parti populaire' zou in de tweede helft van oktober een feit zijn. Dat zegt hij in Le Soir.
    De Parti populaire zou geïnspireerd zijn op de Partido Popular in Spanje en de UMP van de Franse president Nicolas Sarkozy. 'De partij situeert zich rechts, omvat zowel liberalen als conservatieven en richt zich ook op de kiezers die teleurgesteld zijn in het systeem en de ene keer op het Front National stemmen en de andere keer op Ecolo,' zegt Modrikamen. De Parti popularie zou zo een te duchten concurrent kunnen worden voor de MR.

    Modrikamen had eerder dit jaar al gezegd aan een eigen partij te denken, maar nu zou de 'PP' zo goed als klaar zijn om het politieke landschap te betreden. 'We hopen in de tweede helft van oktober van start te gaan.' De nodige statuten, een programma, een ploeg, adviseurs: aan alles is al gedacht. Het is enkel nog uitrekenen of de partij ook financiëel op punt staat. 'Ik sluit niet uit dat ik ermee ophoud als advocaat. Maar voorlopig blijf ik voorzichtig', aldus Modrikamen.

    Wat het programma van de PP betreft, wou Modrikamen al een tipje van de sluier oplichten. Een vereenvoudiging van de instellingen, minder belastingen maar een grotere bijdrage van de rijkere klassen, de strijd tegen het zwartwerk, meer politie op straat en minder achter de bureaus, en een hervomring van justitie zouden de aandachtspunten worden.

    www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?...

    ik heb hier wel een mening over
    roept u maar lui


  8. [verwijderd] 11 september 2009 11:31
    Opnieuw gesjoemel met Fortisaandelen: topman Bois Sauvage in gevangenis

    VRIJDAG 11 SEPTEMBER 2009, 10:25 | 329 keer gelezen

    Vincent Doumier, de gedelegeerd bestuurder van de holding Bois Sauvage, zit in de gevangenis op verdenking van gesjoemel met Fortisaandelen. Volgens de Brusselse onderzoeksrechter pleegde Doumier valsheid in geschrifte en misbruik van voorkennis. Nog twee bestuurders van Bois Sauvage werden verhoord. Eind mei was er al een eerste huiszoeking bij Bois Sauvage. Het gerecht zou nu over aanwijzingen beschikken dat Bois Sauvage 3,6 miljoen Fortis-aandelen heeft verkocht met voorkennis.

    Dat gebeurde op vrijdag 3 oktober, net voor het tweede "reddingsweekend" waarin de regering-Leterme een akkoord sloot met het Franse BNP Paribas. Bois Sauvage kreeg nog 5,4 euro per aandeel. Bij de herneming van de notering op 14 oktover daalde de prijs naar 1,2 euro. De holding heeft ondertussen in een persbericht haar topman van enig delict vrijgepleit. De beslissing om het pakket aandelen te verkopen was een logisch gevolg van de verkoop van een eerste pakket aandelen in augustus, aldus het communiqué.

    www.beursduivel.be/nieuws/73283/opnie...

  9. [verwijderd] 11 september 2009 11:34
    Handel in Bois Sauvage hervat dinsdag
    vrijdag 11 september 2009Bron: BELGA Auteur: wdp BRUSSEL - De handel in Bois Sauvage blijft tot dinsdag geschorst. Dat zegt de beurswaakhond CBFA.
    De holding gaf donderdagavond al aan zelf de schorsing tot dinsdag verzocht te hebben. De schorsing kwam er na de aanhouding van topman Vincent Doumier. Het Brusselse gerecht meent over aanwijzingen te beschikken dat Bois Sauvage in oktober 2008 met voorkennis 3,6 miljoen aandelen Fortis verkocht.
    www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?...

  10. [verwijderd] 11 september 2009 11:36
    Op de Brusselse beurs is momenteel in de ban van zaak Bois Sauvage, die naar een climax toegroeide.

    De topman van de holding werd gisteren aangehouden onder verdenking van handel met voorkennis.


    Gedetailleerde koersinfo over Cie Bois Sauvage
    1 / 1
    Tom Simonts (KBC Securities): “De raad van bestuur verklaarde gisteren in een persmedeling dat ze haar volle vertrouwen behoudt in de afgevaardigde bestuurder en bevestigde nogmaals met klem dat er geen enkele inbreuk werd begaan. De opschorting van het aandeel werd gevraagd tot en met maandag 14 september 2009. Voorzitter Guy Pacquot zal de dagdagelijkse operaties van Bois Sauvage leiden.”
    Volgens Tom Simonts kan de totale boete voor Bois Sauvage oplopen tot 45 miljoen euro: “De maximum boete kan oplopen tot driemaal de gerealiseerde winst, wat neerkomt op ongeveer 42,50 miljoen euro. Daar kon nog eens een administratieve boete van 2,50 miljoen euro bovenop komen. Ik handhaaf mijn advies opbouwen voor het aandeel.”
    Bij Bank Degroof heeft Hans D’Haese het advies voor Bois Sauvage opgeschort: “In de huidige omstandigheden is het niet mogelijk om de opties/kansen van de holding in te schatten. Ook de mogelijke impaxt op de operaties is onduidelijk.”
    cash.rnews.be/nl/geld-en-beurs/analys...

  11. [verwijderd] 11 september 2009 13:27
    Blijf weg uit het drijfzand van handel met voorkennis

    GELD & GEZIN - Het gerecht neem Bois Sauvage onder vuur en beticht Vincent Doumier, de topman van de holding, van handel met voorkennis. Maar waar ligt de grens? En hoe streng is de Belgische wetgeving?
    (netto) – Vincent Doumier, de gedelegeerd bestuurder van de beursgenoteerde holding Bois Sauvage, is gisteren aangehouden voor misbruik van voorkennis bij de verkoop van 3,6 miljoen Fortis-aandelen. Daarnaast wordt de topman ook beschuldigd van valsheid in geschrifte. Er zouden documenten zijn vervalst om de transactie met de Fortis-aandelen minder verdacht te maken. Die transactie vond plaats op vrijdag 3 oktober, net voor het tweede ‘reddingsweekend’ waarin de regering-Leterme een deal sloot met het Franse BNP Paribas.

    De holding kon de aandelen toen nog verkopen tegen 5,4 euro per stuk. Na het weekend was de koers al gezakt tot 1,5 euro. De snelle verkoop kon dus nog 14 miljoen euro redden.

    TIP: Koop geen aandelen als u te veel weet

    Handel met voorkennis?
    Handel met voorkennis wordt omschreven als ‘de aan- of verkoop van aandelen op basis van gevoelige en nauwkeurige informatie die bij het grote publiek nog niet bekend is’. De aard van die informatie zou bovendien een invloed kunnen hebben op de beurskoers.

    Beschikt u over dergelijke informatie? Dan mag u daar eenvoudigweg helemaal niets mee doen. Ook niet als die informatie ‘toevallig’ bij u terechtkwam. Het lijstje met personen die gevoelige informatie in handen kunenn krijgen, is niet gering: directieleden, werknemers, advocaten, consultants, journalisten,… Meer nog: ook als iemand zijn mond voorbij praat en uzelf niet bij de onderneming betrokken bent, dan mag u met die informatie helemaal niets aanvangen. Doet u dat toch? Dan maakt u zich schuldig aan handel met voorkennis.

    Daarop staan zware straffen. De Belgische beurswaakhond CBFA kan een onderzoek openen en een boete opleggen van 2.500 tot 2,5 miljoen euro. Daarnaast kan ook een strafrechtelijk onderzoek worden geopend. Om maar een idee te geven: bij een strafrechtelijke veroordeleling kan de boete voor Bois Sauvage oplopen tot driemaal het verworven voordeel. Dat is dus 42 miljoen euro, bovenop de administratieve boete van 2,5 miljoen euro die de CBFA kan opleggen.

    Te streng?
    Vandaag raakte bekend dat de Belgische wetgeving over handel met voorkennis wel eens te streng zou kunnen zijn. Dat is tenminste de conclusie van de advocaat-generaal bij het Europees Hof van Justitie. De uitspraak volgt op een onderzoek naar een uitspraak die in 2003 werd gedaan rond Spector.

    Volgens de CBFA maakte de fotogroep zich in 2003 schuldig aan handel met voorkennis door eigen aandelen te kopen in het kader van een aandelenoptieplan voor het eigen personeel. Dat gebeurde net voor de bekendmaking van goede bedrijfsresultaten, waardoor de beurskoers omhoog schoot. Volgens de Belgische beurswaakhond is ook dat handel met voorkennis. De advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie is het daar niet mee eens. Volgens hem zijn er wel uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld als de aan- of verkoop ook plaats zou hebben gehad zonder voorwetenschap. Maar over de bewijskracht van dat laatste valt natuurlijk heel wat te discussiëren.
    bron: netto.tijd.be/geld_en_gezin

    Voor beleggers valt er maar één grote les te onthouden: loop geen enkel risico en blijf weg van het drijfzand dat handel met voorkennis toch is.
    --------------------------

    Zullen we doen!!!
  12. [verwijderd] 11 september 2009 15:12
    quote:

    ilanovic13 schreef:

    ja helaas lager dan mijn aankoop
    Kaik. Al die verhalen en onzekerheden doen het aandeel op dit moment geen goed. Dat is duidelijk. De koers heeft gelijk, altijd. Bij het handelen gaat het om een inschatting van de te maken winsten. En die zijn nog ietwat onduidelijk nu om het maar even zachies uit te drukken. Het is op een houtje (lagere koers) bijten of ritjes maken tot de vergadering.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.