Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Innoconcepts« Terug naar discussie overzicht

Beursexpres: Dramatisch halfjaar voor Innoconcepts

43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Peter L. 3 september 2009 11:21
    Zo blijkt maar weer wat de analyses van dit soort analisten waard zijn:

    Het meest negatieve scenario lijkt zich rondom Innoconcepts te ontvouwen. Als gevolg van de wereldwijde economische crisis zijn industriële investeringen in nieuwe productiecapaciteit compleet stilgevallen. Innoconcepts heeft zijn organisatie in de afgelopen jaren juist aanzienlijk uitgebouwd voor de verdere uitrol van zijn innovatieve productietechnologie voor de kunststofverpakkingssector en wordt nu in alle geledingen hard geraakt door de crisis. De halfjaarcijfers waren nog slechter dan verwacht wat de zoektocht naar balansversterking er niet makkelijker op maakt.

    Ofschoon Innoconcepts reeds had gewaarschuwd voor een zwak eerste halfjaar vallen de resultaten ons toch zwaar tegen. De omzet is met 67% gedaald naar €7,0 miljoen. Dit ligt weliswaar in lijn met de verwachting van SNS Securities maar onrustbarend is het feit dat de bestaande overeenkomsten met SAS en de Chinese multimedia partner geen royalty-inkomsten opleverden. Daarentegen viel de omzet uit productie van matrijzen voor bijvoorbeeld de auto-industrie en de optische industrie (HTP Tooling en Formy) alleszins mee met een daling van 9,5% naar €7,0 miljoen. Het is wel de vraag vanaf wanneer het inmiddels verworven resterende belang in HTP Tooling is geconsolideerd.

    De stevige omzetdaling in combinatie met een tegenvallend kostenniveau (+7,8%) resulteerde in een ebitda verlies van €3,7 miljoen, waar SNS Securities had gerekend op een verlies van €1,7 miljoen. Door nieuwe afboekingen op vooral oninbare vorderingen kwam het ebitda inclusief eenmalige kosten uit op een verlies van €6,8 miljoen. Na een nieuwe impairment op het belang in Proventec resteert onderaan de streep een verlies van €17,4 miljoen. Innoconcepts slaagde er wel in om de operationele kasuitstroom terug te dringen van €8,0 miljoen naar €6,1 miljoen. Ook werd het investeringsniveau fors teruggebracht. Dat moest ook wel want door de beperkte kasmiddelen diende Innoconcepts de negatieve kasstroom te financieren met een lening van grootaandeelhouder Staalhaven en via een verruiming van de kredietfaciliteiten van huisbankier ING. De lening aan Staalhaven is afgelost met aandelen, maar zoals bekend is daarover een juridisch conflict ontstaan.

    De kostenbesparende technologie is nog altijd kansrijk en we gaan er dan ook vanuit dat Innoconcepts in een beter economisch klimaat nieuwe contracten zal weten af te sluiten. De marktomstandigheden blijven echter naar verwachting tot en met de eerste helft van 2010 moeilijk, waardoor deze periode overbrugd moet worden met een kapitaalinjectie. Door de slechte cijfers en magere vooruitzichten op korte termijn wordt het echter lastig om de aandeelhouders te overtuigen om opnieuw geld te investeren in het bedrijf. Een (claim) emissie zal waarschijnlijk tegen een forse discount plaatsvinden. We waren al voorzichtig in aanloop naar de cijfers maar zien ons nu in afwachting van nadere berichtgeving over de emissie genoodzaakt om het advies te verlagen naar verkopen.

    *Publicatiedatum website 2 september op €2,45. Door J. Boogaard. Auteur heeft op het moment van schrijven geen positie in Innoconcepts.
  2. [verwijderd] 3 september 2009 12:44
    quote:

    3jeej schreef:

    Omzet auto-industrie en de optische industrie (HTP Tooling en Formy) 7 mln (is daling van 9,5%

    Totale omzet: 7 mln.

    rest van de omzet: 0, is daling van 100%

    Wat is die andere 'omzet' al die tijd geweest??
    Omzet uit licenties (1e hfhr 2008 13,49 mln).
    Is naar nul gegaan 1e hlfjr. En het ziet er naar uit
    dat er dit jaar ook geen licenties meer worden afgesloten
    dus 2e hlfjr 2009 wordt waarschijnlijk ook weer flink
    verlies.
  3. [verwijderd] 3 september 2009 19:46
    willem, ik ben het met je eens dat het er erg slecht uitziet, maar hoe kom je bij 0,50?, ik zeg niet dat je geen gelijk krijgt want ze kunnen ook nog wel kapot gaan, waarde euro 0,--.
    Maar nu ropen van de bodem wordt 0,50 is gewoon gelul in de ruimte, jij weet het niet en ik weet het ook niet.
  4. pim f 3 september 2009 23:50

    Dinsdag, 8 september
    Bedrijfsnieuws
    08:00 Air France-KLM vervoerscijfers augustus
    10:00 Wessanen buitengewone vergadering: voorstel arbeids-
    overeenkomst met topman Veenhof via
    rechter te laten ontbinden
    10:00 Innoconcepts buitengewone vergadering inzake voorstel
    verhoging maatschappelijk kapitaal naar euro
    100 mln (10 mln gewone aandelen) en invoeging
    preferente aandelen daarin, benoeming nieuwe
    commissaris, beloningsbeleid rvb
  5. joe44 4 september 2009 09:22
    wat een klote fonds en ik ben er helemaal uitgestapt. ik stond lekker op Euro 5000 winst bij een koers van 3.26 maar uiteindelijk heb ik al mijn aandelen op 2.44 verkocht om verlies beperkt te houden. dit was 1 Eurocent onder mijn aankoopprijs. Ik denk dat ze in zeer zwaar weer zitten en vraag me af of ze het gaan overleven. vandaar risicomijdend toch maar uitgestapt en kan altijd weer instappen als ik zie dat het toch weer de goede kant opgaat.. succes allemaal, ik ga me nu wat focussen op andere fondsen. weet iemand nog een aandeel met goede koers/winst verhouding, onder de 10 waarbij het bedrijf wel winst maakt?!
  6. [verwijderd] 4 september 2009 10:22
    quote:

    joe44 schreef:

    grappig, daar ben ik ook ingestapt op 1.48... verder nog advies?
    Ik heb momenteel dus Wavin ( behoorlijke potentie zowel op korte termijn als lange termijn m.i. ), Qurius ( is een fonds wat je door en door moet kennen, gaat goed komen maar wel lange termijn ) en ik heb BAM ( is m.i. erg afgestraft en gaat op lange termijn ook omhoog, zeker).

43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.